rm_125 Posted February 18, 2017 Share Posted February 18, 2017 też miałem ten problem z mierzeniem ale to z poziomu opaski bo gdy mierze aplikacją jest wszstko ok. Dzisiaj w nocu przetestowałem pomiar snu moja mi band 2 i opaska dziewczyny mi band 1S Wyniki: czas zaśnięcia i obudzenia taki sam. Tylko miband 2 pokazał o 30minut więcej snu w fazie głębokiej. A tak to pomiar pokrywał sie co do minuty Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misieck23 Posted February 18, 2017 Share Posted February 18, 2017 Hej, czy działa Wam mierzenie pulsu? Mi od ok 2 tygodnie nie działa:/ Zarówno jak się łączę na Androidzie jak i iOS:/ Czy to jakiś globalny problem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maaro Posted February 18, 2017 Share Posted February 18, 2017 U mnie jak pisałem wcześniej na na 6 kupionych opaskach przestało działać. Próbowałem wszystkiego na jednej z nich i stanęło na tym że nie mogę jej teraz sparowac. W urządzeniach bluetooth mam ją jako rozłączoną i nie mogę usunąć pomimo rozłączenia w mifit i wylogowania się. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misieck23 Posted February 18, 2017 Share Posted February 18, 2017 3 minuty temu, Maaro napisał: U mnie jak pisałem wcześniej na na 6 kupionych opaskach przestało działać. Próbowałem wszystkiego na jednej z nich i stanęło na tym że nie mogę jej teraz sparowac. W urządzeniach bluetooth mam ją jako rozłączoną i nie mogę usunąć pomimo rozłączenia w mifit i wylogowania się. Hmmm to ciekawe, że ten problem nie jest raczej pojedynczy. A przecież nie było aktualizacji apek ani firmware, także dziwna sytuacja.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xxmati96xx Posted February 18, 2017 Share Posted February 18, 2017 5 godzin temu, rm_125 napisał: też miałem ten problem z mierzeniem ale to z poziomu opaski bo gdy mierze aplikacją jest wszstko ok. Dzisiaj w nocu przetestowałem pomiar snu moja mi band 2 i opaska dziewczyny mi band 1S Wyniki: czas zaśnięcia i obudzenia taki sam. Tylko miband 2 pokazał o 30minut więcej snu w fazie głębokiej. A tak to pomiar pokrywał sie co do minuty To chyba logiczne przecież każdy ma innej długości fazy snu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krucjata Posted February 18, 2017 Share Posted February 18, 2017 7 godzin temu, Misieck23 napisał: Hej, czy działa Wam mierzenie pulsu? Mi od ok 2 tygodnie nie działa:/ Zarówno jak się łączę na Androidzie jak i iOS:/ Czy to jakiś globalny problem? Może, u mnie przestało na dwóch opaskach, próbowałem z innymi iOSami i Androidami, efekt ten sam, nie mierzy, diody od spodu tylko świeca się jednostajnie. Ciężko mi powiedzieć kiedy przestało bo ostatni pomiar pulsu to 23 grudnia bo potem używałem paska na klatkę piersiową. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rm_125 Posted February 18, 2017 Share Posted February 18, 2017 2 godziny temu, xxmati96xx napisał: To chyba logiczne przecież każdy ma innej długości fazy snu. Tak logiczne, miałem dwie opaski na mojej ręce. Chyba to było oczywiste Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted February 18, 2017 Share Posted February 18, 2017 32 minuty temu, krucjata napisał: diody od spodu tylko świeca się jednostajnie. Przy pomiarze te diody świecą jednostajnie. Ja mam dwie opaski i obydwie mierzą Redmi 3 i 3s (najnowszy MiFit). Dziasiaj spotakałem się ze znajomymi, jeden ma z iPhonem 6s, drugi z Redmi 3 i też mierzą. Za to po ostatnich cotygodniowych aktualizacjach romów w Redmi 3 i 3s przestały działać powiadomienia bo się okazało że MiFit sam z siebie stracił uprawnienia do odczytu powiadomień. Nadałem ponownie z poziomu samego MiFita i już działają. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krucjata Posted February 18, 2017 Share Posted February 18, 2017 W MI HR też puls nie działa, coś jest na rzeczy jak to mówią, w dwóch opaskach w domu ten sam problem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted February 18, 2017 Share Posted February 18, 2017 18 minut temu, krucjata napisał: W MI HR też puls nie działa, coś jest na rzeczy jak to mówią, w dwóch opaskach w domu ten sam problem? A jak uruchomisz pomiar przyciskiem na opasce, to mierzy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
krucjata Posted February 18, 2017 Share Posted February 18, 2017 Nie pokazuje wartości, jest 0bpm Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted February 18, 2017 Share Posted February 18, 2017 22 minuty temu, krucjata napisał: Nie pokazuje wartości, jest 0bpm To już zupełnie nie rozumiem. Przy błędzie w pomiarze (zdjąłem z ręki) uruchomionym przyciskiem na opasce pokazuje to: przy poprawnym to: Link to comment Share on other sites More sharing options...
krucjata Posted February 18, 2017 Share Posted February 18, 2017 Nie zrozumiałem, podczas pomiaru z opaski, serducho bije po czym mam fotę nr 1, czyli kreska kreska iks Spróbowałem załadować MiFi z Aptoide na Andku i doopa, to samo, nie mierzy albo inaczej, może mierzy ale nie pokazuje wartości zmierzonej. Tylko diody świecą. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted February 18, 2017 Share Posted February 18, 2017 3 minuty temu, krucjata napisał: Nie zrozumiałem, podczas pomiaru z opaski, serducho bije po czym mam fotę nr 1, czyli kreska kreska iks Jeżeli tak, to rzeczywiście problem z samymi opaskami, albo firmware. Sam pomiar uruchomiony z opaski musi działać. Jak nie działa to uruchomienie tego z aplikacji też nie zadziała. Spróbuj jeszcze mocno zapiąć opaskę i trzymać nieruchomo rękę w trakcie pomiaru. Może jeszcze wyczyścić sam czujnik na opasce. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krucjata Posted February 18, 2017 Share Posted February 18, 2017 Nie jest zabrudzony, dwie opaski i w dwóch to samo. Jedna z polskiej dystrybucji druga z gearbesta. Ale to nie ma znaczenia, prócz polskiej gdzie mam gwarancję na miejscu powiedzmy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted February 18, 2017 Share Posted February 18, 2017 8 minut temu, krucjata napisał: gdzie mam gwarancję na miejscu powiedzmy. To nie zapomnij jej odpiać z MiFita przed ewentualnym wysłaniem na gwarancji. Nie jest to raczej problem globalny, bo po przeczytaniu ostatnich wpisów o problemach z pomiarem tętna, sprawdziłem dzisiaj cztery opaski z różnymi systemami i we wszystkich to działało. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xxmati96xx Posted February 19, 2017 Share Posted February 19, 2017 5 godzin temu, rm_125 napisał: Tak logiczne, miałem dwie opaski na mojej ręce. Chyba to było oczywiste Ok źle przeczytałem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariusz97 Posted February 19, 2017 Share Posted February 19, 2017 21 godzin temu, Misieck23 napisał: Hmmm to ciekawe, że ten problem nie jest raczej pojedynczy. A przecież nie było aktualizacji apek ani firmware, także dziwna sytuacja.. Ja mam panowie ten sam problem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misieck23 Posted February 19, 2017 Share Posted February 19, 2017 1 minutę temu, Mariusz97 napisał: Ja mam panowie ten sam problem Ciekawe. Raczej wszystkim by się nagle mi bandy nie popsuły:/ Coś musi być z firmware... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariusz97 Posted February 19, 2017 Share Posted February 19, 2017 2 minuty temu, Misieck23 napisał: Ciekawe. Raczej wszystkim by się nagle mi bandy nie popsuły:/ Coś musi być z firmware... Mi ostatnio normalnie działała do 10 lutego od tej pory nie chce mierzyć i nawet restart nie pomaga, a wcześniej normalnie działała Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misieck23 Posted February 19, 2017 Share Posted February 19, 2017 5 minut temu, Mariusz97 napisał: Mi ostatnio normalnie działała do 10 lutego od tej pory nie chce mierzyć i nawet restart nie pomaga, a wcześniej normalnie działała Miejmy nadzieje że Xiaomi coś na dniach poprawi.. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sondejmarek Posted February 19, 2017 Share Posted February 19, 2017 Jaką wersję frrmware macie Ci co Wam nie działa pomiar tętna?I jaka wersja MiFit?V 2.2.12 (3119)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tekk1992 Posted February 19, 2017 Share Posted February 19, 2017 (edited) Jak wygląda trzymanie opaski na baterii i drenaż baterii w telefonie używając tools & mi band lub notify & fitness względem oficjalnej apki? Edited February 19, 2017 by tekk1992 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariusz97 Posted February 19, 2017 Share Posted February 19, 2017 (edited) 23 minuty temu, sondejmarek napisał: Jaką wersję frrmware macie Ci co Wam nie działa pomiar tętna? I jaka wersja MiFit? V 2.2.12 (3119)? A wersja mi fit to najnowsza która jest w google play Edited February 19, 2017 by Mariusz97 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sondejmarek Posted February 19, 2017 Share Posted February 19, 2017 To powtórzę mój wpis sprzed 3 dni."Moja 5 lutego też przestała mierzyć puls. W aplikacji brak było aktualizacji więc apkmirror rozwiązał problem.Aktualizacja firmware w tej wersji jest."W Google Play też brak był. http://www.apkmirror.com/apk/xiaomi-technology/mi-fit/mi-fit-2-2-12-release/mi-fit-2-2-12-2-android-apk-download/download/V 2.2.12 (3119) Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted February 19, 2017 Share Posted February 19, 2017 A nr firmware opaski? V1.0.1.34 z MiFitem 2.2.12 pomiar pulsu działa , w trzech różnych sztukach sprawdziłem. Sprawdź czy pomiar działa z poziomu samej opaski uruchomiony guzikiem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariusz97 Posted February 19, 2017 Share Posted February 19, 2017 34 minuty temu, FromWP napisał: A nr firmware opaski? V1.0.1.34 z MiFitem 2.2.12 pomiar pulsu działa , w trzech różnych sztukach sprawdziłem. Sprawdź czy pomiar działa z poziomu samej opaski uruchomiony guzikiem. Ten sam co ty czyli V1.0.1.34 39 minut temu, sondejmarek napisał: To powtórzę mój wpis sprzed 3 dni. "Moja 5 lutego też przestała mierzyć puls. W aplikacji brak było aktualizacji więc apkmirror rozwiązał problem. Aktualizacja firmware w tej wersji jest." W Google Play też brak był. http://www.apkmirror.com/apk/xiaomi-technology/mi-fit/mi-fit-2-2-12-release/mi-fit-2-2-12-2-android-apk-download/download/ V 2.2.12 (3119) Zainstalowałem to i tak nie widzi u mnie żeby jakas aktualizacja była Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted February 19, 2017 Share Posted February 19, 2017 5 minut temu, Mariusz97 napisał: Ten sam co ty czyli V1.0.1.34 A pomiar uruchomiony guzikiem działa? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariusz97 Posted February 19, 2017 Share Posted February 19, 2017 9 minut temu, FromWP napisał: A pomiar uruchomiony guzikiem działa? Niestety nie Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted February 19, 2017 Share Posted February 19, 2017 7 minut temu, Mariusz97 napisał: Niestety nie To chyba nic nie można zrobić, jedynie poczekać na nowsze firmware z nowszym MiFit em, albo reklamacja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sondejmarek Posted February 19, 2017 Share Posted February 19, 2017 U mnie działa. Dodam że sklep Google od kilku aktualizacji twierdzi że Lenovo s8-50L jest niezgodny z MiFit ( nie mam root ani innych modyfikacji) pobieram tylko przez aplikację i apkmirror. Link to comment Share on other sites More sharing options...
milenium17 Posted February 19, 2017 Share Posted February 19, 2017 Ja kupowałem opaskę w zeszłym roku w szarym pudełku. Na opasce brak logo CE. Z tego co widziałem na innych forach wielu ludziom nie działa pomiar pulsu. Może jest jakiś błąd przy aktualizacji softu dla tych opasek co przyszły w białych pudełkach? Inna fabryka itp? Moja działa poprawnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariusz97 Posted February 19, 2017 Share Posted February 19, 2017 23 minuty temu, sondejmarek napisał: U mnie działa. Dodam że sklep Google od kilku aktualizacji twierdzi że Lenovo s8-50L jest niezgodny z MiFit ( nie mam root ani innych modyfikacji) pobieram tylko przez aplikację i apkmirror. U mnie akurat problemu z zgodnością urządzenia nie ma Link to comment Share on other sites More sharing options...
Axon Posted February 19, 2017 Share Posted February 19, 2017 Jak wygląda trzymanie opaski na baterii i drenaż baterii w telefonie używając tools & mi band lub notify & fitness względem oficjalnej apki? Używam mi band tools i spadek na wydajność bateri jeśli jest to praktycznie nie zauważalny. Jeśli chodzi o notify to nie wiem bo nie używa. Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariusz97 Posted February 19, 2017 Share Posted February 19, 2017 24 minuty temu, milenium17 napisał: Ja kupowałem opaskę w zeszłym roku w szarym pudełku. Na opasce brak logo CE. Z tego co widziałem na innych forach wielu ludziom nie działa pomiar pulsu. Może jest jakiś błąd przy aktualizacji softu dla tych opasek co przyszły w białych pudełkach? Inna fabryka itp? Moja działa poprawnie. U mnie własnie w białym pudełku przyszła opaska Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts