tomurbanowicz Opublikowano 2 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 2 Grudnia 2017 (edytowane) Dla chętnych wersja z PL z najnowszym FW w MiFit: https://yadi.sk/d/0g_ry9wW3QFc4Q Edytowane 2 Grudnia 2017 przez tomurbanowicz 1
PeWo Opublikowano 2 Grudnia 2017 Opublikowano 2 Grudnia 2017 (edytowane) Po dniu z BIPem mam kilka pytań do Was. 1. Jakim programem konfigurujecie swoje zegarki? U mnie pojawił się problem z "multikonfigurowaniem", mając MiFit, GadgetBridge, doinstalowałem Notify&Fitnes, efekt jest taki, ze nie działają mi powiadomienia. 2. Po kolejnej kombinacji odinstalowania i przeklikania opcji (usunąłem appki z notify) okazało się, że zegarek reaguje też na opcje w GB dla MiBand2 (np. podświetlenie po ruchu nadgarstka). Udało mi się ustawić powiadomienia bez treści... tak jakby obsługa MiBand2 przejęła kontrolę. 3. Kombinacje, których mam już dość... i nie umiem ustawić tak aby powiadomienia po prostu działały z wyświetlaniem treści. Co zrobić aby przywrócić wszystko do stanu wyjściowego i mieć normalnie (treść + autor) działające powiadomienia? 4. Rozumiem, że treści powiadomień nie obsługują pl znaków. W GB da się ustawić dla MiBand2 opcję zamiany na bezogonkowe znaki. Tyle, że to opcje dla opaski, i mieszają w przypadku zegarka, da się inaczej? Pozdrawiam. Edytowane 2 Grudnia 2017 przez PeWo
fake4r Opublikowano 2 Grudnia 2017 Opublikowano 2 Grudnia 2017 Kolego trochę przekombinowales. Proponuję usunąć wszystkie apki i wyczyścić pozostałości po nich. Zainstalować mifit + notify lub wykupić tools Amazfit bo obydwie apki zmieniają pl znaki na litery bez ogonkow (zamiast pytajnikow jak to jest w mifit). A gadgerbridge pewnie większość ludzi i w tym ja używam tylko do wrzucania tarcz i fw i do niczego więcej. Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka
Gawronnek Opublikowano 2 Grudnia 2017 Opublikowano 2 Grudnia 2017 Ja nie używam gadgerbridge, bo Notify robi wszystko co trzeba, nie wiem czemu się tak upadłościowe na niegoRedmi Note 4X
jjkielce Opublikowano 2 Grudnia 2017 Opublikowano 2 Grudnia 2017 mam notify i zakupylem wersje pro ale ciagle zmienia sie na darmowa, moze znacie rozwiazanie tego problemu?
pbrzuch Opublikowano 2 Grudnia 2017 Opublikowano 2 Grudnia 2017 wariacja apple watch nike edition Nike_v_1.4.bin
xiar Opublikowano 2 Grudnia 2017 Opublikowano 2 Grudnia 2017 Zainstalowałeś może nowe fw przez notify?
PeWo Opublikowano 2 Grudnia 2017 Opublikowano 2 Grudnia 2017 2 hours ago, Gawronnek said: Ja nie używam gadgerbridge, bo Notify robi wszystko co trzeba, nie wiem czemu się tak upadłościowe na niego Dlaczego - patrz tutorial. Nadal nie działają mi notyfikacje z WhatsApp... ponawiam pytania z mojego poprzedniego posta. Tak odinstalowałem wszystko i na nowo zainstalowałem GB + Ffw i res, do tego MiFit, nic to nie dało. Jest jakiś Hard Reset zegarka? Chciałbym po prostu mieć MiFit i działający zegarek z powiadomieniami Taki zestaw na prezent dla osoby nietechnicznej, która będzie tego po prostu używać.
Gawronnek Opublikowano 2 Grudnia 2017 Opublikowano 2 Grudnia 2017 (edytowane) 2 godziny temu, xiar napisał: Zainstalowałeś może nowe fw przez notify? Nie, bo Notify sprawdza poprawność i nie chciał instalować @PeWo tutorial był poddany zanim Notify miało ta funkcje, Notify robi to szybko i bezpiecznie, ale każdy wybiera co mu pasuje Dlaczego zakładasz że to wina zegarka, na 100% to wina telefonu, za dużo kombinowała i zostały jakieś śmieci. Powtórz operacje wyczyść dane aplikacji, odinstaluj, i za instaluj od nowa, za którymś razem może wskoczy. Redmi Note 4X Edytowane 2 Grudnia 2017 przez mrosi Czy Ty musisz dodawać tyle pustych wierszy w każdym wpisie...?
pbrzuch Opublikowano 2 Grudnia 2017 Opublikowano 2 Grudnia 2017 jakie zmiany wnosi n&f 4.27.7? nie moge namierzyć changeloga thx
Gawronnek Opublikowano 2 Grudnia 2017 Opublikowano 2 Grudnia 2017 Last changelogNEW VERSION 4.28.1- Added dark/light app theme- Added track workout without phone (Mi Band 2 only)- Added custom Russian firmware support (Mi Band 2)- Updated translations- Fixed bugsRedmi Note 4X 1
IXTEC Opublikowano 3 Grudnia 2017 Opublikowano 3 Grudnia 2017 (edytowane) Dalsza ewolucja mojej tarczy w oparciu o tarcze TOMI - poprawiłem czytelność czcionek i napisów. Zegar został wycentrowany w pionie względem panelu frontowego. Robocze dni tygodnia są w kolorze żółtym. 01A0 - zmieniona została ikona BT (niebieska dla połączenia i czerwona przy jego braku), poprawki przy kaloriach bo justowanie wcześniej nieco się nie sprawdzało. Pogoda nieco przesunięta aby nie wchodziła w kolizję z symbolem stopnia przy temperaturze (gdy będą -20/-22* - a przecież zima To ucinanie znaków po bokach jest mniej problematyczne niż się wydaje - zapasu jest po 1 pix i widać, że np. mój ekran jest przesunięty w prawo - minuty lekko ścięte. Duże czcionki kiedyś spróbuję zwęzić ale na razie zauważam, że dyskomfort jest na tyle mały, że nie chcę psuć bardzo ładnych proporcji tych czcionek. IXTEC01A0.bin Edytowane 3 Grudnia 2017 przez IXTEC aktualizacja
artur.sk Opublikowano 3 Grudnia 2017 Opublikowano 3 Grudnia 2017 (edytowane) 17 godzin temu, Gawronnek napisał: Proszę Skąd u Ciebie jest opcja wgrywania Custom watch-face. U mnie jej nie ma. Edytowane 3 Grudnia 2017 przez mrosi Po co przewalasz cały cytowany post, łącznie z obrazkami...?
mateuszw Opublikowano 3 Grudnia 2017 Opublikowano 3 Grudnia 2017 Pojawił się nowy GB (0.22.5), który wspiera wgrywanie najnowszego firmware.
Dukee Opublikowano 3 Grudnia 2017 Opublikowano 3 Grudnia 2017 (edytowane) Na nowym firmware bateria znowu szaleje. Póki co boję się wracać do wersji poprzedniej, ale już żałuję instalacji... ;-). Po nocy z 47 jest juz 34 Mam tarczę bez sekund. Pewnie później spróbuję wrócić do wersji wcześniejszej. Zainstalowałem przez najnowszego mifit Tomi. Edit: Wróciłem do fw ...59 przez gadgetbridge. Najpierw wgrałem res, następnie fw. Wygląda na to, że res jest ten sam, co w poprzedniej wersji. Edytowane 3 Grudnia 2017 przez Dukee
xiar Opublikowano 3 Grudnia 2017 Opublikowano 3 Grudnia 2017 Na stronie amazfit na fb, też narzekają na ten fw. Bateria przez noc leci nawet 20%.
omni7 Opublikowano 3 Grudnia 2017 Opublikowano 3 Grudnia 2017 (edytowane) Również to czytałem, trzeba mieć nadzieję, że szybko to naprawią... Edytowane 3 Grudnia 2017 przez omni7
xiar Opublikowano 3 Grudnia 2017 Opublikowano 3 Grudnia 2017 Pojawił się nowy GB (0.22.5), który wspiera wgrywanie najnowszego firmware.Podaj link, jakoś nie mogę znaleźć. 1
korno Opublikowano 3 Grudnia 2017 Opublikowano 3 Grudnia 2017 14 godzin temu, jjkielce napisał: mam notify i zakupylem wersje pro ale ciagle zmienia sie na darmowa, moze znacie rozwiazanie tego problemu? Napisz do programisty, wyślę ci plik na podmianę z licencją.
tomurbanowicz Opublikowano 3 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 3 Grudnia 2017 (edytowane) Trochę na "sucho", a zmierzam w tym kierunku z moją ulubioną tarczą - no, niestety na razie odpuszczam sekundy z powodu baterii (a szkoda...). Do poprawy jeszcze czcionka godzin, bo jest za "gruba" i za "okrągła" digit3-PL-tomi.bin Edytowane 3 Grudnia 2017 przez tomurbanowicz 1
PeWo Opublikowano 3 Grudnia 2017 Opublikowano 3 Grudnia 2017 1 hour ago, tomurbanowicz said: ... Do poprawy jeszcze czcionka godzin, bo jest za "gruba" i za "okrągła" Dziękuję, super tarcza! Dałbyś radę zrobić białą wersję? A może przynajmniej godzinę?
mswiniuch Opublikowano 3 Grudnia 2017 Opublikowano 3 Grudnia 2017 2 godziny temu, tomurbanowicz napisał: Trochę na "sucho", a zmierzam w tym kierunku z moją ulubioną tarczą - no, niestety na razie odpuszczam sekundy z powodu baterii (a szkoda...). Do poprawy jeszcze czcionka godzin, bo jest za "gruba" i za "okrągła" digit3-PL-tomi.bin Super. Jest dokładnie to czego potrzebuję bez zbędnych cyferek, Nawet przebytą odległość bym wyrzucił bo to i tak nieprawdziwe... Dzięki
lwajer Opublikowano 3 Grudnia 2017 Opublikowano 3 Grudnia 2017 Mi fit od wersji 3.1.6 caly czas wybudza telefon procesem loc weather da sie cos z tym zrobic?
kodipar78 Opublikowano 3 Grudnia 2017 Opublikowano 3 Grudnia 2017 Od wczoraj mam najnowszą wersję i nie zauważyłem nadmiernego spadku naładowania. Soft instalowany przez MiFit od tomurbanowicz. Dziwna sprawa (choć pozytywna dla mnie)
fake4r Opublikowano 3 Grudnia 2017 Opublikowano 3 Grudnia 2017 Jakie zmiany? Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka
Gawronnek Opublikowano 3 Grudnia 2017 Opublikowano 3 Grudnia 2017 (edytowane) 4 godziny temu, tomurbanowicz napisał: Trochę na "sucho", a zmierzam w tym kierunku z moją ulubioną tarczą - no, niestety na razie odpuszczam sekundy z powodu baterii (a szkoda...). Do poprawy jeszcze czcionka godzin, bo jest za "gruba" i za "okrągła" A mnie się podoba z takimi wielkimi cyframi godziny, nie trzeba wtedy białego tła, ale coś tam sobie przerobie jeszcze po swojemu Redmi Note 4X 15 minut temu, kodipar78 napisał: Od wczoraj mam najnowszą wersję i nie zauważyłem nadmiernego spadku naładowania. Soft instalowany przez MiFit od tomurbanowicz. Dziwna sprawa (choć pozytywna dla mnie) A jak zainstalowałeś, ja mam nowy MiFit i mi się nie aktualizuje Redmi Note 4X Edytowane 3 Grudnia 2017 przez mrosi Dodaj jeszcze pół strony wątku pustych wierszy...
omni7 Opublikowano 3 Grudnia 2017 Opublikowano 3 Grudnia 2017 8 minut temu, Gawronnek napisał: A jak zainstalowałeś, ja mam nowy MiFit i mi się nie aktualizuje A instalowałeś MiFit z tego linka? 20 godzin temu, tomurbanowicz napisał: Dla chętnych wersja z PL z najnowszym FW w MiFit: https://yadi.sk/d/0g_ry9wW3QFc4Q
kodipar78 Opublikowano 3 Grudnia 2017 Opublikowano 3 Grudnia 2017 21 godzin temu, tomurbanowicz napisał: Dla chętnych wersja z PL z najnowszym FW w MiFit: https://yadi.sk/d/0g_ry9wW3QFc4Q Instalowałem MiFita dokładnie z tego posta. Aktualizacja poszła z automatu, bez żadnych problemów. Czy są jakieś zmiany? Nie zauważyłem żadnych. Pulsometr nadal się nie wyłącza po dokonaniu pomiaru, anie wstecz guzikiem, ani cofając po ekranie. Czekałem 5 minut, pomaga wyłączenie i włączenie zegarka.
tomurbanowicz Opublikowano 3 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 3 Grudnia 2017 (edytowane) 10 minut temu, kodipar78 napisał: Pulsometr nadal się nie wyłącza po dokonaniu pomiaru, anie wstecz guzikiem, ani cofając po ekranie. Czekałem 5 minut, pomaga wyłączenie i włączenie zegarka. Taki urok. Podobnie było już w FW 9.40. Edytowane 3 Grudnia 2017 przez tomurbanowicz
omni7 Opublikowano 3 Grudnia 2017 Opublikowano 3 Grudnia 2017 Ja 23 minuty temu, kodipar78 napisał: Pulsometr nadal się nie wyłącza po dokonaniu pomiaru, ani wstecz guzikiem, ani cofając po ekranie. Czekałem 5 minut, pomaga wyłączenie i włączenie zegarka. Ja znalazłem na to taki sposób, że wchodzę w Mifit -> Profil -> Amazfit Bip -> wykrywanie tętna, i tam trzeba prze klikać, np. ustawić automatyczne wykrywanie, a na koniec ustawić wyłącz wykrywanie. U mnie to działa, za każdym razem udało mi się wyłączyć pulsometr. Spróbuj może u ciebie też zadziała. Co nie zmienia faktu, że mogliby to w końcu naprawić
sugnuf Opublikowano 3 Grudnia 2017 Opublikowano 3 Grudnia 2017 5 hours ago, tomurbanowicz said: <cut> digit3-PL-tomi.bin Tarcza ok, ale z jakiegoś powodu obcina mi ostatnią cyfrę z ilości kroków (w sumie powinno być 5, a są widoczne tylko 4). O tyle dziwne, że na obrazku akurat jest widocznych 5 cyfr...
tomurbanowicz Opublikowano 3 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 3 Grudnia 2017 2 minuty temu, sugnuf napisał: Tarcza ok, ale z jakiegoś powodu obcina mi ostatnią cyfrę z ilości kroków (w sumie powinno być 5, a są widoczne tylko 4). O tyle dziwne, że na obrazku akurat jest widocznych 5 cyfr... Bo ja nie mam zegarka, robiłem na na "sucho", więc jak ktoś wrzuci to proszę o fotkę, wtedy to dopasuję.
Rekomendowane odpowiedzi