PawelGawel Posted March 12, 2018 Posted March 12, 2018 5.1.10 tutaj chyba tez wszystko dobrze ustawione
Gawronnek Posted March 13, 2018 Posted March 13, 2018 Ja mam jeszcze załączone w scenach, gdy chce mieć powiadomienie, dwa przykłady - załączone i wyłączoneRedmi Note 4X
mihauu Posted March 13, 2018 Posted March 13, 2018 (edited) Korzystam z iOS i do tej pory wszystko z powiadomieniami było OK. Od dziś jednak nie działają. Nic nie zmieniałem. Po prostu same z siebie zaczęły nie działać Ktoś może potwierdzić, że powiadomienia działają bez problemu w tym momencie? Dodatkowo zauważyłem, że nie działa żadna nowa scena, którą probuję stworzyć. Działają tylko stare. Co się dzieje??!! Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edited March 13, 2018 by mihauu
ziomas Posted March 13, 2018 Posted March 13, 2018 Takie moje spostrzeżenia na temat czujek ruchu MI i Aqara. Dwie czujki ustawione identycznie jedna Mi druga aqara. Na ruch maja włączyć lampkę w gateway-u. MI działa tak, że zapala lampkę delikatnie rozjaśniając i po minucie gaśnie. Aqara mimo, że taka sama scena zapala lampkę od razu na full i nie gasnie w ogole. Gaśnie jedynie po użyciu opóźnienia. Zauważył ktoś takie cuś?? Zdawało mi się, że gdzieś tutaj widziałem opis tych krzaczków czujnika ruchu i natężenia światła aqary ale nie mogę teraz znaleźć. Kojarzycie może???
mihauu Posted March 14, 2018 Posted March 14, 2018 Widzę, że jest podobny problem z powiadomieniami. https://xiaomi.eu/community/threads/push-notification-ios-alarm-in-mihome-app.43059/ Czy ktoś może potwierdzić, że u niego działa?
stefan1818 Posted March 14, 2018 Posted March 14, 2018 Ja mogę jedynie potwierdzić, że u mnie nie działa ...
bati Posted March 14, 2018 Posted March 14, 2018 U mnie na IOS też powiadomienia nie działają ... więc to chyba jakiś odgórny problem.
FromWP Posted March 14, 2018 Posted March 14, 2018 A u mnie z Miui na jednym telefonie działaja (Redmi 3), na drugim z tą samą wersją romu (Redmi 3s) nie. Mało tego, urządzenia są podpięte do konta telefonu na którym powiadomienia nie działają. Ten działający ma je tylko udostępnione. Jakaś magia!
mihauu Posted March 14, 2018 Posted March 14, 2018 U mnie na IOS też powiadomienia nie działają ... więc to chyba jakiś odgórny problem.Oby szybko naprawili, bo jak mi się do domu włamią albo woda mnie zaleje, to nie będę o tym wiedział Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
PawelGawel Posted March 14, 2018 Posted March 14, 2018 Dzieki Gawronek za pomoc ale w opcjach tez mam ustawione turn on na wszystkich i nie dziala
Gawronnek Posted March 14, 2018 Posted March 14, 2018 U mnie nie działały na 5.1.9, więc wróciłem na 5.1.5. Teraz jednak mam 5.1.10 i wszystko gra. Redmi Note 4X
PawelGawel Posted March 15, 2018 Posted March 15, 2018 Ja mam 5.1.16 i niedziala niestety moze zmiana w. Ustawieniach z cloud na lan cos pomoze? Tylko nie mige tego zmienic
ik`ey Posted March 15, 2018 Posted March 15, 2018 (edited) 13 minut temu, PawelGawel napisał: Ja mam 5.1.16 i niedziala niestety moze zmiana w. Ustawieniach z cloud na lan cos pomoze? Tylko nie mige tego zmienic Cloud- jedno z urządzeń w scenie używa wifi Lan - wszystko łączy się lokalnie przez zigbee I pytanie - jak padnie net to urządzenia łączące się przez lan zdychają i wtedy np włączenie lampki lan (np. philips albo yeelight) poprzez klawisz zigbee staje się niemożliwe. Edited March 15, 2018 by ik`ey
Lector Posted March 15, 2018 Posted March 15, 2018 Potwierdzam, zainstalowałem 5.1.5 powiadomienia powróciły, zrobiłem aktualizację i są nadal.
tomiq75 Posted March 15, 2018 Posted March 15, 2018 Potwierdzam, zainstalowałem 5.1.5 powiadomienia powróciły, zrobiłem aktualizację i są nadal.A czy sceny robiłeś od nowa? Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka
mihauu Posted March 15, 2018 Posted March 15, 2018 A czy sceny robiłeś od nowa? Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu TapatalkaNa iOS dalej nie maWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
tomiq75 Posted March 15, 2018 Posted March 15, 2018 To nie wiem.Używamy jednych działa u innych nieNa anglojezycznym forum też o tym piszą.Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka
czesiek Posted March 16, 2018 Posted March 16, 2018 Pytanie do osób posiadających kostkę Mi Magic. Czy ona się „sprawdza”? To znaczy, czy nie ma z nią jakiś problemów, czy jest funkcjonalna? Mam parę okrągłych przycisków, z których jeden leży na stole (wszystkie sterują oświetleniem) i zastanawiam się czy nie lepszym rozwiązaniem będzie kostka. Mi 4
mihauu Posted March 16, 2018 Posted March 16, 2018 Pytanie do osób posiadających kostkę Mi Magic. Czy ona się „sprawdza”? To znaczy, czy nie ma z nią jakiś problemów, czy jest funkcjonalna? Mam parę okrągłych przycisków, z których jeden leży na stole (wszystkie sterują oświetleniem) i zastanawiam się czy nie lepszym rozwiązaniem będzie kostka. Mi 4Mam kostkę i jestem z niej zadowolony. Na początku trzeba było tylko wyczuć jak reaguje na gesty i na ile te gesty mają być subtelne albo intensywne.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Phil_ips Posted March 16, 2018 Posted March 16, 2018 Dzisiaj dotarł do mnie Sherlock M1. Założenie i skonfigurowanie trwało max 10 minut. Jakość wykonania git. Dużo metalu i trochę plastiku. Trzeba uważać na gearbest ponieważ sprzedają wersję na lewe drzwi jako uniwersalną. Aha zamek podłączył się do bedside lamp i można nim sterować ze świata Wysłane z mojego ZTE A2017G przy użyciu Tapatalka
PawelGawel Posted March 16, 2018 Posted March 16, 2018 A usuneles ta najnowsza wersje i zainstalowales na nowo? Automatyzacje Oataly czy musiales ustawiac na nowo?
obtu Posted March 16, 2018 Posted March 16, 2018 (edited) W związku z cyrkami związanymi z Miui Polska - Oreo na Mi5, zainstalowałem lineage 15-1. Zauważyłem, że działają mi teraz powiadomienia z aplikacji Mi home na Mi band 2, czego nie miałem na Miui. Korzystam oczywiście z Mi Band Tools. Edited March 16, 2018 by obtu szyk
stefan1818 Posted March 16, 2018 Posted March 16, 2018 19 godzin temu, Lector napisał: Nie nic nie ruszałem w scenach. Lector możesz napisać jak masz te powiadomienia poustawiane (chodzi mi o czujnik zalania) 3 godziny temu, Phil_ips napisał: Dzisiaj dotarł do mnie Sherlock M1. Założenie i skonfigurowanie trwało max 10 minut. Jakość wykonania git. Dużo metalu i trochę plastiku. Trzeba uważać na gearbest ponieważ sprzedają wersję na lewe drzwi jako uniwersalną. Aha zamek podłączył się do bedside lamp i można nim sterować ze świata Wysłane z mojego ZTE A2017G przy użyciu Tapatalka Phil.. napiszesz kilka zdań nt tego wynalazku, albo zrobisz jakiś mały review na yt? Na co trzeba zwrócić uwagę przy zamawianiu ? Tylko na to, czy na lewe czy prawe drzwi ?
Phil_ips Posted March 16, 2018 Posted March 16, 2018 Phil.. napiszesz kilka zdań nt tego wynalazku, albo zrobisz jakiś mały review na yt? Na co trzeba zwrócić uwagę przy zamawianiu ? Tylko na to, czy na lewe czy prawe drzwi ?Kilka rzeczy już mi się wyjaśniło . Smart lock jest świetny, szybko reaguje na polecenie otwarcia i zamknięcia. Teraz na szybko + i -. Jest dosyć głośny, to na pewno. Podłącza się do bluetooth gateway, w moim przypadku to bedside lamp ale jednak otworzyć i zamknąć można tylko przy użyciu Bluetooth. Za to można tworzyć sceny z użyciem zamka. Np. jeśli zamkniesz to uzbrój alarm lub włącz wyłącz scenę. Do woli. Pod warunkiem jednak, że wyzwalaczem jest zamek. Sterowanie: wersja M1, taka jaką ja mam jest obsługiwana tylko przez MiHome. Co nie do końca jest wygodne ponieważ trzeba wejść w Mihome - plugin zamka i otworzyć zamek. Uprzedzając, nie można dodać skrótu do pulpitu. Aerolite ma w ofercie kolejny zamek, który wygląda jak M1 ale czymś się różni i może być sterowany przez ich firmową aplikację.Reasumując - bajer jest przedni Co do zamawiania. Gearbest upiera się, że jest to wersja uniwersalna. Lewa/prawa co oczywiście nie jest prawdą. W każdym innym sklepie są do wyboru wersje na drzwi lewe i prawe. Wysłane z mojego ZTE A2017G przy użyciu Tapatalka
mihauu Posted March 16, 2018 Posted March 16, 2018 Podłącza się do bluetooth gateway, w moim przypadku to bedside lamp ale jednak otworzyć i zamknąć można tylko przy użyciu Bluetooth. Czy to znaczy, że jeżeli korzystam tylko z Gateway zwykłego ver. 2 to nie połączę tego zamka?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Phil_ips Posted March 16, 2018 Posted March 16, 2018 Czy to znaczy, że jeżeli korzystam tylko z Gateway zwykłego ver. 2 to nie połączę tego zamka?Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkPodłączysz, tak jak każde urządzenie BT. Nie bedziesz mógł tworzyć scen pomiędzy urządzeniami BT, WiFi i Zeegbe. Wysłane z mojego ZTE A2017G przy użyciu Tapatalka
bati Posted March 16, 2018 Posted March 16, 2018 U mnie powiadomienia na IOS same powróciły ... a nic nie robiłem.
tomiq75 Posted March 16, 2018 Posted March 16, 2018 A u mnie nadal nie działają...na Android Wkurza mnie to...Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka
jojoro Posted March 17, 2018 Posted March 17, 2018 Czy coś się zepsuło z możliwością dodania odgrywania ringtone z bramki? Mam scenę która odgrywa dzwiek z bramki po naciśnięciu przycisku i chciałem sobie zmienić na inny. Wybieram normalnie w scenie "gateway -> play ringtone-> jakiś dżwięk - > Done" i mihome mi tego nie zatwierdza tylko jakby wraca z powrotem do ekranu z wyborem urządzeń. Restartowałem telefon, wyłączałem bramkę z prądu, testowałem na innej bramce (mam 2 szt.), próbowałem zrobić zupełnie nową scenę - nic z tego.
koles142 Posted March 17, 2018 Posted March 17, 2018 U mnie dzisiaj w nocy tez wskoczyło powiadomienie. iOS -nic nie grzebałem, samo zaczęło działać
ppage Posted March 17, 2018 Posted March 17, 2018 Aktualizacje 7 pluginów dostałem. Wiadomo co się zmieniło?
ziomas Posted March 18, 2018 Posted March 18, 2018 Dnia 17.03.2018 o 08:43, jojoro napisał: Czy coś się zepsuło z możliwością dodania odgrywania ringtone z bramki? Mam scenę która odgrywa dzwiek z bramki po naciśnięciu przycisku i chciałem sobie zmienić na inny. Wybieram normalnie w scenie "gateway -> play ringtone-> jakiś dżwięk - > Done" i mihome mi tego nie zatwierdza tylko jakby wraca z powrotem do ekranu z wyborem urządzeń. Restartowałem telefon, wyłączałem bramkę z prądu, testowałem na innej bramce (mam 2 szt.), próbowałem zrobić zupełnie nową scenę - nic z tego. U mnie tak się dzieje na niektórych dźwiękach. Czasami po 5 próbach załapuje a czasami muszę wybrać inny.
ziomas Posted March 18, 2018 Posted March 18, 2018 Mam pytanko odnośnie czujnika ruchu - może miał ktoś doświadczenia. Chciałem zainstalować czujnik tak aby wykrywał ruch na tarasie. Na dworze taki czujnik ruchu to chyba nie bardzo. (chyba, że się mylę - w sumie taras zadaszony) Więc pomyślałem, że może zainstaluje go na drzwiach balkonowych wewnątrz przy szybie. Tylko moje pytanie - czy takie coś będzie działać? Czy szyba nie będzie powodować jakichś zakłóceń w odczycie czujnika???
homman Posted March 18, 2018 Posted March 18, 2018 (edited) Nowe smart gniazdko z dwoma USB https://www.aliexpress.com/item/Xiaomi-Mi-home-Smart-Plug-Socket-Enhanced-Version-With-Dual-USB-BC1-2-Port-Timer-Count/32855978506.html?traffic_analysisId=recommend_2088_12_90158_iswistore&scm=1007.13339.90158.0&pvid=e86cd3e0-2fd1-43b4-83b3-c545d8dc1714&tpp=1 @ziomas Ale że niby co ? Ja mam czujniki ruchu na zewnątrz domu. Las blisko i owszem często alarm wyzwoli jakiś lis lub królik. Bo pierwsze zrozumiałem że chodzi ci o wyzwalanie przez ptaki np. Czujniki pir na zewnątrz wytrzymały u mnie i lato jak i -21*C nic się im nie dzieje. Chiński klej też trzyma zamocowany do słupa drewnianego. Grunt żeby deszcz mocno po nim nie zacinał. Choć akurat mój obrywa i nie narzeka wisi na połowie wysokości słupa tarasu. Szuba podwójna będzie blokować w znacznym stopniu. Edited March 18, 2018 by homman
Recommended Posts