Problemy techniczne
Subforums
-
- 4.5k
-
- 1 follower
- 0 replies
- 293 views
Cześć, od około 3 lat posiadam Xiaomi S5max. Do tej pory wszystko było ok, odkurzacz jeździł według mapy, w zależności od pomieszczenia odkurzał z ustawioną intensywnością jednak dzisiaj we wszystkich pomieszczeniach bardzo dziwnie falują obroty, jedzie na trybie zrównoważonym i samoczynnie wskakuje na tryb wysoki, chyba turbo i tak cały czas. O co może chodzić?
Last reply by lesiu681, -
-
- 0 replies
- 274 views
Cześć, w moim odkurzaczu nie zawsze obraca się wałek przy otworze zasysającym. Odkurzacz dużo jeździ z wyłączonym walkiem. Myślę, że przez to mniej zbiera. Czy to normalne i odkurzać włącza sobie, kiedy potrzeba, czy raczej wada? Wałek czysty, włosów nawiniętych na nim nie ma.
Last reply by PiotrMiu, -
- 1 reply
- 276 views
Hej, jak podzielić mapę tak jak na screenie, czerwony kolor - pomieszczenie 1, zielony kolor - pomieszczenie 2, przy obecnym podziale niebieski, różowy, wychodzi ze mam kuchnie w salonie
Last reply by hetm4n, -
- 0 replies
- 71 views
Witam. Posiadam odkurzacz jak w temacie. Pytanie brzmi czy jestem w stanie stworzyć automatyzacje odkurzacza powiązaną z czujnikiem drzwi xiaomi? Po otwarciu drzwi wejściowych odkurzacz po odstępie sygnału 5min z czujnika drzwi podjechał by odkurzyć przedpokuj. Da rady coś takiego skonfigurować?
Last reply by hetm4n, -
- 2 replies
- 1.4k views
Cześć, ostatnio walczę z problemem w moim Robocie Mijia 1C Mop Vacum Cleanerze. Otóż pojawił się komunikat, że mam zmienić filtr więc to zrobiłem. Po wymianie filtra kilkukrotnym zrestowaniu urządzenia połączeniu go na nowo chyba z 10 razy dalej ten sam problem. Odkurzacz rozpoczyna pracę, trwa ona 10 sek po czym pojawia się komunikat please change and clean up my filter. Czy jest możliwość resetu czujnika który za to odpowiada ? Dodam, że żadnego piasku nie ma w wirniku i w filtrze który znajduje się pod perferowaną (dziurkowaną ) obudową od tylnej strony odkurzacza po przeciwnej stronie amortyzatora uderzeń.
Last reply by Netoper, -
- 0 replies
- 508 views
Witam, po roku używania odkurzacza Viomi SE niestety w ostatnim czasie pojawił się problem i nie bardzo wiem jak go rozwiązać. Odkurzacz po powrocie do bazy rozpoczyna ładowanie i losowo (czasem od razu czasem po kilku minutach) daje komunikat "rozpoczynam ładowanie" - faktycznie odkurzacz nie ładuje się tylko jest w stanie "bootloopa". Po wyłączeniu i włączeniu czasem zaskoczy, czasem błąd się powtarza. Niestety nie zdiagnozowałem co jest tego powodem, wyskoczyło to z dnia na dzień przy normalnym użytkowaniu.. Próbowałem skontaktować się z VIOMI (odkurzacz kupiłem u źródła w Chinach), ale bezskutecznie, po pierwszym mailu kontakt się urwał. Czy ktoś miał podobny problem …
Last reply by r0bertt, -
- 1 follower
- 0 replies
- 230 views
Czesc, Posiadam Odkurzacz z mopem Mi Robot oraz aplikacje Xiaomi home. Czytałem, ze czasami sa problemy z mapka. U mnie wystepuje to czasami przy myciu na mokro. Przy odkurzaniu jest wszystko ok. Czy istnieja juz jakies sposob, zeby nie gubił mapki podczas tego trybu? Kroki z mojej strony: -Aktualizowalem oprogramowanie, -wylaczylem i wlaczylem urzadzenie ponownie, -korzystalem z innego urzadzenia, -ponownie wgralem mapke, tzn usunalem stara i dalem mu zeby sobie od poczatku ja odtworzyl. Prosze o pomoc. milego dnia .
Last reply by Uzytkownikxiaomi, -
- 0 replies
- 438 views
Hej, muszę zmienić nazwę wifi w odkurzaczu. Można jakoś to zrobić bez usuwania zapisanej mapy etc?
Last reply by ketonek, -
- 1 follower
- 2 replies
- 648 views
Witam, Panowie mam problem od pewnego czasu z moim Odkurzaczem Xiaomi, nie pamiętam dokładnej nazwy ale jest to ten pierwszy model jaki w ogóle był dostępny w Polsce. Problem jest taki jak na zdjęciu. Rysuje krzywo mapę i to bardzo krzywo... nigdy z tym nie było problemu, na bieżąco czyszczony i serwisowany, w opcjach ustawienia też odpowiednio zrobione. W czasie odkurzania nie jest przenoszony ani ruszany...
Last reply by Acid, -
- 0 replies
- 395 views
Witam, mam problem z odkurzaczem Viomi SE, po kilku powiadomieniach wziąłem się za zrobienie aktualizacji, podczas jej robienia wyskoczył błąd w którym było napisane coś o tym że minął czas aktualizacji (nie pamiętam dokładnie bo na początku się nie przejąłem). Od tej pory odkurzacz nie reaguje na nic, nie można zrobić resetu przez przyciski gdyż one również nie reagują. Przyciski emitują niebieskie migające światło z tego co wyczytałem w instrukcji informują one o aktualizacji. Próbowałem usunięcia aplikacji, usunięcia odkurzacza z aplikacji, wyciągnięcia baterii oraz próby zrobienia resetu przyciskami - zero reakcji. Czy ktoś spotkał się może z takim problemem i zna roz…
Last reply by Avereal, -
- 0 replies
- 1.2k views
Od niedawna mam problem z mi robot vacum mop essential . Nie wydaje powiadomień głosowoych nic nie mówi nie wiem co zrobić. Pomocy
Last reply by Kaer 24, -
- 3 replies
- 2.1k views
Cześć. Mam Xiaomi Mi Robot i mam z nim problem. Dopóki robot jest na stacji ładującej to wszystko działa poprawnie. Jak tylko zaczyna sprzątać i chce odjechać od stacji, wyłącza się. Sprawdzałem na innej baterii, na pewno sprawnej, i objaw był ten sam. Kiedy robot jest odpięty od stacji to można go włączyć przyciskiem, ale przycisk trzeba trzymać cały czas. Jak tylko przycisk się puści, to robot się całkowicie wyłącza. Trzymając cały czas przycisk włączania można nawet włączyć sprzątnie i robot sprząta poprawnie. Link do objawu: https://youtu.be/knS7_n201rk
Last reply by Adam Błażejewski, -
- 1 reply
- 7.4k views
Witam, posiadam Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 1C, po pierwszym cyklu fajnie zmapował całe mieszkanie, wrócił do bazy, stworzył mapę..... czy jest możliwość teraz podzielić mapę na pomieszczenia? Zaznaczam obszar - nazywam go np Salon i tak po kolei, a potem wybieram tylko konkretne pomieszczenie i tam bedzie sprzatane.
Last reply by Rafał.chester, -
- 3 replies
- 636 views
Czesc, Kupile 2 tyg temu Vacuum mop pro z Proline z polskiej dystrubuji, chcialem go zaktualizowac poprzez Fiolevac, ale ciagle mi pisze ze do mojego konta xiaomi nie ma podlaczonego robota, ale wybralem zly serwer, probowalem kazdy serwer w apce mi home mam region polski. Dodam ze wersje robota mam 3.5.3.017 i mam problemy z mala iloscia wody przy mopowaniu
- 0 replies
- 6.5k views
Od kilku godzin mam problem z połączeniem Roborocka S5 Max z siecią. To już drugi S5 Max który ma z tym problem. Pierwszy kupiłem miesiąc temu w prezencie rodzicom, była to wersja CN i nie potrzebowali oni i tak sterowania apką więc to olałem. Aktualnie jednak odkurzacz zostanie ze mną, wiec chciałbym w pełni wykorzystać jego możliwości. Aktualny S5 to model europejski. Po zainstalowaniu apki odkurzacz jest normalnie widziany, telefon bez problemu łączy się z urządzeniem, wysyła na niego dane, ale problem przychodzi gdy odkurzacz ma się połączyć z siecią. Kilka informacji: - próbowałem apki dedykowanej dla Roborocka, oryginalnej apki xiaomi oraz lubianej tutaj zmodyf…
Last reply by chomik3, -
- 4 replies
- 2.5k views
Witam, szukałem pomocy w internecie, ale żadne z sposobów nie pomogło. Problem leży w procesie łączenia z "kanał 2", jak na załączonym zdjęciu(2). Nie chce się połączyć i basta. Problem może leży w routerze? Próbowałem na różnych konfiguracjach częstotliwości, na ręcznym ustawianiu kanałów, na zmniejszaniu siły hasła, itp. Nie mam pojęcia co jest przyczyną. W załącznikach ustawienia sieci WiFi mojego routera. Dodam, że działam na regionie chińskim, urządzenie widzi robota i zaczyna proces parowania. Jeżeli ktoś zna inny sposób, albo przyczynę mojego problemu, będę bardzo wdzięczny za pomoc :]
- 2 replies
- 2.2k views
Witam Mój problem dotyczy roborock s5 max. Zakupiony około tygodnia temu. Pierwsze uruchomienie zgodnie z instrukcją. Urządzenie połączyło się z siecią wi fi objechało całe mieszkanie w celu mapowania. Po jego zakończeniu włączone zostało sprzątanie. Po chwili ze względu na niski poziom baterii urządzenie odnalazło stację ładującą, wjechało na nią i zaczęło się ładować. Zaglądając do aplikacji widać było, że akumulator ładuje się. Po naładowaniu do 100% włączone zostało sprzątanie, ale nic się nie dzieje a po chwili odkurzacz znowu zaczyna się ładować gubi połączenie wi fi i tyle ze sprzątania. Mam pytanie w związku z tym w czym może tkwić problem czy w samym urządz…
Last reply by Maciej Kubiak, -
- 0 replies
- 1.2k views
cześć Czy każdy mija 1C przy mopowaniu robi podciśnienie w zbiorniku? mój podczas mopowania pobiera wodę, ale w trakcie pobierania wody nie wpuszcza powietrza do zbiornika, nie wiem czy tak powinno być...
Last reply by cyryl85, -
- 0 replies
- 665 views
Witam, Czy ktoś wie jak można sprawdzić faktyczną (nie deklarowaną) moc ssania odkurzacza? Zastanawia mnie czy deklarowana moc jak prawdziwa oraz czy z czasem nie słabnie. Pozdrawiam.
Last reply by srbastek, -
- 9 replies
- 5.8k views
Witam Czy ktoś z was mógłby pomóc, zakupiłem odkurzacz viomi v2, próbuję dodać go zarówno do dedykowanej aplikacji viomi robot jak i mi home i tu problem, aplikacja go widzi a nie chce go dodac ani poloczyc, wyskakuje informacja ze urządzenie poloczono wyslana wiadomość, a na koncu przekroczono limit czasu połączenia i wyskakuje informacja spróbuj ponownie. Dodam, że w telefonie widać w ustawieniach sieci siec viomi robot, jest poloczone, ale brak internetu. I tu chyba jest problem, nie wiem czy w konfiguracji czy uszkodzona jest może karta w urządzeniu. Dodam jeszcze ze odkurzacz kupiony w Polsce, na jednym z portali. Cala konfiguracja robiona zgodnie…
Last reply by Manix24, -
- 1 reply
- 1.1k views
Witam, od niedawna posiadam Roborock S50 i wszystko super, ale: po wlaniu wody do zbiornika i założeniu ścierki, włożeniu do robota i wybraniu opcji gentle robot jeździ i... Zwilża tylko tym co sam namoczyłem. Woda mi przez filtry bioniczne nie kapie. Zdjąłem i patrzyłem na to bez ścierki. dopiero jak otworze gumową zaślepkę kropelki od razu się sączą. Jak zamknę zaślepkę, przestają. Nawet logiczne. Ale nie rozumiem jak innym to działa. coś źle robię? sprzydałaby się mała dziurka od góry odpowietrzająca. Póki co nie chce robić, no bo... innym niby działa bez, więc, jak?
Last reply by dpawezka, -
- 0 replies
- 1.2k views
Dzień Dobry! Błagam o pomoc, używam robota od stycznia, wersja v7 zakupiony na aliexpress zanim zaczęto sprzedawać wersję europejską, używam mi home z chińską lokalizacją. Szybko pojawiły się problemy, około kwietnia boczna szczotka od razu przy rozpoczęciu programu się nie kręci w ogóle, po czasie (często dopiero gdzieś w połowie sprzątania) ewentualnie rusza, przy czym czasem najpierw wariuje i porusza się raz do tyłu raz normalnie, po czym w miarę normalnie się kręci). Potem doszły problemy - w trybie mopowania robot już nie robi ruchów posuwistych (przód-tył), jeździ tak jakby tylko odkurzał a zaraz po zamontowaniu pojemnika 2 w 1 przed puszczeniem robota od razu…
Last reply by Joon, -
- 0 replies
- 1.2k views
Witam, mam dziwny błąd. Od jakiegoś czasu pojawia mi się komunikat co 15 minut że zostanie przywrocona oryginalna wersja i zajmie 50 minut. I tak cały czas co 15 minut. Co mogę z tym zrobić?
Last reply by szkucik, -
- 1 follower
- 7 replies
- 3.1k views
Witam. Bardzo prosze o pomoc . Ostatnio w aplikacji pojawiła się możliwość aktualizacji do wersji nowszej niestety nie pamietam której. Pomimo, że robot był naładowany i tel też, aktualizacja stanęła na 80% chyba i wyskoczył komunikat ze sie nie powiodła. Po czym robot działał jeszcze. Dziś nie może wejść w tryb online. Nie działa restart połączenia internetowego po wciskaniu charge i power. Mogę go jedynie wyłączyć i włączyć. Ale żadnej pracy nie zaczyna. Dioda miga. Podpowiedzcie co mogę zrobić Z góry dziękuję. Aplikacja zmodowana o ile mi dobrze to zrobiłam. Gadał po angielsku. Jest na chinskim serwerze.
Last reply by Acid, -
- 0 replies
- 1.7k views
Witam, mam problem z moim odkurzaczem, mianowicie jak ustawiam harmonogram czyszczenia na cały dom to robot sprząta i tak jeden pokój, albo pomija któryś z pokoi, gdy ustawiam harmonogram na poszczególne pomieszczenia zaznaczając je wszystkie, również sytuacja jest taka sama. Miał ktoś podobny problem?
Last reply by Kuna08,