tomurbanowicz Posted November 10, 2017 Author Share Posted November 10, 2017 (edited) 3 minuty temu, mswiniuch napisał: Też mam od wczoraj. Ta tarcza jest nawet fajna ale cyferki wszystkie poza godziną są na moje oczy za małe... Dla mnie też bezużyteczna... Niestety jest problem z nowym FW - nie klika z custom RES, ale jeszcze testuję temat. Na tą chwilę spreparowałem MiFit najnowszy z FW 9.26. Na tym FW też są dodatkowe tarcze z MiFit. Edited November 10, 2017 by tomurbanowicz Link to comment Share on other sites More sharing options...
BALezniak Posted November 10, 2017 Share Posted November 10, 2017 Mi się marzy jednak porządna aplikacja do tego zegarka. Zegarek jest świetny, praca pasjonatów toma i innych świetna, ale już sama aplikacja bardzo średnia. Bo jednak na mificie mimo, że błąd godziny zniknął, co pozwala na bezproblemową synchronizację treningów, to jednak nadal mam bład dnia tygodnia i mnie to trochę wkurza. I tak dziś wg mifit mamy sobotę 10 listopada, a czwartek nie istnieje wcale... Nie wiem czy to samo jest na mibandzie, ale firma sprzedająca miliony sprzętu powinna takie podstawy ogarnąć. Brakuje mi tez bardzo modyfikacji zapisanych treningów. No to sobie ponarzekałam z rana... Link to comment Share on other sites More sharing options...
pbrzuch Posted November 10, 2017 Share Posted November 10, 2017 (edited) 1 godzinę temu, tomurbanowicz napisał: Dla mnie też bezużyteczna... Niestety jest problem z nowym FW - nie klika z custom RES, ale jeszcze testuję temat. Na tą chwilę spreparowałem MiFit najnowszy z FW 9.26. Na tym FW też są dodatkowe tarcze z MiFit. Tomek odkomentuj oryginalna linie zamiast 512 w skrypcie perlowym. podmien Mili_chaohu.res z officiala 9.40. potem dekompilacja obrazkow podmiana na obrazkow. nazwy png siw zgadzaja kompilacja i do zegarka res z podmionionymi tarczami do 9.40. obrazki w ENG. jakos zgrabniej mi wyglada ENG-FW-0.0.9.40_nike.res Edited November 10, 2017 by pbrzuch Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted November 10, 2017 Author Share Posted November 10, 2017 21 minut temu, pbrzuch napisał: Tomek odkomentuj oryginalna linie zamiast 512 w skrypcie perlowym. Jak to zrobię, to mam tylko 433 pliki w RES. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pbrzuch Posted November 10, 2017 Share Posted November 10, 2017 (edited) podmieniles Mili_chaohu.res z 9.40? Mili_chaohu_0.0.9.40_Official.zip Edited November 10, 2017 by pbrzuch Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted November 10, 2017 Author Share Posted November 10, 2017 2 minuty temu, pbrzuch napisał: podmieniles Mili_chaohu.res z 9.40? Mili_chaohu_0.0.9.40_Official.zip Oczywiście. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pbrzuch Posted November 10, 2017 Share Posted November 10, 2017 to jedyne co mi przychodzi do glowy to update skryptu. jak bede w domu spakuje katalog i podesle. sprobuj zdekompilowac moj 9.40 nike. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted November 10, 2017 Author Share Posted November 10, 2017 (edited) 3 minuty temu, pbrzuch napisał: to jedyne co mi przychodzi do glowy to update skryptu. jak bede w domu spakuje katalog i podesle. sprobuj zdekompilowac moj 9.40 nike. Ale to mi nic nie da, bo po kompilacji mam tyle plików ile trzeba. Ale potem jest problem w zegarku. Edited November 10, 2017 by tomurbanowicz Link to comment Share on other sites More sharing options...
pbrzuch Posted November 10, 2017 Share Posted November 10, 2017 (edited) po poludniu wrzuce to caly katalog z res. katalogoem _Mili_chaohu.res i skryptem. jak u mnie pyklo to nie ma bata. musi u Ciebie pojsc. jeszcze jeden pomysl. zdekompilowaj oryginalny Mili_chaohu.res a potem go skompiluj i wrzuc. jak bedzie dzialal to znaczy ze pliki maja zmienione numeracje. ja podmienilem kilkanascie ale sprawdzalem czy w orygimale jest zgodna wielkosc i nazwa moj res u ciebie chodzi? Edited November 10, 2017 by pbrzuch Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted November 10, 2017 Author Share Posted November 10, 2017 (edited) Nic mi nie da Twój RES. Ja mam już FW PL i chcę swoje tarcze podmienić i jest problem na wszystkich skryptach - na każdym z nich max resources mam 433. Jakiego dokładnie skryptu użyłeś? Ja zdekompilowałem oryginał i skompilowałem od nowa - wyszło tylko 433 pliki. Edited November 10, 2017 by tomurbanowicz Link to comment Share on other sites More sharing options...
pbrzuch Posted November 10, 2017 Share Posted November 10, 2017 https://github.com/amazfitbip/tools/blob/master/res2img.py Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted November 10, 2017 Author Share Posted November 10, 2017 (edited) 5 minut temu, pbrzuch napisał: https://github.com/amazfitbip/tools/blob/master/res2img.py "g:\github\tools-master>python res2img.py -p file is a Haumi resource file version 255number of resources: 433 Mili_chaohu.res.new created g:\github\tools-master>" Edited November 10, 2017 by tomurbanowicz Link to comment Share on other sites More sharing options...
pbrzuch Posted November 10, 2017 Share Posted November 10, 2017 jak bede w domu sprawdze jak to jest u mnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted November 10, 2017 Author Share Posted November 10, 2017 (edited) Znalazłem błąd u mnie... Powinno już działać Edited November 10, 2017 by tomurbanowicz Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted November 10, 2017 Author Share Posted November 10, 2017 Poprawili wreszcie tą pogodę (chodzi o dni). Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted November 10, 2017 Author Share Posted November 10, 2017 Firmware PL 9.40 w pierwszym poście. Jeszcze muszę zmodyfikować odwrócenie dni/miesiące. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted November 10, 2017 Author Share Posted November 10, 2017 FW PL 9.40 z odwróconymi dni/miesiące w pierwszym poście. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted November 10, 2017 Author Share Posted November 10, 2017 MrTomi-3.1.3-PL - najnowszy MOD MiFit dodany do pierwszego postu. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fake4r Posted November 10, 2017 Share Posted November 10, 2017 Mam 2 pytania. Czy w .40 procedura podmiany obrazków i kompilacji własnego res jest taka sama jak wcześniej? Oraz jak można modyfikować te tarcze które są do wyboru w nowej wersji mifit? Jest tam jedną fajna którą chętnie bym widział w opcji białej.Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted November 10, 2017 Author Share Posted November 10, 2017 (edited) Modyfikacje robimy jak poprzednio. Co do nowych tarcz - na tą chwilę nie ma sposobu edycji. Jakby ktoś sobie życzył, to tu są spakowane te nowe: new_watchfaces.zip Aha, i nie pasuje RES z poprzednich wersji FW - trzeba kompilować od nowa. Edited November 10, 2017 by tomurbanowicz 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kzybu1983 Posted November 10, 2017 Share Posted November 10, 2017 (edited) TOMURBANOWICZ W pliku RES 9.40 inwert white Twoja tarcza jest z niebieskim...nie zmieniona!! Jakbyś dał radę ogarnąć to był bym Mega wdzięczny. Pozdrawiam w piąteczek piątunio PS. Dało by radę w wersji inwert white zamiast wpisu o PM i AM w tarczy invert wklepać napis Bateria... Edited November 10, 2017 by kzybu1983 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted November 10, 2017 Author Share Posted November 10, 2017 Faktycznie, za moment poprawię.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukaszlukasz Posted November 10, 2017 Share Posted November 10, 2017 MrTomi-3.1.3-PL - najnowszy MOD MiFit dodany do pierwszego postu.W wersji jest możliwość zmiany tarcz z poziomu mifit?Bo nie mogę znaleźć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted November 10, 2017 Author Share Posted November 10, 2017 Przed chwilą, Lukaszlukasz napisał: W wersji jest możliwość zmiany tarcz z poziomu mifit? Tak, jest. 5 minut temu, kzybu1983 napisał: Jakbyś dał radę ogarnąć to był bym Mega wdzięczny Zrobione - jest teraz white. 6 minut temu, kzybu1983 napisał: Dało by radę w wersji inwert white zamiast wpisu o PM i AM w tarczy invert wklepać napis Bateria... To już wieczorkiem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kzybu1983 Posted November 10, 2017 Share Posted November 10, 2017 (edited) Ekspresssssss... Z tą baterią da rade czy duży problem?? Edited November 10, 2017 by kzybu1983 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted November 10, 2017 Author Share Posted November 10, 2017 5 minut temu, Lukaszlukasz napisał: Bo nie mogę znaleźć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukaszlukasz Posted November 10, 2017 Share Posted November 10, 2017 A widzę, popełniłem błąd miałem mi fit 3.1.3.2.Już widzę, dzięki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted November 10, 2017 Author Share Posted November 10, 2017 (edited) Słuchajcie, mogę zamiast AM/PM wstawić "WEEKEND" i "DZIEN POWSZEDNI" (tutaj jakiś skrót), automatycznie w zależności od dnia tygodnia. Co Wy na to? Edited November 10, 2017 by tomurbanowicz Link to comment Share on other sites More sharing options...
kzybu1983 Posted November 10, 2017 Share Posted November 10, 2017 (edited) Ja bym wolał/ preferował malutki napis BATERIA...obok jest ikonka i podpis jej... Ewentualnie nic ... Edited November 10, 2017 by kzybu1983 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fake4r Posted November 10, 2017 Share Posted November 10, 2017 (edited) 1 godzinę temu, tomurbanowicz napisał: Modyfikacje robimy jak poprzednio. Co do nowych tarcz - na tą chwilę nie ma sposobu edycji. Jakby ktoś sobie życzył, to tu są spakowane te nowe: new_watchfaces.zip Aha, i nie pasuje RES z poprzednich wersji FW - trzeba kompilować od nowa. Z tymi tarczami to i tak chyba nie można nic zrobić na ten moment? Tak że chyba zbędne póki co PS. próbuję ale nie mogę rozpakować nowych .res tak jak poprzednie. Wywala błędy typu: Po za tym ten najnowszy mifit już 2 raz aktualizuje mi FW. (Na razie siedzę jeszcze na .26 więc to pewnie dlatego) Edited November 10, 2017 by fake4r Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted November 10, 2017 Author Share Posted November 10, 2017 PS. próbuję ale nie mogę rozpakować nowych .res tak jak poprzednie. Wywala błędy typu U mnie jest OK, miałem wcześniej czeski błąd przy kompilacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
[email protected] Posted November 10, 2017 Share Posted November 10, 2017 Możecie pomóc po aktualizacji mi fit na ostatnia wersje 3.1.3, po połączeniu zegarka i aktualizacji z aplikacja ma coś takiego jak na zdjęciu , wgranie polskiego fw. 1 posta powoduje ze wszystko wraca do normy, po połączeniu z mifit znów d.. a Link to comment Share on other sites More sharing options...
woyto Posted November 10, 2017 Share Posted November 10, 2017 @[email protected] Zainstaluj plik .RES Link to comment Share on other sites More sharing options...
msz38 Posted November 10, 2017 Share Posted November 10, 2017 Witam wszystkich. Jak wyłączyć auto aktualizację zegarka w Mi Fit? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted November 10, 2017 Author Share Posted November 10, 2017 Mogę spróbować spreparować MFit, bo inaczej się nie da. W moim modzie są już PL FW I PL RES najnowszy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts