sondejmarek Posted February 19, 2017 Share Posted February 19, 2017 Ja mam z szarego.Może inne komponenty? Zgłaszajcie przez aplikację że nie działa pomiar tętna, w jedności siła. Choć myfrendów jest 1.5miliarda. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariusz97 Posted February 19, 2017 Share Posted February 19, 2017 4 minuty temu, sondejmarek napisał: Ja mam z szarego. Może inne komponenty? Zgłaszajcie przez aplikację że nie działa pomiar tętna, w jedności siła. Choć myfrendów jest 1.5miliarda. Zgłosić zawsze można. Dobry pomysł Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielonyBB Posted February 19, 2017 Share Posted February 19, 2017 DziałaWysłane z MI5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted February 19, 2017 Share Posted February 19, 2017 Teoria z pudełkami nie jest dobrym tropem Jedną mam z szarym, drugą z białym i z CE. Obydwie mierzą. Możliwe, że to jakiś błąd przy wgrywaniu firmware. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariusz97 Posted February 19, 2017 Share Posted February 19, 2017 3 minuty temu, FromWP napisał: Teoria z pudełkami nie jest dobrym tropem Jedną mam z szarym, drugą z białym i z CE. Obydwie mierzą. Możliwe, że to jakiś błąd przy wgrywaniu firmware. Tylko, że wcześniej wszystko działało, a ja nic nie aktualizowałem Link to comment Share on other sites More sharing options...
krucjata Posted February 19, 2017 Share Posted February 19, 2017 Zgłosiłem Opaska Firmware 1.0.1.34 Software MiFit 2.2.12 Algorytm 1.0.82 System iOS 亲爱的小米运动用户,您好: 感谢您抽出宝贵的时间提交反馈。 您反馈的内容,我们已经记录下来并将作为产品优化的有效参考。在今后的使用过程中有任何意见或建议欢迎您随时来信。 小米运动客服 Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted February 19, 2017 Share Posted February 19, 2017 1 minutę temu, Mariusz97 napisał: Tylko, że wcześniej wszystko działało, a ja nic nie aktualizowałem To prawdopodobnie się popsuła, albo zawiesiła. Niestety nie bardzo jest jak to zresetować. Jedynie można wgrać nowsze firmware jak się takowe pojawi i może pomoże. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misieck23 Posted February 19, 2017 Share Posted February 19, 2017 2 godziny temu, FromWP napisał: To prawdopodobnie się popsuła, albo zawiesiła. Niestety nie bardzo jest jak to zresetować. Jedynie można wgrać nowsze firmware jak się takowe pojawi i może pomoże. Zobaczcie sobie ten wątek większość osób pisze, że od 9-10 lutego przestał im działać pomiar pulsu. Są niby jakieś sposoby, ale chyba najlepiej ( a na pewno w przypadku iOS) poczekać na jakąś łatkę od Xiaomi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted February 19, 2017 Share Posted February 19, 2017 4 minuty temu, Misieck23 napisał: większość osób pisze, że od 9-10 lutego przestał im działać pomiar pulsu. Są niby jakieś sposoby, ale chyba najlepiej ( a na pewno w przypadku iOS) poczekać na jakąś łatkę od Xiaomi. No to chyba najlepiej przeczekać na nowsze FW, widać na tym ostatnim firmware nie wszystkim pulsometr działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariusz97 Posted February 19, 2017 Share Posted February 19, 2017 12 minut temu, Misieck23 napisał: Zobaczcie sobie ten wątek większość osób pisze, że od 9-10 lutego przestał im działać pomiar pulsu. Są niby jakieś sposoby, ale chyba najlepiej ( a na pewno w przypadku iOS) poczekać na jakąś łatkę od Xiaomi. Ooo, jest jakaś nadzieja :D. Dzięki za podesłanie tej informacji Link to comment Share on other sites More sharing options...
sondejmarek Posted February 19, 2017 Share Posted February 19, 2017 U mnie na poprzednim firmware wysiadło nagle, od 5 lutego po 2 dobach niedziałania i aktualizacji do 2.2.12 (3119) śmiga. Link to comment Share on other sites More sharing options...
thunder Posted February 19, 2017 Share Posted February 19, 2017 Właśnie dzisiaj przymierzałem się do zamówienia mojego mi banda, ale czytam co piszecie i tak się zastanawiam, czy poczekać do rozwiązania problemu czy poczekać z kupnem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariusz97 Posted February 19, 2017 Share Posted February 19, 2017 15 minut temu, thunder napisał: Właśnie dzisiaj przymierzałem się do zamówienia mojego mi banda, ale czytam co piszecie i tak się zastanawiam, czy poczekać do rozwiązania problemu czy poczekać z kupnem? Spokojnie kupuj bez obaw Link to comment Share on other sites More sharing options...
Axon Posted February 19, 2017 Share Posted February 19, 2017 Kupuj bez obaw, a najlepiej tą w szarym opakowaniu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rokas Posted February 19, 2017 Share Posted February 19, 2017 Siemka, przeglądając na szybko tą stronę, zauważyłem że macie podobny problem, niestety u mnie wystąpiło to trochę wcześniej. Co śmieszne, gdy sam chce zmierzyć sobie puls, opaska pokazuje x, jednak wszystko co związane ze snem działa idealnie, a rozumiem że opaską mierzy sen na podstawie pulsu, więc trochę się zdziwiłem. Rozumiem, że musimy czekać na naprawę softu że strony xiaomi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maaro Posted February 19, 2017 Share Posted February 19, 2017 U mnie na poprzednim firmware wysiadło nagle, od 5 lutego po 2 dobach niedziałania i aktualizacji do 2.2.12 (3119) śmiga.sondejmarek dzięki, mierzenie pulsu działa znowu. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rm_125 Posted February 20, 2017 Share Posted February 20, 2017 @Rokas Opaska mierzy sen na podstawie Twojego ruchu. Jest opcja ze można włączyć mierzenie pulsu w celu poprawy dokładności pomiaru snu ale według mnie to nic nie daje Link to comment Share on other sites More sharing options...
marglcia Posted February 20, 2017 Share Posted February 20, 2017 14 minut temu, rm_125 napisał: @Rokas Opaska mierzy sen na podstawie Twojego ruchu. Jest opcja ze można włączyć mierzenie pulsu w celu poprawy dokładności pomiaru snu ale według mnie to nic nie daje zgadzam się - testowałam mierzenie snu z pomiarem tętna i bez - jest bez różnicy a bateria trzyma o niebo lepiej Link to comment Share on other sites More sharing options...
artmin Posted February 20, 2017 Share Posted February 20, 2017 MiFit wersja apki: 2.2.12 algorytm 1.0.82 Firmware opaski : 1.0.1.34 Wszystko działa, opaska w białym pudełku zakupiona od technosa na początku grudnia. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomiq75 Posted February 20, 2017 Share Posted February 20, 2017 MiFit wersja apki: 2.2.12 algorytm 1.0.82 Firmware opaski : 1.0.1.34 Wszystko działa, opaska w białym pudełku zakupiona od technosa na początku grudnia.U mnie jak wyżej tylko Zakupione w Chinach Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mckale Posted February 20, 2017 Share Posted February 20, 2017 Odkleilo mi się usztywniające wnętrze opaski z jednej strony. Ktoś z was probowal to przykleić?Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
sondejmarek Posted February 20, 2017 Share Posted February 20, 2017 Mi też. Jeszcze nie kleiłem, czekam na dostawę zamiennika 1szt silikon i 1szt metalowej koperty. Jakieś 3-4 miesiące temu nie wierzyłem że to możliwe, myślałem że takie rzeczy tylko w podróbkach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
majk_1984 Posted February 21, 2017 Share Posted February 21, 2017 (edited) Cześć. Mam pytanie odnośnie aplikacji, z których korzystacie na co dzień do komunikacji z Mi band 2 a dokładniej jak wygląda u Was sytuacja z baterią w telefonie. Przetestowałem aplikację oficjalną jak i polecane nieoficjalne (Tools & Mi Band oraz Notify & Fitness for Mi Band). Uruchomione mam powiadomienia dla wielu aplikacji jak i mierzenie pulsu co 15 minut. Bateria w telefonie jest praktycznie nowa i bez tych aplikacji działa bardzo dobrze. Nie wiem czy u mnie w telefonie jest coś nie tak czy po prostu te aplikacje tak mają, że telefon muszę ładować 2 razy dziennie. Edited February 21, 2017 by majk_1984 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rokas Posted February 21, 2017 Share Posted February 21, 2017 W jaki sposób można naprawić to mierzenie pulsu aktualnie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZiomekEP Posted February 21, 2017 Share Posted February 21, 2017 Jak dam ciągły pomiar pulsu to działa - a jak jednorazowe sprawdzenie to nie. Też tak macie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariusz97 Posted February 21, 2017 Share Posted February 21, 2017 Mi w ogóle nie działa nawet ciągły pomiar. Czy próbował już ktoś sposobu z xda https://forum.xda-developers.com/general/accessories/miband2-hr-measurement-update-downgrade-t3546342/post70764164#post70764164 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted February 21, 2017 Share Posted February 21, 2017 Spróbujcie wgrać to nowsze apk MiFita 2.2.12 czyli wersję 3119 z apk mirror, nie zaszkodzi, a może pomoże: http://www.apkmirror.com/apk/xiaomi-technology/mi-fit/mi-fit-2-2-12-release/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariusz97 Posted February 21, 2017 Share Posted February 21, 2017 23 minuty temu, FromWP napisał: Spróbujcie wgrać to nowsze apk MiFita 2.2.12 czyli wersję 3119 z apk mirror, nie zaszkodzi, a może pomoże: http://www.apkmirror.com/apk/xiaomi-technology/mi-fit/mi-fit-2-2-12-release/ Ja już próbowałem i nic Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misieck23 Posted February 21, 2017 Share Posted February 21, 2017 Nowa wersja apki i nowe firmware rozwiązuje problem pomiaru pulsu na iOS Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rokas Posted February 21, 2017 Share Posted February 21, 2017 5 godzin temu, FromWP napisał: Spróbujcie wgrać to nowsze apk MiFita 2.2.12 czyli wersję 3119 z apk mirror, nie zaszkodzi, a może pomoże: http://www.apkmirror.com/apk/xiaomi-technology/mi-fit/mi-fit-2-2-12-release/ Dzięki wielkie za pomysł, po pobraniu apki i aktualizacji, opaska zaktualizowała swój soft i mierzy znowu puls Link to comment Share on other sites More sharing options...
krucjata Posted February 22, 2017 Share Posted February 22, 2017 Wczoraj wieczorem przyszedł update firmware do pastylki. Puls zaskoczył i ponownie działa pomiar na iOS i bezpośrednio z pastylki. MiFit2.2.13 i algorytm 1.0.90 Pastylka1.0.1.39 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tekk1992 Posted February 22, 2017 Share Posted February 22, 2017 Ładowałem opaskę w piątek (pierwsze ładowanie), a mifit pokazuje takie info jak na screenie. Dlaczego tak jest? Wolałbym wiedzieć ile faktycznie pracuje na baterii. Ktoś coś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sondejmarek Posted February 22, 2017 Share Posted February 22, 2017 Nie naladowałeś do pełna. 100% na wyświetlaczu + vibracja oznacza pełna baterię. Jeśli nie masz pewności czy to już, odłącz i podłącz ponownie, jak zawibruje to pełna. Ładujesz za pomocą...? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tekk1992 Posted February 22, 2017 Share Posted February 22, 2017 Ładowałem za pomocą portu USB w laptopie. Było 100%, ale czy wibrowało nie pamiętam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted February 22, 2017 Share Posted February 22, 2017 28 minut temu, tekk1992 napisał: Ładowałem za pomocą portu USB w laptopie. Było 100%, ale czy wibrowało nie pamiętam. Następnym razem będzie już normalnie pokazywało Też tak miałem po pierwszym ładowaniu. Brakuje danych o ładowaniu to bierze je z sufitu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts