Sotom Posted November 17, 2016 Share Posted November 17, 2016 4 godziny temu, XiaoRén napisał: Gdzie kupiłeś? Jak w Chinach to uważaj bo po odblokowaniu bootloadera tracisz gw producenta (mówię o chińskiej gwarancji). Kupiłem od kogoś a ten ktoś na iBuygou z gwarancją. To jak jest? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielonyBB Posted November 17, 2016 Share Posted November 17, 2016 Find device działa.Tapnięte z Lenovo Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted November 17, 2016 Share Posted November 17, 2016 (edited) 4 minuty temu, zielonyBB napisał: Find device działa. Tak jest! Stanowczo działa! Podobnie jak zdalne blokowanie, zdalne włączanie dzwonienia itd... Wszystko działa normalnie! Edited November 17, 2016 by latet Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sotom Posted November 18, 2016 Share Posted November 18, 2016 Pytanie mam. Czy ktoś wie czemu aplikacja GALERIA zjadła mi w nocy ze 30% baterii? System postawiony na świeżo. Rom to najnowsze MIUI Polska z forum. Telefon to Mi5 3/32. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdamKli Posted November 18, 2016 Share Posted November 18, 2016 A masz włączoną synchronizację? Miałeś na noc włączony pakiet/wifi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sotom Posted November 18, 2016 Share Posted November 18, 2016 1 minutę temu, AdamKli napisał: A masz włączoną synchronizację? Miałeś na noc włączony pakiet/wifi? Tak i tak Ok to już wiem aby na noc wyłączać internet Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tartary Posted November 18, 2016 Share Posted November 18, 2016 Wie ktoś jak można wyłączyć "hasło ochrony prywatności" ? Po ustawieniu hasła nie widzę nigdzie takiej opcji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdamKli Posted November 18, 2016 Share Posted November 18, 2016 Tak i tak Ok to już wiem aby na noc wyłączać internet Ja mam ustawioną opcję wyłączania pakietu po zablokowaniu urządzenia ( po 1min). Starczy aby po kliknięciu home odczytać pocztę itp. A wifi nie wiem czy nie wyłącza się samo jeśli urządzenie jest dłużej zablokowane bo często po odblokowaniu nie mam połączenia z siecią wifi np w domu. Dopiero po chwili połączenie jest wznowione. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sotom Posted November 18, 2016 Share Posted November 18, 2016 Gdzie to mozna ustawić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdamKli Posted November 18, 2016 Share Posted November 18, 2016 Panel sterowania - bateria - zębatka po prawo u góry i pierwsza opcja. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sotom Posted November 18, 2016 Share Posted November 18, 2016 To jeszcze może ktoś wie czemu nie mogę sparować Smartwatch2 Sony z fonem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
maniolo Posted November 18, 2016 Share Posted November 18, 2016 Jest na Mi5 coś takiego jak ma lg knock on? Tzn stukam w wyświetlacz a on się odblokowywuje? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiuso Posted November 18, 2016 Share Posted November 18, 2016 3 minuty temu, maniolo napisał: Jest na Mi5 coś takiego jak ma lg knock on? Tzn stukam w wyświetlacz a on się odblokowywuje? Tak jest taka opcja: ustawienia/ wyświetlacz/ podwójne stukniecie ekranu i już. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdamKli Posted November 18, 2016 Share Posted November 18, 2016 Tak jest taka opcja: ustawienia/ wyświetlacz/ podwójne stukniecie ekranu i już.Coś nie bardzo działa ta opcja. Przynajmniej u mnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiuso Posted November 18, 2016 Share Posted November 18, 2016 (edited) 59 minut temu, AdamKli napisał: Coś nie bardzo działa ta opcja. Przynajmniej u mnie. U mnie działa, bez problemu. Edited November 18, 2016 by Grzesiuso Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi Posted November 18, 2016 Share Posted November 18, 2016 MI5 jest opcja "double tap to wake", czyli wybudzenia telefonu po podwójnym puknięciu w ekran. Nie odblokowuje to telefonu.Tapnięte z MI5. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdamKli Posted November 18, 2016 Share Posted November 18, 2016 Czyli jeśli mam np. wyłączenie pakietu po zablokowaniu urządzenia (1min). Jeśli klikne dwa razy w ekran to się wybudzi (choć ekran będzie wygaszony) i ponownie połączy z siecią? Czy do jakiego celu ta opcja jest przeznaczona? Link to comment Share on other sites More sharing options...
XiaoRén Posted November 18, 2016 Share Posted November 18, 2016 Opcja odblokowywania podwójnym kliknięciem jest na mi5, jednak podobno działa słabo. Nie ma ona zbytnio sensu, jeżeli używasz czytnika linii papilarnych. Na telefonach bez tej funkcjonalności ta opcja jest bardzo wygodna. Ale mi5 do nich nie należy :). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sotom Posted November 18, 2016 Share Posted November 18, 2016 Opcja odblokowywania podwójnym kliknięciem jest na mi5, jednak podobno działa słabo. Nie ma ona zbytnio sensu, jeżeli używasz czytnika linii papilarnych. Na telefonach bez tej funkcjonalności ta opcja jest bardzo wygodna. Ale mi5 do nich nie należy .A jak u Ciebie z czytnikiem? Chodzi mi o to że u siebie wpierw muszę i tak wybudzić ekran a dopiero czytnik odblokowuje. Tak żeby od razu to niestety nie. Tak ma być czy coś źle mam ustawione?Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi Posted November 18, 2016 Share Posted November 18, 2016 Można odblokować telefon przez przyciśnięcie czytnika, oczywiście palcem, który jest zapamiętany w systemie.Tapnięte z MI5. Link to comment Share on other sites More sharing options...
XiaoRén Posted November 18, 2016 Share Posted November 18, 2016 58 minut temu, Sotom napisał: A jak u Ciebie z czytnikiem? Chodzi mi o to że u siebie wpierw muszę i tak wybudzić ekran a dopiero czytnik odblokowuje. Tak żeby od razu to niestety nie. Tak ma być czy coś źle mam ustawione? Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka U mnie? Ja nie mam mi5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JacekBB Posted November 18, 2016 Share Posted November 18, 2016 U mnie knock knock działa jak chce. Trzeba mocno dupnac palcem. Wysłane z Mi5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielonyBB Posted November 18, 2016 Share Posted November 18, 2016 U mnie knock knock działa jak chce. Trzeba mocno dupnac palcem. Wysłane z Mi5U mnie tam samo. Jednak używam czasem dla bajeru, żeby zobaczyć która godzina.Wysłane z MI5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JacekBB Posted November 18, 2016 Share Posted November 18, 2016 Jest czas ze przestaje działać i pomaga tylko reebot. Wysłane z Mi5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdamKli Posted November 18, 2016 Share Posted November 18, 2016 Sprawdziłem i faktycznie jak się mocno paluchem trzaśnie ekran się wybudzi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Strawqens Posted November 18, 2016 Share Posted November 18, 2016 (edited) Może ktoś się orientuje ile serwisów w Polsce naprawia xiaomi? I czy ktoś robi je w trójmieście ? Edited November 18, 2016 by Strawqens Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vilge Posted November 18, 2016 Share Posted November 18, 2016 Witam, niedługo stanę się posiadaczem mi5. Z góry zaznaczam, że jestem laikiem więc proszę o wyrozumiałość. Na stronie głównej znalazłem dwie instrukcję jak wgrać MIUI Polska na Mi5. Mianowicie Instalacja MIUIPolska/Xiaomi.eu Multilang dla MI5 oraz Instalacja MIUI 2016. Nie wiem z której mam skorzystać ponieważ różnią się od siebie. W pierwszej jest napisane, żeby po odblokowaniu wgrać rom przez MiFlash, w drugiej instalacja recovery. Czy w związku z tym mógłby mi ktoś napisać którą mam się sugerować? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Strawqens Posted November 18, 2016 Share Posted November 18, 2016 1 minutę temu, Vilge napisał: Witam, niedługo stanę się posiadaczem mi5. Z góry zaznaczam, że jestem laikiem więc proszę o wyrozumiałość. Na stronie głównej znalazłem dwie instrukcję jak wgrać MIUI Polska na Mi5. Mianowicie Instalacja MIUIPolska/Xiaomi.eu Multilang dla MI5 oraz Instalacja MIUI 2016. Nie wiem z której mam skorzystać ponieważ różnią się od siebie. W pierwszej jest napisane, żeby po odblokowaniu wgrać rom przez MiFlash, w drugiej instalacja recovery. Czy w związku z tym mógłby mi ktoś napisać którą mam się sugerować? Dosłownie 2 dni temu miałem podobny dylemat https://miuipolska.pl/instalacja-miui-2016-2/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vilge Posted November 18, 2016 Share Posted November 18, 2016 Przed chwilą, Strawqens napisał: Dosłownie 2 dni temu miałem podobny dylemat https://miuipolska.pl/instalacja-miui-2016-2/ Szokda, że są dwie instrukcje bo jest to mylące i nieczytelne. Jakby ktoś nagrał filmik jak od zera wgrać miui polska to by zarobił niezły hajs adsense Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi Posted November 18, 2016 Share Posted November 18, 2016 Przez fastboot flashujesz recovery, za pomocą którego później ładujesz MIUI Polska/EU.Tapnięte z MI5. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Strawqens Posted November 18, 2016 Share Posted November 18, 2016 (edited) 5 minut temu, Vilge napisał: Szokda, że są dwie instrukcje bo jest to mylące i nieczytelne. Jakby ktoś nagrał filmik jak od zera wgrać miui polska to by zarobił niezły hajs adsense No niestety tym bardziej że sposób z miflashem wydawał się bardziej przekonujący, a potem okazało się że to jakiś stary poradnik który na dodatek jest na głównej i wiąże się z ryzykiem. Edited November 18, 2016 by Strawqens Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eragon Posted November 18, 2016 Share Posted November 18, 2016 Wgrywanie softu na Mi5 z Miflashem jest MEGA proste... 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted November 19, 2016 Share Posted November 19, 2016 Witam, Czy istnieje może jakiś sposób, aby zwiększyć max. głośność głośniczka (tego dolnego) w Mi5? Może jakaś apka typu Equalizer, albo jakiś tweak w jakichś plikach konfig.? Chodzi mi tylko o to, aby głośniej było słychać komunikaty Yanosika i nawigacji. Mój nowy piękny Mi5 jest tu niestety wyraźnie cichszy od starego Redmi Note LTE (nie wspominajac już o Redmi 3s) no i niestety mam podczas jazdy autem czasem duży problem aby zrozumieć komunikat. Dzięki! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Strawqens Posted November 19, 2016 Share Posted November 19, 2016 7 godzin temu, Eragon napisał: Wgrywanie softu na Mi5 z Miflashem jest MEGA proste... No tak, ale starzy użytkownicy tego forum mi to odradzali. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Poohacz79 Posted November 19, 2016 Share Posted November 19, 2016 Dużo.użytkowników jak słyszy MiFlash to się od razu wycofuje. Zupełnie niepotrzebnie. Metoda łatwa i skuteczna pod warunkiem poprawnego zainstalowania Miflasha ze sterownikami i oczywiście pobrania odpowiedniego Romu. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts