plonking Posted December 31, 2017 Share Posted December 31, 2017 Nic nie dostałem. Czekałem chyba że 4 dni. Ale w końcu przypadkowo zrestartowałem telefon i okazało się, że jest.Tap tap z MI6Hej, jak "zleciłeś" restart usługi? Jak ja zadzwoniłem do infolinię to tam ludzie zieloni jak mówię cokolwiek o volte Jaki używasz Rom aktualnie?Pozdrawiam Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szuja Posted December 31, 2017 Share Posted December 31, 2017 Hej, jak "zleciłeś" restart usługi? Jak ja zadzwoniłem do infolinię to tam ludzie zieloni jak mówię cokolwiek o volte Jaki używasz Rom aktualnie?Pozdrawiam Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu TapatalkaZadzwoniłem i poprosiłem o włączenie. Po prostu. Usługa jest niewidoczna w panelu klienta samodzielnie nie da się jej uaktywnić. Przynajmniej tak było niedawno.Napisałem restart bo o ile pamiętam miałem taki napis na koniec wakacji czy jakoś tak a potem przepadło. Nie zwróciłem na to specjalnie uwagi dopóki nie zacząłem z nudów zgłębiać tematu volte.Tap tap z MI6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radius Posted December 31, 2017 Share Posted December 31, 2017 1 godzinę temu, plonking napisał: Hej, jak "zleciłeś" restart usługi? Jak ja zadzwoniłem do infolinię to tam ludzie zieloni jak mówię cokolwiek o volte Ja napisałem przez chat w aplikacji Mój Orange i po 2-3 dniach zaczęło działać VoLTE Link to comment Share on other sites More sharing options...
plonking Posted December 31, 2017 Share Posted December 31, 2017 Ja napisałem przez chat w aplikacji Mój Orange i po 2-3 dniach zaczęło działać VoLTE1. Jak Ci się udało założyć konto w mój Orange? Mi przy rejestracji nie znajduje numeru z nju.2. Jaki masz rom w telefonie? Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted December 31, 2017 Share Posted December 31, 2017 Witam. Gdzie można ustawić w plikach konfiguracyjnych aby telefon zapamiętał ustawienie LTE Only ?, bo po ponownym odpaleniu przestawia ciągle domyślnie na LTE/TD-SCDMA/UMTS. Karta redbull mobile play, chcę LTE only aby przy słabszym zasięgu nie przełączało na 3G i nie ciągnęło z pakietu. Oczywiście najnowszy update romu. Z góry dzięki za pomoc.Sprobuj w apce hidden menu z google playWysłane z Le Pro 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szuja Posted December 31, 2017 Share Posted December 31, 2017 1. Jak Ci się udało założyć konto w mój Orange? Mi przy rejestracji nie znajduje numeru z nju.2. Jaki masz rom w telefonie? Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu TapatalkaA do nju to nie ma przypadkiem aplikacji nju ?Tap tap z MI6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radius Posted December 31, 2017 Share Posted December 31, 2017 1 godzinę temu, plonking napisał: 1. Jak Ci się udało założyć konto w mój Orange? Mi przy rejestracji nie znajduje numeru z nju. 2. Jaki masz rom w telefonie? Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka 1. Nie zalogujesz się do Mój Orange jak jesteś w NJU. Pozostaje tylko infolinia. 2. 7.12.28 Global Dev (tylko trzeba wpisać kod: *#*#86583#*#*, wtedy odblokuje ci się VoLTE w ustawieniach sieci komórkowej) Link to comment Share on other sites More sharing options...
abc00 Posted December 31, 2017 Share Posted December 31, 2017 Nie "pozostaje tylko infolinia" bo akurat po zalogowaniu na njumobile.pl w zakładce "moje konto" masz formularz kontaktowy i to się sprawdza. Ponad 4 i pół roku stuknęło w nju :> Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotrek83 Posted December 31, 2017 Share Posted December 31, 2017 Witam. Posiadam Redmi Note 4 Snapdragon LTE B20 Global Stable. Android 7.0 MIUI 9.0.3.0 Na tym ROMie działało mi VoLTE w sieci Orange, był przełącznik on/off VoLTE w opcjach i podczas rozmowy w belce pojawiał się symbol VoLTE. Odblokowałem Bootloader, trochę powalczyłem z TWRP bo nie chciało się wgrać i skończyło się wgraniem przez MiFlash oficjalnego ROMu ze strony producenta. Dokładnie Redmi Note 4 Qualcomm Latest Global Stable Version Fastboot File Download. Teraz mam Androida 7.0 MIUI 9.0.5.0 ale nie ma VoLTE w ustawieniach i na belce. Ogólnie zasięg jest słabszy. Sprawdzałem kody *#*#86583#*#*# i LTE Only w opcjach *#*#4636#*#* nic to nie daje. Spotkał się ktoś z podobną sytuacją ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fps Posted January 1, 2018 Share Posted January 1, 2018 Hello from Mi6. Postanowiłem napisać do konsultanta Orange by ten aktywował mi usługę VoLTE. Zrobiłem wcześniej ten kod co ktoś tu podał żeby odblokować opcję. Po konsultacji z Orange VoLTE działa Link to comment Share on other sites More sharing options...
emarcin Posted January 2, 2018 Share Posted January 2, 2018 Działa u mnie w Orange na MI6. Zgłosiłem aktywację usługi podczas rozmowy chat z doradcą. Bez problemu włączył i kazał uruchomić ponownie telefon. Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
fido Posted January 2, 2018 Share Posted January 2, 2018 W moim przypadku rozmowa przez chat skończyła się niepowodzeniem, gdyż Pan stwierdził że się nie uda bo telefon nie obsługuje i cały czas mi podsyłał link do spisu telefonu na stronie Orange. Link to comment Share on other sites More sharing options...
emarcin Posted January 2, 2018 Share Posted January 2, 2018 A co szkodzi próbować do skutku? Może wreszcie trafisz na ogarniętą osobę.Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted January 2, 2018 Share Posted January 2, 2018 Nie macie kodu na to...? U mnie wystarczyło wysłać SMS i po kilku godzinach usługa została włączona. Link to comment Share on other sites More sharing options...
emarcin Posted January 2, 2018 Share Posted January 2, 2018 [mention=7568]galakty[/mention] Jaki kod? Jaka treść SMS-a? Jaka sieć? Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
virusek90 Posted January 2, 2018 Share Posted January 2, 2018 U mnie wystarczyło wysłać SMS i po kilku godzinach usługa została włączona.Na Mi4C Ci działa. Czy już się wyzbyłeś telefonu i masz coś innego.Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kiltel Posted January 2, 2018 Share Posted January 2, 2018 Żeby wam działało voLTE też musicie mieć ustawiony ręcznie tylko zasięg LTE. U mnie na Redmi Note 3 tylko wtedy volte działa. Zastanawia mnie czy to wina romu czy wina operatora. Przed chwilą wysłałem zgłoszenie do nju z prośbą o restart usługi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Findfox Posted January 2, 2018 Share Posted January 2, 2018 Też u mnie działa jak mam włączone LTE only. Mój tel to xiaomi redmi 3s . Sieć Orange. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fps Posted January 2, 2018 Share Posted January 2, 2018 @emarcin dokładnie ta sama procedura. Szybko i sprawnie Oczywiście jak gdzieś jest gorszy zasięg czyli w budynku czy w jakiejś piwnicy to mimo że jest LTE to nie ma HD ale to raczej będzie rzadkość Link to comment Share on other sites More sharing options...
beriam Posted January 2, 2018 Share Posted January 2, 2018 (edited) Dzis czatowałem z konsultantem przez aplikacje - Mój Orange. VoLTE, domyślnie włączone na numerze, wymusiłem LTE only. Pojawiło się VoLTE LTE, ale prędkość transmisji danych spadła o ponad 1/3 ? Edited January 2, 2018 by beriam Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted January 2, 2018 Share Posted January 2, 2018 Dzis czatowałem z konsultantem przez aplikacje - Mój Orange. VoLTE, domyślnie włączone na numerze, wymusiłem LTE only. Pojawiło się VoLTE LTE, ale prędkość transmisji danych spadła o ponad 1/3 ?Jaki telefon? Wysłane z Le Pro 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
beriam Posted January 2, 2018 Share Posted January 2, 2018 5 minut temu, tpawel napisał: Jaki telefon? Wysłane z Le Pro 3 Mi5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted January 2, 2018 Share Posted January 2, 2018 Moze wymuszenie lte only wylączylo lte-a?Wysłane z Le Pro 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fps Posted January 2, 2018 Share Posted January 2, 2018 Orange nie ma lte-a z tego co mi wiadomo, czy jest? Link to comment Share on other sites More sharing options...
beriam Posted January 2, 2018 Share Posted January 2, 2018 52 minuty temu, tpawel napisał: Moze wymuszenie lte only wylączylo lte-a? Wysłane z Le Pro 3 Jak to sprawdzić ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted January 2, 2018 Share Posted January 2, 2018 Orange nie ma lte-a z tego co mi wiadomo, czy jest?No jasne ze jest Jak to sprawdzić ?Np apką net monsterWysłane z Le Pro 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szuja Posted January 2, 2018 Share Posted January 2, 2018 Żeby wam działało voLTE też musicie mieć ustawiony ręcznie tylko zasięg LTE. U mnie na Redmi Note 3 tylko wtedy volte działa. Zastanawia mnie czy to wina romu czy wina operatora. Przed chwilą wysłałem zgłoszenie do nju z prośbą o restart usługi.Nie jestem pewien czy jest to regułą.Tap tap z MI6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fps Posted January 2, 2018 Share Posted January 2, 2018 @tpawel gdzie w tej aplikacji to sprawdzić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted January 2, 2018 Share Posted January 2, 2018 W xiaomi to na pasku powiadomien bylo widac lte-aWysłane z Le Pro 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fps Posted January 2, 2018 Share Posted January 2, 2018 Nic nigdy takiego nie widziałem :/ Jakieś porady? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kajfux Posted January 3, 2018 Share Posted January 3, 2018 Witam.Mam pytanie do posiadaczy Redmi Note 3 pro, na jakich romach Wam działa VoLTE w Orange?A druga sprawa, to czy ktoś bardziej ogarnięty w temacie, mógłby przygotować paczkę zip pod recovery z plikami konfiguracyjnymi, tak żeby można uruchomić VoLTE na różnych romach, także customowych? Wysłane z mojego SM-N930F przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kiltel Posted January 3, 2018 Share Posted January 3, 2018 Mam Redmi note 3 se i volte działa mi na najnowszym miui polska oczywiście po wymuszenie lte only. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fps Posted January 3, 2018 Share Posted January 3, 2018 Coś wiadomo o tym lte-a? Link to comment Share on other sites More sharing options...
thrillco Posted January 3, 2018 Share Posted January 3, 2018 w nju działa VoLTE. napisałem zgłodzenie do obsługi, oto odpowiedź: "Informujemy, że aby korzystać z nowoczesnej technologii VoLTE trzeba posiadać odpowiedni telefon komórkowy z dedykowanym oprogramowaniem oraz być w zasięgu sieci LTE. Usługa na numerze XXXXXXXXX była włączona. W dniu dzisiejszym wyłączyliśmy oraz ponownie włączyliśmy usługę." Wymusiłem w menu serwisowym "LTE only" i na pasku mam napis VoLTE. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fps Posted January 3, 2018 Share Posted January 3, 2018 Mi dzała VoLTE bez wymuszania Lepiej stracić VoLTE niż całkowicie internet 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts