Jump to content

Amazfit BIP, oraz MiFit modyfikacje

tomurbanowicz

Recommended Posts

Powiem tak, dla mnie już nie trzeba żadnych zmian, sam zegarek jest super za tą kasę, a dzięki pracy @tomurbanowicz stał się genialny, ma wszystko to na czym mi zależy. Tarcze mogłyby się z czasem pokazać inne, na tą chwilę mam 2 dopracowane ulubione. 

W sumie przeszkadza mi tylko jedna sprawa i ciekawi mnie jak jest u Was, dość często jak odejdę od telefonu nie chce się od razu z nim znowu połączyć, nie odblokowuje go, i bardzo sporadycznie z tego powodu nie dochodzą powiadomienia, poza tym to się już nawet przyzwyczaiłem do wielkości, jak założyłem na chwilę MiBanda 2 to mi czegoś brakowało na ręce hehe 

10 minut temu, mswiniuch napisał:

Dzisiaj dostałem zegarek i zacząłem przygody.

Przy każdej próbie aktualizacji z gadgetbridge wyskakuje "Connect APP to retry". POMOCY

Usilnie potrzebuję pomocy bo mi zaraz serce wyskoczy :(

1 godzinę temu, Gawronnek napisał:

Powiem tak, dla mnie już nie trzeba żadnych zmian, sam zegarek jest super za tą kasę, a dzięki pracy @tomurbanowicz stał się genialny, ma wszystko to na czym mi zależy. Tarcze mogłyby się z czasem pokazać inne, na tą chwilę mam 2 dopracowane ulubione. 

W sumie przeszkadza mi tylko jedna sprawa i ciekawi mnie jak jest u Was, dość często jak odejdę od telefonu nie chce się od razu z nim znowu połączyć, nie odblokowuje go, i bardzo sporadycznie z tego powodu nie dochodzą powiadomienia, poza tym to się już nawet przyzwyczaiłem do wielkości, jak założyłem na chwilę MiBanda 2 to mi czegoś brakowało na ręce hehe 

Masz tel xiaomi jak tak dodaj jej uprawnienia w  autostart , uprawnienia uruchamiania w tle i jeszcze możesz apce dać zachowanie aplikacji w tle bez ograniczeń 

wszystko mam ustawione, może po którejś aktualizacji Miui zainstaluje wszystko odnowa, ale nie wiem czy to pomoże bo jak wchodzę w Ustawienie ->Odblokuj przez Bluetooth to mam błąd klucza sekunda dwie i jest na zielono, za jakiś czas powtórka

wszystko mam ustawione, może po którejś aktualizacji Miui zainstaluje wszystko odnowa, ale nie wiem czy to pomoże bo jak wchodzę w Ustawienie ->Odblokuj przez Bluetooth to mam błąd klucza sekunda dwie i jest na zielono, za jakiś czas powtórka
U mnie też czasem przestaje odblokowywać ekran. Gdy miałem mi banda 2 tak samo się działo. Gdybym miał telefon z czytnikiem linii papilarnych to nie używałbym tej opcji.

Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka

Szkoda bo przymierzałem się do zakupu. Widać Chińczycy nie do końca przemyśleli sprawę. Widocznie musiało by to być wykonane z innej rodzaju tworzywa, ale może jeszcze wypuszczą coś ciekawego, w końcu ten zegarek to w miarę nowość. Fajnie jakby było coś takiego ale wykonane z aluminium​ albo chociaż stali, taką obudowę ma np. Fitbit blaze.

PS. Przydałby się osobny wątek do rozmów na temat akcesoriów do amazfita aby w tym temacie nie robić offtopu.

Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka

A istnieje taka możliwość, żeby nazwa kontaktu podczas połączenia na zegarku była większa?
Dla osób ze słabszym wzrokiem byłoby to fajne udogodnienie, z daleka na szybko moglibyśmy zobaczyć kto dzwoni.

Niestety nie. Zaszyta jest czcionka w tylko jednym rozmiarze i do tego okrojona. Też nad tym ubolewam.

9 godzin temu, dan-tom napisał:

A istnieje taka możliwość, żeby nazwa kontaktu podczas połączenia na zegarku była większa?
Dla osób ze słabszym wzrokiem byłoby to fajne udogodnienie, z daleka na szybko moglibyśmy zobaczyć kto dzwoni.

Tools & band daje możliwość wyświetlania kontaktów WIELKIMI literami. Sporo to dane jeśli chodzi o czytelność.

Zainstalowałem Miband Tools ale nie chciał się połączyć automatycznie, więc wpisałem ręcznie adres mac bt. Połączyło i działa. Ale np. przy wiadomości sms nie pokazuje mi  treści tylko coś w stylu - otrzymano wiadomość sms...

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...