Jump to content

Mi Band 2

Menntu

Recommended Posts

5 godzin temu, Winroblade napisał:

Jeśli chodzi o wyświetlanie kontaktów, to w nowej wersji Mi band Tools v3.0.0 dodali taką funkcję, co więcej pojawiają się nawet powiadomienia tekstowe z innych aplikacji np ktoś wyśle do nas wiadomość na fb to opaska powie kto ( trochę to problematyczne bo wyświetla ciągiem nadawce i odrazu treść wiadomości ale nie jest jeszcze źle). Strasznie fajnie że mi band się tak rozwija w sumie ma już chyba wszystkie fajniejsze funkcje jakie może mieć opaska.

Można zmienić żeby pokazywał tylko nazwę - w Tools 3.0.0 w aplikacjach -  ustawieniach sms zminiasz na Wibracja i tekst - teks wibracji - pozostawiasz tylko $title, usuwasz $content-zapisujesz.

• Like 2

553159635ce76cb8e817d2b566b7618f.jpg

31 dni przy ciągłym użytkowaniu. Powiadomienia, pulsometr itd. jest się czym chwalić .

Jednak na poważnie, prawdziwy wynik to 22 dni. Zdarzyło się wam, że mi fit nie wziął pod uwagę pierwszego ładowania? Pastylka przyszła rozładowana. Naładowałem i po parowaniu pokazało mi 9 dni. Pastylka żony (również rozładowana do 0%) została wykryta poprawnie.

Dobra wiadomość z Mi Band Tools. Żonka się ucieszy. Nie chciałem jej sprzętu rootować i instalować exposed.

Tapnięte z Redmi Note 3 Pro

4 minuty temu, milenium17 napisał:

A nie masz apki w Mifit w PL? 

Jak ustawi się język systemu na angielski to i aplikacje zmieniają. Plusem są działające powiadomienia o dzwoniącym w MiFit, bo to działa bez kombinowania z wcześniejszymi wersjami, zmianami na chiński itd.

55 minut temu, FromWP napisał:

Jak ustawi się język systemu na angielski to i aplikacje zmieniają. Plusem są działające powiadomienia o dzwoniącym w MiFit, bo to działa bez kombinowania z wcześniejszymi wersjami, zmianami na chiński itd.

To wiem ale jest również rozwiązanie gdy chce komuś się płacić za wersję full Tools 3.0.0 ;-)

W wersji tej działają powiadomienia ID rozmówcy i ID SMS na Mifit w wersji 2.2.12 i wtedy Mifit może być w PL :-D

Mam od wczoraj i działa. Wcześniej też kombinowałem z 2.2.7.4 PL ale że u mnie działa sensor (są problemy dla innych z 2.2.12) to sobie zostawiłem najnowszego Mifita bo najlepiej mi się łączy z wagą xiaomi.

6 minut temu, milenium17 napisał:

To wiem ale jest również rozwiązanie gdy chce komuś się płacić za wersję full Tools 3.0.0 ;-)

Ja już kupiłem Notify&Fitnes, tam też to działa, ale przestałem używać, bo mnie wkurza wygląd, obsługa i prawie 3x większe zużycie baterii w opasce jak chce się mieć dokładniejsze pomiary o dodatkowe funkcje. W sumie MiFit mi wystarcza (z angielskim menu).

Edited by FromWP

Przed chwilą, FromWP napisał:

Ja już kupiłem Notify&Fitnes, tam też to działa, ale przestałem używać, bo mnie wkurza wygląd i obsługa. W sumie MiFit mi wystarcza (z angielskim menu).

Masz rację w Notify też działa i też ją kupiłem ale wygląd to tragedia...

Polecam właśnie Toolsa to tylko 2 piwka :-D

• Like 1

ja kupowałam w xiaomi online store - darmowa przesyłka w niecałe 3 tygodnie (wcześniej kupowałam tam słuchawki i równie szybko do mnie dotarły) więc mogę polecić... wybrałam wersję z folią ochronną i dodatkową opaską.... 

https://pl.aliexpress.com/store/product/Global-Version-Xiaomi-Mi-Band-2-miband-2-Smartband-OLED-display-touchpad-heart-rate-monitor-Bluetooth/2178148_32751308969.html?detailNewVersion=&categoryId=200003486&spm=2114.12010608.0.0.pwP0du

Dnia 8.02.2017 o 22:15, sondejmarek napisał:

Dzisiejsza aktualizacja N&F wprowadziła aktualizacje firmware opaski z poziomu tej aplikacji, więc można zrezygnować z MiFit.

Odkryj ukrytą treść

e5961685092723132dc541aa5abfd0ac.jpg1827d19924044f273e5debab8d99830d.jpg2515975267783ba5f0478059b72c6b85.jpg

Właśnie odinstalowałem, prawie nic u mnie nie działa. Dla mnie to na razie gwóźdź do trumny dla tel aplikacji (obok wyglądu i totalnie pokopanego menu ustawień). A po wtóre, napisane że nawet jak znajdzie aktualizację firmware, to nie aktualizuje fontów (porada: użyj MiFita do aktualizacji firmware).

Po dzisiejszej aktualizacji mi band tools przestał wyświetlać znaki zapytania przy wyświetlaniu polskich liter... Teraz np. zamiast ę wyświetla e. Zawsze to jakiś postęp...

Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka

• Like 2

16 godzin temu, FromWP napisał:

Właśnie odinstalowałem, prawie nic u mnie nie działa. Dla mnie to na razie gwóźdź do trumny dla tel aplikacji (obok wyglądu i totalnie pokopanego menu ustawień). A po wtóre, napisane że nawet jak znajdzie aktualizację firmware, to nie aktualizuje fontów (porada: użyj MiFita do aktualizacji firmware).

Dokładnie - kupiłam i odinstalowałam.... nie działał pomiar snu, budzik..... szkoda kasy na tą akę :?

16 godzin temu, Axon napisał:

Po dzisiejszej aktualizacji mi band tools przestał wyświetlać znaki zapytania przy wyświetlaniu polskich liter... Teraz np. zamiast ę wyświetla e. Zawsze to jakiś postęp...

Ale mimo, że napisali, że udało im się obejść brak tekstu do SMS na MIUI to i tak nie działa :P 

7 minut temu, marglcia napisał:

Dokładnie - kupiłam i odinstalowałam.... nie działał pomiar snu, budzik..... szkoda kasy na tą akę :?

Właśnie koresponduję z twórcą. Na razie niczego ciekawego nie napisał.

Ale mimo, że napisali, że udało im się obejść brak tekstu do SMS na MIUI to i tak nie działa  

Nie wiem, mam ustawione by wyświetlał tylko nadawcę, dla mnie to porażka czytanie sms na tak małym wyświetlaczu.

1 godzinę temu, sondejmarek napisał:

Do trzech osób które pisały przed tym postem że N&F im nie działa, wyłączyliście wszystkie, ale to wszystkie funkcje w MiFit? Najlepiej ją usunąć (MiFit).

Tak, nawet odinstalowałem MiFita. Nie pomogło. Mało tego ponowne sparowanie po wywaleniu N&F i zainstalowaniu MiFit było utrudnione. Jakoś się w końcu udało.

Dnia 11.02.2017 o 15:24, Axon napisał:

Nie wiem, mam ustawione by wyświetlał tylko nadawcę, dla mnie to porażka czytanie sms na tak małym wyświetlaczu.

Nikt nie mówi o całej treści, mi nawet nadawcy nie wyświetla.

4 godziny temu, thunder napisał:

Hej, pytanie, przymierzam się do kupna, czy ktoś sprawdzał lub może sprawdzić czy opaska łączy się z aplikacją Runtastic?

Z góry dziękuję 

U mnie runtastic nie wykrywa opaski. Widziałem filmiki na których udaje się to zrobić. Filmiki są dość stare więc możliwe że we wcześniejszych wersjach mifit albo firmware opaski to było wykonalne

• Like 1

Coś się spartoliło? Przestała mierzyć puls. U mnie i mojej teżetki? Ani w MiFit ani w MiHR. Diody świecą się na zielono podczas pomiaru i nic. System iOS 10.2.1 firmware opasek 1.0.1.34.

Pozdrawiam

Zainstaluj innego Mi Fita

Sent from my Redmi 3 using Tapatalk

• mrosi locked this topic
  • Nezumi unlocked this topic