tomurbanowicz Posted October 27, 2017 Author Share Posted October 27, 2017 1 minutę temu, mukam3 napisał: cała przerwę literki liczyłam hahah dzięki Ja też dziękuję za kawał roboty 1 godzinę temu, kzybu1983 napisał: Nie wiem czy błąd fw czy Mifit? Dodam, że w chińskiej wersji bazowej jest OK z pogodą. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kzybu1983 Posted October 27, 2017 Share Posted October 27, 2017 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gawronnek Posted October 27, 2017 Share Posted October 27, 2017 uaktualniasz obie wersje firmware, tą z odwróconymi dniami też? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted October 27, 2017 Author Share Posted October 27, 2017 2 minuty temu, Gawronnek napisał: uaktualniasz obie wersje firmware, tą z odwróconymi dniami też? Tak, oczywiście. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gawronnek Posted October 27, 2017 Share Posted October 27, 2017 Powiem tak, dla mnie już nie trzeba żadnych zmian, sam zegarek jest super za tą kasę, a dzięki pracy @tomurbanowicz stał się genialny, ma wszystko to na czym mi zależy. Tarcze mogłyby się z czasem pokazać inne, na tą chwilę mam 2 dopracowane ulubione. W sumie przeszkadza mi tylko jedna sprawa i ciekawi mnie jak jest u Was, dość często jak odejdę od telefonu nie chce się od razu z nim znowu połączyć, nie odblokowuje go, i bardzo sporadycznie z tego powodu nie dochodzą powiadomienia, poza tym to się już nawet przyzwyczaiłem do wielkości, jak założyłem na chwilę MiBanda 2 to mi czegoś brakowało na ręce hehe Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted October 27, 2017 Author Share Posted October 27, 2017 (edited) FW 0.0.9.33 zbliża się wielkimi krokami, być może z nową tarczą. Edited October 27, 2017 by tomurbanowicz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gawronnek Posted October 27, 2017 Share Posted October 27, 2017 żeby tylko nic nie zepsuli Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted October 27, 2017 Author Share Posted October 27, 2017 Mam nadzieję, że pogodę naprawią, bo nie chcę wracać do chińskiej wersji Link to comment Share on other sites More sharing options...
mswiniuch Posted October 27, 2017 Share Posted October 27, 2017 Dzisiaj dostałe zegarek i zacząłem przygody. Przy każdej próbie aktualizacji z gadgetbridge wyskakuje "Connect APP to retry". POMOCY Link to comment Share on other sites More sharing options...
jjarik Posted October 27, 2017 Share Posted October 27, 2017 Kurde dobiłem te 2 tysiące i udało mi się złapać niestety ostrości brak ale widać Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted October 27, 2017 Author Share Posted October 27, 2017 Trochę jeszcze muszę wyrównać, ale już z tym się wstrzymam do 9.33. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mswiniuch Posted October 27, 2017 Share Posted October 27, 2017 10 minut temu, mswiniuch napisał: Dzisiaj dostałem zegarek i zacząłem przygody. Przy każdej próbie aktualizacji z gadgetbridge wyskakuje "Connect APP to retry". POMOCY Usilnie potrzebuję pomocy bo mi zaraz serce wyskoczy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gawronnek Posted October 27, 2017 Share Posted October 27, 2017 usunąłeś MiFit? może spróbuj zrobić to w Notify, ja tylko tak aktualizuje firmware Link to comment Share on other sites More sharing options...
mswiniuch Posted October 27, 2017 Share Posted October 27, 2017 Usunąłem. Robiłem dokładnie jak w instrukcji Uffff. Poszło. Chyba za piątym razem udało się dokończyć wgrywać fw. Świetna robota - na razie jak dla mnie super to wygląda. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gawronnek Posted October 27, 2017 Share Posted October 27, 2017 musisz kombinować, reset telefonu, wyłącz włącz zegarek, trudno tak powiedzieć na odległość, mnie też czasami nie startowało, ale takie zabiegi jak wspomniałem zawsze pomogły Link to comment Share on other sites More sharing options...
jjarik Posted October 27, 2017 Share Posted October 27, 2017 1 godzinę temu, Gawronnek napisał: Powiem tak, dla mnie już nie trzeba żadnych zmian, sam zegarek jest super za tą kasę, a dzięki pracy @tomurbanowicz stał się genialny, ma wszystko to na czym mi zależy. Tarcze mogłyby się z czasem pokazać inne, na tą chwilę mam 2 dopracowane ulubione. W sumie przeszkadza mi tylko jedna sprawa i ciekawi mnie jak jest u Was, dość często jak odejdę od telefonu nie chce się od razu z nim znowu połączyć, nie odblokowuje go, i bardzo sporadycznie z tego powodu nie dochodzą powiadomienia, poza tym to się już nawet przyzwyczaiłem do wielkości, jak założyłem na chwilę MiBanda 2 to mi czegoś brakowało na ręce hehe Masz tel xiaomi jak tak dodaj jej uprawnienia w autostart , uprawnienia uruchamiania w tle i jeszcze możesz apce dać zachowanie aplikacji w tle bez ograniczeń Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gawronnek Posted October 27, 2017 Share Posted October 27, 2017 wszystko mam ustawione, może po którejś aktualizacji Miui zainstaluje wszystko odnowa, ale nie wiem czy to pomoże bo jak wchodzę w Ustawienie ->Odblokuj przez Bluetooth to mam błąd klucza sekunda dwie i jest na zielono, za jakiś czas powtórka Link to comment Share on other sites More sharing options...
alban7314 Posted October 27, 2017 Share Posted October 27, 2017 Dnia 27.10.2017 o 14:13, Gawronnek napisał: Co do procentów to najbliższa prawdy jest wielokrotność 11, u mnie cel to 7000 Fajna ta tarcza czy możesz udostępnić ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fake4r Posted October 27, 2017 Share Posted October 27, 2017 wszystko mam ustawione, może po którejś aktualizacji Miui zainstaluje wszystko odnowa, ale nie wiem czy to pomoże bo jak wchodzę w Ustawienie ->Odblokuj przez Bluetooth to mam błąd klucza sekunda dwie i jest na zielono, za jakiś czas powtórkaU mnie też czasem przestaje odblokowywać ekran. Gdy miałem mi banda 2 tak samo się działo. Gdybym miał telefon z czytnikiem linii papilarnych to nie używałbym tej opcji. Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gawronnek Posted October 27, 2017 Share Posted October 27, 2017 Tarcza to zasługa[mention=38368]tomurbanowicz[/mention], ja ją lekko zrobiłem po swojemu. Co do czytnika, fajnie ale czasami telefon leży na plecach i trzeba go podnieść, drugi aspekt tego rozłączania to brak powiadomień https://cloud.tapatalk.com/s/59f39241985bd/ulubiona.zip Redmi Note 4X Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted October 28, 2017 Author Share Posted October 28, 2017 Wiem już jak zmienić pozycje obrazków na tarczach, jeszcze wprawdzie nie wszystkich, ale... Niestety wszelkie modyfikację po weekendzie - brak dostępu do PC. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kzybu1983 Posted October 28, 2017 Share Posted October 28, 2017 (edited) Do cierpliwych Świat należy hehehe Pozdrowionka... Edited October 28, 2017 by kzybu1983 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mukam3 Posted October 28, 2017 Share Posted October 28, 2017 połamało mi się to różowe gówienko, 4 dni! brawo! wiem że komuś z forum też się połamało przy pierwszej próbie założenia, nie kupujcie tego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fake4r Posted October 28, 2017 Share Posted October 28, 2017 Szkoda bo przymierzałem się do zakupu. Widać Chińczycy nie do końca przemyśleli sprawę. Widocznie musiało by to być wykonane z innej rodzaju tworzywa, ale może jeszcze wypuszczą coś ciekawego, w końcu ten zegarek to w miarę nowość. Fajnie jakby było coś takiego ale wykonane z aluminium albo chociaż stali, taką obudowę ma np. Fitbit blaze.PS. Przydałby się osobny wątek do rozmów na temat akcesoriów do amazfita aby w tym temacie nie robić offtopu. Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gawronnek Posted October 28, 2017 Share Posted October 28, 2017 Jest wątek o Amazfit, sensowniej jest pisać tam o akcesoriach Redmi Note 4X Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted October 29, 2017 Author Share Posted October 29, 2017 Poprawione wersje invert-white w pierwszym poście - zapomniałem poprzednio o bucikach, teraz są białe. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kzybu1983 Posted October 29, 2017 Share Posted October 29, 2017 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted October 29, 2017 Author Share Posted October 29, 2017 Przesunięcia (faza testowa): 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dan-tom Posted October 29, 2017 Share Posted October 29, 2017 A istnieje taka możliwość, żeby nazwa kontaktu podczas połączenia na zegarku była większa?Dla osób ze słabszym wzrokiem byłoby to fajne udogodnienie, z daleka na szybko moglibyśmy zobaczyć kto dzwoni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted October 30, 2017 Author Share Posted October 30, 2017 A istnieje taka możliwość, żeby nazwa kontaktu podczas połączenia na zegarku była większa?Dla osób ze słabszym wzrokiem byłoby to fajne udogodnienie, z daleka na szybko moglibyśmy zobaczyć kto dzwoni. Niestety nie. Zaszyta jest czcionka w tylko jednym rozmiarze i do tego okrojona. Też nad tym ubolewam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fake4r Posted October 30, 2017 Share Posted October 30, 2017 Odnośnie mifit takie małe spostrzeżenie, zasłonięta część wyrazu. Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojusek Posted October 30, 2017 Share Posted October 30, 2017 9 godzin temu, dan-tom napisał: A istnieje taka możliwość, żeby nazwa kontaktu podczas połączenia na zegarku była większa? Dla osób ze słabszym wzrokiem byłoby to fajne udogodnienie, z daleka na szybko moglibyśmy zobaczyć kto dzwoni. Tools & band daje możliwość wyświetlania kontaktów WIELKIMI literami. Sporo to dane jeśli chodzi o czytelność. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dan-tom Posted October 30, 2017 Share Posted October 30, 2017 Tools & band daje możliwość wyświetlania kontaktów WIELKIMI literami. Sporo to dane jeśli chodzi o czytelność.A współgra już z Amazfit bip? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fake4r Posted October 30, 2017 Share Posted October 30, 2017 Zainstalowałem Miband Tools ale nie chciał się połączyć automatycznie, więc wpisałem ręcznie adres mac bt. Połączyło i działa. Ale np. przy wiadomości sms nie pokazuje mi treści tylko coś w stylu - otrzymano wiadomość sms... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gawronnek Posted October 30, 2017 Share Posted October 30, 2017 Notify też na opcję zamiany treści na duże literyRedmi Note 4X Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts