Gawronnek Posted October 31, 2017 Share Posted October 31, 2017 (edited) W końcu u mnie też, na drugim telefonie, ale wyszło źle Będę miał kolejne siwe włosy, już mi nic nie zostanie z normalnego koloru przez tą opaskę, jak już się poddałem to zabrzęczał że chce się parować, widocznie trzeba odczekać jakiś czas Redmi Note 4X Edited October 31, 2017 by Gawronnek Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted October 31, 2017 Author Share Posted October 31, 2017 2 minuty temu, Gawronnek napisał: W końcu u mnie też, na drugim telefonie, ale wyszło źle Aa, bo ja u siebie mam innego RES, bez AM/PM i na białym tle, dlatego u mnie jest OK. Hmm.. Muszę poszperać dalej Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gawronnek Posted October 31, 2017 Share Posted October 31, 2017 (edited) przesuń baterie bardziej w lewo, pliki grafiki to sam poprawie jakby co Z P sobie poradziłem, ale tego białego nie wiem jak zakryć Jednak dałem radę ja tak zostawiam, dzięki Edited October 31, 2017 by Gawronnek Link to comment Share on other sites More sharing options...
plahoo83 Posted October 31, 2017 Share Posted October 31, 2017 (edited) Hej, ostatnio pozbyłem się swojego zegarka ze względu na brak synchronizacji z Endomondo lub Strava ale dziś zauważyłem appke Notify & Fitness Amazfit w Google Play. Czy ktoś testował i może potwierdzić że synchronizacja działa prawidłowo? Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Edited November 1, 2017 by mrosi Dodaj jeszcze pół strony wątku pustych wierszy... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted November 1, 2017 Author Share Posted November 1, 2017 Jednak dałem radęTo musi działać bez kombinacji z RES - szperam.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted November 1, 2017 Author Share Posted November 1, 2017 (edited) Opanowany pusty biały prostokąt. Poprawię jeszcze parę cyferek, bo np. 8 kiepsko trochę wygląda. Edited November 1, 2017 by tomurbanowicz Link to comment Share on other sites More sharing options...
mukam3 Posted November 1, 2017 Share Posted November 1, 2017 14 godzin temu, dan-tom napisał: 15 godzin temu, mukam3 napisał: no jest tam taka opcja żeby nie pokazywało słów pewnych, trzeba to tam wpisać. Tylko mam obawy, że jak wpisze 1 nowa wiadomość, to jeżeli ktoś użyje słowa wiadomość, lub nowa, albo nawet cyfry 1 w treści wiadomości, to mi ją usunie. Chyba że się mylę. no to właśnie chyba tak będzie... ustaw sobie w opisie watsappa żeby ludzie nie używali słowa nowa i wiadomość albo... ustaw telefon w innym języku i pomijając słowa nowa wiadomość w ustawionym języku Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanek Posted November 1, 2017 Share Posted November 1, 2017 Witam wszystkich. Od kilku dni mam Amazfita i ogólnie jestem bardzo zadowolony. Brakuje mi jednak opcji ustawienia wibracji po upływie określonego czasu treningu (interwały)? Bawię się już kilka godzin i nie widzę. W Notify po wejściu w nowy trening jest opcja minutnik, która pozwala na takie ustawienia, ale czy da się jakoś wymusić , żeby działało na zegarku bez połączenia z telefonem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted November 1, 2017 Author Share Posted November 1, 2017 Tak a propos minutnika - przy najbliższej okazji zamienię timer na minutnik. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kapiorr Posted November 1, 2017 Share Posted November 1, 2017 Dzisiaj pogoda w moim bipie jest po chinsku :/ nic nie zmienialem. Mam ostatni rom i res z tego watku. Do tej pory bylo ok. Co sie moglo stac? Link to comment Share on other sites More sharing options...
woyto Posted November 1, 2017 Share Posted November 1, 2017 23 minuty temu, kapiorr napisał: Dzisiaj pogoda w moim bipie jest po chinsku :/ nic nie zmienialem. Mam ostatni rom i res z tego watku. Do tej pory bylo ok. Co sie moglo stac? Za pogodę odpowiedzialna jest apka MiFit - musisz zainstalować zmodyfikowaną, jest na pierwszej stronie Link to comment Share on other sites More sharing options...
kapiorr Posted November 2, 2017 Share Posted November 2, 2017 A dzisiaj jest ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
seb11_11 Posted November 2, 2017 Share Posted November 2, 2017 Witam, dopiero dzisiaj zauważyłem, że w pogodzie brakuje jednego dnia,w tym przypadku piątku. Przeinstalowalem mifit i bez zmian.Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
ropian Posted November 2, 2017 Share Posted November 2, 2017 Witam Niedługo dojedzie do mnie wersja chińska, na 1 stronie jest napisane Firmware oparty na wersji chińskiej - nie wspierany przeze mnie już dłużej Czy wystarczy zamiana FV z chińskiej na angielska (xda NEW TUTORIAL: Convert Xiaomi Amazfit Smartwatch from Chinese to English firmware) a potem już mogę korzystać Firmware PL FW 0.0.9.26 ? Czy coś jeszcze muszę zrobić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted November 2, 2017 Author Share Posted November 2, 2017 (edited) 8 minut temu, seb11_11 napisał: Witam, dopiero dzisiaj zauważyłem, że w pogodzie brakuje jednego dnia,w tym przypadku piątku. Przeinstalowalem mifit i bez zmian. To jest bug Huami. Na wersji chińskiej jest OK. Edited November 2, 2017 by tomurbanowicz Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted November 2, 2017 Author Share Posted November 2, 2017 21 minut temu, ropian napisał: Witam Niedługo dojedzie do mnie wersja chińska, na 1 stronie jest napisane Firmware oparty na wersji chińskiej - nie wspierany przeze mnie już dłużej Czy wystarczy zamiana FV z chińskiej na angielska (xda NEW TUTORIAL: Convert Xiaomi Amazfit Smartwatch from Chinese to English firmware) a potem już mogę korzystać Firmware PL FW 0.0.9.26 ? Czy coś jeszcze muszę zrobić? To chodzi tylko oto, że FW od wersji 9.14 w górę zaszyte są 2 języki. Wcześniej spolszczałem język chiński, teraz angielski - tylko tyle. Więc nie musisz się martwić. Chyba usunę ten wpis ze wsparcie, bo to może mylić... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted November 3, 2017 Author Share Posted November 3, 2017 (edited) Pojawił się nowy MiFit 3.1.3, ale FW jest 9.26. Edited November 3, 2017 by tomurbanowicz Link to comment Share on other sites More sharing options...
fake4r Posted November 3, 2017 Share Posted November 3, 2017 Co tam nowego dali? Będziesz robił moda? Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted November 3, 2017 Share Posted November 3, 2017 Nie wiem czy to prawda (bo mój bip ciągle nie bip-a i czekam na nowego), ale piszą ze z nowym MiFit 3.1.3 i ustawionym angielskim w systemie już prawie wszystko jest po angielsku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted November 3, 2017 Author Share Posted November 3, 2017 19 minut temu, FromWP napisał: Nie wiem czy to prawda (bo mój bip ciągle nie bip-a i czekam na nowego), ale piszą ze z nowym MiFit 3.1.3 i ustawionym angielskim w systemie już prawie wszystko jest po angielsku. Nie trzeba MiFit 3.1.3 - wystarczy flagę przestawić w FW 9.14, czy 9.26. BTW: znalazłem brakujące tłumaczenia dni tygodnia w jednej z tarczy, postaram się na jutro przygotować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted November 3, 2017 Share Posted November 3, 2017 Przed chwilą, tomurbanowicz napisał: Nie trzeba MiFit 3.1.3 - wystarczy flagę przestawić w FW 9.14, czy 9.26. Możliwe, ale do tej pory zmiana języka systemu tego nie zmieniała. Była jakaś rosyjska minimalna modyfikacja oryginalnego MiFita polegająca jedynie na zmianie języka w MiFit na angielski, niezależnie od języka systemu. Dzieki temu ID dzwoniącego, czy sms pokazywało. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted November 3, 2017 Author Share Posted November 3, 2017 Przed chwilą, FromWP napisał: Możliwe, ale do tej pory zmiana języka systemu tego nie zmieniała. Była jakaś rosyjska minimalna modyfikacja oryginalnego MiFita polegająca jedynie na zmianie języka w MiFit na angielski, niezależnie od języka systemu. Dzieki temu ID dzwoniącego, czy sms pokazywało. Zmiana języka nic nie dawała w MiFit, bo MiFit nie przełączał flagi w FW. Można to było zrobić ręcznie, bądź z Notify. 3.1.3 nie instalowałem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted November 3, 2017 Share Posted November 3, 2017 2 minuty temu, tomurbanowicz napisał: Zmiana języka nic nie dawała w MiFit, bo MiFit nie przełączał flagi w FW. Można to było zrobić ręcznie, bądź z Notify. 3.1.3 nie instalowałem. Ja zainstalowałem, ale nie sprawdzę, bo tylko MiBanda na razie mam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted November 3, 2017 Author Share Posted November 3, 2017 (edited) Niebawem wyjdzie FW 9.33, więc i nowy MiFit. Chyba, że znowu wymyślą aktualizację przez OTA. Edited November 3, 2017 by tomurbanowicz Link to comment Share on other sites More sharing options...
kzybu1983 Posted November 3, 2017 Share Posted November 3, 2017 Znalazłem brak tłumaczenia gdy zegarek pokazuje po godzinie aby wstac i sie ruszyć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted November 4, 2017 Author Share Posted November 4, 2017 Znalazłem brak tłumaczenia gdy zegarek pokazuje po godzinie aby wstac i sie ruszyć. Proszę o screen, albo dokładny tekst. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kzybu1983 Posted November 4, 2017 Share Posted November 4, 2017 (edited) Ze zdjęciem będzie problem....ale wyłapie tekst jak wyskoczy powiadomienie. Edited November 4, 2017 by kzybu1983 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mukam3 Posted November 4, 2017 Share Posted November 4, 2017 hej, mam taki problem, że kiedyś odinstalowalam mifit, a teraz zainstalowałam na nowo, ten który jest podany na pierwszej stronie, wersja oryginalna i nie pokazuje mi mapy, generalnie pokazuje trasę na szarym tle... szukałam gdzieś w ustawieniach i nie wiem gdzie to znaleźć! wie ktoś może? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted November 4, 2017 Author Share Posted November 4, 2017 Mapa jest tylko na MOD. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted November 4, 2017 Author Share Posted November 4, 2017 Wszystkie tarcze z serii 9.26 już są w pierwszym poście spolszczone (daty) - przed chwilą zaktualizowałem. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kzybu1983 Posted November 5, 2017 Share Posted November 5, 2017 Sprawdzone...okej wszystko. Mifit potrzebuje aktualizacji. Problemy a zapisem aktywnosci...snem itp. zaczynają denerwować. Mam nadzieje że poprawią to w nowszych wersjach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kornikowaty Posted November 5, 2017 Share Posted November 5, 2017 21 godzin temu, tomurbanowicz napisał: Wszystkie tarcze z serii 9.26 już są w pierwszym poście spolszczone (daty) - przed chwilą zaktualizowałem. @Tomurbanowicz - Robisz maga robotę z tymi spolszczeniami! Właśnie wgrałem sobie po kolei najpierw: PL-FW-0.0.9.26-odw.fw + PL-FW-0.0.9.26-tomi.res ...a potem... PL-FW-0.0.9.26-odw.fw + PL-FW-0.0.9.26-invert-white.res Różnica widoczna poniżej: Wszystko śmiga jak ta lala na Apk wersja: MrTomi-3.1.2-PL.apk z pierwszego posta. Dzięki!! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gawronnek Posted November 5, 2017 Share Posted November 5, 2017 Tom czy w którymś firmware zamieściłeś poprawkę baterii w 3 tarczy, bo nie mogę tego znaleźć? czy tylko to jedno testowe tak ma? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kornikowaty Posted November 5, 2017 Share Posted November 5, 2017 Mam pytanie do masterów: Czy jest możliwe zrobić zamiast tekstów podczas pauzy np ikon jak poniżej: .. i zamiast ZAWIESZONY przy pauzie można by dać PAUZA. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted November 5, 2017 Author Share Posted November 5, 2017 1 godzinę temu, Kornikowaty napisał: .. i zamiast ZAWIESZONY przy pauzie można by dać PAUZA. Jasne, zmienię. Nowa tarcza 1 godzinę temu, Gawronnek napisał: Tom czy w którymś firmware zamieściłeś poprawkę baterii w 3 tarczy, bo nie mogę tego znaleźć? czy tylko to jedno testowe tak ma? To był tylko test - cały czas zastanawiam się czy w to wchodzić, tzn. w przesunięcia w FW. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts