Tomasz_pb Posted January 23, 2018 Share Posted January 23, 2018 Z tego co wiem, to nikt nie robił bezpośredniego porównania. Widziałem jeden film i gość mówił, że są porównywalne, a największa różnica jest w możliwościach aplikacji, czyli możliwość sprzątnięcia np. samej kuchni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
esk2 Posted January 23, 2018 Share Posted January 23, 2018 tu macie fajne porownanie możliwosci i podstawowe roznice: nie trzeba znac niemieckiego zeby zrozumiec.. osobiscie V1 jest prawie idealna a v2 musi staniec... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivan161 Posted January 23, 2018 Share Posted January 23, 2018 3 godziny temu, geforc napisał: Panowie nadejszła wiekopomna chwila, muszę coś wybrać do końca tygodnia, w zasadzie w głowie mam już wybór, tylko pytanie do was. Jeśli NIE POTRZEBUJĘ mopowania, to v2 jest dużo lepszy od v1? jest lepszy tyle o ile jest droższy? czy spokojnie kupić tańszą, też świetną wersję? To decyduj sie szybko bo jest kupon na wysylke z Polskiego magazynu na v1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
geforc Posted January 23, 2018 Share Posted January 23, 2018 2 godziny temu, ivan161 napisał: To decyduj sie szybko bo jest kupon na wysylke z Polskiego magazynu na v1 Gdzie ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
witek_77 Posted January 24, 2018 Share Posted January 24, 2018 (edited) ja mam v2 i ogolnie to nie wiem czy mop ktory nie jest rewelacyjny, jest wart tych pieniedzy. Ale strefy tj sprzatanie wyznaczonych miejsc to rewelka i czesto z tego korzystam i wysylam go np do przedsionka bo tam zawsze syf sie robi z butow. Poza tym idento Edited January 24, 2018 by witek_77 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomasz_pb Posted January 24, 2018 Share Posted January 24, 2018 Masz dwie czy jedną kondygnację? Zastanawia mnie skąd on wie, gdzie jest... O co mi chodzi. Np. każę mu odkurzyć kuchnię na parterze, a potem zanoszę go na piętro i chcę, żeby odkurzył pokój dzieciaka. To jest możliwe? Ma bibliotekę map z których wybierasz? Czy na początku robisz jakieś mapy wzorcowe? Link to comment Share on other sites More sharing options...
srutututu Posted January 24, 2018 Share Posted January 24, 2018 Dnia 23.01.2018 o 15:25, Tomasz_pb napisał: Generalnie raz, aczkolwiek jak robiłem test i puszczałem go w wiatrołapie, to jechał x2, więc wychodzi na to, że zależy to od wielkości pomieszczenia. Ale jak to wygląda w szczegółach to nie wiem... Wlasnie tez nie mogę obczaic skąd się to bierze. Czasem sprząta mi kuchnię raz, a czasem dwa.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivan161 Posted January 24, 2018 Share Posted January 24, 2018 20 godzin temu, geforc napisał: Gdzie ? Uderz na fejsbuku do GearBest kupony Polska Link to comment Share on other sites More sharing options...
geforc Posted January 24, 2018 Share Posted January 24, 2018 52 minuty temu, ivan161 napisał: Uderz na fejsbuku do GearBest kupony Polska 289 dolarów to koło 1000zł, dobra cena to poniżej 900zł ;] może być wysyłka z chin ;] Link to comment Share on other sites More sharing options...
macsim8 Posted January 25, 2018 Share Posted January 25, 2018 11 godzin temu, srutututu napisał: Wlasnie tez nie mogę obczaic skąd się to bierze. Czasem sprząta mi kuchnię raz, a czasem dwa.... Chyba zależy od ilości czasu jaki zaplanował na odkurzanie danego terenu. Jeśli nie jest większy niż 10 minut, to sprząta dwa razy. Gdzieś to już było poruszane. A na czas sprzątania wpływa stopień przeszkód do ominięcia i miejsce z którego startuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
srutututu Posted January 25, 2018 Share Posted January 25, 2018 5 godzin temu, macsim8 napisał: Chyba zależy od ilości czasu jaki zaplanował na odkurzanie danego terenu. Jeśli nie jest większy niż 10 minut, to sprząta dwa razy. Gdzieś to już było poruszane. A na czas sprzątania wpływa stopień przeszkód do ominięcia i miejsce z którego startuje. szkoda że nie da sie tego wybrać z poziomu aplikacji - czy chcemy raz, czy też zależy nam na dokładnym czyszczeniu i chcemy 2x Link to comment Share on other sites More sharing options...
drula Posted January 25, 2018 Share Posted January 25, 2018 witam to moj pierwszy post, dziś zakupilem odkurzacz w wersji v1 1. Czy mozna zaprogramowac terminarz w ten sposób: poniedzialek, sroda, piatek start o 10:00 rano wtorek i czwartek start o 13:00 w soboty o 12:00 rano i dodatkowe w poniedzialki sprzatanie o 18:00 ? 2. czy w trakcie pracy wg terminarza mogę mu przerwać sprzątanie zdalnie lub manualnie z guzika na obudowie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
abc00 Posted January 25, 2018 Share Posted January 25, 2018 (edited) @drula można, utwórz odpowiednie sceny w Mi Home (Timer i "custom"), jeśli w tych czynnościach do wykonania masz chińskie krzaczki zrób screen na telefonie i sobie przetłumacz Translatorem od Google. Przerywać też można. @srutututu niestety oprogramowanie zawsze kuluje i brak mu kilku ekstra opcji, norma. Ja np. najpierw kładę go na dywan i odpalam “spot“ (z poziomu remote control), żeby zebrał psią sierść, a dopiero potem pełne sprzątanie całości, działa u mnie cały czas na turbo. Od biedy jak się jest na miejscu, można mu zamknąć drzwi, ale to mimo wszystko nie to samo. I kiszka jak gdzieś utknie (np. wyczyść czujniki) jak Cię nie ma lub jak mu pies drzwi przesunie i zablokuje wjazd do dalszych pomieszczeń... Edited January 25, 2018 by abc00 Link to comment Share on other sites More sharing options...
chrobry Posted January 26, 2018 Share Posted January 26, 2018 (edited) Potrzebuje wyznaczyć tzw. wirtualną ścianę dla Mi w wersji 1, ale te oryginalne taśmy są kosmicznie dorgie. Potrzebuje ok, 30mb. Czy są jakieś zamienniki ? Edited January 26, 2018 by chrobry Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lex Luthor Posted January 26, 2018 Share Posted January 26, 2018 Jest - wirtualna ściana Link to comment Share on other sites More sharing options...
wtbn Posted January 26, 2018 Share Posted January 26, 2018 1 godzinę temu, Lex Luthor napisał: Jest - wirtualna ściana Przecież nie ma w wersji 1. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lex Luthor Posted January 26, 2018 Share Posted January 26, 2018 Chrobry edytował post. Na 1 nie ma magnetycznych pasków,@wtbn? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wtbn Posted January 26, 2018 Share Posted January 26, 2018 Paski są, nie ma wirtualnych ścian - software'owych. Przez edycje postu może sie nie zrozumieliśmy wcześniej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
drula Posted January 26, 2018 Share Posted January 26, 2018 ok, odpaliłem po raz pierwszy, śmiga aż miło ale ta aplikacja na wpół angielska na wpół chińska to koszmar, średnio rozumiem co i do czego służy, pewnie za jakiś czas jak wszysko poustawiam to nie będzie konieczności się tą aplikacją posługiwać ale teraz mam inny problem: 1.ustawiam w automation nowe zdarzenie: IF poniedzialek, środa, czwartek godzina 10:00 wybieram moj odkurzacz i wysietla mi się 6 funkcji (?) wszystko po chińsku ? Co tu się kryje w tym menu ? ok, chyba wiem, w jakis inny sposob w innymemnu dodalem add timer i widze ze 4 rozne "cleaning mode" quiet, balanced,turbo,full speed, więc co kryją jeszcze 2 inne ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
abc00 Posted January 26, 2018 Share Posted January 26, 2018 Pisz do chińczyków żeby zajęli się tłumaczeniem chociażby na angielski, tego i innych produktów podpinanych pod Mi Home. Albo zrób sobie screen chińskich ustawień w telefonie (znaczy zrzut ekranu tych krzaków), otwórz apkę Tłumacz (od Google) i będziesz miał mniej więcej info co jest od czego. Kombinuj. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chrobry Posted January 29, 2018 Share Posted January 29, 2018 Czyli paski magnetyczne działają na wersje 1 jak wirtualna ściana ? Czy te paski to może być taśma magnetyczna np. z alledrogo, 2,5cm szerokości ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gawronnek Posted January 29, 2018 Share Posted January 29, 2018 Trudno powiedzieć, w teście który widziałem dobrze sobie radzą oryginalne paski i te od odkurzaczy Neato, mam obie wersje i działają, innych nie próbowałem.Redmi Note 4X Link to comment Share on other sites More sharing options...
tekjow Posted January 29, 2018 Share Posted January 29, 2018 Dzisiaj dostałem aktualizację mihome. Jakby mniej chińskich znaczków? Historia zdarzeń po angielsku? Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaq71 Posted January 30, 2018 Share Posted January 30, 2018 @chrobry ogólnie taśm magnetycznych wiele, ale przetestowanych czy działa czy tez nie może z 10. Neato i Xiaomi działają, na Youtube jest kilka rzetelnych filmików z testami taśm magnetycznych które poległy z Xiaomi, poszukaj. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bellodc Posted January 30, 2018 Share Posted January 30, 2018 (edited) Cześć czy możecie mnie pokierować do aktualizacji robota w wersje anglojęzyczną? Edited January 30, 2018 by bellodc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lex Luthor Posted January 30, 2018 Share Posted January 30, 2018 Proszę, nagrałem filmhttps://cloud.tapatalk.com/s/5a706803e3244/Vacuum%20eng.mp4 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bellodc Posted January 30, 2018 Share Posted January 30, 2018 (edited) 31 minut temu, Lex Luthor napisał: Proszę, nagrałem film https://cloud.tapatalk.com/s/5a706803e3244/Vacuum%20eng.mp4 Super. Dzięki. Chciałem się przygotować soft, pliki zanim przyjdzie Robot, a to wszystko z poziomu aplikacji Edited January 30, 2018 by bellodc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lex Luthor Posted January 30, 2018 Share Posted January 30, 2018 Tak, wszystko z poziomu aplikacji. Możesz zawczasu ogarnąć aplikację. Czyli w ustawieniach region China mainland, język angielski. Potem po sparowaniu odkurzacza zmiana języka komunikatów i aktualizacja firmware plus ewentualne ustawienie cyklów sprzątania w timerze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Minetqa Posted February 1, 2018 Share Posted February 1, 2018 Koledzy Jako świeży posiadacz tego cudeńka, mam do Was kilka pytanie. Podczas sprzątania odkurzacz permanentnie omija jeden pokój, tzn wjeżdża do niego tylko na chwilę i od razu zawraca. Co może być tego powodem? Dodam, że pokój ten łączy się z przedpokojem wysoką listwą, przez którą ciężko mu przejechać, co nie zmienia faktu, że jak już wjechał to powinien posprzątać. Druga sprawa, jest taka, że jak wjedzie do jednego pokoju, to potrafi posprzątać pół, pi czym jedzie do kuchni, też sprząta pół i znowu wraca do pokoju. Dziwne to trochę. Spojrzcie na zalaczoną mapkę. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
wtbn Posted February 1, 2018 Share Posted February 1, 2018 (edited) 44 minuty temu, Minetqa napisał: Podczas sprzątania odkurzacz permanentnie omija jeden pokój, tzn wjeżdża do niego tylko na chwilę i od razu zawraca. Ale kończy później cały cykl sprzątania i już nie jedzie do tego pokoju? Czy zatrzymujesz go ręcznie? Wrzuć tą mape. Aktualne oprogramowanie masz? Edited February 1, 2018 by wtbn Link to comment Share on other sites More sharing options...
Minetqa Posted February 1, 2018 Share Posted February 1, 2018 Ale kończy później cały cykl sprzątania i już nie jedzie do tego pokoju? Czy zatrzymujesz go ręcznie? Wrzuć tą mape. Aktualne oprogramowanie masz? Wjeżdża do tego pokoju dosłownie na 5 sekund. Próbuje wyjechać i nie może, bo mam tam wysoką listwę. Trochę mu pomagam ręką. Sprząta do końca inne pomieszczenia, do feralnego pokoju już nie wraca i komunikuje koniec sprzątania. Wygląda to tak, jakby wiedział że jak wjedzie to będzie miał problem z wyjechaniem. Wgrany najnowszy firmware, mi Home również uaktualnione. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
tekjow Posted February 1, 2018 Share Posted February 1, 2018 Mapki coś nie widać. A odpal go na początku w tym pokoju może?Mój na początku też ominął jeden pokój i potrafił posprzątać połowę. Masz aktualne firmware? PS. Już widać. Tam gdzie tak namazane to ta listwa? Chyba będzie ją usunąć. Albo wirtualną ścianę postawić. E//No jak ma wrócić, jak nie może wjechać? Pomaganie mija się z celem posiadania :3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Minetqa Posted February 1, 2018 Share Posted February 1, 2018 6 minut temu, tekjow napisał: Mapki coś nie widać. A odpal go na początku w tym pokoju może? Mój na początku też ominął jeden pokój i potrafił posprzątać połowę. Masz aktualne firmware? PS. Już widać. Tam gdzie tak namazane to ta listwa? Chyba będzie ją usunąć. Albo wirtualną ścianę postawić. E// No jak ma wrócić, jak nie może wjechać? Pomaganie mija się z celem posiadania :3 Wjechać może, nie może wyjechać jak już wjedzie. Zdemontuje w celach testowych listwę, zobaczymy jak sobie wtedy poradzi. Uściślając - do tego pokoju wjeżdża dosłownie na chwilę, próbuje wyjechać, nie może, wypycham go :D, a potem już do tego pokoju nie wraca, mimo, że jest nieposprzątany. 9 minut temu, tekjow napisał: Mapki coś nie widać. A odpal go na początku w tym pokoju może? Mój na początku też ominął jeden pokój i potrafił posprzątać połowę. Masz aktualne firmware? PS. Już widać. Tam gdzie tak namazane to ta listwa? Chyba będzie ją usunąć. Albo wirtualną ścianę postawić. E// No jak ma wrócić, jak nie może wjechać? Pomaganie mija się z celem posiadania :3 Twój na początku ominął jeden pokój i sprzątał połowę, a później się poprawił ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tekjow Posted February 1, 2018 Share Posted February 1, 2018 Tak. Raz też posprzątał połowę. Ale to było na samym początku. Teraz wjeżdża w każdy kąt. Mapy nie mam już, to było jakoś w grudniu.Wyjechać nie może, bo pewnie czujniki wskazują że za wysoko. Jeżeli nie masz schodów, to spróbuj je zakleić. Może wtedy będzie wracał. Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Minetqa Posted February 1, 2018 Share Posted February 1, 2018 Tak. Raz też posprzątał połowę. Ale to było na samym początku. Teraz wjeżdża w każdy kąt. Mapy nie mam już, to było jakoś w grudniu.Wyjechać nie może, bo pewnie czujniki wskazują że za wysoko. Jeżeli nie masz schodów, to spróbuj je zakleić. Może wtedy będzie wracał. Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu TapatalkaWyjechać nie może bo faktycznie jest trochę za wysoko. Podjeżdża przodem, bokiem, nawet tyłem próbuje i nie daje rady wyjechać. W tym miejscu mam wypukłą listwę podłogową7, położoną pod kątem. W weekend to ogarnę i napiszę. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts