combat Posted November 4, 2017 Share Posted November 4, 2017 jak przerzucić paczkę z akualizacją z PC na telefon i zainstalować. Lub jak ściągnąć bezpośrednio na telefon. Pytanie może głupie ale jestem amatorem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vonki Posted November 4, 2017 Share Posted November 4, 2017 (edited) 11 godzin temu, bacu napisał: Miał ktoś może podobny problem przy próbie ręcznej instalacji? Dodam tylko, że mam czysty MIUI8 global stable z zablokowanym bootloaderem. Usuń paczkę i wgraj na nowo na telefon. Edited November 4, 2017 by mrosi Po co przewalasz cały cytowany post, łącznie z obrazkiem...? Link to comment Share on other sites More sharing options...
emas92 Posted November 4, 2017 Share Posted November 4, 2017 Nie kumam jest Stable 9.0.1.0 a wydają Beta Stable 7.11.2 po co ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zbiecik Posted November 4, 2017 Share Posted November 4, 2017 Dalej coś dodają i ulepszają Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemo5040 Posted November 4, 2017 Share Posted November 4, 2017 Znalazłem ukrytą funkcje w Global Stable 'Wyszukiwanie zdjęć' znana z wersji dev. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bacu Posted November 4, 2017 Share Posted November 4, 2017 Usuń paczkę i wgraj na nowo na telefon. Pobrałem na nowo i są one identyczne. Na pewno mam prawidłowe sumy?MD5:6f040fa634f2571e0433fe9fad28657d SHA1:732f1cf0f9221bac1776ab96bdb502e682de89b1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
matys1497 Posted November 4, 2017 Share Posted November 4, 2017 Pobrałem już dwukrotnie plik z ROMem i cały czas to samo Link to comment Share on other sites More sharing options...
akimata Posted November 4, 2017 Share Posted November 4, 2017 @matys1497 mam to samo więc chyba pozostaje tylko czekać Link to comment Share on other sites More sharing options...
combat Posted November 5, 2017 Share Posted November 5, 2017 Czy aktualizacja miui9 przychodzi automatycznie. czy trzeba ściągać ręcznie Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemo5040 Posted November 5, 2017 Share Posted November 5, 2017 2 godziny temu, combat napisał: Czy aktualizacja miui9 przychodzi automatycznie. czy trzeba ściągać ręcznie Aktualizacja rozsyłana jest do przypadkowych osób stopniowo żeby nie zapychać serwerów. Możesz zainstalować ja już teraz albo czekać na swoją kolej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bacu Posted November 5, 2017 Share Posted November 5, 2017 Jest to możliwe, że producent zablokował już możliwość ręcznej aktualizacji? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mentos30 Posted November 5, 2017 Share Posted November 5, 2017 (edited) Jest taka możliwość. Z tego co gdzieś wyczytałem tak mieli zrobić. Podobno ma wyjść jeszcze inna ostateczna wersja o innych symbolach. Tak jak to widać na stronie tutaj gdzie na początku wersja stable dla chin miała wersje 9.0.3 a teraz ma 8.5.5.5.0 (MIUI9) Edited November 5, 2017 by mentos30 Link to comment Share on other sites More sharing options...
BarthezzVTi Posted November 5, 2017 Share Posted November 5, 2017 Właściwa aktualizacja do MIUI 9 dla Mi6 ma wyjść na początku grudnia. Więc tak naprawdę teraz ci co dostali aktualizacje są tak naprawdę beta testerami wersji stable Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebakiller Posted November 5, 2017 Share Posted November 5, 2017 Na prawdę ? Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
mentos30 Posted November 5, 2017 Share Posted November 5, 2017 5 minut temu, sebakiller napisał: Na prawdę ? Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka tak takie jest oficjalne stanowisko Xiaomi że aktualizacja do MI6 na początku grudnia 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebakiller Posted November 5, 2017 Share Posted November 5, 2017 ok Dziękuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slawek189 Posted November 6, 2017 Share Posted November 6, 2017 (edited) Dnia 5.11.2017 o 15:56, BarthezzVTi napisał: Właściwa aktualizacja do MIUI 9 dla Mi6 ma wyjść na początku grudnia. Więc tak naprawdę teraz ci co dostali aktualizacje są tak naprawdę beta testerami wersji stable Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Przy Miui zawsze jest się beta testerem U mnie działa bardzo dobrze ta wersja. Też czytałem w necie tą rozpiskę. Xiaomi jak widać serie MI nie traktuje priorytetowo. Nawalają coraz więcej tych modeli, chyba chcą przebić samsunga z ilością albo już przebili. Edited November 6, 2017 by Slawek189 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bacu Posted November 6, 2017 Share Posted November 6, 2017 A jednak Mi5 dostanie aktualizację wcześniej :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
EmPe Posted November 9, 2017 Share Posted November 9, 2017 A do mnie dzis dotarla aktualizacja, takze to, ze zostala wstrzymana chyba troche mija sie z prawda Link to comment Share on other sites More sharing options...
mentos30 Posted November 9, 2017 Share Posted November 9, 2017 (edited) Pojawiła się już na oficjalnej stronie http://en.miui.com/download-326.html#480 tylko , ze w opisie wersji Author: MIUI Official TeamVersion: V9.0.1.0.NCAMIEI (MIUI8) jest nadal miui8 a nie 9 ciekawe czy to literówka w opisie czy faktycznie pobrałem ten plik i jest to ten sam co był w tym poście na początku ta sama wielkość ten sam opis Edited November 9, 2017 by mentos30 Link to comment Share on other sites More sharing options...
EmPe Posted November 9, 2017 Share Posted November 9, 2017 8 minut temu, mentos30 napisał: ciekawe czy to literówka w opisie czy faktycznie Chyba raczej literowka, u mnie po aktualizacji w telefonie wyswietla ze mam wersje MIUI Global 9.0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mentos30 Posted November 9, 2017 Share Posted November 9, 2017 1 minutę temu, EmPe napisał: Chyba raczej literowka, u mnie po aktualizacji w telefonie wyswietla ze mam wersje MIUI Global 9.0 A powiedz mi kolego ewentualnie inni użytkownicy czy w edytorze zdjęć tym wbudowanym umieścili gumkę czy tylko się chwalili na reklamach a w mi6 tego nie zaimplementowali Link to comment Share on other sites More sharing options...
EmPe Posted November 9, 2017 Share Posted November 9, 2017 9 minut temu, mentos30 napisał: czy w edytorze zdjęć tym wbudowanym umieścili gumkę Sa tam rozne rzeczy ale akurat gumki to ja tam nie widze Link to comment Share on other sites More sharing options...
RSL Posted November 9, 2017 Share Posted November 9, 2017 Typowe MIUI Link to comment Share on other sites More sharing options...
radeksc Posted November 9, 2017 Share Posted November 9, 2017 I jak, warto przejść na Global? Jest się do czego przyczepić? Mam teraz MIUIPL, ale chciałbym uruchomić AndroidPay, a nie chcę się bawić w Magisk itp. Dodatkowo męczy mnie co tydzień aktualizacja. PS Jak to najlepiej wgrać? Trzeba zablokować bootloader. XiaoMiTool da rade? Link to comment Share on other sites More sharing options...
RSL Posted November 9, 2017 Share Posted November 9, 2017 Nie warto. Każda moja styczność z globalem to udręka. Muszę jak najszybciej odblokować bl i wgrać xiaomi.eu albo jakiś custom. Już lepiej wspominam china rom z Mi5 niż globala. Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrekj66 Posted November 9, 2017 Share Posted November 9, 2017 dzis u mnie wyszlaaktualizacja i jes spoko ale ktos wie jak moge znow wylaczyc muzyke mi od nwa wyskakuje mi na ekranie, sposob z wylaczeniem optymalizaci MII i wylaczenie w aplikacjach nie diala niestety Link to comment Share on other sites More sharing options...
filipO21 Posted November 9, 2017 Share Posted November 9, 2017 Nie rozumiem co ludzie mają do Globala. Działa naprawdę fajnie, nie wysypuje apek, wszystko jest w porządku... 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soplus Posted November 9, 2017 Share Posted November 9, 2017 Macie mozę info, czy w nowym Globalu jest aktywny aptx? Link to comment Share on other sites More sharing options...
radeksc Posted November 9, 2017 Share Posted November 9, 2017 A czy przybliży ktoś temat jak wgrać Globala i zablokować bootloader? Wątki są tylko o odblokowaniu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soplus Posted November 9, 2017 Share Posted November 9, 2017 (edited) Coś ten global do końca dopracowany nie jest. Czasami, mam wrażenie, że zawsze po wyjściu z Google maps, zaczyna ssać baterię jak głupi, telefon robi się ciepły. Dopiero reset pomaga. Edited November 9, 2017 by Soplus Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vonki Posted November 9, 2017 Share Posted November 9, 2017 Na global dev nie uświadczyłem tego problemu jak i z tłumaczeniami też jest spoko ogólnie tak patrząc dev działa lepiej niż stable :v Link to comment Share on other sites More sharing options...
bmbl80 Posted November 9, 2017 Share Posted November 9, 2017 Dostalem.dzisiaj miui9 global stable. Poprawili kalendarz i dali większy czas naswietlania w aparacie. Do tego pogoda pojawila.mi sie przy zegarze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bacu Posted November 9, 2017 Share Posted November 9, 2017 Co do aparatu, to racja - na szerokokątnym obiektywie jest maksymalnie 32s, za to na zoomie 1/2s.Wydaje mi się też, że przy robieniu zdjęć, dioda doświetlająca jest nieco bardziej żółta Link to comment Share on other sites More sharing options...
emarcin Posted November 10, 2017 Share Posted November 10, 2017 (edited) Jest wersja stabilna 9.0.3.0 (NACACNEI) od xiaomi.eu - https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/MIUI-STABLE-RELEASES/MIUIv9.0/ Na pierwszy rzut oka nie ma rozszerzonych powiadomień na ekranie blokady i w belce oraz podczas sprawdzania aktualizacji wywala fc Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Edited November 10, 2017 by emarcin 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts