Jump to content

Mi Band 2

Menntu

Recommended Posts

hmmmm no niby można i tak ale czy przypadkiem inne fiuczery nie działają gorzej. Po coś te apdejty są

----

Ok, telefon w języku angielskim i caller id działa. Teraz pytanie czy to normalne że przy długich nazwach w ogóle nie ma powiadomienia o dzwonieniu ?? Czy da rade jakoś to obejść (po za zmianą nazwy )??

Edited by fatis

Wystarczy wyłączyć automatyczną aktualizację dla tej aplikacji w samym sklepie Play.
Nie chciałem rezygnować z aktualizacji, więc nie mogąc się doczekać tej opcji dla PL zainstalowałem w końcu xposed i moduł app locale. Działa świetnie.

Tapnięte z Redmi Note 3 Pro

• Like 1

Korzystacie z Tools & Mi Band? Ogólnie Mi Fit mi się podoba , nie widzę potrzeby jej zastępowania ale....chciałbym żeby ikonki od powiadomień świeciły mi się dłużej i ewentualnie caller id by działał na języku polskim. Czy jak kupie ten program będę mógł tylko te dwa bajery podpicować a dane dalej by przechwytywało mifit. Czyli reasumując Tools & MiBand zajmowało by się powiadomieniami ale mifit nadal by służyło do ogarniania danych. 

I pytanie pomocnicze - czy po resecie telefonu do ustawień fabrycznych mifit pamięta moje zgromadzone statystyki bo w synchronizacji nic o mifit nie ma.

Korzystacie z Tools & Mi Band? Ogólnie Mi Fit mi się podoba , nie widzę potrzeby jej zastępowania ale....chciałbym żeby ikonki od powiadomień świeciły mi się dłużej i ewentualnie caller id by działał na języku polskim. Czy jak kupie ten program będę mógł tylko te dwa bajery podpicować a dane dalej by przechwytywało mifit. Czyli reasumując Tools & MiBand zajmowało by się powiadomieniami ale mifit nadal by służyło do ogarniania danych. 
I pytanie pomocnicze - czy po resecie telefonu do ustawień fabrycznych mifit pamięta moje zgromadzone statystyki bo w synchronizacji nic o mifit nie ma.

Jak najbardziej tak. Sam korzystam z tego tandemu i jest ok. Choć zamiast mi band tools polecam notify and fitness for mi band. Trochę droższy ale częściej aktualizowany z większymi możliwościami.

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

2 godziny temu, Vergiliusz napisał:

Czy xposed nie wsuwa baterii jak chomik sałatę, nawet tutaj opisywano ten problem.

sam xposed nic nie wciąga, co najwyżej źle poustawiane moduły. sam używam "od zawsze" 5-6 modułów xposed i ich negatywny wpływ na baterię jest zerowy lub niedostrzegalny. Jedynym efektem ubocznym może być dłuższy start systemu - ale to już głównie zależy od romu i stopnia ingerencji modułów w system. 

W każdym razie xposed app locale jest pod tym względem bezpieczny

• Like 1

19 godzin temu, adamuadamu napisał:

sam xposed nic nie wciąga, co najwyżej źle poustawiane moduły. sam używam "od zawsze" 5-6 modułów xposed i ich negatywny wpływ na baterię jest zerowy lub niedostrzegalny. Jedynym efektem ubocznym może być dłuższy start systemu - ale to już głównie zależy od romu i stopnia ingerencji modułów w system. 

W każdym razie xposed app locale jest pod tym względem bezpieczny

A czy mógłbyś mnie po kroku pokierować jak wgrać XPOSED? Ja co prawda wgrałem z XDA dla MIUI ale po restarcie miałem info że moduł jest nieaktywny i nic nie mogłem zrobić.

8 minut temu, Vergiliusz napisał:

A czy mógłbyś mnie po kroku pokierować jak wgrać XPOSED? Ja co prawda wgrałem z XDA dla MIUI ale po restarcie miałem info że moduł jest nieaktywny i nic nie mogłem zrobić.

same xposed dla MIUI - musisz niestety poszukać, bo nie używam MIUI. 

ogólnie, niezależnie od wariacji androida, wygląda to tak:

1. instalujesz xposed (plik w recovery + apka w systemie) - musisz mieć w apce potwierdzenie, że xposed działa

2. instalujesz moduł xposed - następnie przechodzisz do apki xposed i zaptaszkowujesz, że moduł ma być aktywny -> reboot

3. restart -> uruchamiasz moduł 

• Like 1

@Vergiliusz Ja instalowałem stąd http://en.miui.com/thread-78894-1-1.html

Dla mojego Redmi 3 z romem 7.1.3.0 odpowiednio:

*MIUI 6/7/8 BASED ON Android 5.1.X only

XposedInstaller_3.0_alpha4_2.apk a potem przez twrp plik xposed-v87-sdk22-arm64-MIUI-edition-by-SolarWarez-20161126.zip

Na sam koniec xmiui 0.1.6 https://forum.xda-developers.com/xposed/modules/xmiui-xposed-module-miui-7-tweaking-t3394130

(jak masz miui 8 to pewnie analogicznie tylko z odpowiednich linków)

Edited by fake4r
  • Like 1

52 minuty temu, johnybiu napisał:

A oprócz odcieniem wyświetlacza jeszcze czymś innym się różni?

Chyba niczym, miałem do czynienia z obydwoma wersjami i różnic nie zauważyłem, działały identycznie.

• Like 1

Koledzy właśnie dotarł do mnie mi band 2 i oczywiście nie potrafię go sparować z moimi redmi note 3 pro - ściągnęłam mi fit ze sklepu play - połączyłam mi fit z kontem xiaomi i mam tylko taki ekran z moim imieniem - nic więcej nie mogę zrobić tzn. wejść w ustawienia i sparować z opaską - z tego co tu wyczytałam to należy parować właśnie z pozycji mi fit a nie ustawień bluetooth - koledzy pomóżcie babie ;-) - co robię źle??? 

Screenshot_2017-01-27-16-14-15-174_com.xiaomi.hm.health.png

ok odinstalowałam i zainstalowałam jeszcze raz mi fit i się udało ;-)

Edited by marglcia

• mrosi locked this topic
  • Nezumi unlocked this topic