tomurbanowicz Posted November 5, 2017 Author Share Posted November 5, 2017 Kolejna: Link to comment Share on other sites More sharing options...
fake4r Posted November 5, 2017 Share Posted November 5, 2017 Proszę o screen, albo dokładny tekst. Get up and moveWysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted November 5, 2017 Author Share Posted November 5, 2017 I jeszcze jedna: Link to comment Share on other sites More sharing options...
fake4r Posted November 6, 2017 Share Posted November 6, 2017 Ps. jeszcze jeden brak tłumaczenia zauważyłem, po naładowaniu jest napis: Battery charged 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zulwiczek2017 Posted November 6, 2017 Share Posted November 6, 2017 Czy będzie modyfikacja Mi Fit wersji 3.1.3.2 bo takowa się pojawiła Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted November 6, 2017 Author Share Posted November 6, 2017 43 minuty temu, Zulwiczek2017 napisał: Czy będzie modyfikacja Mi Fit wersji 3.1.3.2 bo takowa się pojawiła Nie, poczekam na kolejną z nowym FW. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zulwiczek2017 Posted November 6, 2017 Share Posted November 6, 2017 A jakiś przybliżony termin? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted November 6, 2017 Author Share Posted November 6, 2017 12 minut temu, Zulwiczek2017 napisał: A jakiś przybliżony termin? Myślę, że w tym tygodniu powinni wydać nowy FW. Beta testy FW 9.33/35 chyba się już skończyły. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xiar Posted November 6, 2017 Share Posted November 6, 2017 W końcu dotarł i do mnie Amazfit Bip.Zainstalowałem MiFit, zaktualizował sobie wszystko po czym odinstalowałem Mi Fit i zainstalowałem GB. Znalazł Bip'a ale w żaden spisób nie chce się sparować. Próbowałem również na najnowszej wersji BP i cały czs wyświetla się komunikat o łączeniu. Z Mi Fit łączy się błyskawicznie. Brak mi pomysłu gdzie leży problem. Będę wdzięczny za pomoc. Czy można właczyć przynajmniej język angielski? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted November 6, 2017 Share Posted November 6, 2017 1 godzinę temu, xiar napisał: Będę wdzięczny za pomoc. Czy można właczyć przynajmniej język angielski? A próbowałeś włączyć widoczność BIP-a w MiFit? Masz najnowszego MiFita 3.1.3.2.965-play? Jak tak to może po zmianie języka systemu w telefonie na angielski coś się zmieni z językiem w zegarku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xiar Posted November 6, 2017 Share Posted November 6, 2017 A próbowałeś włączyć widoczność BIP-a w MiFit? Masz najnowszego MiFita 3.1.3.2.965-play? Jak tak to może po zmianie języka systemu w telefonie na angielski coś się zmieni z językiem w zegarku.Z widocznością noe próbowałem. Mi Fita mam MrTomi 3.1.2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted November 6, 2017 Share Posted November 6, 2017 4 minuty temu, xiar napisał: Z widocznością noe próbowałem. Mi Fita mam MrTomi 3.1.2 To spróbuj włączyć widoczność, to zapamiętuje nawet po odinstalowaniu MiFita, a najnowszego MiFita oryginalnego masz np tu https://www.apkmirror.com/apk/anhui-huami-information-technology-co-ltd/mi-fit/mi-fit-3-1-3-2-release/ Kolega tej wersji chyba nie będzie przerabiał, poczeka na następną. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xiar Posted November 6, 2017 Share Posted November 6, 2017 Angielski ustawiłem. Niestety z GB w dalszym ciągu nie mogę się połączyć. Może spróbować połączyć się z innym telefonem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gawronnek Posted November 6, 2017 Share Posted November 6, 2017 Żeby połączyć z GB musisz najpierw rozłączyć bip z MiFit, czyli rozparować (głupie słowo) go z MiFit, robisz tak? Redmi Note 4X Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted November 6, 2017 Share Posted November 6, 2017 10 minut temu, xiar napisał: Niestety z GB w dalszym ciągu nie mogę się połączyć Dziwne. U mnie się bez problemu łączyło, nawet bez odinstalowania MiFita, czy odpinania, wystarczyło tą widoczność ustawić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xiar Posted November 6, 2017 Share Posted November 6, 2017 W końcu udało się sparować z GB. Teraz jest dopiero jazda, ponieważ uruchomiłem aktualizację pliku fw i trwa to już kilkanaście minut. Tak ma być? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted November 6, 2017 Share Posted November 6, 2017 15 minut temu, xiar napisał: W końcu udało się sparować z GB. Teraz jest dopiero jazda, ponieważ uruchomiłem aktualizację pliku fw i trwa to już kilkanaście minut. Tak ma być? Kilka minut tak. Ile z zegarkiem w ręku nie pamiętam. Ten GB pokazuje postęp po rozwinięciu górnej belki w telefonie (przynajmniej z Miui) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
xiar Posted November 6, 2017 Share Posted November 6, 2017 Trochę mnie przeraził czas aktualizcji, ale wszystko zakończyło się pomyślnie. Jeszcze pytanie o instalowanie tarcz. Mogę instalować dowolną i nie muszę nic więcej robić, oprócz instalacji pliku res z GB? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted November 6, 2017 Share Posted November 6, 2017 W danym res masz wszystkie przerobione tarcze i to powinno wystarczyć. Niektóre res wymagają wgrania innego fw żeby wszystko do siebie pasowało. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xiar Posted November 6, 2017 Share Posted November 6, 2017 W danym res masz wszystkie przerobione tarcze i to powinno wystarczyć. Niektóre res wymagają wgrania innego fw żeby wszystko do siebie pasowało.Wgrałem fw z odwróconyemi dni/ miesiące i res tarcza biała, czy mogę teraz wgrać plik res tarcza invert " biała"?Szkoda, że nie ma zdjęć tarcz, żeby można sobie zobaczyć jak dana tarcza wygląda przed instalacją. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted November 6, 2017 Share Posted November 6, 2017 9 minut temu, xiar napisał: Wgrałem fw z odwróconyemi dni/ miesiące i res tarcza biała, czy mogę teraz wgrać plik res tarcza invert " biała"? Tego już ci nie powiem. Najwyżej będzie coś źle wyglądało. Na pewno wgrywanie res jest mniej ryzykowne od fw. Nawet jak coś pójdzie nie tak, to kiedyś Bip wstanie. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
xiar Posted November 6, 2017 Share Posted November 6, 2017 Dzięki za pomoc. Wszystko działa jak należy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysiek5121 Posted November 6, 2017 Share Posted November 6, 2017 A ja mam trochę inny problem. Po wgraniu polskiego FW i RES podczas łączenia z mifit apka sama instaluje mi RES w którym nie ma PL. Czy da się to jakoś zablokować? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gawronnek Posted November 6, 2017 Share Posted November 6, 2017 Tom znalazłem jedno miejsce po angielskuRedmi Note 4X 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted November 7, 2017 Share Posted November 7, 2017 7 godzin temu, krzysiek5121 napisał: A ja mam trochę inny problem. Po wgraniu polskiego FW i RES podczas łączenia z mifit apka sama instaluje mi RES w którym nie ma PL. Czy da się to jakoś zablokować? A używasz MiFita zmodowanego MrTomi czy stockowego? Oryginalny MiFit może podmieniać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted November 7, 2017 Author Share Posted November 7, 2017 (edited) Od kolejnej wersji MiFit będę do MiFit wrzucać PL FW. I w związku z tym mini ankieta: jaką wersję z pierwszego postu sobie życzycie? Wersja z większością głosów będzie osadzona. Edited November 7, 2017 by tomurbanowicz Link to comment Share on other sites More sharing options...
mswiniuch Posted November 7, 2017 Share Posted November 7, 2017 Jestem za: PL-FW-0.0.9.26-odw.fw + PL-FW-0.0.9.26-invert-white.res oczywiście chyba już w nowszej wersji firmware 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
BALezniak Posted November 7, 2017 Share Posted November 7, 2017 Tomurbanowicz, do przetłumaczenia komunikat po godzinie bezruchu, niestety zdjęcia nie mam bo znika, ale dokładnie brzmi "Get up and move" Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamuadamu Posted November 7, 2017 Share Posted November 7, 2017 Dnia 3.11.2017 o 20:36, tomurbanowicz napisał: Zmiana języka nic nie dawała w MiFit, bo MiFit nie przełączał flagi w FW. Można to było zrobić ręcznie, bądź z Notify. 3.1.3 nie instalowałem. czy mógłbym prosić o dokładniejsze objaśnienie co i jak wykonać? zegarek przyjechał do mnie wczoraj jedynie poprzez mifit pobrał sobie update'y, w każdym razie zachęcony powyższym stwierdzeniem wykonałem operację pobrania Notify, wybrałem wymuszenie języka angielskiego - efekt OK, wszystko natychmiast po angielsku. Niestety, każdorazowe uruchomienie MiFit (używam MrTomi-3.1.2-PL.apk z pierszego postu) przywraca mi język chiński - co robię źle? Czy muszę jednak wgrać zmodowane FW by mieć na stałe angielski z MiFit? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted November 7, 2017 Author Share Posted November 7, 2017 Musisz po prostu ze zrozumieniem przeczytać pierwszy post... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kzybu1983 Posted November 7, 2017 Share Posted November 7, 2017 (edited) Jestem za: FW z odwroconymi miesiącami...bo w PL jest najpierw dzień...miesiąc...rok- bynajmniej Ja się posługiwałem taką kolejnością... RES to tylko invert white Edited November 7, 2017 by kzybu1983 Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysiek5121 Posted November 7, 2017 Share Posted November 7, 2017 12 godzin temu, FromWP napisał: A używasz MiFita zmodowanego MrTomi czy stockowego? Oryginalny MiFit może podmieniać. Dzieje się tak na zmodyfikowanej wersji MiFit (MrTomi-3.1.2-PL.apk) z pierwszego posta. Spotkaliście się z czymś takim czy jestem pierwszą osobą z takim problemem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukaszlukasz Posted November 7, 2017 Share Posted November 7, 2017 A dla mnie soft z odworconymu miesiącami bo tak bardziej po polsku.Ale res z tarcza biała Link to comment Share on other sites More sharing options...
omni7 Posted November 7, 2017 Share Posted November 7, 2017 tomurbanowicz dzięki za kawał dobrej roboty... Jeśli chodzi o twoją ankietę to ja jestem za PL-FW odwrócone dni/miesiące, a RES invert-white Link to comment Share on other sites More sharing options...
pbrzuch Posted November 7, 2017 Share Posted November 7, 2017 cześć w załączniku res dla 9.26 w oparciu o *invert.res Tomka. wymieniłem tarcze nr1, 2, w 3 zmieniłem pasek postępu na % i kolory w miarę postepu kroków i moja ulubiona a'la a-watch nike+. dla chetnych wrzuciłem pliki png do własnych modyfikacji, choć lepiej je zdekompilować z pliku res. pozdr PL-FW-0.0.9.26-invert-color-nike.res Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts