kiltel Posted November 20, 2017 Share Posted November 20, 2017 (edited) W wątku na telepolis jest osoba która kupiła chiński telefon nie xiaomi i działa mu volte w Orange daje link http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic.php?f=24&t=86967&start=2430 . Dogrzebał się w nim do ustawień operatorskich. W miui polska tez podobno mamy volte odblokowane tak przynajmniej kiedyś twierdził @Acid ale jak na razie chyba nie działa. Może wreszcie coś się ruszy. Edited November 21, 2017 by kiltel Link to comment Share on other sites More sharing options...
redminote2 Posted November 21, 2017 Share Posted November 21, 2017 Czekamy na komentarz @Acid bo sprawa bardzo ciekawa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted November 21, 2017 Author Share Posted November 21, 2017 Było. Xiaomi musi poprawić modemy w romach a te są różne dla Global i China i jeszcze nie wszystkie modele pewnie dostaną. Wysłane z MI6 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kiltel Posted November 21, 2017 Share Posted November 21, 2017 Czyli pewnie większa jest szansa, że na global volte będzie działać niż na china. Miui polska jest oparte na china dev? Jeśli ktoś dobrze włada angielskim to może by zgłosił błąd nie działania volte u polskich operatorów na miui.com i podał link tu w tym temacie. Następnie byśmy ten błąd potwierdzali. Duża ilość zgłoszeń może sprawi ze Xiaomi coś zrobi w tym temacie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest sattel Posted December 7, 2017 Share Posted December 7, 2017 Znalazłem na angielskim forum Xiaomi informacje jak włączyć VoLTE kodem *#*#86583#*#* I to nawet działa tylko że po wprowadzeniu tego kodu pojawia sie info ze VoLTE disable, co skutkuje to pojawieniem sie w menu sieci działajacego przycisku VoLTE. Ponowne wpisanie kodu daje info VoLTE enable i w ustawieniach sieci jest nie aktywne przełączanie . Czyli działa jakby na odwrót . Niestety nie przekłada sie to na działanie VoLTE , przynajmniej u mnie w Orange. A jak jest u innych? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radius Posted December 13, 2017 Share Posted December 13, 2017 (edited) Nie wiem od jakiego czasu, ale na Redmi 4A (MIUI 9 Global 7.11.16) pojawiło się w VoLTE w NJU Mobile. Rozmowy prowadzone w HD Voice z numerami Orange/T-Mobile. Jak na razie nie mogę dodzwonić się na numer w Heyah (odbieranie działa) ps. Nie mam roota, żeby sprawdzić w Network Signal Guru. Jednak odpaliłem speedtesta podczas rozmowy i wyciąga transfery LTE (na 3G zazwyczaj mam wyniki bliskie zera), więc na pewno to nie jest błąd interfejsu. Edited December 13, 2017 by Radius 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted December 13, 2017 Share Posted December 13, 2017 1 godzinę temu, Radius napisał: więc na pewno to nie jest błąd interfejsu. No nie jest to raczej błąd. Możesz sprawdzić czy masz zakładkę VoLTE w ustawieniach, Karty Sim i sieci komórkowe? Podobno to się tam pojawia jak sieć i telefon obsługuje VoLTE. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radius Posted December 13, 2017 Share Posted December 13, 2017 (edited) 39 minut temu, FromWP napisał: No nie jest to raczej błąd. Możesz sprawdzić czy masz zakładkę VoLTE w ustawieniach, Karty Sim i sieci komórkowe? Podobno to się tam pojawia jak sieć i telefon obsługuje VoLTE. Dziwne, po powrocie do fabrycznych zniknął. Ale jak wpisałem ten kod od @sattel: *#*#86583#*#*, to się znowu pojawił. Po odznaczeniu i ponownym włączeniu VoLTE działa. ps. Teraz nie mogę się dodzwonić na część numerów, więc fajnie to chodzi -.- Edited December 13, 2017 by Radius Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snajper Posted December 14, 2017 Share Posted December 14, 2017 Volte jak nie ma w menu aktywować kodem od @sattel a potem wszystko jak na filmie tylko apn polskie waszej sieci (Orange, T-Mobile) być w dobrym zasięgu LTE(prędkości przyzwoita nie jakaś dziura co LTE działa z prędkością h+ i zrywa co chwilę) i testować dzwoniąc na drugi numer z aktywowanym Volte może się uda dodzwonić Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radius Posted December 14, 2017 Share Posted December 14, 2017 12 godzin temu, Pijo napisał: Możesz nagrać krótki film aplikacja Nagrywanie ekranu prezentujący połączenie w VOLTE? Niestety zainstalowałem z powrotem Xiaomi.eu, bo od prawie miesiąca nie ma aktualizacji Global Dev na 4A. 53 minuty temu, Snajper napisał: Volte jak nie ma w menu aktywować kodem od @sattel a potem wszystko jak na filmie tylko apn polskie waszej sieci (Orange, T-Mobile) być w dobrym zasięgu LTE(prędkości przyzwoita nie jakaś dziura co LTE działa z prędkością h+ i zrywa co chwilę) i testować dzwoniąc na drugi numer z aktywowanym Volte może się uda dodzwonić Nie musi być drugi telefon w VoLTE. Ciekawi mnie tylko czemu nie mogłem się dodzwonić na część numerów w Orange/T-Mobile. Może kwestia jakiegoś błędu, który został naprawiony w aktualizacji.. Jak jutro w końcu wyjdzie aktualizacja do 4A, to sprawdzę ponownie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hewret Posted December 14, 2017 Share Posted December 14, 2017 Jak ktoś liczy na VoLTE w Orange, to raczej się nie doczeka. Niebrandowane telefony Orange raczej doczekają się tej opcji... za rok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted December 14, 2017 Share Posted December 14, 2017 Co Ty za bzdury wypisujesz. Samsungi na softach xeo juz dawno volte mająWysłane z Le pro 3 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hewret Posted December 14, 2017 Share Posted December 14, 2017 Tylko część Samsungów działa w Orange. Nadal to jest kropla w całym oceanie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szuja Posted December 14, 2017 Share Posted December 14, 2017 (edited) Wybaczcie jeśli nie ten dział. Czy ktoś może podrzucić jakieś wieści odnośnie warunków jakie trzeba spełnić aby aktywować VoLTE na słuchawce w sieci nju ? Według info od orange: Aby móc korzystać z VoLTE musisz posiadać telefon wspierający funkcjonalność VoLTE dzięki odpowiedniemu oprogramowaniu, kartę SIM LTE, mieć włączoną usługę VoLTE w systemach Orange i być w zasięgu LTE. A tymczasem: W usługach nie widzę niczego do włączenia - soft najnowszy xiaomi.eu. Edited December 14, 2017 by Szuja Link to comment Share on other sites More sharing options...
kiltel Posted December 15, 2017 Share Posted December 15, 2017 (edited) Potwierdzam działanie volte na Redmi Note 3 SE jestem w sieci nju mobile czyli Orange. VOLTE pojawia mi się po wymuszeniu tylko zasięgu Lte w menu serwisowym. Mam wgrane najnowsze miui Polska z dzisiaj. Poniżej screen zadzwonilem na 123456 dodatkowo pojawia sie ikonka HD pod numerem Edited December 15, 2017 by kiltel Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radius Posted December 15, 2017 Share Posted December 15, 2017 3 godziny temu, kiltel napisał: Potwierdzam działanie volte na Redmi Note 3 SE jestem w sieci nju mobile czyli Orange. VOLTE pojawia mi się po wymuszeniu tylko zasięgu Lte w menu serwisowym. Mam wgrane najnowsze miui Polska z dzisiaj. Poniżej screen zadzwonilem na 123456 dodatkowo pojawia sie ikonka HD pod numerem Na Redmi 4A nie ma tego menu serwisowego z wymuszaniem LTE -.- Tylko podstawowe statystyki. Możesz dzwonić bez problemu na numery w NJU/Tmobile? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kiltel Posted December 15, 2017 Share Posted December 15, 2017 Aby wejsc do menu serwisowego w informacjach o telefonie kliknij 3 razy w Pamięć wew. Mogę dzwonić na wszystkie numery nie tylko nju/tmobile. Jednak nie we wszystkich pokazuje się ikonka HD ale to normalne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radius Posted December 15, 2017 Share Posted December 15, 2017 11 minut temu, kiltel napisał: Aby wejsc do menu serwisowego w informacjach o telefonie kliknij 3 razy w Pamięć wew. Mogę dzwonić na wszystkie numery nie tylko nju/tmobile. Jednak nie we wszystkich pokazuje się ikonka HD ale to normalne. Dobra zapomniałem o tym że trzeba przewinąć w dół -.- VoLTE działa, ale nie mogę dzwonić na te numery co na Globalu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krk Posted December 15, 2017 Share Posted December 15, 2017 Ja mam kartę z nju z 2017r lte działa a w ustawieniach mam takie coś wtf? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kiltel Posted December 15, 2017 Share Posted December 15, 2017 Spróbuj może wpisać ten kod w dialerze *#*#86583#*#* Dodam że jak mamy Volte aktywne to dodatkowo pojawiła się opcja wideorozmowy co zresztą widać na moim screenie. Przy próbie połączenia video pokazuje błąd serwera ale może obydwa telefony muszą być volte żeby to zadzialało. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
krk Posted December 15, 2017 Share Posted December 15, 2017 10 minut temu, kiltel napisał: Spróbuj może wpisać ten kod w dialerze *#*#86583#*#* Dodam że jak mamy Volte aktywne to dodatkowo pojawiła się opcja wideorozmowy co zresztą widać na moim screenie. Przy próbie połączenia video pokazuje błąd serwera ale może obydwa telefony muszą być volte żeby to zadzialało. Wpisałem ten kod i teraz niby jest ale jak jestem w zasięgu lte i gdzieś dzwonię to przełącza na 3g Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radius Posted December 15, 2017 Share Posted December 15, 2017 Przed chwilą, krk napisał: Wpisałem ten kod i teraz niby jest ale jak jestem w zasięgu lte i gdzieś dzwonię to przełącza na 3g Odznacz i zaznacz jeszcze raz opcje VoLTE i sprawdź jeszcze raz. Chyba że masz rom Xiaomi.eu, to zaskoczy tylko na wymuszonym LTE Link to comment Share on other sites More sharing options...
krk Posted December 15, 2017 Share Posted December 15, 2017 3 minuty temu, Radius napisał: Odznacz i zaznacz jeszcze raz opcje VoLTE i sprawdź jeszcze raz. Chyba że masz rom Xiaomi.eu, to zaskoczy tylko na wymuszonym LTE Jak wymusić tylko lte? W ustawieniach mam tylko takie coś Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radius Posted December 15, 2017 Share Posted December 15, 2017 (edited) 4 minuty temu, krk napisał: Jak wymusić tylko lte? W ustawieniach mam tylko takie coś *#*#4636#*#* > Status urządzenia1 > przewijasz w dół > Ustaw preferowany typ sieci: LTE only Edited December 15, 2017 by mrosi nie ma to jak zacytować post nad Twoim, przewalając go wraz z obrazkiem... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kiltel Posted December 15, 2017 Share Posted December 15, 2017 50 minut temu, Radius napisał: Chyba że masz rom Xiaomi.eu, to zaskoczy tylko na wymuszonym LTE Czyli, że na globalu działa na ustawieniu auto? Global zwykły czy global developer? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radius Posted December 15, 2017 Share Posted December 15, 2017 12 minut temu, kiltel napisał: Czyli, że na globalu działa na ustawieniu auto? Global zwykły czy global developer? Tak, na Globalu Developer wskakuje automatycznie, więc trochę dziwne że tutaj trzeba wymuszać LTE. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kiltel Posted December 15, 2017 Share Posted December 15, 2017 Czyli pewnie jutro wrzucę global developer. No chyba ze miui Polska wrzuci jakąś poprawkę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted December 15, 2017 Share Posted December 15, 2017 (edited) 14 minut temu, Radius napisał: Tak, na Globalu Developer wskakuje automatycznie, więc trochę dziwne że tutaj trzeba wymuszać LTE. Czemu dziwne? W końcu to DEV, chiński i jeszcze przerabiany przez EU. Edited December 15, 2017 by galakty Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radius Posted December 15, 2017 Share Posted December 15, 2017 (edited) 8 minut temu, galakty napisał: Czemu dziwne? W końcu to DEV, chiński i jeszcze przerabiany przez EU. Bo już mnie zaczynają nużyć te różnice pomiędzy Globalem a China. Poza tym jak nie można zadzwonić na niektóre numery (przynajmniej u mnie), to nie ma sensu z tego korzystać. Edited December 15, 2017 by Radius Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted December 15, 2017 Share Posted December 15, 2017 Przed chwilą, Radius napisał: Bo już mnie zaczynają nużyć te różnice pomiędzy Globalem a China. Poza tym jak nie można zadzwonić na niektóre numery (przynajmniej u mnie), to nie ma sensu z tego korzystać. Różnic jest sporo niestety i coraz bardziej na korzyść Globala. Kiedyś był to gorszy system i bardzo zacofany, dzisiaj już bym tego nie stwierdził. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hewret Posted December 15, 2017 Share Posted December 15, 2017 W Redmi Note 4X zmiana ta nie działa. Jedynie pogorszył się zasięg. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted December 15, 2017 Share Posted December 15, 2017 Tylko część Samsungów działa w Orange. Nadal to jest kropla w całym oceanie.+kilka LG i Huawei , o Iphonach nie wspominając. Wiec dzialają bez brandu. Wysłane z Le pro 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
cietybadacz Posted December 15, 2017 Share Posted December 15, 2017 Rozumiem, że volte na xiaomi działa na razie tylko w nju(Orange). Jestem w T-Mobile. Wasze instrukcje nie działają u mnie. Na stronie TM jest informacja że tylko samsung Huawei i iPhone. Może na globalu będzie działać volte(T-Mobile)?Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kiltel Posted December 15, 2017 Share Posted December 15, 2017 Cietybadacz jaki masz rom? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cietybadacz Posted December 15, 2017 Share Posted December 15, 2017 Xiaomi.euWysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts