skaza Posted October 30, 2017 Share Posted October 30, 2017 Potrzebuje waszej pilnie pomocy ostatnio wykasowałem sobie smsy wraz ze zdjęciami bardzo mi zależy na jednym MMSie w sumie gdyż jest on mi potrzebny jako dowód w sprawie auckji było to przywrócenie systemu do poprzedniego stanu z opcji power i bodajże volume - albo plus i tam miałem do wyboru 2 opcje i dałem taką co wszystko mi wyczyściła proszę pomóżcie wersja miui global 8.5 8.5.3.0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
abc00 Posted October 30, 2017 Share Posted October 30, 2017 @skaza - zaloguj się i zobacz co masz tu: https://i.mi.com/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
magyarek Posted October 30, 2017 Share Posted October 30, 2017 Heeej... a właśnie mi się pokazało coś dziwnego... Zajrzałam do chmury z poziomu komputera - a tam w SMSach zamiast wiadomości z ostatnich kilku dni wyświetla się taki komunikacik: To protect your privacy, this message content will show in several days. Ktoś wie, o co chodzi...? Link to comment Share on other sites More sharing options...
abc00 Posted October 31, 2017 Share Posted October 31, 2017 http://en.miui.com/thread-923794-1-1.html http://en.miui.com/thread-970278-1-1.html http://en.miui.com/thread-842730-1-1.html http://en.miui.com/thread-386014-1-1.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
magyarek Posted October 31, 2017 Share Posted October 31, 2017 Aha, znaczy nikt nie wie, o co chodzi... Ostatni powód, żeby się jeszcze trzymać Xiaomi, właśnie diabli wzięli... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted October 31, 2017 Share Posted October 31, 2017 13 godzin temu, magyarek napisał: Ktoś wie, o co chodzi...? Czy zabezpieczenia konta Xiaomi masz ustawione na 100%? Link to comment Share on other sites More sharing options...
magyarek Posted October 31, 2017 Share Posted October 31, 2017 Mam. A z tego, co tam pisali na forum, to i włączenie Authenticatora nic nie pomaga... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted October 31, 2017 Share Posted October 31, 2017 Właśnie przejrzałem swoją zawartość Chmury via przeglądarka PC. Stety czy niestety, u mnie wszystko jest OK. Dodam, że mam ustawienia zabezpieczeń na 100%, stąd było moje pytanie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
magyarek Posted October 31, 2017 Share Posted October 31, 2017 No raczej stety Najśmieszniejsze jest to, że on te wiadomości widzi, więc to nie jest kwestia synchronizacji, po prostu wymyślił sobie, że je będzie chronił przede mną samą. Idiota. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted November 1, 2017 Share Posted November 1, 2017 11 godzin temu, magyarek napisał: Najśmieszniejsze jest to, że on te wiadomości widzi, Te wiadomości widzi i nadawca i odbiorca. One są ukryte tylko w przeglądarce, w zawartości chmury. Dla mnie nie ma powodu do dramatyzowania. To po prostu dodarkowe zabezpieczenie, w razie, gdyby ktoś zyskał dostęp do Twojego konta poprzez PC. Link to comment Share on other sites More sharing options...
abc00 Posted November 1, 2017 Share Posted November 1, 2017 Jest jeszcze opcja, że monitorują skąd się logujesz i oznaczają automatem "zaufane"/"podejrzane" i to ma wpływ na pokazywaną zawartość. Link to comment Share on other sites More sharing options...
magyarek Posted November 1, 2017 Share Posted November 1, 2017 (edited) 2 godziny temu, mrosi napisał: Dla mnie nie ma powodu do dramatyzowania. To po prostu dodarkowe zabezpieczenie No, pytanie, jak by to zabezpieczenie wpłynęło np. na synchronizację po resecie telefonu, czy i jak przywróciłoby te ukryte wiadomości. Ale jakoś nie mam ochoty sprawdzać, przynajmniej na razie 26 minut temu, abc00 napisał: Jest jeszcze opcja, że monitorują skąd się logujesz i oznaczają automatem "zaufane"/"podejrzane" Cały czas loguję się tylko i wyłącznie z własnego domu Edited November 1, 2017 by magyarek zdublowanie treści Link to comment Share on other sites More sharing options...
lisekk Posted November 7, 2017 Share Posted November 7, 2017 Witam, od 2 tygodni nie mogę się zalogować do chmury czy przez przeglądarkę w Pc czy też w tel. mieli mieli i wywala mnie. można prosić o pomoc. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
rzemic Posted November 17, 2017 Share Posted November 17, 2017 Mam problem. Zrobiłem kopie w chmurze. Wgrałem system na czysto (wipe system, data i internal storage). Przy konfiguracji zapytał czy przywrócić kopie. Załadował się pulpit z układem ikon (wyszarzonych) tak jak przed wipe i zaczął je pobierać. Niby wszystko ok. Tylko jak dana aplikacja została pobrana to znikała z pulpitu. I tak z całej kopii kilkudziesięciu aplikacji poprawnie przywrócone zostało może kilka, a reszta zniknęła. Ktoś się spotkał z czymś takim? Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted November 17, 2017 Share Posted November 17, 2017 13 godzin temu, rzemic napisał: Mam problem. Zrobiłem kopie w chmurze. Wgrałem system na czysto (wipe system, data i internal storage). Przy konfiguracji zapytał czy przywrócić kopie. Załadował się pulpit z układem ikon (wyszarzonych) tak jak przed wipe i zaczął je pobierać. Niby wszystko ok. Tylko jak dana aplikacja została pobrana to znikała z pulpitu. I tak z całej kopii kilkudziesięciu aplikacji poprawnie przywrócone zostało może kilka, a reszta zniknęła. Ktoś się spotkał z czymś takim? Nie spotkałem się takim błędem (że znikają), ale to przywracanie i tak ma mały sens, bo "przywracane" z chmury są tylko gołe aplikacje, jak ze sklepu, bez danych, bez ustawień. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maciex105 Posted November 28, 2017 Share Posted November 28, 2017 Cześć, Myślę, że jest to problem, z którym wiele osób się spotkało i jest to dość irytujące.. A mianowicie, chodzi mi o to, że po jakimś czasie zsynchronizowane zdjęcia (i filmy) zostają co najmniej w części usunięte (w pełnej rozdzielczości są tylko w chmurze), a wydaje mi się, że czasami do tego stopnia, że bez internetu nie można nawet zobaczyć co to za zdjęcie (wykonać podglądu). I teraz pytanie brzmi czy da się to jakoś obejść? ...żeby te multimedia zostały w pamięci telefonu? Oczywiście, żeby zsynchronizowały się z chmurą, ale żeby było bardziej "kopiuj + wklej", a nie "wytnij + wklej". Może to jest jakaś zwykła opcja w ustawieniach, ale nie mogę czegoś takiego znaleźć... Może jakiś program? A jeszcze druga rzecz, chyba powiązana z poprzednią... Czy multimedia z poprzednich Xiaomi mogę jakoś razem ściągnąć czy muszę pojedynczo (>zdjęcie>trzy kropki>pobierz...jak na załączniku) każde zdjęcie i film..? Z góry dzięki za pomoc Maciek Link to comment Share on other sites More sharing options...
robaks Posted November 29, 2017 Share Posted November 29, 2017 w ustawieniach Galerii masz taką opcje jak na ss poniżej, zobacz czy masz ją włączona.Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markus89 Posted December 8, 2017 Share Posted December 8, 2017 Pomocy! Budzę się rano i nie mam ponad połowy kontaktów w tel. Synchronizacja kontaktów z chmurą włączona, tylko jak ją pobrać? Nie wiem czy mam to kontakty zapisane na tel czy na sim, bo wchodząc w kontakty nie ma żadnego menu. Telefon Redmi 4A z polskiej sieci sprzedaży. Pomocy proszę Link to comment Share on other sites More sharing options...
robaks Posted December 8, 2017 Share Posted December 8, 2017 Pomocy! klikając na pole zaznaczone ma zielono na ss (kontakty do wyświetlenia), co masz wybrane z listy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markus89 Posted December 8, 2017 Share Posted December 8, 2017 35 minut temu, robaks napisał: klikając na pole zaznaczone ma zielono na ss (kontakty do wyświetlenia), co masz wybrane z listy? Właśnie nie mam nic... Wszedłem w Ustawienia -> Aplikacje systemowe -> Kontakty -> Tam mam Dodaj kontakty z karty SIM 1 - PLAY W Ustawieniach wyświetlania -> Skonfiguruj listę kontaktów -> Wszystkie kontakty (z Xiaomi 47 osób, Google 30 osób) - brak tu karty SIM - czy to normalne? Jak zaznaczę "Pokaż kontakty z karty SIM" to wtedy mam tylko jakieś systemowe poczta, wróżby itp... dodatkowo 36 PS: Chciałbym jeszcze zrobić porządek w Chmurze bo miałem zapełnioną całą pamięć - zdjęcia z tel skopiowałem na HDD, te z Chmury muszę usunąć logując się do niej? Link to comment Share on other sites More sharing options...
robaks Posted December 8, 2017 Share Posted December 8, 2017 wejdź jeszcze w ustawienia kontaktów w zakładkę kopia i przywracanie kontaktów i tam masz opcję przywracania kontaktów z sim.A co do usuwanie zdjęć to nie podpowiedzi bo nie pamiętam jak je kasowałem z chmury. Zobacz czy ci nie zalegają w koszu na chmurceWysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markus89 Posted December 8, 2017 Share Posted December 8, 2017 (edited) 31 minut temu, robaks napisał: wejdź jeszcze w ustawienia kontaktów w zakładkę kopia i przywracanie kontaktów i tam masz opcję przywracania kontaktów z sim. Odnosi mnie do konta Xiaomi, tam nawet sprzed miesiąca mam tyle samo kontaktów co teraz pokazuje mi na koncie - nie wiem gdzie się podziały te które mi zniknęły... (nie wiem czy były na SIM czy w pamięci tel/na którymś z kont) Edited December 8, 2017 by Markus89 Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrplawecki Posted January 1, 2018 Author Share Posted January 1, 2018 Dnia 3.03.2015 o 20:14, acy napisał: Witam czy jest możliwość pobrania SMS z chmury na nowy telefon? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MD13 Posted January 1, 2018 Share Posted January 1, 2018 Przy pierwszej konfiguracji fona pyta cię o przywrócenie z chmury. Jak zatwierdziła to ci ściągnie wszytko tak jak miałeś na starym tobie. Pod warunkiem że miałeś synchronizację na starym z kopią zapasową. Ściąga wszystko wraz z SMS-ami.Wysłane z mojego MI NOTE LTE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted January 1, 2018 Share Posted January 1, 2018 4 minuty temu, MD13 napisał: Przy pierwszej konfiguracji fona pyta cię o przywrócenie z chmury. Jak zatwierdziła to ci ściągnie wszytko tak jak miałeś na starym tobie. Pod warunkiem że miałeś synchronizację na starym z kopią zapasową. Ściąga wszystko wraz z SMS-ami. O ile pamiętam, to nie do końca tak. Chyba nie ściągnie SMS-ów (a na pewno listy połączeń) jeśli na nowym tel. nie ma karty SIM, która przeszła "rejestrację" (powiązanie z tym samym kontem Xiaomi). Ponadto - nie wiem czemu – jak już sciąga te SMS-y, to *prawie* wszystkie (bez najnowszych, z ostatnich paru dni). Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrplawecki Posted January 1, 2018 Author Share Posted January 1, 2018 Teraz mam Mi4 ale za parę dni będę miał Mi6 i numer zostanie ten sam tylko jutro pójdę zmienić do Play kartę gdyż mam micro a tam jest nano Link to comment Share on other sites More sharing options...
MD13 Posted January 1, 2018 Share Posted January 1, 2018 (edited) Zakładam ,że numer jest zostaje ten sam. Opcja gdy zmieniasz fona i przekładasz kartę SIM. Robiłem tak już kilka razy na zmianie swoich fomów i żony i zawsze wracało wszystko. Wysłane z mojego MI NOTE LTE przy użyciu Tapatalka Edited January 2, 2018 by MD13 Link to comment Share on other sites More sharing options...
magyarek Posted January 1, 2018 Share Posted January 1, 2018 8 godzin temu, latet napisał: Ponadto - nie wiem czemu – jak już sciąga te SMS-y, to *prawie* wszystkie (bez najnowszych, z ostatnich paru dni). No bo od niedawna chmura chroni naszą prywatność i pokazuje SMSy z kilkudniowym opóźnieniem... Link to comment Share on other sites More sharing options...
robi239 Posted January 4, 2018 Share Posted January 4, 2018 Witam. Miałem na telefonie Redmi 4 pro zainstalowany miui 8 V8.5.4.0 Stable ROM. W czasie gdy miałem ten soft wszystkie synchronizacje z chmura działały bez zarzutu. Niedawno zainstalowałem MIUI 7.12.28, wszystko działa poza synchronizacją zdjęć z chmura xiaomi. Inne synchronizacje sms-ow, kontaktów, dyktafonu i inne działają poza tą jedna. Próbowałem się wylogowywać z konta xiaomi, logowałem się na nowo nic to nie dawało, dałem również wszystkie uprawnienia dla chmury xiaomi ale nadal nie działa. Przy próbie synchronizacji zdjęc z chmurą xiaomi pokazuje się komunikat że konto nie istnieje. Czekam na jakieś propozycje i z góry dziękuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lightning Posted January 6, 2018 Share Posted January 6, 2018 (edited) Witam Mam problem z synchronizacja, a właściwie z przywróceniem z chmury wiadomosci, spisu połączeń oraz ustawień przeglądarki. Telefon pisze żeby wyłączyć ekran i naładować do pełna wtedy zacznie synchronizację, jednak po całej nocy pod ładowarka nic się nie zgrało. Ręcznie też nie da się tego zrobić bo ciągle prosi o wyłączenie ekranu. Jest na to jakiś sposób? Obecnie mam ROM global ale już czekam 72h aż będę mógł odblokować bootloadera Edited January 6, 2018 by lightning Link to comment Share on other sites More sharing options...
carolef Posted January 7, 2018 Share Posted January 7, 2018 Miałem soft wersja rozwojowa z miui polska gdzie była ustawiona kopia smsów i rejestru połączeń. Zmieniłem na global stable i nie chcę mi się synchronizować. Jest napis że nie można synchronizować. Telefon ten sam, sim ten sam tylko rom inny. Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
PIoChuUu Posted January 7, 2018 Share Posted January 7, 2018 Problem raczej po stronie chmury, od kilku dni nie działa mi synchronizacja wiadomości i historii połączeń. Nadmienię, że uprawnienia dla chmury i konta xiaomi nadane mam wszystkie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
carolef Posted January 8, 2018 Share Posted January 8, 2018 Chyba coś naprawili bo zaczęło synchronizować. Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
PIoChuUu Posted January 8, 2018 Share Posted January 8, 2018 (edited) Dnia 8.01.2018 o 11:12, carolef napisał: Chyba coś naprawili bo zaczęło synchronizować. Wiadomości z bólem poszły w chmurę, ale historia połączeń cały czas u mnie wisi w "oczekiwanie". Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka Edited January 15, 2018 by mrosi Dodaj jeszcze pół strony wątku pustych wierszy... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mirek_smok Posted January 10, 2018 Share Posted January 10, 2018 (edited) waiting for connecting charger and turn off screen, takie coś mam przy synchronizacji z chmurą , ładowarkę podłączam i nic to samo , o co kaman z tym ekranem ? Działa wam ta synchronizacja ? Edited January 12, 2018 by mirek_smok mrosi wyrwał z kontextu tego posta oderwał od tematu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts