JacekBB Posted February 18, 2017 Posted February 18, 2017 Na najnowszym dev raz jest ok a raz za Chiny nie chce załapać. Normalnie loteria. Potrzebuję uruchomić na szybko AM i czekam 5 minut. I nic
galakty Posted February 18, 2017 Posted February 18, 2017 30 minut temu, JacekBB napisał: Na najnowszym dev raz jest ok a raz za Chiny nie chce załapać. Normalnie loteria. Potrzebuję uruchomić na szybko AM i czekam 5 minut. I nic Sprawdź, czy jak uruchomisz diagnostykę GPS to czy AM złapie od razu fixa. U mnie na Mi4C tak jest czasami i jak nie chce nawigować to się tym wspomagam.
JacekBB Posted February 18, 2017 Posted February 18, 2017 Dziwne ale nawet pomogło. Ale nie o to w tym chodzi żeby przed uruchomieniem czegoś z GPS uruchamiać diagnostykę.
latet Posted February 18, 2017 Author Posted February 18, 2017 51 minut temu, JacekBB napisał: Dziwne ale nawet pomogło. Ale nie o to w tym chodzi żeby przed uruchomieniem czegoś z GPS uruchamiać diagnostykę. To może wskazywać, że problemy z GPS są takiej natury, że pewne aplikacje mają po prostu problem z uruchomieniem tej usługi, czy też z prawidłowym z niej korzystaniem. W sensie ,że nie sam GPS jest skopany, ale to coś pomiędzy nim a apkami.
JacekBB Posted February 18, 2017 Posted February 18, 2017 6 godzin temu, latet napisał: To może wskazywać, że problemy z GPS są takiej natury, że pewne aplikacje mają po prostu problem z uruchomieniem tej usługi, czy też z prawidłowym z niej korzystaniem. W sensie ,że nie sam GPS jest skopany, ale to coś pomiędzy nim a apkami. Raz pomaga a raz nie.... Jest to bardzo uwłaczające mając taki fajny telefon a takie g....o się z nim dzieje na najnowszym dev. Jestem cierpliwy ale moja cierpliwość już się kończy. @Acid sam stwierdził że GPS na Globalu także łapie słabo. Więc co? Będzie jakieś wyjście z tej sytuacji?
bergmen Posted February 18, 2017 Posted February 18, 2017 Kupno mi6 to jest chyba wyjście zaproponowane przez xiaomi... Najpierw popsuli aparat z miui8, teraz gps z A7... Co popsują z Miui 9?
zielonyBB Posted February 19, 2017 Posted February 19, 2017 U mnie GPS nieźle i stabilnie. Dzisiejsza, krótka przebieżka.Wysłane z MI5
grizzly Posted February 21, 2017 Posted February 21, 2017 U mnie znowu nie działa na 7.2.16. Nie łapie wcale albo teleport w losowe lokacje. Może ma to związek z fatalną pogodą?
JacekBB Posted February 21, 2017 Posted February 21, 2017 U mnie w BB bez chmur było.... GPSa nima,,,, Porażka
AdamKli Posted February 21, 2017 Posted February 21, 2017 U mnie działa na 7.2.16 pierwszy fix 12 sec, drugi 5 .. w bloku. Na dworze pewnie złapie od razu.
grizzly Posted February 24, 2017 Posted February 24, 2017 U mnie działa na 7.2.16 pierwszy fix 12 sec, drugi 5 .. w bloku. Na dworze pewnie złapie od razu. W domu na Wi-Fi to łapie od razu, problem jest w terenie.Zobaczymy jak z dzisiejszą wersją.
galakty Posted February 24, 2017 Posted February 24, 2017 2 minuty temu, grizzly napisał: W domu na Wi-Fi to łapie od razu, problem jest w terenie. Zobaczymy jak z dzisiejszą wersją. Dlatego testuje się na samym GPS a nie na sieciach, wifi itp itd...
JacekBB Posted February 26, 2017 Posted February 26, 2017 Ja zauważyłem że jak włacze AM to muszę na chwilkę stanąć i się nie ruszać. Jeśli idę sobie to nie chce załapać.
latet Posted February 26, 2017 Author Posted February 26, 2017 15 minut temu, JacekBB napisał: Ja zauważyłem że jak włacze AM to muszę na chwilkę stanąć i się nie ruszać. Jeśli idę sobie to nie chce załapać. Dziwne, bo "normalnie" to jest akurat odwrotnie – ruch bardzo ułatwia złapanie fix-a i zwiększa dokładność pozycji.
grizzly Posted February 26, 2017 Posted February 26, 2017 Na .24 znów problem... Jadę samochodem a stoję w miejscu.
JacekBB Posted February 26, 2017 Posted February 26, 2017 Odstępy 2 godzinne. To samo miejsce. Automapa za 1 razem łapie w 50 sekund ( ku... a chore =. Później używanie nawigacji AM i Google i tego testu GPS i fix od razu jest nawet po 1 sekundzie. Ale jak nie używasz 3 h GPS to później proś Boga żeby to gówno na 7 zalapalo. Chore
grizzly Posted February 26, 2017 Posted February 26, 2017 Zgadza się, raz złapie raz nie (wtedy kiedy najbardziej potrzeba to nie)
JacekBB Posted February 26, 2017 Posted February 26, 2017 Wracamy na 6.11.10? Jakoś mało tu ludzi pisze o GPS. Nie używają? Tylko dzwonią z takiego fajowego smarta? Aż dziw bierze.... Wrócić na 6.11.10 nawet bez bekapu z chmury xiaomi to 10 minut roboty.... Później te kilka aplikacji to się zassa z ipmart.
grizzly Posted February 26, 2017 Posted February 26, 2017 Nie bardzo wiem jak przywrócić aplikację autoryzacji wraz z tokenami. Kiedyś używałem do tego titanium backup. Nie wiem czy z kopią systemową się to przywróci...
zielonyBB Posted February 26, 2017 Posted February 26, 2017 Wracamy na 6.11.10? Jakoś mało tu ludzi pisze o GPS. Nie używają? Tylko dzwonią z takiego fajowego smarta? Aż dziw bierze.... Wrócić na 6.11.10 nawet bez bekapu z chmury xiaomi to 10 minut roboty.... Później te kilka aplikacji to się zassa z ipmart. Ja uzywam. Navi Google, Yanosik i czasem Auto Mapa. Do biegania NaviMe. Na tym wydaniu i na poprzednim zero problemów. GPS działa sprawnie.Wysłane z MI5
JacekBB Posted February 26, 2017 Posted February 26, 2017 (edited) Wszyscy mają w d*pie GPS w naszych Mi5. Chinole nic nie poprawili od tamtego roku względem andka 6.0. AM albo mapy google .,po3godziniach łapią po 90 sekindach.......toza długo Edited February 26, 2017 by JacekBB
galakty Posted February 26, 2017 Posted February 26, 2017 6 godzin temu, JacekBB napisał: Odstępy 2 godzinne. To samo miejsce. Automapa za 1 razem łapie w 50 sekund ( ku... a chore =. Później używanie nawigacji AM i Google i tego testu GPS i fix od razu jest nawet po 1 sekundzie. Ale jak nie używasz 3 h GPS to później proś Boga żeby to gówno na 7 zalapalo. Chore Na Mi4c podobnie. Czekałem 5 minut, 12 satelit, brak fixa. Potem odpaliłem diagnostykę, złapał po 40 sekundach, następne fixy po 2-3 sekundach. Za dwa dni powtórka i problem z fixem.
latet Posted February 26, 2017 Author Posted February 26, 2017 Ile to już czasu jest Andek 7 na Mi5? Jakoś ze 3 miesiące? Ktoś jeszcze ma nadzieję, że nagle stanie się cud z GPS? 1
K4r0lSz Posted February 27, 2017 Posted February 27, 2017 (edited) Na Dev 7.2.24, pierwszy fix po uruchomieniu łapie w ciągu aż 1 minuty, kolejne już w 5-10sek. Z okna budynku, kierunek wschodni: W trasie lepiej, 18/23 dokładność do 3m. I między 15 piętrowymi blokami, fix po 11 sek: Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Edited February 27, 2017 by K4r0lSz
AdamKli Posted March 5, 2017 Posted March 5, 2017 Dziś zaktualizowałem do najnowszej wersji systemu przed godziną na trasie:
zimex Posted March 6, 2017 Posted March 6, 2017 10 godzin temu, AdamKli napisał: Dziś zaktualizowałem do najnowszej wersji systemu przed godziną na trasie: A miałeś wcześniej problemy z GPS? Różnie to u nas z tym wygląda
AdamKli Posted March 6, 2017 Posted March 6, 2017 Nie miałem a to informacyjnie odnośnie najnowszego softu
grizzly Posted March 7, 2017 Posted March 7, 2017 Też mam dużo satelit i nawet fizyka szybko. Problem w tym że w innym miejscu niż jestem. Albo zostaje tym miejscu... Czasem działa od razu a czasem po 20 km...
toja Posted March 7, 2017 Posted March 7, 2017 Mam miui 8 Global 7.3.2 GPS nie działa powinni to naprawić i to jak najszybciej jak bym wiedział, że nie będzie działać Gps to bym nie kupowal mi5. Nie polecam tego telefonu ze względu na brak tej funkcji. Nie wiem na co oni jeszcze czekają że nic w tym temacie nie robią ŻENADA.
kwisatzhaderach Posted March 7, 2017 Posted March 7, 2017 5 godzin temu, toja napisał: Mam miui 8 Global 7.3.2 GPS nie działa powinni to naprawić i to jak najszybciej jak bym wiedział, że nie będzie działać Gps to bym nie kupowal mi5. Nie polecam tego telefonu ze względu na brak tej funkcji. Nie wiem na co oni jeszcze czekają że nic w tym temacie nie robią ŻENADA. Żenada, bo już solidnych kilka nowych wersji softu wyszło od momentu pojawienia się tych problemów z gpsem. Z drugiej strony, dotyczy to tylko wersji BETA oprogramowania, więc teoretycznie ma prawo coś przez jakiś czas nie działać. Na Stable i ostatniej becie na androdzie 6 wszystko hulałoby jak tak jak powinno...Dla użytkownika dla którego liczy się stabilność działania instalowanie najnowszych wersji BETA oprogramowania to nie najlepszy pomysł... Ja wytrzymam jeszcze, czekając na rozwiązanie problemów z gps, max 2 tygodnie i wracam do androida 6... (powtarzam to sobie od miesiąca albo i lepiej ciągle mając wiarę). Jeżeli masz oryginalnego Globala to niestety downgrade do androida 6 nie pójdzie łatwo, ale ogólnie wrzuć sobie ostatnie MiuiPolska Beta na androidzie 6 i wszystko będzie pięknie, a update softu zrobisz gdy na forum dowiesz się o zażegnaniu problemów z GPS...).
Marekggg Posted March 8, 2017 Posted March 8, 2017 Witam, ja już mam dość, potrzebuje GPS w telefonie. Czy ktoś z was może mi łopatologicznie powiedzieć jak wrócić do wersji 6.11.10 na której GPS działał normalnie. wersja MIUI: MIUI 8 Global 7.3.2 Beta ,Wersja Android: 7.0 NRD90M Z góry dziękuje za pomoc
AdamKli Posted March 8, 2017 Posted March 8, 2017 Miflash china dev, na to xiaomi.eu ( pod miflash) i aktualizacja do 6.11.10
JacekBB Posted March 9, 2017 Posted March 9, 2017 Na 6 włączyłem byle jaką mapę i fix był natychmiastowy. Na 7 jak włacze mapę to coś mnie strzela jak muszę minutę czekać albo i dłużej na fix.
Recommended Posts