Waxy Posted January 21, 2017 Share Posted January 21, 2017 2.2.12 już do pobrania. Jest też update oprogramowania dla opaski.Gdzie znalazłeś tę wersję? Podaj link jak możesz Na apk mirror nie znalazłem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciek04 Posted January 21, 2017 Share Posted January 21, 2017 46 minut temu, fake4r napisał: 2.2.12 już do pobrania. Jest też update oprogramowania dla opaski. A gdzie znalazłeś tą wersję? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fake4r Posted January 21, 2017 Share Posted January 21, 2017 W sklepie play pojawiło się info o aktualizacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
milenium17 Posted January 21, 2017 Share Posted January 21, 2017 Sprawdziłem - wciąż brak opcji ID dla dzwoniącego i SMS, data wyświetlana w EN. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatis Posted January 23, 2017 Share Posted January 23, 2017 rozumiem że trick z wgraniem starszej mifit - włączeniu caller id i wgraniu ponownie nowej wersji nic nie daje ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FrisBy Posted January 23, 2017 Share Posted January 23, 2017 u mnie działa wgrywam wersje 2.2.7 Zastanawiam się tylko jak skutecznie odłączyć aplikację od sklepu aby mi się przypadkiem nie zaktualizowana. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatis Posted January 23, 2017 Share Posted January 23, 2017 (edited) hmmmm no niby można i tak ale czy przypadkiem inne fiuczery nie działają gorzej. Po coś te apdejty są ---- Ok, telefon w języku angielskim i caller id działa. Teraz pytanie czy to normalne że przy długich nazwach w ogóle nie ma powiadomienia o dzwonieniu ?? Czy da rade jakoś to obejść (po za zmianą nazwy )?? Edited January 23, 2017 by fatis Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemekb Posted January 24, 2017 Share Posted January 24, 2017 Wystarczy wyłączyć automatyczną aktualizację dla tej aplikacji w samym sklepie Play.Nie chciałem rezygnować z aktualizacji, więc nie mogąc się doczekać tej opcji dla PL zainstalowałem w końcu xposed i moduł app locale. Działa świetnie.Tapnięte z Redmi Note 3 Pro 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatis Posted January 24, 2017 Share Posted January 24, 2017 Korzystacie z Tools & Mi Band? Ogólnie Mi Fit mi się podoba , nie widzę potrzeby jej zastępowania ale....chciałbym żeby ikonki od powiadomień świeciły mi się dłużej i ewentualnie caller id by działał na języku polskim. Czy jak kupie ten program będę mógł tylko te dwa bajery podpicować a dane dalej by przechwytywało mifit. Czyli reasumując Tools & MiBand zajmowało by się powiadomieniami ale mifit nadal by służyło do ogarniania danych. I pytanie pomocnicze - czy po resecie telefonu do ustawień fabrycznych mifit pamięta moje zgromadzone statystyki bo w synchronizacji nic o mifit nie ma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bogusz89 Posted January 24, 2017 Share Posted January 24, 2017 Korzystacie z Tools & Mi Band? Ogólnie Mi Fit mi się podoba , nie widzę potrzeby jej zastępowania ale....chciałbym żeby ikonki od powiadomień świeciły mi się dłużej i ewentualnie caller id by działał na języku polskim. Czy jak kupie ten program będę mógł tylko te dwa bajery podpicować a dane dalej by przechwytywało mifit. Czyli reasumując Tools & MiBand zajmowało by się powiadomieniami ale mifit nadal by służyło do ogarniania danych. I pytanie pomocnicze - czy po resecie telefonu do ustawień fabrycznych mifit pamięta moje zgromadzone statystyki bo w synchronizacji nic o mifit nie ma. Jak najbardziej tak. Sam korzystam z tego tandemu i jest ok. Choć zamiast mi band tools polecam notify and fitness for mi band. Trochę droższy ale częściej aktualizowany z większymi możliwościami. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vergiliusz Posted January 25, 2017 Share Posted January 25, 2017 Czy xposed nie wsuwa baterii jak chomik sałatę, nawet tutaj opisywano ten problem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamuadamu Posted January 25, 2017 Share Posted January 25, 2017 2 godziny temu, Vergiliusz napisał: Czy xposed nie wsuwa baterii jak chomik sałatę, nawet tutaj opisywano ten problem. sam xposed nic nie wciąga, co najwyżej źle poustawiane moduły. sam używam "od zawsze" 5-6 modułów xposed i ich negatywny wpływ na baterię jest zerowy lub niedostrzegalny. Jedynym efektem ubocznym może być dłuższy start systemu - ale to już głównie zależy od romu i stopnia ingerencji modułów w system. W każdym razie xposed app locale jest pod tym względem bezpieczny 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vergiliusz Posted January 26, 2017 Share Posted January 26, 2017 19 godzin temu, adamuadamu napisał: sam xposed nic nie wciąga, co najwyżej źle poustawiane moduły. sam używam "od zawsze" 5-6 modułów xposed i ich negatywny wpływ na baterię jest zerowy lub niedostrzegalny. Jedynym efektem ubocznym może być dłuższy start systemu - ale to już głównie zależy od romu i stopnia ingerencji modułów w system. W każdym razie xposed app locale jest pod tym względem bezpieczny A czy mógłbyś mnie po kroku pokierować jak wgrać XPOSED? Ja co prawda wgrałem z XDA dla MIUI ale po restarcie miałem info że moduł jest nieaktywny i nic nie mogłem zrobić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamuadamu Posted January 26, 2017 Share Posted January 26, 2017 8 minut temu, Vergiliusz napisał: A czy mógłbyś mnie po kroku pokierować jak wgrać XPOSED? Ja co prawda wgrałem z XDA dla MIUI ale po restarcie miałem info że moduł jest nieaktywny i nic nie mogłem zrobić. same xposed dla MIUI - musisz niestety poszukać, bo nie używam MIUI. ogólnie, niezależnie od wariacji androida, wygląda to tak: 1. instalujesz xposed (plik w recovery + apka w systemie) - musisz mieć w apce potwierdzenie, że xposed działa 2. instalujesz moduł xposed - następnie przechodzisz do apki xposed i zaptaszkowujesz, że moduł ma być aktywny -> reboot 3. restart -> uruchamiasz moduł 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fake4r Posted January 26, 2017 Share Posted January 26, 2017 (edited) @Vergiliusz Ja instalowałem stąd http://en.miui.com/thread-78894-1-1.html Dla mojego Redmi 3 z romem 7.1.3.0 odpowiednio: *MIUI 6/7/8 BASED ON Android 5.1.X only XposedInstaller_3.0_alpha4_2.apk a potem przez twrp plik xposed-v87-sdk22-arm64-MIUI-edition-by-SolarWarez-20161126.zip Na sam koniec xmiui 0.1.6 https://forum.xda-developers.com/xposed/modules/xmiui-xposed-module-miui-7-tweaking-t3394130 (jak masz miui 8 to pewnie analogicznie tylko z odpowiednich linków) Edited January 26, 2017 by fake4r 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vergiliusz Posted January 26, 2017 Share Posted January 26, 2017 Dzięki za linki i poradę @fake4r Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnybiu Posted January 26, 2017 Share Posted January 26, 2017 Czy jest możliwość sprawdzenia jaką ma się opaskę tzn. Global czy China? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fake4r Posted January 26, 2017 Share Posted January 26, 2017 A masz pudełko? Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnybiu Posted January 26, 2017 Share Posted January 26, 2017 4 minuty temu, fake4r napisał: A masz pudełko? Tak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fake4r Posted January 26, 2017 Share Posted January 26, 2017 Wersja global ma pudełko ze znaczkiem CE i instrukcję po angielsku. I w sumie tym się różnią. Pomijam już np. różnice w odcieniach na ekranie bo to już osobna kwestia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnybiu Posted January 26, 2017 Share Posted January 26, 2017 Czyli wynika z tego, że mam China version. A oprócz odcieniem wyświetlacza jeszcze czymś innym się różni? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted January 26, 2017 Share Posted January 26, 2017 52 minuty temu, johnybiu napisał: A oprócz odcieniem wyświetlacza jeszcze czymś innym się różni? Chyba niczym, miałem do czynienia z obydwoma wersjami i różnic nie zauważyłem, działały identycznie. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Morvi Posted January 26, 2017 Share Posted January 26, 2017 Masz info na pudełku. Dodatkowo na pastylce znaczek CE - Global Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
marglcia Posted January 27, 2017 Share Posted January 27, 2017 (edited) Koledzy właśnie dotarł do mnie mi band 2 i oczywiście nie potrafię go sparować z moimi redmi note 3 pro - ściągnęłam mi fit ze sklepu play - połączyłam mi fit z kontem xiaomi i mam tylko taki ekran z moim imieniem - nic więcej nie mogę zrobić tzn. wejść w ustawienia i sparować z opaską - z tego co tu wyczytałam to należy parować właśnie z pozycji mi fit a nie ustawień bluetooth - koledzy pomóżcie babie - co robię źle??? ok odinstalowałam i zainstalowałam jeszcze raz mi fit i się udało Edited January 27, 2017 by marglcia Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnybiu Posted January 28, 2017 Share Posted January 28, 2017 Czy można wyłączyć opaske, gdy jest nie używana? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Veriael Posted January 28, 2017 Share Posted January 28, 2017 19 minut temu, johnybiu napisał: Czy można wyłączyć opaske, gdy jest nie używana? Można ją "wyłączyć" na dość długo, ale będzie problem z włączeniem. Raczej rozumiesz, o co mi chodzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnybiu Posted January 28, 2017 Share Posted January 28, 2017 2 minuty temu, Veriael napisał: Można ją "wyłączyć" na dość długo, ale będzie problem z włączeniem. Raczej rozumiesz, o co mi chodzi. Tak to ja nie chce Link to comment Share on other sites More sharing options...
fake4r Posted January 31, 2017 Share Posted January 31, 2017 Spotkał się ktoś ze szkłem ochronnym na mibanda2? Folie są dostępne, ale szkiełek nie widzę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FrisBy Posted January 31, 2017 Share Posted January 31, 2017 (edited) Szkła:http://www.gearbest.com/smartwatch-accessories/pp_393829.html Całkiem dobre, ale brzegi nie dochodzą. Mam od 5mcy i nie odpadło. Filmi z montażu:http://www.youtube.com/embed/D6R87iocNrk Edited January 31, 2017 by FrisBy Link to comment Share on other sites More sharing options...
fake4r Posted January 31, 2017 Share Posted January 31, 2017 Folię mam, pytałem o szkło... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Waterloo Posted January 31, 2017 Share Posted January 31, 2017 Spotkał się ktoś ze szkłem ochronnym na mibanda2? Folie są dostępne, ale szkiełek nie widzę."Mi band 2 glass" w Ali, za 6$ prawie i napisane, że niby szkło. https://m.aliexpress.com/s/item/32687506347.htmlSent from my Redmi 3 using Tapatalk 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fake4r Posted January 31, 2017 Share Posted January 31, 2017 To raczej folia... No nic szkoda trochę. Pewnie nie będzie nigdy szkła na mb2.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Waterloo Posted January 31, 2017 Share Posted January 31, 2017 W Item descritpion jest Material - PET, czyli szkło tylko z nazwy :v W sumie szkoda, że nie robią do banda. Sent from my Redmi 3 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gregor002 Posted February 1, 2017 Share Posted February 1, 2017 Witam. Co zrobić, żeby po podniesieniu ręki pokazywał godzinę ?Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gregor002 Posted February 1, 2017 Share Posted February 1, 2017 Witam. Co zrobić, żeby po podniesieniu ręki pokazywał godzinę ?Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts