artmin Posted March 9, 2017 Posted March 9, 2017 Mi dopiero wczoraj wskoczyła aktualizacja do 2.3.0 z algorytmem 1.0.82 oraz firmwarem opaski 1.0.1.39
sondejmarek Posted March 9, 2017 Posted March 9, 2017 Na iOS tylko chyba, u mnie na 3 urządzeniach z Androidem nie widziałem.
ZduneX25 Posted March 10, 2017 Posted March 10, 2017 Pytanie, komuś przestało liczyć kroki, a jednocześnie poprawnie mierzyło sen i tętno? Od wtorku, od kiedy naładowałem tabletkę przestała liczyć jakikolwiek ruch. Wczoraj zrobiłem aktualizację firmware, nie pomogło. Rozłączanie pary, inny telefon też nie. Co ciekawe zobaczyłem, że Google Fit, pokazuje kroki synchronizowane z MiFit, mimo, że tam wszędzie zera. Hmm mmm..
sondejmarek Posted March 10, 2017 Posted March 10, 2017 W MiFit jest opcja synchronizacji z GoogleFit (jeśli masz wersję ze sklepu), wyłącz.
ZduneX25 Posted March 10, 2017 Posted March 10, 2017 Nie o to chodzi, apka mifit pokazuje 0, a googlefit pokazuje info, że dane z z mifit (ikonka) i są kroki normalnie: Mfit:https://drive.google.com/file/d/0B1ASe-2TlWPjbldBNnQzbVJ5b2c/view?usp=sharing Gfit: https://drive.google.com/file/d/0B1ASe-2TlWPjSHZ1Rjgycl9sQVk/view?usp=sharing i https://drive.google.com/file/d/0B1ASe-2TlWPjUWV3VzhveUc4dDQ/view?usp=sharing EDIT: ciekawostka - postanowiłem podłączyć go do ładowania kolejny raz i ożył (chyba zwyczajnie myślał, że cały czas jest pod ładowarką)
asalas77 Posted March 11, 2017 Posted March 11, 2017 Da się ustawić własne wibracje dla połączeń przychodzących? Domyślne 2 krótkie mi nie odpowiadają W Mi Fit nie widzę w ogóle czy da się zmienić. Próbowałem apką Tools & Mi Band ale przy wyborze własnych wibracji nie można wyświetlić ikony i nazwy kontaktu
Guest kingaa16 Posted March 12, 2017 Posted March 12, 2017 Ostatnio zainstalowałam Notify, żeby zobaczyć jakie są tam opcje. Teraz po odinstalowaniu, opaska przestała mierzyć puls ( ani na zegarku ani w aplikacji nie mogę zmierzyć). Co teraz mogę zrobić by opcje wróciły? Zainstalowanie starszej wersji mi fit nie pomaga, wersja firmware opaski to 1.0.1.39 Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
tomiq75 Posted March 12, 2017 Posted March 12, 2017 A czy exportowal ktoś dane z opaski do pc? Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka
Guest Posted March 12, 2017 Posted March 12, 2017 A czy exportowal ktoś dane z opaski do pc? Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu TapatalkaA jest taka opcja? Jeżeli tak to chętnie bym to sprawdziłWysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka
sondejmarek Posted March 12, 2017 Posted March 12, 2017 Pewnie twórcy Tools i Notify i może jeszcze kilka osób. Choć przez emulator androida na PC do tych aplikacji pewnie by poszło.
tomiq75 Posted March 12, 2017 Posted March 12, 2017 Na forum Xda jest opis więc będę próbował. Na YouTube też jest filmik na ten temat ale w jednym miejscu mi nie wychodzi... Może ktoś próbował? Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu TapatalkaTak to wygląda po exporcie. Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka
maludroid Posted March 12, 2017 Posted March 12, 2017 (edited) Polećcie mi gdzie kupić oryginalny pasek do miband 2. Obecny się rozpada, muszę wymienić. Edited March 12, 2017 by maludroid
AdamKli Posted March 12, 2017 Posted March 12, 2017 Ja kupiłem w technosie, opinie krążą różne. Z kodem rabatowym i wysyłką wyszło około 130zł.
rm_125 Posted March 13, 2017 Posted March 13, 2017 Jestem zdania, że takie rzeczy kupuje się na ali. Wiadomo, że pasek prędzej czy później się rozwali. W Miband 1 pasek wytrzymywał u mnie 1,5 roku oryginalny a podróbka trochę krócej
Vergiliusz Posted March 13, 2017 Posted March 13, 2017 A u mnie coś dziwnego stało się z opaską, przestała mierzyć puls. Wersja MiFita to 2.2.8 ta gdzie były Polskie powiadomienia.
FromWP Posted March 13, 2017 Posted March 13, 2017 32 minuty temu, Vergiliusz napisał: A u mnie coś dziwnego stało się z opaską, przestała mierzyć puls. Wersja MiFita to 2.2.8 ta gdzie były Polskie powiadomienia. To zainstaluj 2.3, powinno nowe firmware wgrać do opaski i zacznie mierzyć ponownie. Tak wczoraj znajomemu zrobiłem (z apkmirror musiałem bo samo nie znalazło aktualizacji). Ale powiadomienia z ID tylko z angielskim menu. Chyba ze po powrocie do 2.2.8 nadal będą z nowym firmware. 1
Vergiliusz Posted March 13, 2017 Posted March 13, 2017 Przed chwilą, FromWP napisał: To zainstaluj 2.3, powinno nowe firmware wgrać do opaski i zacznie mierzyć ponownie. Tak wczoraj znajomemu zrobiłem (z apkmirror musiałem bo samo nie znalazło aktualizacji). Ale powiadomienia z ID tylko z angielskim menu. Chyba ze po powrocie do 2.2.8 nadal będą z nowym firmware. Zaktualizowałem i już mierzy ale jednak przesiadłem się na Notify&Fitnes
qwerty Posted March 14, 2017 Posted March 14, 2017 (edited) Po ostatnich aktualizacjach opaska nie mierzy pulsu w Notify&Fitness. Raz się łączy raz rozłącza czasem pomierzy puls kilka sekund i przestaje. Czy ktoś też tak ma? Edited March 14, 2017 by qwerty
Guest kingaa16 Posted March 14, 2017 Posted March 14, 2017 Po ostatnich aktualizacjach opaska nie mierzy pulsu w Notify&Fitness. Raz się łączy raz rozłącza czasem pomierzy puls kilka sekund i przestaje. Czy ktoś też tak ma?Ja tak mam, trzeci dzień nie mierzy mi pulsu w żadnej aplikacji po sparowaniu z NotifyWysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
FromWP Posted March 14, 2017 Posted March 14, 2017 38 minut temu, qwerty napisał: Czy ktoś też tak ma? Też miałem problemy z nowym N&F, dlatego przestałem tego używać. Nawet korespondowałem z autorem, ale po odpowiedzi że mam Miui z Androidem 6, przestał odpisywać.
Blest Posted March 14, 2017 Posted March 14, 2017 Też nie korzystam już z tej apki, co aktualizacja to coś nie działało i zostałem przy mifit i to mi starczy bateria też dłużej trzyma więc dane plusy.
sondejmarek Posted March 14, 2017 Posted March 14, 2017 Mam 1 opaskę, 2 Samsungi- na nich tylko N&F i Lenovo TAB -tutaj tylko MiFit. Miesiąc temu były problemyz tętnem ale po aktualizacji opaski wszystko ustąpiło synchronizacja w każdym z tych urządzeń bez zarzutów. Proszę pobrać z APK Mirror najnowszą wersję MiFit może pomoże.
FromWP Posted March 14, 2017 Posted March 14, 2017 55 minut temu, sondejmarek napisał: APK Mirror najnowszą wersję MiFit To jesteś jedbym z nielicznyxh zadowolonych. Ja na tej apce postawiłem już krzyżyk. Oprócz problemów, szata graficzna nie z tej epoki, funkcjonalność podobnie. W sumie interesowało mnie najbardziej przywołanie telefonu opaską, które niby w niej jest, ale działa tylko czasami.
sondejmarek Posted March 14, 2017 Posted March 14, 2017 Było ostatnio kilka nieudanych aktualizacji ale ogólnie jest OK. Nie żebym był zachwycony. Power NAP, budzik, liczenie kroków i analiza snu działają wyśmienicie. Tylko tego używam.
FromWP Posted March 14, 2017 Posted March 14, 2017 Analiza snu i kroki rzeczywiście lepsze, tylko ta reszta i żeby działało bardziej bezproblemowo.
Vergiliusz Posted March 14, 2017 Posted March 14, 2017 Dnia 13.03.2017 o 10:16, FromWP napisał: To zainstaluj 2.3, powinno nowe firmware wgrać do opaski i zacznie mierzyć ponownie. Tak wczoraj znajomemu zrobiłem (z apkmirror musiałem bo samo nie znalazło aktualizacji). Ale powiadomienia z ID tylko z angielskim menu. Chyba ze po powrocie do 2.2.8 nadal będą z nowym firmware. Wróciłem do MiFit 2.2.8 bo notify zaczął wykazywać się wspomnianymi wcześniej problemami jednak i po zainstalowaniu MiFit nie musiałem nic zmieniać żeby mieć Polskie powiadomienia puls znowu działa.
qwerty Posted March 14, 2017 Posted March 14, 2017 Czy jest jakaś aplikacja która zapewnia stały pomiar (co sekundę) pulsu + możliwość przełączania piosenek? Używałem N&F i dodatkowej aplikacji ale N&F już nie działa.
asalas77 Posted March 14, 2017 Posted March 14, 2017 Sam pomiar trwa dłużej niż sekundę więc raczej nie da się mieć odczytu tak często, tak myślę. Ja z kolei szukam apki która pozwoliła by wibrować opaską w odstępach około 5 sekund, da się? Mi Band Tools nie schodzi poniżej minuty
AdamKli Posted March 14, 2017 Posted March 14, 2017 A jak biegamy to pokazuje tętno na bieżąco.. Można ustawić aby pokazywał powiadomienia z messengera a jednocześnie wyłączyć te na górnej belce w systemie? Jak wyłącze powiadomienia to nie mam wcale w miband mimo że w mifit zaznaczyłem messenger.
asalas77 Posted March 14, 2017 Posted March 14, 2017 Prawdopodobnie nie bo aplikacje które mają dostęp do powiadomień robią to przez nasłuchiwanie powiadomień na tej belce właśnie. Jak wyłączysz powiadomienia z messengera to nie będzie eventów wysyłanych do NotificationListenera i mifit ich nie otrzyma 1
Recommended Posts