piotrplawecki Posted March 3, 2015 Share Posted March 3, 2015 Wiecie jak wejść na konto chmury xiaomi z mi4? Chodzi mi o to żeby obejrzeć zawartośc jej bo nie mogę tego zrobić Link to comment Share on other sites More sharing options...
acy Posted March 3, 2015 Share Posted March 3, 2015 https://i.mi.com/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrplawecki Posted March 3, 2015 Author Share Posted March 3, 2015 To mam chodzi mi oto czy można z telefonu przeglądać zawartośc chmury bo mogę tylko zobaczyc ile jest miejsca Link to comment Share on other sites More sharing options...
kendi Posted March 3, 2015 Share Posted March 3, 2015 Czy to nie jest czasem tak, że zdjęcia masz w galerii, smsy w wiadomościach, rejestr połączeń w dialerze notatki w notatach itd.. No chyba, że masz syns off czegos Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted March 4, 2015 Share Posted March 4, 2015 Na telefonie możesz sprawdzić tylko zdjęcia, notatki i pliki na midrive, a reszta to przez witrynę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cake Posted March 4, 2015 Share Posted March 4, 2015 Wchodzisz normalnie na i.mi.com przez przeglądarkę stockowa na fonie. Tylko tak mogę wejść. Na kompie mnie nie przepuszcza Link to comment Share on other sites More sharing options...
avish Posted March 4, 2015 Share Posted March 4, 2015 Na telefonie możesz sprawdzić tylko zdjęcia, notatki i pliki na midrive, a reszta to przez witrynę. Midrive? To jakaś aplikacja, czy jak? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted March 5, 2015 Share Posted March 5, 2015 Dysk w chmurze, będzie włączony w piątek (chyba), dostęp przez Menadżer Plików. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MAR1O Posted March 7, 2015 Share Posted March 7, 2015 Podepnę się pod temat, z racji, że porusza podobne zagadnienie. Jak wejdę do MiCloud, to mam dostęp do listy urządzeń, na której jest moje Mi3, ale offline, pomimo tego, że jest podłączone do sieci. Wiem, że kiedyś to działało normalnie, ale mogły zajść jakieś zmiany. To jest problem wynikający z tego, że MIUIPolska jest trochę "inne", czy powinno działać poprawnie i powinienem coś z tym zrobić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
goofas Posted April 1, 2015 Share Posted April 1, 2015 pozwolę sobie i ja tutaj zapytać, daje Wam darmową przestrzeń co miesiąc ? bo jak kiedyś dało się kliknąć i dostać 1 giga co miesiąc teraz już nie widzę takiej możliwości. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiuso Posted April 1, 2015 Share Posted April 1, 2015 Z tego co wiem, to już od miesiąca a może i dłuzej, nie rozdają miejsca na dysku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted April 1, 2015 Share Posted April 1, 2015 Czemu. Ja wczoraj kliknąłem i z 26 mam 27 GB. Lol dziś znowu kliknąłem i mam 28GB... Wysłane z MI Note Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiuso Posted April 1, 2015 Share Posted April 1, 2015 (edited) To chyba dodają do MI Note, ja na moim MI4 jak wyżej pisałem nie dostaję. Edited April 1, 2015 by Grzesiuso Link to comment Share on other sites More sharing options...
goofas Posted April 1, 2015 Share Posted April 1, 2015 to ja zostałem na 12 i już więcej nie daje. widocznie tylko dla nowych modeli albo kont dają. Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemekamag Posted April 2, 2015 Share Posted April 2, 2015 Ja mam obecnie 12 albo 13 i już 2-3 miesiące nic więcej nie dostaję. Mam tylko opcje za MiKredyty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zgred83 Posted April 2, 2015 Share Posted April 2, 2015 To samo jest u mnie. Szkoda bo już mam 10 GB zapełnione z 14 GB. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted April 2, 2015 Share Posted April 2, 2015 To chyba dodają do MI Note, ja na moim MI4 jak wyżej pisałem nie dostaję. Nie tylko. Z 26 ma 27 zrobiłem na MiPadzie a z 27 na 28 na Note Wysłane z MI Note Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted April 2, 2015 Share Posted April 2, 2015 Ja już od X czasu też nie dostaję przestrzeni, może to zależy od rokowań/aktywności konta xiaomi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Morfi Posted April 2, 2015 Share Posted April 2, 2015 A mi się wydaje że to zależy od wersji. Na 5.1.* działało a na 5.3.*już mi się nie pokazuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
mayday79 Posted April 3, 2015 Share Posted April 3, 2015 Ktoś może potwierdzić czy możliwość zwiększenia miejsca w chmurze faktycznie zależne jest od wersji systemu na jakiej to robimy? (Kupiłem telefon w połowie stycznia - na start było 10 GB, jeden GB dodało mi jeszcze w styczniu, w lutym, marcu i kwietniu niestety już bez upgrade'u miejsca na dysku ) Wysłane z mojego HM NOTE 1LTE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomas Posted April 3, 2015 Share Posted April 3, 2015 Ja gdzieś od stycznia nie mogę zwiększyć miejsca. Wysłano z MI3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
acy Posted April 3, 2015 Share Posted April 3, 2015 (edited) Nie tylko. Z 26 ma 27 zrobiłem na MiPadzie a z 27 na 28 na Note 1 kwietnia byłoby śmieszne, po tym dniu już nie. Edited April 3, 2015 by acy Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzej78 Posted April 3, 2015 Share Posted April 3, 2015 (edited) Podpowie ktoś jak usunąć stary backup aplikacji z chmury xiaomi. W sumie zebrało mi się tego ponad 17 GB i chętnie bym usunął przynajmniej starsze backupy z v5. Teoretycznie jest dostępny przycisk do tego, ale pomimo wielu prób, backup nie jest usuwany. Dodatkowo po ostatniej aktualizacji i backupie pulpitu z chmurą wcięło mi ostatnie 2GB wolnego miejsca. Również nie daje się to usunąć. Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka Edited April 3, 2015 by andrzej78 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted April 4, 2015 Share Posted April 4, 2015 Nic nie rób. Xiaomi rezygnuje z backupu aplikacji w chmurze wg obecnej metody i w kwietniu mają usunąć z serwerów backupy a w którejś z następnych wersji usuną funkcję z MIUI. Wysłane z MI Note Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ari93 Posted April 4, 2015 Share Posted April 4, 2015 Wg obecnej metody? to jak to się będzie odbywało w przyszłości? Tak jak synchronizacja danych kontaktów itp z konta? Czyli zainstaluje apke na mi2, pojawi się też na mi4. Pogram w gierkę na mi4, save pojawi się na mi2 itp? ;p Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted April 4, 2015 Share Posted April 4, 2015 Nie wiem. W każdy razie backup aplikacji ma zniknąć z MIUI w obecnej funkcjonalności. Wysłane z MI Note Link to comment Share on other sites More sharing options...
jordan87 Posted April 15, 2015 Share Posted April 15, 2015 (edited) Z tym dodawaniem transferu w chmurze Xiaomi jakiś czas temu czytałem że zmieniają politykę. Do 10GB co miesiąc dodają użytkownikowi 1GB po osiągnięciu 10GB już tylko zostaje możliwość wykupienia miejsca za kasę. Ja nazbierałem 26GB ale to dlatego że konto Xiaomi miałem jeszcze na HTC Desire starym edit. Od razu zapytam bo nie wiem czy traktować to jako błąd czy po prostu nie ma takiej możliwości. Po przesiadce z Mi2S na Redmi2 nie chce mi zsynchronizować historii połączeń oraz sms, nawet z pliku kopii MIUI. Zacząłem myśleć że to dlatego że przy probie przywrócenia głupieje do której karty miał by to przypisać (bo teraz używam dwóch) i dlatego ma problem. Czy może się mylę i powinien przywrócić te dane z kopii? Edited April 15, 2015 by jordan87 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marvinka Posted April 16, 2015 Share Posted April 16, 2015 Yyyyyy, eeeeeeee, panowie a ten tego, nie lepiej po prostu backupu lokalnie zrobić i zsynchronizować z wybraną Chmurą? Są programy, które to robią całościowo, są wyspecjalizowane (zdjęcia, kontakty, foldery), są recepty w rodzaju skryptów IFTTT... Poniżej 50 Gb to teraz w sumie nic specjalnego... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jordan87 Posted April 16, 2015 Share Posted April 16, 2015 Może i więcej ale nie do końca wygodniej/łatwiej Link to comment Share on other sites More sharing options...
