don_kamillo Posted August 19, 2016 Share Posted August 19, 2016 @pitt.eer Użyj tego: https://www.androidfilehost.com/?fid=24665539028713602 Link to comment Share on other sites More sharing options...
QMiui Posted August 19, 2016 Share Posted August 19, 2016 Ja mam pytanie z innej beczki , czy jest jakiś sposób na wyłączenie wybudzania Mi4s przyciskiem Power? Telefon i tak odpalam albo paluchem albo dwuklikiem a w kaburze Power po prostu sam się naciska. Link to comment Share on other sites More sharing options...
don_kamillo Posted August 19, 2016 Share Posted August 19, 2016 Może w Xposed byłby jakiś mod, bo systemowo się nie da. Power faktycznie jest bardzo delikatny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
QMiui Posted August 19, 2016 Share Posted August 19, 2016 Sprawdzałem xMiui i Miui Tweaks, niestety takiej opcji niewidzę więc szukam dalej.Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
luki156 Posted August 20, 2016 Share Posted August 20, 2016 Dnia 18.08.2016 o 23:00, don_kamillo napisał: Zauważyłem dziwny objaw. Gdy telefon leży na biurku podpięty do ładowarki/komputera, nie działa mi odblokowanie ekranu za pomocą podwójnego tapnięcia. Ekran wybudza się i natychmiast gaśnie. Czym to może być spowodowane? Jakieś uszkodzenie? Kabel i ładowarka oryginalne. Pewnie masz zainstalowany CM i on może odwalać cuda u mnie przynajmniej tak było, musiał byś wejść w ustawienia i wyłączyć "Charge Master" może to to. Link to comment Share on other sites More sharing options...
don_kamillo Posted August 20, 2016 Share Posted August 20, 2016 Nie, nie 😃 Mam najnowsze MIUI Polska 😃 Wysłane z mojego MI 4S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivanbohun Posted August 20, 2016 Share Posted August 20, 2016 Trochę zboczę z tematu.. Czy wersja MIUI 7.2.5.0 xiaomi .eu jest z rootem? nie mogę dograć Adaway bo w momencie gdzie prosi o roota i potwierdzenie wchodzac do Autostart->Uprawnienia mam tylko autostart.. uprawnienia.. i to wszystko. Możliwe ze wersja stabilna nie posiada roota?? Bo jeśli tak to muszę wgrywać wersję rozwojową MIUI Polska?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
don_kamillo Posted August 20, 2016 Share Posted August 20, 2016 (edited) Spróbuj dograć SuperSU z GooglePlay (to ponoć niektórym pomaga). Jak nie pomoże, zwyczajnie zaflaszuj w recovery. Bo zakładam, że masz odblokowany bootloader? Edited August 20, 2016 by don_kamillo Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivanbohun Posted August 20, 2016 Share Posted August 20, 2016 próbowałem, nic nie dało.. Jest jakas instrukcja? Np taka może być?... http://xiaomininja.com/2016/06/21/how-to-root-any-xiaomi-phone-running-miui-87/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
don_kamillo Posted August 20, 2016 Share Posted August 20, 2016 (edited) No ok, ale masz odblokowany bootloader? Wyłącz telefon, wciśnij Vol+ i power i sprawdź, czy wejdzie w recovery. Jeśli wejdzie w recovery (napis TWRP), to zainstaluj superSU z tego linka: https://download.chainfire.eu/969/SuperSU/UPDATE-SuperSU-v2.76-20160630161323.zip EDIT: A ta instrukcja jest lipna. Bo w sumie i tak nakazuje złamanie blokady bootloadera i wgranie TWRP. Edited August 20, 2016 by don_kamillo Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivanbohun Posted August 20, 2016 Share Posted August 20, 2016 nie nie mam, tel niedawno przyszedł z ibygou Link to comment Share on other sites More sharing options...
don_kamillo Posted August 20, 2016 Share Posted August 20, 2016 Nie wiem, co instaluje ibg na telefonach. Jeśli nie masz TWRP, to pewnie masz zablokowany bootloader. A jeśli nie masz TWRP, to nie chce mi się wierzyć, że masz ROM z MIUI Polska. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivanbohun Posted August 20, 2016 Share Posted August 20, 2016 (edited) Edited August 20, 2016 by ivanbohun Link to comment Share on other sites More sharing options...
luki156 Posted August 21, 2016 Share Posted August 21, 2016 23 godziny temu, don_kamillo napisał: Nie, nie Mam najnowsze MIUI Polska Wysłane z mojego MI 4S przy użyciu Tapatalka CM nie chodziło mi o CyanogenMod a CM Clean Master ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
don_kamillo Posted August 21, 2016 Share Posted August 21, 2016 Nigdy nie używałem takich rzeczy BTW. Porównałem dzisiaj wyświetlacze w swoim Mi4s i Mi4c dziewczyny. No i jej jest jakby bardziej jasny. I biel bielsza. Niby w obu jest ekran Sharp, ale inny model. Może to aż tak rzutować na kolorystykę? Czy kwestia złej jakości szkła, które mam na ekranie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
luki156 Posted August 21, 2016 Share Posted August 21, 2016 "Te rzeczy" jest szansa że ci się zainstalowały same ni automatem z Miui. A ekran taki raczej jest Mój wcześniejszy ZTE też był jaśniejszy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
don_kamillo Posted August 21, 2016 Share Posted August 21, 2016 W sumie jej ekran bardziej mi się podoba Poobserwuję działanie tego podwójnego tapnięcia przy następnym ładowaniu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
makakam Posted August 21, 2016 Share Posted August 21, 2016 (edited) Ekran dokładnie taki jest w mi4s jak piszesz, mam mi4c i od razu to zauważyłem. Jeśli chodzi o dt2w przy ładowaniu to u mnie ok, zawsze tak masz? Edited August 21, 2016 by makakam Link to comment Share on other sites More sharing options...
don_kamillo Posted August 21, 2016 Share Posted August 21, 2016 @makakam Teraz się uspokoiło. Może poprzedni soft coś nie grał... Mam nadzieję. Link to comment Share on other sites More sharing options...
QMiui Posted August 22, 2016 Share Posted August 22, 2016 Nie mogę znaleźć żadnej modyfikacji dotyczącej klawisza Power ale dam sobie spokój bo właśnie przyszło etui siliconowe (Black) nie dość że fajnie wygląda to ma wycięte otwory na ten przycisk i volume key a to załatwiło sprawę z wybudzaniem w kaburze.Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivanbohun Posted August 26, 2016 Share Posted August 26, 2016 Mam problem przy odblokowaniu bootloadera. W telefonie mam aktualnie MIUI7 xiaomi.eu, do odblokowania boota chciałem wgrać chińskiego deva (aktualny) przez aplikacje Aktualizacje -> z pliku .zip. No i tu jest problem, bo wyrzuca mi błąd "Nie można zweryfikować pliku aktualizacji". Robie to wg instrukcji..https://miuipolska.pl/instalacja-miui-2016-2/ I co teraz? Dodam że zgodę dostałem po 3 dniach.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zabek Posted August 26, 2016 Share Posted August 26, 2016 9 godzin temu, ivanbohun napisał: Mam problem przy odblokowaniu bootloadera. W telefonie mam aktualnie MIUI7 xiaomi.eu, do odblokowania boota chciałem wgrać chińskiego deva (aktualny) przez aplikacje Aktualizacje -> z pliku .zip. No i tu jest problem, bo wyrzuca mi błąd "Nie można zweryfikować pliku aktualizacji". Robie to wg instrukcji..https://miuipolska.pl/instalacja-miui-2016-2/ I co teraz? Dodam że zgodę dostałem po 3 dniach.. Sprawdź najpierw czy nie masz już przypadkiem odblokowanego boota https://miuipolska.pl/?faqs=jak-sprawdzic-status-bootloadera#more-14738 Obstawiam, że jeśli masz zainstalowane MIUI 7.2.5.0 xiaomi.eu to instalacja była przeprowadzana według tego poradnika: http://en.miui.com/thread-251450-1-1.html i nie masz zainstalowanego TWRP, przejdź przez punkt 9 i 10 z tego poradnika aby dograć TWRP i roota. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivanbohun Posted August 26, 2016 Share Posted August 26, 2016 boota odblokowałem dostając sms po 3 dniach. nic nie mogłem zrobic do momentu wgrania chona dev flash przez MIFlash i w wszystko poszło do przodu. Teraz zgodnie z poradnikiem wgrałem Flashify i TWRP aqua do mojego MI4S jednak w TWRP są same chińskie krzaczki i za cholere nie wgram MIUI Polska.. chyba musze poszukać innego twrp ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivanbohun Posted August 26, 2016 Share Posted August 26, 2016 1 godzinę temu, Zabek napisał: Sprawdź najpierw czy nie masz już przypadkiem odblokowanego boota https://miuipolska.pl/?faqs=jak-sprawdzic-status-bootloadera#more-14738 Obstawiam, że jeśli masz zainstalowane MIUI 7.2.5.0 xiaomi.eu to instalacja była przeprowadzana według tego poradnika: http://en.miui.com/thread-251450-1-1.html i nie masz zainstalowanego TWRP, przejdź przez punkt 9 i 10 z tego poradnika aby dograć TWRP i roota. odnośnie pkt 9 jak mam uruchomić run the Mi4S TWRP.cmd i skąd i gdzie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zabek Posted August 27, 2016 Share Posted August 27, 2016 @ivanbohun w pkt 2 masz link do mega z " ROM and Tools " 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
luki156 Posted August 30, 2016 Share Posted August 30, 2016 Czasami język TWRP można zmienić klawiszami Volume. A według TEJ metody ja nie instalowałem TWRP bo żaden się nie chciał zainstalować ten od aqua też. Natomiast po wejściu w tryb fastboot normalnie przez MiFlash zainstalowałem system, oczywiście po dokładnym wypełnieniu wcześniejszych kroków z instrukcji. Telefon odblokowałem wcześniej wg. oficjalnej metody. Link to comment Share on other sites More sharing options...
don_kamillo Posted August 31, 2016 Share Posted August 31, 2016 Pewnie wgrałeś jakieś stare TWRP. Stąd chińskie znaczki. W poście do aktualizacji z 6.8.11 był link do nowego TWRP dla Mi4s. Wysłane z mojego MI 4S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest zydowsky Posted September 1, 2016 Share Posted September 1, 2016 Mam problem. Z racji braku chęci na czekanie na kod od XIaomi, zflashowałem rom zgodnie z tą instrukcją: http://en.miui.com/thread-251450-1-1.html , wgrane również twrp i root. Sprawdziłem przez fastboota, bootloader jest odblokowany. Nie jestem w stanie zaaktualizować romu do tego od nas, wyskakuje błąd w twrp, a w apce aktualizacja brak możliwości zweryfikowania paczki. Ktoś wie co mogę z tym zrobić? zależy mi na czasie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
golaszm Posted September 1, 2016 Share Posted September 1, 2016 Jaka wersja TWRP i jaki komunikat błędu w TWRP? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest zydowsky Posted September 1, 2016 Share Posted September 1, 2016 twrp: v2.8.7.0, komunikat: Updating partition details... ...done MTP Enabled Installing '/sdcard/Download/xiaomi.eu_multi_Mi4s_6_8_25v8-5.1.zip'... Checking for MD5 file... Skipping MD5 check: no MD5 file found This package is for "aqua" devices; this is a "h815" Error executing binary in zip '/sdcard/Download/xiaomi.eu_multi_Mi4s_6_8_25v8-5.1.zip' Error flashing zip '/sdcard/Download/xiaomi.eu_multi_Mi4s_6_8_25v8-5.1.zip' Updating partition details... ...done Link to comment Share on other sites More sharing options...
golaszm Posted September 1, 2016 Share Posted September 1, 2016 A to spoko, mam to samo. Potrzebny jest notepad++ i 7zip. Musisz otworzyć archiwum z romem i przy pomocy notepad++ usunąć pierwszą linijkę kodu z pliku updater-script. Zapisujesz, idziesz do TWRP i już działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest zydowsky Posted September 1, 2016 Share Posted September 1, 2016 Wybawco! zadziałało. Czy teraz za każdym razem będę musiał tak robić? Co z ewentualną aktualizacją twrp? Link to comment Share on other sites More sharing options...
golaszm Posted September 1, 2016 Share Posted September 1, 2016 Mnie niestety nie udało się zaktualizować TWRP, więc każdorazowo wywalam linijkę. Swoją drogą - nie znalazłem najnowszej wersji TWRP w wydaniu dla Mi4S, Szukałem tu: https://twrp.me/Devices/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
busiek Posted September 1, 2016 Share Posted September 1, 2016 Witam, od 3 tygodni posiadam mi4s, i zauważyłem ze telefon sie wyczuwalnie nagrzewa w okolicach tylnego aparatu przy normalnym użytkowaniu, fb, messenger, chrome, wgrane jest miui polska 6.7.28, czy to normalne? Link to comment Share on other sites More sharing options...
don_kamillo Posted September 1, 2016 Share Posted September 1, 2016 Wyczuwalnie, znaczy ile ma stopni? Sprawdź w panelu sterowania. Mój ma tak do 40° C. Bardzo rzadko ma ponad 45° C (np. podczas rozmów przez BT w nagrzanym aucie). W tym miejscu jest zlokalizowany procesor, więc to logiczne, że będzie ciepło. Wysłane z mojego MI 4S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts