Findfox Posted January 3, 2018 Share Posted January 3, 2018 @fps Na jakim romie jesteś że działa bez wymuszania. Global czy xiaomi.eu, dev czy stable. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fps Posted January 3, 2018 Share Posted January 3, 2018 Miuipolska z 30 listopada Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tom3k Posted January 4, 2018 Share Posted January 4, 2018 Hmm... A u mnie w ustawieniach jest info "VoLTE nie jest wspierane przez kartę SIM" też tak macie/mieliście? Nju, 7.12.7Wysłane z MI6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
emarcin Posted January 4, 2018 Share Posted January 4, 2018 @Tom3k a poprosiłeś o włączenie VoLTE nju?Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
beriam Posted January 4, 2018 Share Posted January 4, 2018 (edited) Dnia 2.01.2018 o 17:43, tpawel napisał: No jasne ze jestNp apką net monster Wysłane z Le Pro 3 Obecnie wszytko działa poprawnie. Nawet transfer się poprawił, pozdrawiam. Po każdorazowym restarcie słuchawki trzeba wpisywać *#*#4636#*#* ? Edited January 4, 2018 by beriam Link to comment Share on other sites More sharing options...
kiltel Posted January 4, 2018 Share Posted January 4, 2018 (edited) Skoro u fps działa na mi 6 bez wymuszania only lte to może z jego romu udało by się jakoś wyciągnąć ustawienia/pliki odpowiedzialne za to? Edited January 4, 2018 by kiltel Link to comment Share on other sites More sharing options...
fps Posted January 4, 2018 Share Posted January 4, 2018 1 godzinę temu, kiltel napisał: Skoro u fps działa na mi 6 bez wymuszania only lte to może z jego romu udało by się jakoś wyciągnąć ustawienia/pliki odpowiedzialne za to? MIUI 9 7.11.30 + Magisk + AdAway Tak gdyby ktoś był ciekawy. Nic nie wymuszałem i sobie pyka VoLTE przez 99% czasu a sporo też przemieszczam się samochodem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seweryn.f Posted January 4, 2018 Share Posted January 4, 2018 Jestem w Orange i VoLTE działa tylko po wymuszeniu LTE. Ale wtedy nie mogę dzwonić na wszystkie numery, mój Rom to PixelExperience.Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
emarcin Posted January 5, 2018 Share Posted January 5, 2018 Nic nie wymuszałem i sobie pyka VoLTE przez 99% czasu a sporo też przemieszczam się samochodem.Dokładnie u mnie na MI6 na 7.12.7 po aktywacji usługi przez Orange także działa bez żadnego wymuszania. Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted January 5, 2018 Share Posted January 5, 2018 Dziala komus VoLTE na redmi note 4 global na xiaomi.eu?Wysłane z Le Pro 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
witek_77 Posted January 5, 2018 Share Posted January 5, 2018 No moim mi6 również działa. Ten pomógł *#*#86583#*#* Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted January 5, 2018 Author Share Posted January 5, 2018 U mnie tak samo: zgłoszenie do nju o aktywację VoLTE reboot *#*#86583#*#* 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted January 5, 2018 Share Posted January 5, 2018 U mnie tak samo: zgłoszenie do nju o aktywację VoLTE reboot *#*#86583#*#* A masz jakąs liste na ktorych xiaomi bedzie dzialac volte?Wysłane z Le Pro 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kiltel Posted January 5, 2018 Share Posted January 5, 2018 Acid orientujesz się który plik w romie miui polska odpowiada za ustawienia volte? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted January 5, 2018 Author Share Posted January 5, 2018 2 godziny temu, tpawel napisał: A masz jakąs liste na ktorych xiaomi bedzie dzialac volte? Wysłane z Le Pro 3 Nie mam. To musi być kiedy Xiaomi poprawi modemy dla telefonów. I niech nikt nie liczy na stare modele. Sprawdziłem to samo na MI5s 7.12.28 i też nju z włączoną usługą ale nie ma VoLTE - prawdopodobnie przez to, że MI5s jest chiński. VoLTE działa na romach xiaomi.eu i Global na MI6, Note 4 Snapdragon, Redmi 4A,4X i nowsze - czyli modele Global w sprzedaży aktualnej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted January 5, 2018 Share Posted January 5, 2018 @acid dzięki za info, troche szkoda tego starszefo sprzetu, ale w sumie to normalna praktykaWysłane z Le Pro 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted January 5, 2018 Author Share Posted January 5, 2018 Dla mnie nic dziwnego. VoLTE do po prosto technologia dla nowszych telefonów i jeszcze w przypadku PL wymaga włączenia w modemie (przez wymagane poprawki u nas). Wcześniejsza generacja modeli Global (Mi5, Note 3, Redmi 3s) nie dostanie poprawek modemów bo te telefony skończyły już życie. Nie wiem może Mi5 poprawią ale to wszystko zależy od Xiaomi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kiltel Posted January 5, 2018 Share Posted January 5, 2018 Ale na redmi note 3 se działa volte tylko trzeba ustawić lte only. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted January 5, 2018 Share Posted January 5, 2018 No dobra, grunt ze to dziala na nowszych, znaczy ze redmi serii 5 tez bedzie mial jak wyjdą globaleWysłane z Le Pro 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
redminote2 Posted January 5, 2018 Share Posted January 5, 2018 (edited) Aktywowalem volte kodem podanym wyzej ( *#*#86583#*#* ) na mi5s i tez niestety przy wykonywanym polaczeniu zrzuca do 3g. Pani konsultantka stwierdzila, ze na moim numerze volte aktywne jest od sierpnia (Orange). @Acid Nie mozecie szepnac ludziom od xiaomi, zeby wlaczyli ta opcje? Mi5s to w koncu drugi z kolei flagowiec jesli chodzi o wiek. Edited January 5, 2018 by redminote2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
skay77 Posted January 5, 2018 Share Posted January 5, 2018 Ja też w Orange i działa https://i.imgur.com/FrovwcQ.jpgWysłane z mojego MI 5s Plus przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted January 5, 2018 Author Share Posted January 5, 2018 Aktywowalem volte kodem podanym wyzej ( *#*#86583#*#* ) na mi5s i tez niestety przy wykonywanym polaczeniu zrzuca do 3g. Pani konsultantka stwierdzila, ze na moim numerze volte aktywne jest od sierpnia (Orange). [mention=1160]Acid[/mention] Nie mozecie szepnac ludziom od xiaomi, zeby wlaczyli ta opcje? Mi5s to w koncu drugi z kolei flagowiec jesli chodzi o wiek.Niestety to zależy od indywidualnej poprawki w modemie. Każdy ma to lub nie ma. Niestety nie możemy szeptać Xiaomi bo nie ma komu. Z tego co wiem poprawki były regionalne zależnie od kraju i wpierw wsparcie miały modele oficjalne. Wymuszenie LTE only niekoniecznie oznacza, że odpowiednia poprawka w modemie jest. Wysłane z MI 6 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kiltel Posted January 5, 2018 Share Posted January 5, 2018 1 godzinę temu, Acid napisał: Niestety to zależy od indywidualnej poprawki w modemie. Każdy ma to lub nie ma. Niestety nie możemy szeptać Xiaomi bo nie ma komu. Z tego co wiem poprawki były regionalne zależnie od kraju i wpierw wsparcie miały modele oficjalne. Wymuszenie LTE only niekoniecznie oznacza, że odpowiednia poprawka w modemie jest. Wysłane z MI 6 Dlaczego nie oznacza? Możesz to jakoś rozwinąć? Po przełączeniu na lte only rozmowy idą przez lte w wersji HD. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted January 5, 2018 Share Posted January 5, 2018 Bo jak volte nie bedzie aktywowane i po stronie sieci i w modemie to wymuszenie lte only spowoduje ze nikt sie do Ciebie nie dodzwoni. Bez Volte telefon powinien w przypadku zainicjowania polączenia zrobic handover do hspa/gsm ale tego nie zrobi bo masz lte na sztywno ustawioneWysłane z Le Pro 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted January 5, 2018 Author Share Posted January 5, 2018 Bez właściwej poprawki w modemie VoLTE wprowadza za duży ruch w sieci i operatorzy mieli nawet blokować telefony Xiaomi. Stąd były te aktualizacje Globala w 4A, Note 4 itp. Wysłane z MI 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kiltel Posted January 5, 2018 Share Posted January 5, 2018 8 minut temu, tpawel napisał: Bo jak volte nie bedzie aktywowane i po stronie sieci i w modemie to wymuszenie lte only spowoduje ze nikt sie do Ciebie nie dodzwoni. Bez Volte telefon powinien w przypadku zainicjowania polączenia zrobic handover do hspa/gsm ale tego nie zrobi bo masz lte na sztywno ustawione Wysłane z Le Pro 3 Narazie wszyscy się do mnie dodzwaniają. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted January 5, 2018 Share Posted January 5, 2018 Bez Volte w trybie lte only?@Acid akurat z tym wprowadzaniem zbyt duzego ruchu do sieci nie masz racji, chyba ze chodzi Ci o samą platforme VoLTE a nie o siec radiową Wysłane z Le Pro 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kiltel Posted January 5, 2018 Share Posted January 5, 2018 W lte only działa mi na redmi note 3 normalnie volte i mogę normalnie rozmawiać i można się do mnie dodzwonić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted January 5, 2018 Share Posted January 5, 2018 Przeczytaj 10 ostatnich postow bo zamęt lekko siejesz Wysłane z Le Pro 3 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Findfox Posted January 5, 2018 Share Posted January 5, 2018 (edited) @kiltel. No nie zabardzo jest te LTE only fajne bo jak nie jesteś w zasięgu LTE to nie ma się całkowicie zasięgu. I też mogę dzwonić na wszystkie numery z różnych sieci. Na lineage os to samo czyli tylko przy LTE only działa. Sprawdziłem na redmi 4x i też działa tylko z LTE only Edited January 5, 2018 by Findfox Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted January 6, 2018 Share Posted January 6, 2018 A na mi a1 ktos sprawdzal czy dziala? Jest global versionWysłane z Le Pro 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kajfux Posted January 6, 2018 Share Posted January 6, 2018 Poprosiłem o włączenie usługi w Orange, i sprawa ma się następująco, na Redmi Note 3 SE z romem Validus OS 8.1.0, po dodaniu ręcznie APN, i po wybraniu w menu które się uruchamia kodem *#*#4636#*#*, tylko LTE, usługa chyba zaczęła działać, piszę chyba, ponieważ na pasku nie pokazuje mi się ikona VoLTE ani HD, ale przy ikonie zasięgu w trakcie rozmowy jest cały czas LTE, i dodatkowo na ekranie rozmowy pojawiła się ikona "rozmowa video". Również w tym ukrytym menu, jak wybiorę "informa je o telefonie", i z menu w prawym górnym rogu "stan usługi IMS", to mam że zarejestrowano, więc chyba działa, a brak ikon to raczej wina romu. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Edyt: Jednak jest w tym romie znaczek HD przy czasie połączenia, wiec VoLTE działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
witek_77 Posted January 6, 2018 Share Posted January 6, 2018 dzisiaj wrzuciłem sobie oreo beta global 8.1.4 na MI6 i po wpisaniu kodu *#*#86583#*#* również działa VoLTE bez problemu. Nie trzeba nic wymuszać tj LTE zostaje w automacie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
emarcin Posted January 6, 2018 Share Posted January 6, 2018 Ale przecież VoLTE bez wymuszania działa na MI6 Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
witek_77 Posted January 6, 2018 Share Posted January 6, 2018 Tak. Ja tylko nawiązywałem do tego, że i na miui polska bazującym na china dev i na miui global beta OREO nie trzeba nic kombinowac tylko kod żeby uaktywnić funkcję i działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts