AdamKli Posted February 23, 2017 Share Posted February 23, 2017 Próbowałem różne języki ustawić i nie śmiga. A w tej płatnej apce działa to? Root mam, xposed nie korzystam zresztą chyba nawet nie ma na androda 7. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rm_125 Posted February 23, 2017 Share Posted February 23, 2017 (edited) Zasadniczy pytanie czy jest Ci to niezbędne do życia? Jeśli nie to poczekaj pewnie dadzą ta opcje w seryjnej apce Edited February 23, 2017 by rm_125 Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdamKli Posted February 23, 2017 Share Posted February 23, 2017 Nie jest niezbędne ale skoro takie coś działa to dlaczego mam nie dojść do tego dlaczego u mnie nie. A rozwiązanie znalazłem. Instalacja wcześniej wersji,przestawienie języka na angielski aktualizacja mi fit do najnowszej wersji. Teraz pojawiła mi się ta opcja, włączyłem ją zmieniłem język ponownie na PL i wyświetlanie id działa Edit: choć nie do końca, chciałem ustawić format daty na 24h coś pokombinowałem i faktycznie działa tylko jak mam ustawiony ENG w systemie. Czekam na update Edit2: Teraz znów działa, mam język pl w systemie i powiadomienia kto dzwoni oraz od kogo sms na band. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariusz97 Posted February 23, 2017 Share Posted February 23, 2017 Korzystał już ktoś z "Notify & Fitness for Mi Ban", a dokładnie z opcji odbierania połączeń na mi band? Bo nie wiem czy warto kupić do tej opcji wersje premium Link to comment Share on other sites More sharing options...
thunder Posted February 25, 2017 Share Posted February 25, 2017 Koniec końców opaska do mnie dotarła wczoraj, wszystko hula prawidłowo, jednak mam problem z monitorowaniem snu. Myślę, że jest do bardziej problem z telefonem niż z samą opaską. Posiadam Redmi 4 Pro. Otóż gdy odpalam monitorowanie snu, odkładam telefon obok siebie, idę spać wszystko cacy. Budzę się rano. Budzik nie zadzwonił, aplikacja nie działa. Wchodzę w nią i okazuje się, że się wyłączyła o 1 w nocy. Próbowałem drugi raz, ten sam problem, wyłączyła się o 5 nad ranem. Dodam, że próbowałem już tego z trzema aplikacjami i za każdym razem to samo, czemu aplikacje same z siebie przestają pracować? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted February 25, 2017 Share Posted February 25, 2017 8 minut temu, thunder napisał: Otóż gdy odpalam monitorowanie snu, odkładam telefon obok siebie, idę spać wszystko cacy. Budzę się rano. Budzik nie zadzwonił, aplikacja nie działa. Monitorowanie snu odbywa się bez uruchomionego MiFita. Jak się obudzisz, uruchomisz MiFita to wtedy się łączy z opaską, pobiera dane i je analizuje (lepiej, lub gorzej). Link to comment Share on other sites More sharing options...
sondejmarek Posted February 25, 2017 Share Posted February 25, 2017 Budzik w MiFit tak samo, bez włączonego BT musi działać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdamKli Posted February 25, 2017 Share Posted February 25, 2017 U mnie budzik działa bo sprawdzałem wczoraj, monitorowanie snu również po włączeniu apki i synchronizacji pokazuje prawidłowo. Dziś rano wstałem pokręciłem się chwilę i jeszcze drzemkę zrobiłem, wszystko zarejestrował Bateria też bardzo fajnie trzyma przez 24h 2% poleciało ale od setki (długo na setce się trzymał ) podejrzewam że teraz poleci szybciej ale i tak jestem bardzo zadowolony. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomiq75 Posted February 25, 2017 Share Posted February 25, 2017 Koniec końców opaska do mnie dotarła wczoraj, wszystko hula prawidłowo, jednak mam problem z monitorowaniem snu. Myślę, że jest do bardziej problem z telefonem niż z samą opaską. Posiadam Redmi 4 Pro. Otóż gdy odpalam monitorowanie snu, odkładam telefon obok siebie, idę spać wszystko cacy. Budzę się rano. Budzik nie zadzwonił, aplikacja nie działa. Wchodzę w nią i okazuje się, że się wyłączyła o 1 w nocy. Próbowałem drugi raz, ten sam problem, wyłączyła się o 5 nad ranem. Dodam, że próbowałem już tego z trzema aplikacjami i za każdym razem to samo, czemu aplikacje same z siebie przestają pracować?A jeśli zamykają Ci się aplikacje to musisz dodać do autostaru i zablokować. Masz opisane jak w samouczku. Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
thunder Posted February 25, 2017 Share Posted February 25, 2017 Okej, spróbuję, dzięki za odpowiedzi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makabra Posted February 26, 2017 Share Posted February 26, 2017 (edited) Dnia 23.02.2017 o 15:51, xmacx3 napisał: Z rootem to najlepiej xposed + app locale i tylko Mi Fita dać po angielsku Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Dzięki kolego za podpowiedź!! Testowałem już 2.2.7, 2.2.8 i 2.2.9 i na żadnej nie dało się zatrzymać u mnie tych ustawień po zmianie na Polski. Xposed akurat mam w telefonie, więc szybko poszło i działa jak trzeba. Jednyne co jest nie tak, to format godziny, jest 12h zamiast 24h. Edited February 27, 2017 by Makabra Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamuadamu Posted February 27, 2017 Share Posted February 27, 2017 14 godzin temu, Makabra napisał: Dzięki kolego za podpowiedź!! Testowałem już 2.2.7, 2.2.8 i 2.2.9 i na żadnej nie dało się zatrzymać u mnie tych ustawień po zmianie na Polski. Xposed akurat mam w telefonie, więc szybko poszło i działa jak trzeba. Jednyne co jest nie tak, to format godziny, jest 12h zamiast 24h. ustaw angielski UK zamiast angielski US i będziesz miał 24h Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted February 28, 2017 Share Posted February 28, 2017 Macie changelog od wer 2.3.0? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdamKli Posted February 28, 2017 Share Posted February 28, 2017 A co to za wersja? Nigdzie takiej nie widzę nawet. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blest Posted February 28, 2017 Share Posted February 28, 2017 Dziś wyszła, dostałem rano aktualizacje. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdamKli Posted February 28, 2017 Share Posted February 28, 2017 Hm u mnie brak, sprawdzałem ręcznie też nic. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eadym Posted February 28, 2017 Share Posted February 28, 2017 A może chodzi wam o 2.2.13? przed chwilą zaktualizowałem. New option “Don’t turn off screen” on running. Now you can share information about running. A lot of small bug fixes. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomiq75 Posted March 1, 2017 Share Posted March 1, 2017 Po aktualizacji pokazuje 2.3.0Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
milenium17 Posted March 1, 2017 Share Posted March 1, 2017 Jeśli ktoś chciałby a nie ma w aplikacji to standardowo tu: http://www.apkmirror.com/apk/xiaomi-technology/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted March 1, 2017 Share Posted March 1, 2017 Opcji z ID dzwoniącego przy polskim języku nadal brak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdamKli Posted March 1, 2017 Share Posted March 1, 2017 A gdzieś można zgłaszać sugestie? Chętnie bym napisał w tej sprawie może jak więcej osób napisze to zmienią to w następnych uodate bo tak można czekać w nieskończoność i liczyć że może dodadzą Link to comment Share on other sites More sharing options...
sondejmarek Posted March 1, 2017 Share Posted March 1, 2017 Można przecież zgłaszać przez formularz w aplikacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdamKli Posted March 1, 2017 Share Posted March 1, 2017 Faktycznie. w opasce też się zaaktualizowało oprogramowanie, zawsze z nową wersją aplikacji miband się też aktualizuje? Czy niekoniecznie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blest Posted March 1, 2017 Share Posted March 1, 2017 Nie zawsze to loteria. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdamKli Posted March 1, 2017 Share Posted March 1, 2017 A tak z ciekawości to monitorowanie snu płytki /głęboki pokazuje zgodnie z prawdą? Ktoś to śledzi? Tak z ciekawości sobie patrzę, sypiam po mniej więcej tyle samo godzin, dziś deep sleep miałem mało i jestem jakiś niewyspany to taka bardziej ciekawostka Link to comment Share on other sites More sharing options...
sondejmarek Posted March 1, 2017 Share Posted March 1, 2017 Ja sypiam bardzo nieregularnie, od 3-10h na dobę w różnych porach, od czerwca moje statystyki mówią że deepsleep u mnie to poniżej 30%. Nigdy nie miałem głębokiego snu powyżej 40%. Jestem zazwyczaj w 75% przypadków wypoczęty Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted March 1, 2017 Share Posted March 1, 2017 10 minut temu, AdamKli napisał: A tak z ciekawości to monitorowanie snu płytki /głęboki pokazuje zgodnie z prawdą? Nie ma jak tego sprawdzić, ale chyba w tej najnowszej wersji tą analizę snu poprawili. Po raz pierwszy pokazało mi oprócz godziny przebudzenia, kiedy wstałem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
edwa Posted March 1, 2017 Share Posted March 1, 2017 Hej, poniewaz mój pierwszy post to: Witam wszystkich serdecznie :). A teraz treść właściwa: posiadam MiBand2 od wczoraj i o ile jestem zadowolony z działania to mam pytanie: używam MiFit oraz MiBand Tools. Bateria w telefonie (S6) znika w oczach prawie więc mam pytanie: czy musze mieć MiFit zainstalowane czy wystarczy sam MiBand Tools i będzie wszystko działać prawidłowo? Potrzebuję głównie: monitoring snu i powiadomienia z aplikacji, które już sobie skonfigurowałem. Jeśli jest już odpowiedź: wybaczcie, ale czytałem 38 stron tematu w aucie wracając z weekendu i mogłem coś przeoczyć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blest Posted March 1, 2017 Share Posted March 1, 2017 Chcesz mieć aktualne oprogramowanie w miband2 to musisz mieć obie innego wyjścia nie ma. Chyba że raz na jakiś czas sobie zainstalujesz mifit w celu aktualizacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
edwa Posted March 1, 2017 Share Posted March 1, 2017 Ok, w sumie wystarczy, że będe sprawdzał forum to będe wiedział czy jest czy nie ma nowego softu ;). Dzięki za szybką odpowiedź. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sondejmarek Posted March 1, 2017 Share Posted March 1, 2017 Ja mam Notify w telefonie a MiFit w tablecie. Współdziałają znakomicie bez wylogowywania i bez ponownego rejestrowania (jedna aplikacja na raz w chwili łączenia). MiFit odpalam 2-3 razy na tydzień w celu sprawdzenia dostępności aktualizacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
edwa Posted March 1, 2017 Share Posted March 1, 2017 Ok, po wyrzuceniu MiFit z telefonu to MiBand woła by włączyć powiadomienia z MiFit, czyli muszę po prostu zastopować aplikację, ale mieć ją w telefonie :/. Słaba opcja, ale może coś na baterię poradzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdamKli Posted March 1, 2017 Share Posted March 1, 2017 A jak Wam działa wybudzanie banda ruchem nadgarstka? Bo u mnie bardzo słabo łapie, albo mam za luźno banda? Edit: to nie nadgarstkiem trzeba poruszyć tylko unieść rękę jak do sprawdzenia godziny. A ja kombinuję zginam nadgarstek z nadzieją że to jakoś łapie w ten sposób... Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdamKli Posted March 1, 2017 Share Posted March 1, 2017 Podłącz pod usb, naładuj to samo się włączy 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makabra Posted March 2, 2017 Share Posted March 2, 2017 Czy jest jakieś logiczne wytłumaczenie ustawiania na której ręce ma się opaskę? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts