Problemy techniczne
Podfora
-
- 4,5 tys.
- odpowiedzi
49 tematów w tym forum
-
Viomi v1 odkurzacz
przez rafek_la- 10 odpowiedzi
- 8,2 tys. wyświetleń
Witam Czy ktoś z was mógłby pomóc, zakupiłem odkurzacz viomi v2, próbuję dodać go zarówno do dedykowanej aplikacji viomi robot jak i mi home i tu problem, aplikacja go widzi a nie chce go dodac ani poloczyc, wyskakuje informacja ze urządzenie poloczono wyslana wiadomość, a na koncu przekroczono limit czasu połączenia i wyskakuje informacja spróbuj ponownie. Dodam, że w telefonie widać w ustawieniach sieci siec viomi robot, jest poloczone, ale brak internetu. I tu chyba jest problem, nie wiem czy w konfiguracji czy uszkodzona jest może karta w urządzeniu. Dodam jeszcze ze odkurzacz kupiony w Polsce, na jednym z portali. Cala konfiguracja robiona zgodnie…
Ostatnia odpowiedź: Maciej Michalski, 30 Czerwca 2025 -
-
- 3 odpowiedzi
- 4,8 tys. wyświetleń
Witam Mój problem dotyczy roborock s5 max. Zakupiony około tygodnia temu. Pierwsze uruchomienie zgodnie z instrukcją. Urządzenie połączyło się z siecią wi fi objechało całe mieszkanie w celu mapowania. Po jego zakończeniu włączone zostało sprzątanie. Po chwili ze względu na niski poziom baterii urządzenie odnalazło stację ładującą, wjechało na nią i zaczęło się ładować. Zaglądając do aplikacji widać było, że akumulator ładuje się. Po naładowaniu do 100% włączone zostało sprzątanie, ale nic się nie dzieje a po chwili odkurzacz znowu zaczyna się ładować gubi połączenie wi fi i tyle ze sprzątania. Mam pytanie w związku z tym w czym może tkwić problem czy w samym urządz…
Ostatnia odpowiedź: Totu Mi, 8 Grudnia 2024 -
- 0 odpowiedzi
- 569 wyświetleń
Dzień dobry, mam pytanie odnośnie działania odkurzacza. Chciałam dopytać co może być przyczyną, że nagle zaczęła lecieć woda że stacji kiedy odkurzacz chce ją pobrać. Minimalna ilość tylko trafia do samego robota. Oddałam go do naprawy, bo nie ma nawet roku. Moja mama przyznała się, że zauważyła to i myślała że coś się zapchało i dodała do pojemnika z czysta woda ocet. Ja mam obawy, że to może być podstawa do odrzucenia naprawy na gwarancji. Czy moje obawy mogą być słuszne?
Ostatnia odpowiedź: Justyna Trzpil, 2 Grudnia 2024 -
- 1 obserwujący
- 0 odpowiedzi
- 256 wyświetleń
Odkurzacz odkurzając wąskie części w pomieszczeniu, zawiesza się nagle, nie kończy całkowicie odkurzania i wraca do stacji - wysyłając mi powiadomienie że skończył. Na mapie widać, w którym miejscu się zawiesił bo jest tam po prostu ucięta trasa i reszta pomieszczenia jest pominięta. Najczęściej dzieje się tak w wąskich miejscach np. między nogami krzeseł albo w wąskim przejściu. Normalnie wjeżdża w takie miejsce - czyli ma wystarczająco dużo miejsca na to - pokręci się chwilę i kończy odkurzanie. Nie jest to przypadek kiedy wjedzie w miejsce, z którego nie może wrócić - bo takie incydenty też się zdarzały ale to raczej można wytłumaczyć zablokowaniem się. Tutaj odku…
Ostatnia odpowiedź: Pawel Tryka, 2 Grudnia 2024 -
- 0 odpowiedzi
- 565 wyświetleń
W aplikacji mi home chcę dodać automatyzację żeby lampka zapalała się od poniedziałku do piątku o określonej godzinie światłem wschodu słońca. Jednak nie chcę to zadziałać. Jak ustawiam cały tydzień to pisała normalnie, odznaczając jednak weekend nie włącza się w ogóle. Czy jestem w stanie ktoś pomóc?
Ostatnia odpowiedź: eglise, 19 Września 2024 -
- 0 odpowiedzi
- 826 wyświetleń
Witam, posiadam robota Mi Robot Vacuum Mop 2 Pro+, który nie wykrywa końcówki mopującej. Próbowałem resetować mopa do ustawień fabrycznych, odpinać go od aplikacji i instalować ją od nowa - bez zmian. Wg aplikacji oprogramowanie jest najnowsze. Bez względu na to co robię jedyne opcje jakie mam to wybór pomiędzy 4 trybami odkurzania, ale nigdzie nie pojawia się okno wyboru pobierania wody do mopowania, bo robot nie widzi, że założona jest końcówka więc nie myje. Czy komuś zdarzyła się podobna sytuacja, jak ją rozwiązać?
Ostatnia odpowiedź: callz, 31 Lipca 2024 -
- 14 odpowiedzi
- 62,7 tys. wyświetleń
Witam, zakupiłem przed kilku dniami robota S5 (2 generacja). Zainstalowałem oprogramowanie w telefonie, połączyłem się z telefonem, uruchomiłem sprzątanie na parterze - bez zarzutu (zarejestrował sobie mapę). Przeniosłem odkurzacz na piętro - też zadziałało bez zarzutu (zarejestrował sobie nową mapę). Zniosłem odkurzacz na dół i teraz mam problem. Odkurzacz pamięta tylko ostatnią mapę (czyli z pietra) i w żaden sposób nie mogę tego skasować. Reset urządzenia (przycisk reset pod klapką odkurzacza) czy przeinstalowywanie aplikacji "mi home" w telefonie nie pomagają. Uparcie trzyma w pamięci mapę piętra. Co dziwne aplikacja "Mi home" posiada opcję dodawan…
Ostatnia odpowiedź: beata kmiecik, 14 Lipca 2024 -
- 3 odpowiedzi
- 2,9 tys. wyświetleń
Dzień dobry, Posiadam produkt Xiaomi Mi Robot Vaccum-Mop 2 Pro. Do dnia wczorajszego działał stabilnie na wersji 4.3.3._0048, pojawiła się nowa aktualizacja, którą wykonałem, tj.: 4.3.3._0051 i po aktualizacji zaczął się problem - urządzenie nie działa tak, jak powinno. Żadna z map nie chce się załadować, zresetowałem mapy, utworzył nową, z tym że mapa nie wyświetla się w głównym widoku interfejsu, a po wejściu na mapę (lista map) widok długo się ładuje + pojawia się informacja "Słabe połączenie z siecią, spróbuj ponownie później". Czy mogę prosić o pomoc? Czy mogę jakoś przywrócić tą poprzednią wersję? Dziękuję z góry za odp. Pozdrawiam.
Ostatnia odpowiedź: Monika Kubrycz, 12 Czerwca 2024 -
- 0 odpowiedzi
- 308 wyświetleń
Czesc Kupilem wlasnie Roborocka Q7 Max i niestety nie łączy się z WiFi. Wyrzuca mnie podczas ostatniego kroku, dioda miga szybko jakby hasło było złe, a napewno jest dobre. Robiłem też reset wifi, zapomnienie wifi z telefonu i próbę podłączenia na drugim telefonie. Bez rezultatu. wcześniej miałem starszą wersję Roborocka i wszystkie działało tak jak trzeba. gdzie szukać problemu?
Ostatnia odpowiedź: Mateo03, 11 Czerwca 2024 -
- 2 odpowiedzi
- 1,4 tys. wyświetleń
Witam, zakupiłem odkurzacz xiaomi robot vacuum x10 i mam problem z połączeniem go z domową siecią wifi, próby resetu robota jak i routera nie pomogły, sieć ma 2,4 g więc też się zgadza, nie posiada w nazwie żadnych znaków specjalnych tj _ / - lub polskich znaków, hasło podawane jest prawidłowe, protokół sieci ipv 4 więc też zgodny, hasło WPA2-PSK (AES) i nadal problem z połączeniem. Na innym telefonie tez sprawdzone ios mój to android. Tworząc router z telefonu robot łączy się od razu więc domyslam sie ze robot jest sprawny lecz nasuwa się pytanie co może jeszcze być nie tak w konfiguracji mojej sieci wifi. Dziękuję i proszę o odpowiedź co mógłbym sprawdzić jeszcze bądź z…
Ostatnia odpowiedź: kajfasz96, 27 Maja 2024 -
- 1 odpowiedź
- 758 wyświetleń
Witam Mam problem z połączeniem odkurzacza Xiaomi vacum s10 przez wifi, otóż nie pojawiają mi się żadne wiecie wifi. W czym może być problem ? Edit: Na komórce żony Oppo działa a oczywiscie na xiaomi nie działa... Edit2: poradziłem sobie. Musiałem połączyć przez komórkę żony oppo a później dać zaproszenie na mój telefon i połączyło się. Chyba po prostu jakiś błąd w sofcie u mnie, że nie wyszukiwało wifi
Ostatnia odpowiedź: Kacper Skrzypek, 16 Kwietnia 2024 -
- 1 obserwujący
- 1 odpowiedź
- 2,8 tys. wyświetleń
Czy to normalne, że po skończonym mopowaniu odkurzacz wraca do bazy i mniej więcej po godzinie zaczyna robić się pod nim plama wody rozlewająca na boki? Woda wycieka z mopa, który jest całkowicie nasiąknięty wodą. Pompa nie pracuje bo stoi w bacie ale tak jakby woda sama przesączała się rurkami i dalej płynęła powoli do mopa. Pompka powinna szczelnie odcinać wodę? Pompka wygląda tak jak na zdjęciu
Ostatnia odpowiedź: Acid, 11 Marca 2024 -
Wariuje na dywanie
przez aho- 0 odpowiedzi
- 1,5 tys. wyświetleń
Do niedawna sprzątał dywan prawidłowo, teraz chyba po aktualizacji , kręci się w kółko coś tam podjedzie kawałek i to samo. Dywan trochę pstrokaty ale wcześniej odkurzał cały' Kiedyś było to samo ale jak zakleiłem czujniki śmigał po całym mieszkaniu, teraz po zaklejeniu , wyskakuje błąd brudnych czujników. Co robić ???
Ostatnia odpowiedź: aho, 31 Lipca 2023 -
- 1 obserwujący
- 1 odpowiedź
- 1,4 tys. wyświetleń
Cześć, od około 3 lat posiadam Xiaomi S5max. Do tej pory wszystko było ok, odkurzacz jeździł według mapy, w zależności od pomieszczenia odkurzał z ustawioną intensywnością jednak dzisiaj we wszystkich pomieszczeniach bardzo dziwnie falują obroty, jedzie na trybie zrównoważonym i samoczynnie wskakuje na tryb wysoki, chyba turbo i tak cały czas. O co może chodzić?
Ostatnia odpowiedź: Acid, 12 Kwietnia 2023 -
- 0 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
Cześć, w moim odkurzaczu nie zawsze obraca się wałek przy otworze zasysającym. Odkurzacz dużo jeździ z wyłączonym walkiem. Myślę, że przez to mniej zbiera. Czy to normalne i odkurzać włącza sobie, kiedy potrzeba, czy raczej wada? Wałek czysty, włosów nawiniętych na nim nie ma.
Ostatnia odpowiedź: PiotrMiu, 29 Grudnia 2022 -
- 1 odpowiedź
- 1,4 tys. wyświetleń
Hej, jak podzielić mapę tak jak na screenie, czerwony kolor - pomieszczenie 1, zielony kolor - pomieszczenie 2, przy obecnym podziale niebieski, różowy, wychodzi ze mam kuchnie w salonie
Ostatnia odpowiedź: hetm4n, 27 Listopada 2022 -
- 0 odpowiedzi
- 368 wyświetleń
Witam. Posiadam odkurzacz jak w temacie. Pytanie brzmi czy jestem w stanie stworzyć automatyzacje odkurzacza powiązaną z czujnikiem drzwi xiaomi? Po otwarciu drzwi wejściowych odkurzacz po odstępie sygnału 5min z czujnika drzwi podjechał by odkurzyć przedpokuj. Da rady coś takiego skonfigurować?
Ostatnia odpowiedź: hetm4n, 26 Listopada 2022 -
- 2 odpowiedzi
- 4,1 tys. wyświetleń
Cześć, ostatnio walczę z problemem w moim Robocie Mijia 1C Mop Vacum Cleanerze. Otóż pojawił się komunikat, że mam zmienić filtr więc to zrobiłem. Po wymianie filtra kilkukrotnym zrestowaniu urządzenia połączeniu go na nowo chyba z 10 razy dalej ten sam problem. Odkurzacz rozpoczyna pracę, trwa ona 10 sek po czym pojawia się komunikat please change and clean up my filter. Czy jest możliwość resetu czujnika który za to odpowiada ? Dodam, że żadnego piasku nie ma w wirniku i w filtrze który znajduje się pod perferowaną (dziurkowaną ) obudową od tylnej strony odkurzacza po przeciwnej stronie amortyzatora uderzeń.
Ostatnia odpowiedź: Netoper, 3 Września 2022 -
- 0 odpowiedzi
- 1,4 tys. wyświetleń
Witam, po roku używania odkurzacza Viomi SE niestety w ostatnim czasie pojawił się problem i nie bardzo wiem jak go rozwiązać. Odkurzacz po powrocie do bazy rozpoczyna ładowanie i losowo (czasem od razu czasem po kilku minutach) daje komunikat "rozpoczynam ładowanie" - faktycznie odkurzacz nie ładuje się tylko jest w stanie "bootloopa". Po wyłączeniu i włączeniu czasem zaskoczy, czasem błąd się powtarza. Niestety nie zdiagnozowałem co jest tego powodem, wyskoczyło to z dnia na dzień przy normalnym użytkowaniu.. Próbowałem skontaktować się z VIOMI (odkurzacz kupiłem u źródła w Chinach), ale bezskutecznie, po pierwszym mailu kontakt się urwał. Czy ktoś miał podobny problem …
Ostatnia odpowiedź: r0bertt, 2 Lipca 2022 -
- 0 odpowiedzi
- 550 wyświetleń
Czesc, Posiadam Odkurzacz z mopem Mi Robot oraz aplikacje Xiaomi home. Czytałem, ze czasami sa problemy z mapka. U mnie wystepuje to czasami przy myciu na mokro. Przy odkurzaniu jest wszystko ok. Czy istnieja juz jakies sposob, zeby nie gubił mapki podczas tego trybu? Kroki z mojej strony: -Aktualizowalem oprogramowanie, -wylaczylem i wlaczylem urzadzenie ponownie, -korzystalem z innego urzadzenia, -ponownie wgralem mapke, tzn usunalem stara i dalem mu zeby sobie od poczatku ja odtworzyl. Prosze o pomoc. milego dnia .
Ostatnia odpowiedź: Uzytkownikxiaomi, 19 Czerwca 2022 -
- 0 odpowiedzi
- 737 wyświetleń
Hej, muszę zmienić nazwę wifi w odkurzaczu. Można jakoś to zrobić bez usuwania zapisanej mapy etc?
Ostatnia odpowiedź: ketonek, 18 Kwietnia 2022 -
- 1 obserwujący
- 2 odpowiedzi
- 1,7 tys. wyświetleń
Witam, Panowie mam problem od pewnego czasu z moim Odkurzaczem Xiaomi, nie pamiętam dokładnej nazwy ale jest to ten pierwszy model jaki w ogóle był dostępny w Polsce. Problem jest taki jak na zdjęciu. Rysuje krzywo mapę i to bardzo krzywo... nigdy z tym nie było problemu, na bieżąco czyszczony i serwisowany, w opcjach ustawienia też odpowiednio zrobione. W czasie odkurzania nie jest przenoszony ani ruszany...
Ostatnia odpowiedź: Acid, 4 Kwietnia 2022 -
- 0 odpowiedzi
- 813 wyświetleń
Witam, mam problem z odkurzaczem Viomi SE, po kilku powiadomieniach wziąłem się za zrobienie aktualizacji, podczas jej robienia wyskoczył błąd w którym było napisane coś o tym że minął czas aktualizacji (nie pamiętam dokładnie bo na początku się nie przejąłem). Od tej pory odkurzacz nie reaguje na nic, nie można zrobić resetu przez przyciski gdyż one również nie reagują. Przyciski emitują niebieskie migające światło z tego co wyczytałem w instrukcji informują one o aktualizacji. Próbowałem usunięcia aplikacji, usunięcia odkurzacza z aplikacji, wyciągnięcia baterii oraz próby zrobienia resetu przyciskami - zero reakcji. Czy ktoś spotkał się może z takim problemem i zna roz…
Ostatnia odpowiedź: Avereal, 18 Stycznia 2022 -
- 0 odpowiedzi
- 1,5 tys. wyświetleń
Od niedawna mam problem z mi robot vacum mop essential . Nie wydaje powiadomień głosowoych nic nie mówi nie wiem co zrobić. Pomocy
Ostatnia odpowiedź: Kaer 24, 11 Maja 2021 -
- 3 odpowiedzi
- 3,1 tys. wyświetleń
Cześć. Mam Xiaomi Mi Robot i mam z nim problem. Dopóki robot jest na stacji ładującej to wszystko działa poprawnie. Jak tylko zaczyna sprzątać i chce odjechać od stacji, wyłącza się. Sprawdzałem na innej baterii, na pewno sprawnej, i objaw był ten sam. Kiedy robot jest odpięty od stacji to można go włączyć przyciskiem, ale przycisk trzeba trzymać cały czas. Jak tylko przycisk się puści, to robot się całkowicie wyłącza. Trzymając cały czas przycisk włączania można nawet włączyć sprzątnie i robot sprząta poprawnie. Link do objawu: https://youtu.be/knS7_n201rk
Ostatnia odpowiedź: Adam Błażejewski, 8 Stycznia 2021