Jump to content

Recommended Posts

Posted

Pytanie, komuś przestało liczyć kroki, a jednocześnie poprawnie mierzyło sen i tętno? Od wtorku, od kiedy naładowałem tabletkę przestała liczyć jakikolwiek ruch. Wczoraj zrobiłem aktualizację firmware, nie pomogło. Rozłączanie pary, inny telefon też nie.

Co ciekawe zobaczyłem, że Google Fit, pokazuje kroki synchronizowane z MiFit, mimo, że tam wszędzie zera. Hmm mmm..

Posted

Nie o to chodzi, apka mifit pokazuje 0, a googlefit pokazuje info, że dane z z mifit (ikonka) i są kroki normalnie:

Mfit:https://drive.google.com/file/d/0B1ASe-2TlWPjbldBNnQzbVJ5b2c/view?usp=sharing

Gfit: https://drive.google.com/file/d/0B1ASe-2TlWPjSHZ1Rjgycl9sQVk/view?usp=sharing i https://drive.google.com/file/d/0B1ASe-2TlWPjUWV3VzhveUc4dDQ/view?usp=sharing

EDIT: ciekawostka - postanowiłem podłączyć go do ładowania kolejny raz i ożył :P (chyba zwyczajnie myślał, że cały czas jest pod ładowarką)

Posted

Da się ustawić własne wibracje dla połączeń przychodzących? Domyślne 2 krótkie mi nie odpowiadają

W Mi Fit nie widzę w ogóle czy da się zmienić. Próbowałem apką Tools & Mi Band ale przy wyborze własnych wibracji nie można wyświetlić ikony i nazwy kontaktu

Guest kingaa16
Posted

Ostatnio zainstalowałam Notify, żeby zobaczyć jakie są tam opcje. Teraz po odinstalowaniu, opaska przestała mierzyć puls ( ani na zegarku ani w aplikacji nie mogę zmierzyć). Co teraz mogę zrobić by opcje wróciły? Zainstalowanie starszej wersji mi fit nie pomaga, wersja firmware opaski to 1.0.1.39

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Posted
A czy exportowal ktoś dane z opaski do pc?

Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka

A jest taka opcja? Jeżeli tak to chętnie bym to sprawdził

Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka

Posted

Na forum Xda jest opis więc będę próbował. Na YouTube też jest filmik na ten temat ale w jednym miejscu mi nie wychodzi...
Może ktoś próbował?

55d73cbdc788d98b66903acfd51d3840.gif

Tak to wygląda po exporcie.

Posted

Jestem zdania, że takie rzeczy kupuje się na ali.
Wiadomo, że pasek prędzej czy później się rozwali. 
W Miband 1 pasek wytrzymywał u mnie 1,5 roku oryginalny a podróbka trochę krócej  

Posted
32 minuty temu, Vergiliusz napisał:

A u mnie coś dziwnego stało się z opaską, przestała mierzyć puls. Wersja MiFita to 2.2.8 ta gdzie były Polskie powiadomienia.

To zainstaluj 2.3, powinno nowe firmware wgrać do opaski i zacznie mierzyć ponownie. Tak wczoraj znajomemu zrobiłem (z apkmirror musiałem bo samo nie znalazło aktualizacji). Ale powiadomienia z ID tylko z angielskim menu. Chyba ze po powrocie do 2.2.8 nadal będą z nowym firmware.

• Like 1
Posted
Przed chwilą, FromWP napisał:

To zainstaluj 2.3, powinno nowe firmware wgrać do opaski i zacznie mierzyć ponownie. Tak wczoraj znajomemu zrobiłem (z apkmirror musiałem bo samo nie znalazło aktualizacji). Ale powiadomienia z ID tylko z angielskim menu. Chyba ze po powrocie do 2.2.8 nadal będą z nowym firmware.

Zaktualizowałem i już mierzy ale jednak przesiadłem się na Notify&Fitnes

Posted (edited)

Po ostatnich aktualizacjach opaska nie mierzy pulsu w Notify&Fitness. Raz się łączy raz rozłącza czasem pomierzy puls kilka sekund i przestaje. Czy ktoś też tak ma?

Edited by qwerty
Guest kingaa16
Posted
Po ostatnich aktualizacjach opaska nie mierzy pulsu w Notify&Fitness. Raz się łączy raz rozłącza czasem pomierzy puls kilka sekund i przestaje. Czy ktoś też tak ma?

Ja tak mam, trzeci dzień nie mierzy mi pulsu w żadnej aplikacji po sparowaniu z Notify

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Posted
38 minut temu, qwerty napisał:

Czy ktoś też tak ma?

Też miałem problemy z nowym N&F, dlatego przestałem tego używać. Nawet korespondowałem z autorem, ale po odpowiedzi że mam Miui z Androidem 6, przestał odpisywać.

Posted

Też nie korzystam już z tej apki, co aktualizacja to coś nie działało i zostałem przy mifit i to mi starczy bateria też dłużej trzyma więc dane plusy.

Posted

Mam 1 opaskę, 2 Samsungi- na nich tylko N&F i Lenovo TAB -tutaj tylko MiFit. Miesiąc temu były problemyz tętnem ale po aktualizacji opaski wszystko ustąpiło synchronizacja w każdym z tych urządzeń bez zarzutów. Proszę pobrać z APK Mirror najnowszą wersję MiFit może pomoże.

Posted
55 minut temu, sondejmarek napisał:

APK Mirror najnowszą wersję MiFit

To jesteś jedbym z nielicznyxh zadowolonych. Ja na tej apce postawiłem już krzyżyk. Oprócz problemów, szata graficzna nie z tej epoki, funkcjonalność podobnie. W sumie interesowało mnie najbardziej przywołanie telefonu opaską, które niby w niej jest, ale działa tylko czasami.

Posted

Było ostatnio kilka nieudanych aktualizacji ale ogólnie jest OK. Nie żebym był zachwycony. Power NAP, budzik, liczenie kroków i analiza snu działają wyśmienicie. Tylko tego używam.

Posted
Dnia 13.03.2017 o 10:16, FromWP napisał:

Wróciłem do MiFit 2.2.8 bo notify zaczął wykazywać się wspomnianymi wcześniej problemami jednak i po zainstalowaniu MiFit nie musiałem nic zmieniać żeby mieć Polskie powiadomienia puls znowu działa.

Posted

Czy jest jakaś aplikacja która zapewnia stały pomiar (co sekundę) pulsu + możliwość przełączania piosenek? Używałem N&F i dodatkowej aplikacji ale N&F już nie działa.

Posted

Sam pomiar trwa dłużej niż sekundę więc raczej nie da się mieć odczytu tak często, tak myślę. 

Ja z kolei szukam apki która pozwoliła by wibrować opaską w odstępach około 5 sekund, da się? Mi Band Tools nie schodzi poniżej minuty

Posted

A jak biegamy to pokazuje tętno na bieżąco..

Można ustawić aby pokazywał powiadomienia z messengera a jednocześnie wyłączyć te na górnej belce w systemie? Jak wyłącze powiadomienia to nie mam wcale w miband mimo że w mifit zaznaczyłem messenger.

Posted

Prawdopodobnie nie bo aplikacje które mają dostęp do powiadomień robią to przez nasłuchiwanie powiadomień na tej belce właśnie. Jak wyłączysz powiadomienia z messengera to nie będzie eventów wysyłanych do NotificationListenera i mifit ich nie otrzyma

• Like 1