Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

posiadam tel od kilku dni i wczoraj postanowiłem go odblokować (tak otrzymałem juz zgode). Telefon odblokowałem bez problemu, jednak chciałem zapytać czy jest konieczna zmiana romu (jeśli od "nowości" posiadam miui global 7.2.4.0.0 wersja stabilna) a chciałbym tylko mieć możliwość wgrywania aktualizacji :)?

Może nie jest to jakaś wielka rzecz ale przydatna a ja dopiero zaczynam zabawe i swoją przygode ze smartfonami tej marki.

Pozdrawiam i z góry dziekuje za pomoc:)

Opublikowano

Masz odblokowany BL tak ? To jeśli tak, to bierz MiFlash, ROM fastboot xiaomi.eu, flashuj, a potem zip z najnowszym Eu i update przez apke Aktualizacje. TWRP jest wbudowane w ROM.

Wysłane z MI5

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Czy ktoś posiada/posiadał wersję   MIUI: "MIUI by xiaomi.eu 7.8.11.0(MAACNDB) (stabilna) ?

Edytowane przez Kixon
Opublikowano
3 godziny temu, Redmi2 napisał:

A skąd Ty taki bajer wziołeś? Nawet china stable jest 7.5..

Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka

Z Allegro i zastanawiam się czy zwrócić telefon czy zmienić oprogramowanie

Opublikowano
9 minut temu, Redmi2 napisał:

Nie ma co odsyłać. Masz tylko syfiaste miui.

Ściągnij sobie global dev fastboot rom, i za pomocą miflasha i kom w trybie download fastboot sflashuj komórkę.

Będziesz miał język PL i prawdziwe miui. A potem wyślij zgloszenie o pozwolenie na odblokowanie btl. Do czasu zanim przyjdzie sms, przynajmniej poużytkujesz sobie czystego globala.

A potem odblok btl i wgrasz jaki będziesz chcíał, global stable,dev lub china stable, dev lub xiaomi.eu

Mógłbyś podrzucić link do sprawdzonego global dev ? 

Opublikowano
2 minuty temu, Redmi2 napisał:

Tutaj masz romy fastboot pod miflash.

http://en.miui.com/a-234.html

Bo tylko tak wgrasz global dev jeśli masz zablokowany btl. Ale tylko w trybie download bo w zwyklym fastboot nie pójdzie też.

Dzięki !

Opublikowano

Tym razem ja mam pytanie. Naklejał ktoś na ekran szkło hartowane? Czy przy Gorilla Glass 4 ma to w ogóle sens?

Opublikowano

Zawsze ma to sens.

Jak zobaczysz pierwszą ryskę od piasku na wyświetlaczu, to już nic nie pomoże.

Jak kupowałem Nota 2 i w drugim dniu telefon wyślizgnął mi się z rąk i poleciał wyświetlaczem na podłogę, to tylko dziękowałem za naklejoną folię, tyle rys miała.

Opublikowano

Xiaomi szkło na wyświetlaczach ma bardzo dobrej jakości, naprawdę ciężko zarysować (chociaż na RN2). Trzeba pamiętać, że kupne folie i szkła często się rysują w sytuacjach, gdzie szkło telefonu by się nie zarysowało.

Opublikowano

Oczywiście, że tak. Ja jednak ryzykuje od początku roku bez niczego naklejonego, bo jakoś mnie to wkurza jak jest, i jak na razie nawet najmniejszej rysy. Tylko trzeba się oczywiście liczyć, że nagle może się coś stać.

Opublikowano

Niby tak, ale w Nexusie też było GG tyle, że starszej generacji i tam odpuściłem szkło/folię i po 3 latach ma tylko bardzo drobne ryski, widoczne jedynie przy wyłączonym ekrani i pod światło. Dlatego zastanawiam się, czy warto sobie szpecić ekran, bo otwory w szkle nie są docięte idealnie co do setnych części milimetra i zostawiają szpary np. wokół przedniej kamerki, głośniczka czy klawisza home.
Jeśli GG4 jest mocniejsze (a wcale tak być nie musi), to nie wiem czy warto. Nie zależy mi na tym, aby następny właściciel miał wyświetlacz bez ryski. To ja chcę się nim cieszyć :) 

Opublikowano
11 minut temu, Kixon napisał:

Czy wasze ładowarki wydają cichy słyszalny z odległości max 1m dźwięk? Tak jakby lekko piskliwy.

To cewki "grają", normalna rzecz. Ale a ładowarce Mi5 mam nadzieję że będę miał okazje sprawdzić dopiero wieczorem bo podobno już mi dotarł :)

Opublikowano
2 minuty temu, wtbn napisał:

To cewki "grają", normalna rzecz. Ale a ładowarce Mi5 mam nadzieję że będę miał okazje sprawdzić dopiero wieczorem bo podobno już mi dotarł :)

Dość głośny jest ten dźwięk oraz temperatura ładowarki w porównaniu np z ładowarką samsunga s6

Opublikowano

Też tak mam, zastanawiam się nad inną ładowarką. Do ładowania podłączam telefon na noc, więc nie bardzo potrzebny mi QC.

Opublikowano
8 minut temu, wtbn napisał:

Ok, sprawdzę to w takim razie jak już dorwę ten telefon. Może w międzyczasie ktoś inny się podzieli wrażeniami.

Wyślij prośbę o odblokowanie telefonu bo możesz czekać nawet 10 dni.

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Kixon napisał:

Wyślij prośbę o odblokowanie telefonu bo możesz czekać nawet 10 dni.

Już od jakichś dwóch miesięcy mam zgode xD

5 minut temu, SpinoRex napisał:

Też tak mam, zastanawiam się nad inną ładowarką. Do ładowania podłączam telefon na noc, więc nie bardzo potrzebny mi QC.

Dla telefonu na noc QC nie przeszkadza. chyba że sie boisz że Ci się ładowarka zapali czy coś.

Edytowane przez wtbn
Opublikowano

Mam pytanko, próbowałem zainstalować china dev z tego poradnika: https://miuipolska.pl/instalacja-miui-2016-2/ jednak nie da się "Niestety, aplikacja aktualizacje została zatrzymana." Czy sposób http://en.miui.com/a-234.html jest możliwy do zrealizowania ? Strasznie wolno ściąga dlatego wole zapytać, mam pozwolenie na odblokowanie telefonu jednak z oprogramowaniem jakie posiadam nie da się tego zrobić próbowałem nawet ustawić VPN ale nic nie pomogło zatrzymuje się na 50 % "Current account is different from the account into on the device" Na telefonie zalogowałem się na konto Xiaomi. 

Opublikowano (edytowane)
47 minut temu, wtbn napisał:

Dla telefonu na noc QC nie przeszkadza. chyba że sie boisz że Ci się ładowarka zapali czy coś.

O to właśnie mi chodzi, może z zapalaniem to już ekstremalna sytuacja, ale po co ma się grzać i spieszyć z ładowaniem, skoro i tak będzie mieć na to 4 godziny.

Edytowane przez SpinoRex
Opublikowano
44 minuty temu, Kixon napisał:

Mam pytanko, próbowałem zainstalować china dev z tego poradnika: https://miuipolska.pl/instalacja-miui-2016-2/ jednak nie da się "Niestety, aplikacja aktualizacje została zatrzymana." Czy sposób http://en.miui.com/a-234.html jest możliwy do zrealizowania ? Strasznie wolno ściąga dlatego wole zapytać, mam pozwolenie na odblokowanie telefonu jednak z oprogramowaniem jakie posiadam nie da się tego zrobić próbowałem nawet ustawić VPN ale nic nie pomogło zatrzymuje się na 50 % "Current account is different from the account into on the device" Na telefonie zalogowałem się na konto Xiaomi. 

A byłeś na i.mi.com i zlokalizowałeś telefon?

Opublikowano (edytowane)

Pomogło  włączenie wszystkich usług w Xiaomi. :) Udało mi się zainstalować MIUIPolska przez Miflash jednak aktualizację przez aplikację nie są możliwe, nie wyszukuje żadnych aktualizacji. Telefon podczas wgrywania nowego oprogramowania nagrzał się bardzo mocno.

Edytowane przez Kixon
Opublikowano
5 minut temu, Kixon napisał:

Pomogło  włączenie wszystkich usług w Xiaomi. :) Udało mi się zainstalować MIUIPolska przez Miflash jednak aktualizację przez aplikację nie są możliwe, nie wyszukuje żadnych aktualizacji. Telefon podczas wgrywania nowego oprogramowania nagrzał się bardzo mocno.

Bo nie ma aktualizacji... Nie możesz aktualizować przez OTA.

Normalne, że się nagrzał.

Opublikowano
Da się w MIUI 8 przyśpieszyć wygaszanie ekranu ? Bo nigdzie nie mogę znaleźć takiej opcji.

Może blokada i hasła - uśpienie.

Co do ładowarki to grzeje się, ale nie piszczy....

Opublikowano
Da się w MIUI 8 przyśpieszyć wygaszanie ekranu ? Bo nigdzie nie mogę znaleźć takiej opcji.

Może blokada i hasła - uśpienie.

Co do ładowarki to grzeje się, ale nie piszczy....