Edek Posted April 17, 2015 Share Posted April 17, 2015 mnie osobiscie synchro miui uroatowalo juz pare razy dupe jak niechcacy wywalilem rozne rzeczy z fona... i okazalo się ze jednak są na serwerach mi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marvinka Posted April 17, 2015 Share Posted April 17, 2015 Może i więcej ale nie do końca wygodniej/łatwiej Prpana, wszystko ładnie i pięknie, ale istotą Androida jest szukanie i próbowanie alternatyw jeśli coś zdaje się nie bangla tak jak trzeba. Kto o tym zapomina ten zapomniał twarz swego ojca. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jordan87 Posted April 17, 2015 Share Posted April 17, 2015 Ja bym powiedział że istotą "czystego" androida szukanie i próbowanie ale ta teoria się nie tyczy Miui. Za to między innymi lubię ten system że większość rzeczy mam zaimplementowane i nie muszę kombinować Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marvinka Posted April 17, 2015 Share Posted April 17, 2015 Ja bym powiedział że istotą "czystego" androida szukanie i próbowanie ale ta teoria się nie tyczy Miui. Za to między innymi lubię ten system że większość rzeczy mam zaimplementowane i nie muszę kombinować Hmmmm, hemm, hem, hemmmm. Dyplomatycznie: trochę tak, trochę nie. O ile podstawowa paczka jest w MIui naprawdę fporządalu i tego Marvinka będzie mężnie własną klatą jak Herkulas broniła, to jednak jest sporo subiektywnych zapotrzebowań, a co za tym idzie aplikacji, które warto znać, warto sobie doinstalować czy to dla wygody, czy dla odblokowania funkcji, których MIujątko - jak niemal każdy Android - nie ma. Bo w sumie nie ma takiego systemu, który będzie pasował każdemu, zawsze i wszędzie. Ot chociażby usługi dysków online. No uparskaj się pan, posznytuj od stóp do głów, a jak przychodzi co do czego to warto mieć te kilkadziesiąt Gb w Internetach, żeby sobie poskładować bezpiecznie newralgiczne dane i pościągać w razie potrzeby. Albo czytniki dokumentów, pdfów, komiksów. No weź pan takiego MoonReadera czy czegoś podobnego nie miej w zanadrzu. Albo klawiatura z trybem smarowania paluchem, albo tłumacz, albo... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jordan87 Posted April 18, 2015 Share Posted April 18, 2015 Każdy ma "swoją" rację Ale to chyba oczywiste że każdy używa inaczej telefonu i bardzo dobrze że każdemu nie wrzucają na siłę np MoonReadera bo ja np go nie używam I nie, nie uparskałem się czytając tego posta a jedyne sznyty jakie posiadam to ślady życia Co do problemu z przywróceniem kopii z Mi2S na redmi to najnowszej wersji romu przywrócił z pliku bez problemu. Ciekaw tylko jestem czy chmura zacznie działać dla SMS i historii połączeń bo od wtorku tego nie synchronizował mi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marvinka Posted April 18, 2015 Share Posted April 18, 2015 Każdy ma "swoją" rację Ale to chyba oczywiste że każdy używa inaczej telefonu i bardzo dobrze że każdemu nie wrzucają na siłę np MoonReadera bo ja np go nie używam I nie, nie uparskałem się czytając tego posta a jedyne sznyty jakie posiadam to ślady życia Co do problemu z przywróceniem kopii z Mi2S na redmi to najnowszej wersji romu przywrócił z pliku bez problemu. Ciekaw tylko jestem czy chmura zacznie działać dla SMS i historii połączeń bo od wtorku tego nie synchronizował mi. O, to fakt. Nie daj Boże wylądować z jakimś tam zestawem aplikacji, które ktoś sobie arbitralnie uznał za najlepsze i przydatne wszystkim - jak z bloatware jest, każdy wie, tfu, tfu, paskudztwo, ble. Ale ogólną zasadę dobrze znać, dobrze wiedzieć, że poczytać można, pograć, pooglądać, router zrobić czy dane przesłać, albo giepesem się posiłkować w jakiejś dziczy. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts