asffaf Posted June 1, 2015 Share Posted June 1, 2015 Żeby nie zakładać nowego tematu jest możliwość darmowego powiększenia chmury xiaomi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jordan87 Posted June 4, 2015 Share Posted June 4, 2015 Do 10GB nazbierasz logując się przynajmniej raz w miesiącu. Później już tylko płatnie zwiększysz miejsce. Link to comment Share on other sites More sharing options...
asffaf Posted June 4, 2015 Share Posted June 4, 2015 Trzeba się logować przez aplikację czy www? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jordan87 Posted June 4, 2015 Share Posted June 4, 2015 Na pewno przez www https://i.mi.com/ A czy przez aplikację tego nie wiem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
acy Posted June 4, 2015 Share Posted June 4, 2015 A czy przez aplikację tego nie wiem. ustawienia->xiaomi->Chmura Xiaomi ->wykorzystanie konta Link to comment Share on other sites More sharing options...
jordan87 Posted June 4, 2015 Share Posted June 4, 2015 Jesteś pewien że dobrze zrozumiałeś pytanie? On pytał jak powiększyć dostępną pojemność a nie ją sprawdzić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
daniel.wu Posted July 9, 2015 Share Posted July 9, 2015 Podepnę się pod temat, bo mam problemy z chmurą. Konto ładnie założone, wszystkie weryfikacje przebrnąłem, a mam problem z synchronizacją zdjęć. No za nic w świecie nie chce przesłać zdjęć przez WiFi. Synchronizuje, synchronizuje, poźniej niby jest napisane 'zsynchronizowane' (czyli jakby już wrzuciło), a zdjęć zarówno w folderze 'chmura', jak i na stronie nie ma. Kilka zdjęć przesłało mi poprzez transmisje danych na 3G, ale teraz już stanęło i wyświetla się 'tylko z WiFi'. Dodam, że w ustawieniach mam odznaczone 'przesyłaj tylko z WiFi', więc powinno przez transmisje danych iść. Jakieś sugestie, co począć? Link to comment Share on other sites More sharing options...
asffaf Posted July 14, 2015 Share Posted July 14, 2015 Panowie, loguję się kilka razy w miesiącu a dodatkowe miejsca darmowego jak nie było tak nie ma. Chyba że już Xiaomi nie zwiększa miejsca w chmurze ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted July 14, 2015 Share Posted July 14, 2015 Tak, już od ponad miesiąca. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulig007 Posted July 14, 2015 Share Posted July 14, 2015 (edited) A tak z ciekawości spytam... Bo ja bardzo, bardzo, bardzo rzadko logowałem się co miesiąc, dla zwiększania chmury... A nawet na Mi2s miałem usunięte całkowicie usługi Xiaomi (dopiero wróciłem z tym na Mi4) Na tą chwilę mam 13GB, więc pewnie dużo straciłem. Do ilu Wam się udało dobić systematycznie korzystając z możliwości rozszerzenia?! Mi4 / sMIUI / Tapatalk Edited July 14, 2015 by kulig007 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted July 14, 2015 Share Posted July 14, 2015 Chyba maks 15 GB. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
asffaf Posted July 14, 2015 Share Posted July 14, 2015 Szkoda, 5gb to mało, bardzo mało. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulig007 Posted July 14, 2015 Share Posted July 14, 2015 (edited) Chyba maks 15 GB.Czyli dużo nie straciłem. A o dziwo mam całkiem sporo, jak na tak długi okres niekorzystnia z usług Xiaomi. Mi4 / sMIUI / Tapatalk Edited July 14, 2015 by kulig007 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted July 14, 2015 Share Posted July 14, 2015 28 GB 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ufo Posted July 14, 2015 Share Posted July 14, 2015 20 GB Link to comment Share on other sites More sharing options...
SETH Posted February 2, 2016 Share Posted February 2, 2016 Żeby nie zakładać drugiego tematu, pytanie o podobnej tematyce lecz nieco innym kierunku. Nie mogę zsynchronizować telefonu z chmurą. Da się tylko przez wi fi i nie widze opcji dla transmisji danych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fake4r Posted February 16, 2016 Share Posted February 16, 2016 Ktoś podpowie gdzie znajdę te app backups? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted February 16, 2016 Share Posted February 16, 2016 2 minuty temu, fake4r napisał: Ktoś podpowie gdzie znajdę te app backups? Konto Xiaomi->Chmura->Pojemność->App buckaps. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chlipo Posted September 5, 2016 Share Posted September 5, 2016 Witam, jak to jest z podaniem telefonu w chmurze, bo jak się zaloguje na www to mam wszystko zablokowane żeby podglądnąć i prosi o upgrade i podanie numeru telefonu. a nie chciałbym tego robić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
matijas Posted September 20, 2016 Share Posted September 20, 2016 (edited) Panowie, mam 6.8.25 global i wyskakuje możliwość wykupienia większych kont w chmurze xiaomi i płatność przez paypal. Korzystał ktoś z powiększania przestrzeni? Jest to w ogóle możliwe? Spoiler Edited September 20, 2016 by matijas spoiler Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted September 20, 2016 Share Posted September 20, 2016 Jest. To działa. Z Mi5 Pro 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
matijas Posted September 20, 2016 Share Posted September 20, 2016 Fajnie. Muszę sprawdzić i przeliczyć jak to wychodzi. Dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
GarryMoveOut Posted September 20, 2016 Share Posted September 20, 2016 (edited) Jakieś około 10zł miesięcznie. Szału nie ma, w Onedrive masz 8zł miesięcznie i masz 50GB a nie 20GB. EDIT Sorry ~6zł Edited September 20, 2016 by GarryMoveOut 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
matijas Posted September 20, 2016 Share Posted September 20, 2016 Dobra ale czy prześle z automatu zdjęcia/filmy z telefonu i zwolni miejsce na telefonie? Nie znam Onedrive Cały czas się zastanawiam czy xiaomi, czy google za 9/m-c - 100 GB. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GarryMoveOut Posted September 20, 2016 Share Posted September 20, 2016 Tak zdjęcia się prześlą. Xiaomi tylko góruje nad innymi że możesz robić backup aplikacji jeszcze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
don_kamillo Posted September 20, 2016 Share Posted September 20, 2016 OneDrive też przesyła zdjęcia z automatu, tylko trzeba zainstalować dodatkową aplikację. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
grimex Posted September 20, 2016 Share Posted September 20, 2016 Witam, przez przypadek jakos zschynchronizowałem zdjęcia do chmury i na telefonie zostały mi zdjęcia w słabej jakości w jaki sposób można je pobrać z powrotem na telefon? Link to comment Share on other sites More sharing options...
don_kamillo Posted September 22, 2016 Share Posted September 22, 2016 @grimex W ustawieniach galerii odznacz optymalizację zdjęć na urządzeniu. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
beepoff Posted October 5, 2016 Share Posted October 5, 2016 Hej, korzysta ktoś z was z chmury Xiaomi? bo nie wiem czy logować się na nią czy nie, nie przewiduje że zgubie telefon bo nigdy nie miałem takiego problemu aczkolwiek nie wiadomo co przyszłość przyniesie, a przesiadki na inny smartphone nie zamierzam tel Redmi Note 3 Pro ver. 6.9.29 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wtbn Posted October 5, 2016 Share Posted October 5, 2016 1 godzinę temu, beepoff napisał: nie przewiduje że zgubie telefon Uwielbiam takie myślenie. Podobnie jak z "nie ubezpieczam samochodu od kradzieży, bo nie planuje żeby mi ukradli", albo "jeżdżę na moto w kiepskim kasku bo nie zamierzam się przewracać". no tak, normalnie ludzie planują że zgubią telefon xD A co do tematu, ja sobie wyłączyłem synchronizacje zdjęć itp, ale kontakty w sumie wygodnie nawet tam trzymać. No i można telefon zdalnie zablokować... 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomasz Petrycki Posted October 6, 2016 Share Posted October 6, 2016 Spróbuj i zobaczysz... Też na początku miałem opory. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiuso Posted October 6, 2016 Share Posted October 6, 2016 (edited) Moim zdaniem co za różnica i tak wszyscy nas inwigilują Google, Xiaomi, Facebook itp. Używasz internetu, koniec anonimowości. Chmura Xiaomi jak dla mnie jest OK. Edited October 6, 2016 by Grzesiuso 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
magyarek Posted October 6, 2016 Share Posted October 6, 2016 Ja trzymam tam też SMSy i historię połączeń. Na żadne zamachy się z nikim nie umawiam, tajemnic państwowych nie zdradzam, a jakaż wygoda w przypadku resetu, nie trzeba się chrzanić z backupami z zewnętrznych aplikacji... No i wysyłanie SMSów przez kompa - bossskie 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
beepoff Posted October 6, 2016 Share Posted October 6, 2016 dzięki chłopaki, przekonaliście mnie, miałem straszne opory bo zawsze gdzie bym się nie logował/ zakładał konto etc to pytają o chmurę (windows, android, w10m) jestem strasznie co do tego nie ufny ale trochę rozjaśniliście moje staroświeckie myślenie pozdrawiam/ można zamknąć Link to comment Share on other sites More sharing options...
santos Posted October 16, 2016 Share Posted October 16, 2016 (edited) Witam, nie chcę zakładać tematu nowego więc zapytam tutaj. Otóż mam chyba problem z chmurą Xiaomi. Mówię "chyba" dlatego że przy włączonej synchronizacji zdaje się że zapisują mi się smsy, kontakty, historie etc (tak mi się zdaje- niby backupu nie robiłem by przekonać się na 1oo %) ale za nic nie mogę wrzucić sobie na chmurę zdjęć. Wchodzę w MiCloud, w opcjach mam dostępne "zaloguj"- chociaż jak w to klikam to niby coś mieli, jakieś kółeczko przez chwilę się kręci i nic się finalnie nie zmienia... Długi czas nie mogłem tam dosłownie nic zrobić, ostatnio sam nie wiem jakim cudem udało mi się stworzyć foldery do których zamierzałem wrzucić fotki. Po wrzuceniu ich tam zrobiła mi się "kolejka foto do wysłania", na górze w pasku mam o tym informację ale nic nie wysyła, stoi w miejscu i przy każdym pliku z kolejki status jest "oczekiwanie". Synchronizacja oczywiście włączona. Problem występuje zarówno przy zaznaczonej opcji "synchronizuj tylko przez WIFI" jak i odznaczonej... Ktoś coś podpowie? EDIT: Wogóle ten MiDrive coś świruje. Wcześniej jak ustawiłem tą kolejkę plików do wysłania to nie dość że nic nie wysyłał to jeszcze tel lagować zaczął i lekko się przywieszać. Usunąłem zadanie wysyłania zdjęć, wyczyściłem MiDrive z folderów które utworzyłem. Tel nadal się zawieszał i sypał alertami o nieodpowiadaniu MiDrive i Launcher więc zrobiłem reboot. Włączył sie ponownie i co? Pliki i foldery nie usunięte, nadal mieli wysyłanie i nadal nic nie może wysłać, cały czas oczekiwanie... Edited October 16, 2016 by santos Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts