ValdeQ Posted November 18, 2018 Share Posted November 18, 2018 Oblukaj na tym forum: https://forum.xda-developers.com/xiaomi-redmi-4x Link to comment Share on other sites More sharing options...
ziutek11113 Posted November 19, 2018 Share Posted November 19, 2018 17 godzin temu, ValdeQ napisał: Oblukaj na tym forum: https://forum.xda-developers.com/xiaomi-redmi-4x Wszystko po angielsku, może ktoś by pomógł? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubulwg Posted November 22, 2018 Share Posted November 22, 2018 Na dzien dzisiejszy który global lub .eu są najlepsze pod względem baterii? Wczoraj zamontowałrm nową baterię i tylko 5h sotu (internet, messenger, spotify) na Pixel Experience i minimalnie lepiej na PixyOS 2.3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kanio Posted November 22, 2018 Share Posted November 22, 2018 ja na dzien dzisiejszy na wersji global 2 aplikacje messneger i fb zainstalowane i bateria trzyma mi do 3 dni na normalnym uzytkowaniu pare razy fb przeglodania itp i daje rade tylke wytrzymac w porównaniu do samsunga to 1 dzien a nawet 7 godzin i bateria do ładowania Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubulwg Posted November 22, 2018 Share Posted November 22, 2018 Który to global? Nie bardzo ogarniam to miui, porzucisz link? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ValdeQ Posted November 22, 2018 Share Posted November 22, 2018 (edited) Dlaczego piszecie ciągle o długości działania naszego smartfona względem baterii. Należy cieszyć się tym że mamy taką pojemność ,czego nie dostały inne. 4100 mAh nie dostały niektóre flagowe fony a my na Redmi 4X taką zaje....stą. Ze smartfona trzeba korzystać a nie wciąż monitorować i ile można z niego wyciągnąć. Ja jak na razie jestem kontent z tego co mam i żadne statystyki mnie nie rajcują. Jadę cały czas na miui.eu Edited November 22, 2018 by ValdeQ Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubulwg Posted November 22, 2018 Share Posted November 22, 2018 Co z tego, że bateria 4100Ah jeśli optymalizacja systemu jest skopana? Nie mam tu na myśli naszego 4x, ale mówię ogólnie, że pojemność baterii ma jakiś pogląd na to, ale to jak producent wszystko dopasował w systemie jest ważniejsze. Taki iPhone 7 z baterią 1960 mAh bez problemu daje radę przy 6h ekranu, więc na chłopski rozum ponad 2x większą pojemność w redmi powinna dawać szalony SOT na poziomie 12h przy takim samym użytkowaniu, a tak jest? No niestety nie, tak tylko na potwierdzenie mojej tezy Cala nagonka na pracę na baterii wzięła się z tego, że jedni na tym samym telefonie mają taki a drudzy nawet dwukrotnie wyższy wynik na ekranie, na xda ludzie powyżej 11h, ale to już raczej minimalne korzystanie. Zgadzam się z tego, że smartfon jest dla nas a nie my dla niego, ale zadałem proste pytanie czy na nowej baterii 5h sotu bez grania to rzecz normalna czy mam reklamować baterie bo kupiłem xiaomi z drugiej ręki i z tego co na forum wyczytałem raczej to za mało, chyba, że system musi się ułożyć Link to comment Share on other sites More sharing options...
poziomek90 Posted November 22, 2018 Share Posted November 22, 2018 8 hours ago, kubulwg said: Na dzien dzisiejszy który global lub .eu są najlepsze pod względem baterii? Wczoraj zamontowałrm nową baterię i tylko 5h sotu (internet, messenger, spotify) na Pixel Experience i minimalnie lepiej na PixyOS 2.3 Nowa bateria nie znaczy, że dobra. Mogłeś wsadzić jakąś podróbę albo stary egzemplarz, który już nie ma fabrycznej pojemności Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubulwg Posted November 23, 2018 Share Posted November 23, 2018 Wsadziłem nowy oryginał ze sprawdzonego źródła data produkcji 8 miesięcy temu Link to comment Share on other sites More sharing options...
poziomek90 Posted November 23, 2018 Share Posted November 23, 2018 (edited) 15 hours ago, kubulwg said: Wsadziłem nowy oryginał ze sprawdzonego źródła data produkcji 8 miesięcy temu To dziwne. Ja też mam około 5h SOT, ale ja gram w Pokemon Go i używam GPS, to bardzo zjada baterię. Możesz pokazać zrzut od 100 do kilku procent, ile masz czasu ekranu, wykres rozładowywania itd.? Edited November 23, 2018 by poziomek90 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sprzetowiec90 Posted November 24, 2018 Share Posted November 24, 2018 Radio fm i tak wtrynia najwiecej bateri w r4x U mnie najlepszy czas na sot byl z 10h z lte na ktoryms 9.6.x i nie mowie tu o killku dniach tylko prawie nontoper uzytek, youtube itp. Porownywanie iphona i ios z androidem nie ma duzego sensu, bo tam jest duza optymalizacja jednak bo maja tylko kilka sluchawek + lepsze podzespoly/mniej energozerne. Na androidzie sie inaczej sprawy maja + syf googla i miui. A samo Xiaomi to lubi co aktualizacje cos namieszac lub zepsuc. Jak ktos chce zeby bateria trzymala przy sot to jak dla mnie odblokowanie bootloadera, root i powywalanie niepotrzebnych rzeczy. Plus jakies tam optymalizacje. W miui 10 pojechali tez i wlaczyli zram co jest bez sensu przy snapie 435... I nawet nie mozna wylaczyc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubulwg Posted November 26, 2018 Share Posted November 26, 2018 (edited) Bateria po drugim naładowaniu się ułożyła, SOT ponad 8h przy 45h od odłączenia od ładowarki, jestem zadowolony, tym bardziej że to dopiero drugie naładowanie! ROM Pixy OS 2.3 bez żadnych modyfikacji Edited November 26, 2018 by kubulwg Link to comment Share on other sites More sharing options...
PiotrekR Posted November 27, 2018 Share Posted November 27, 2018 (edited) Trzeba mieć roota do tego??? Z poziomu telefonu się to zainstaluje??? http://en.miui.com/thread-4672217-1-1.html Edited November 27, 2018 by PiotrekR Link to comment Share on other sites More sharing options...
lojzik63 Posted November 27, 2018 Share Posted November 27, 2018 Na 4A 10-ka już jest więc na 4X będzie pewnie lada dzień. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubulwg Posted November 27, 2018 Share Posted November 27, 2018 Odblokuj bootloader, wgraj twrp przez fastboot, format /data + full wipe i przez USB wrzuć system z gappsamiWysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubulwg Posted November 27, 2018 Share Posted November 27, 2018 FaktycznieWysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mrowkarz Posted November 27, 2018 Share Posted November 27, 2018 Bateria po drugim naładowaniu się ułożyła, SOT ponad 8h przy 45h od odłączenia od ładowarki, jestem zadowolony, tym bardziej że to dopiero drugie naładowanie! ROM Pixy OS 2.3 bez żadnych modyfikacji To że drugie ładowanie to nie ma nic do rzeczy. Tych ogniw się nie formuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubulwg Posted November 27, 2018 Share Posted November 27, 2018 Mały efekt pamięci występuje w telefonie, aczkolwiek nie na baterii tak jak to bylo w starych telefonach z akumulatorami niklowo kadmowymi. Dzisiejsze li ion muszą się ułożyc przy 2 naładowaniu przy nowym systemie Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted November 28, 2018 Share Posted November 28, 2018 MIUI 10 Global Stable dla Redmi 4X:http://bigota.d.miui.com/V10.1.1.0.NAMMIFI/miui_HM4XGlobal_V10.1.1.0.NAMMIFI_31186e0176_7.1.zipWysłane z mojego Redmi 4A przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
edi152e Posted November 28, 2018 Share Posted November 28, 2018 Instalował to już ktoś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Innotius Posted November 28, 2018 Share Posted November 28, 2018 Pewnie nikt bo to nie dla nas wersja Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
James88 Posted November 28, 2018 Share Posted November 28, 2018 Zainstalowane i wszystko śmiga bez problemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ohara Posted November 28, 2018 Share Posted November 28, 2018 Ja wam powiem że mi ta 10 tka nie podoba się,bo mam ją na drugim moim telefonie R5A . Link to comment Share on other sites More sharing options...
madhunt3r Posted November 28, 2018 Share Posted November 28, 2018 Jest już OTA? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Innotius Posted November 28, 2018 Share Posted November 28, 2018 Instaluj jak chcesz. Mi jakoś nie pasuje region NAMMIFI nasz jest NAMMIFD czy wszystko na tej wersji działa? Absolutnie wszystko? Oprócz błędów softu Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukas8707 Posted November 28, 2018 Share Posted November 28, 2018 I 10 śmiga ja ta lala Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamiljuras1900 Posted December 1, 2018 Share Posted December 1, 2018 Ota jeszcze nie maWysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaxBlack Posted December 1, 2018 Share Posted December 1, 2018 Pobrałem ten plik ale chyba jednak poczekam na wasze opinie czy wszystko jest ok Ciekawe kiedy pojawią się kompatybilne motywy na M10 jak np. Eureka Link to comment Share on other sites More sharing options...
edi152e Posted December 1, 2018 Share Posted December 1, 2018 Mam zainstalowane i nie narzekam Link to comment Share on other sites More sharing options...
PiotrekR Posted December 3, 2018 Share Posted December 3, 2018 No i jak tam ta dyszka(m10) śmiga??? Ktoś coś więcej powie,bateria itp?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mutedvideo Posted December 4, 2018 Share Posted December 4, 2018 (edited) Na oficjalnej stronie też już wstawili 10 https://en.miui.com/download-323.html EDIT. Jest też OTA! Polski region. Edited December 4, 2018 by mutedvideo Link to comment Share on other sites More sharing options...
en-t Posted December 4, 2018 Share Posted December 4, 2018 Ile czasu potrzeba na tą aktualizację? Czy trzeba mieć jakiś zapas bateri do tego? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mutedvideo Posted December 4, 2018 Share Posted December 4, 2018 Mi to zajęło jakieś 15 min. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kanio Posted December 4, 2018 Share Posted December 4, 2018 wiecie może kiedy na globala będzie już dostepna przez telefon? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mutedvideo Posted December 4, 2018 Share Posted December 4, 2018 24 minuty temu, Kanio napisał: wiecie może kiedy na globala będzie już dostepna przez telefon? Napisałem 3 posty wyżej że już jest. Global, OTA ( przez wifi), bez zmiany regionu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts