Dyskusja ogólna
26 topics in this forum
-
- 3 followers
- 543 replies
- 106.5k views
Witam wszystkich ! Jako że Mi4S nie ma swojego działu, zaczynam temat tutaj. Czy jest ktoś zainteresowany tym modelem i zamierza kupić albo już kupił ? Opłaca się względem zwykłej mi4 ? Czy lepiej dopłacić do Mi5 ? //Z25: Wątek zbiorczy, dotyczący najnowszego urządzenia Xiaomi. Poruszamy tylko ogólnikowe kwestie, które nie wymagają osobnego tematu.
Last reply by Djmaly, -
-
- 18 replies
- 1.5k views
Mineło 1,5 roku jak używam Mi4S. Właśnie mi pada (dziś ) ekran dotykowy, szaleje dotyk wszędzie i wszystkie aplikacje uruchamiają się losowo. Także w dniu jego agonii podsumuję trochę jakość tego telefonu. 1. Po zakupie i próbie zmiany softu, tel zaliczył zgon systemowy. Zdublowane konta xiaomi nie pozwalały mi używać telefonu przez dłuższy czas. Kilka tygodni walki i instalacji różnych softów. 2. Problemy z BL były, ale jakoś poszło. 3. W ciągu roku dwa razy wymieniałem tylne plecki (szkło pękąło w kieszeni spodni pod naciskiem). 4. Raz zamordował się przycisk włączania tel (również w kieszeni spodni). Pomogła wymiana całej tasiemki. 5. SOFT (g…
Last reply by Cysiu, -
- 1 reply
- 822 views
Witam chciałem zaktualizować żonie telefon użyłem XMT zainstalowałem wersję stabile i chyba coś nie tak zrobiłem bo po pierwsze znikło mi twrp po za tym wersja stabile która się zainstalował ma krzaki lub angielski proszę powiedzcie co teraz najłatwiej zrobić żeby jakoś wrócić do miui polska
Last reply by Lamcza, -
- 0 replies
- 731 views
Nie miałem pojęcia, gdzie pisać. Chciałem zainstalować Arise, ale do tego potrzeba 300 MB na pamięci systemowej. Po instalacji MIUI Polska mam jakieś 150 MB. Chyba, ze może jakoś odchudzić sam ROM? Tylko co wyrzucić? Wysłane z mojego MI 4S przy użyciu Tapatalka
Last reply by don_kamillo, -
- 64 replies
- 7.3k views
Znalazłem na oficjalnym forum taki temat: http://en.miui.com/thread-251450-1-1.html dotyczący instalacji custom ROMu na Mi 4S bez odblokowanego bootloadera. Czy ktoś z was już w ten sposób próbował, ewentualnie może potwierdzić, że się da i nic z telefonem się nie stanie? Kusi mnie żeby dzisiaj wieczorem wypróbować tę metodę.
Last reply by michals19s, -
- 1 follower
- 2 replies
- 981 views
Elo, Czy to już koniec wsparcia dl Mi4S? Telefon wyszedł na rynek 1,5 roku temu i aktualizacji (dobrych!) było jak na lekarstwo. Ktoś ma jakieś newsy czy już kupować nowy telefon czy jeszcze coś zaktualizują?
Last reply by Acid, -
- 6 replies
- 885 views
Wyszło szydło z worka. Wszędzie napisane jest, że ten telefon ma baterie polimerowa. Jakie moje było zdziwienie kiedy to otworzyłem ten telefon, żeby zmienić stara baterie bo coś mi nie podobał się czas pracy. Nowa kupiłem Li Ion bo polimerowej nie znalazłem. Do sedna wyjmuje stara baterie ibcobwidze - Li Ion !!! Co mam o tym myśleć? Producent kłamie czy ktoś inny? Co z tym można zrobić? Gdzie kupić faktycznie polimerowa baterie? Wysłane z mojego MI 4S przy użyciu Tapatalka
Last reply by tomrom1985, -
- 69 replies
- 7.3k views
Witam wszystkich po raz pierwszy Mając weekend przeprowadziłem aktualizacje mojego Mi4s do Antka 7. Rom z działu "Pobierz MIUI" Podzielę się moimi spostrzeżeniami przy aktualizacji. 1. Robiłem pełny wipe, za pierwszym razem nie zrobiłem i co niektóre programy miały problem. 2. Wgrywałem go przez TWRP, ja miałem 3.02, na końcu miałem dwa błędy w logach, ale to nie ma znaczenia 3. Po wgraniu tracimy nasz TWRP i blokuję się BL. Telefon działa ale bez TWRP i roota. 4. Odblokowałem BL w 3 min. Metoda MiFlashUnlock, zezwolenie sprzed prawie roku. 5. Wgrywamy nowy TWRP 3.03 dla Androida 7. Metoda przez fastboot'a. Ja pobrałem TWRP dla Mi4c. …
Last reply by emarcin, -
- 21 replies
- 2k views
Cześć! Mam Xiaomi Mi4s z wgranym romem z miui Polska, problem jest jednak taki ze telefon srednio 2-3 razy dziennie lubi sie wyłączyć i rebootowac, jesli to bylby zwykły reboot to z bogiem sprawa ale trwa on ok 15 min, bo wyskakuje aktualizacja (cos jak przy wgrwyaniu romu od nowa) Wgrywałem juz 2 rózne ROMY z Miui Polska i mam zawsze to samo, robiłem wipe, cache, system, data, storage i od nowa system i to samo..... Zainstalowałem nawet kolejny raz od nowa ROM i gralem antywirusa by wyeliminować wirusy.... keidyś tak sie nie działo... Czy ktoś wie jak zrobić by tel sie ciągle nie resetował? pzdr Kuba
Last reply by WaFel1985, -
Custom ROM
by pood- 6 replies
- 1.2k views
Polecacie jakieś inne romy działające na mi4s zamiast miuipolska? Chodzi mi o jak najlepszy wynik na baterii (optymalizacja w miui na mi4s kompletnie ssie) Dzięki za pomoc!
- 1 follower
- 7 replies
- 1.3k views
Jest może cyan na Mi4s? Jeśli tak to czy instalował go ktoś i znalazł jakieś błędy?
Last reply by AdrHark, -
- 65 replies
- 4.4k views
Ruszają beta testy MIUI8 na androidzie 7 dla naszych Mi4s http://en.miui.com/thread-462941-1-1.html Ktoś odważny?
Last reply by galakty, -
pokemon go
by szuler- 4 replies
- 1.3k views
Witam mam taki problem poniewaz moja dziewczyna xiaomi mi 4s z rootem a nie chce usuwac roota a chce pograc w pokemon go tyle ze nie chce wgrywac magisk bo najzwyczajniej na swiecie sie na tym nie znam a nie mam za bardzo pieniedzy w tej chwili zeby pojsc z tym do speca jeszcze jest taki powod ze boje sie sam przy nim co kolwiek robic bo boje sie ze cos zepsuje
Last reply by mrosi, -
- 27 replies
- 3.7k views
Za radą użytkownika @galakty, zainstalowałem sobie w telefonie Snapdragon Camera. Link do pobrania: Dzięki tej aplikacji odblokujemy tryb nagrywania w 4k (może komuś się przydać). Sama aplikacja jest dla Mi4c, ale oczywiście będzie działać na naszych Mi4s. Tutaj zamieszczam przykładowe, porównawcze filmiki.
Last reply by galakty, -
- 2 replies
- 1.3k views
Zamierzam kupić mi4s, zależy mi na dual simie i w związku z tym mam pytanie. Czy dual sim w 4s na dwóch kartach obsługuje 2G, 3G, 4G czy tak jak w huawei p9 lite druga karta ta w slocie mikro sd obsługuje tylko 2G? Bede wdzięczny za informacje.
Last reply by WaFel1985, -
- 3 replies
- 1.2k views
Witajcie, wiem, że mało tu użytkowników Mi4S, ale może ktoś wspomoże :> Jak jest z jakością zdjęć/filmów nagrywanych przy pomocy tego telefonu? Obecnie mam RN2 i chciałbym poczuć różnicę na plus.. Chciałem kupić Mi5 ze względu na super foty i OIS, ale co się okazuje to w tej chwili OIS nie działa, nie wiadomo czy to naprawią w przyszłości a po co mam przepłacać...
- 1 follower
- 5 replies
- 1.5k views
Co sądzicie o systemowym antywirusie? Jak na razie jedyne przy czym krzyczał o zagrożeniu to Lucky Patcher ale nie wiadomo dlaczego już przestał ( i bardzo dobrze bo mnie tym drażnił),czy komuś coś kiedyś znalazł? czy jest bo po prostu jest?
- 7 replies
- 2.2k views
Hej. Mam problem z nowym MI 4s. Wgrany mam soft MIUI 7 global i chciałabym przejść na 8 lub najlepiej na MIUI Polska. niestety z tego co przeczytałam na ten telefon nie ma oficjalnego globala i nie moge mieć aktualizacji do 8. Może ktoś mi pomóc i wytłumaczyć co mam w takiej sytuacji robić? Potrzebuje aktualizacji bo telefon sam się wyłącza od czasu do czasu oraz niektóre aplikacje wariują. Tak samo w trakcie pisania sms bądź pisania na messengerze włącza mi się pulpit.Nie działa również fastboot. Recovery również.Proszę o pomoc
Last reply by Szuja, -
- 60 replies
- 4.3k views
Szanowni, prosiłbym o info odnośnie 4S. Wydaje mi sie, ze to model w sam raz dla mnie - poszukuje niezbyt dużego (małe łapy) telefonu 2-sim z FHD. Przechodzę z xperia Z3 compact, świetny telefon ale niestety tyklo 1 sim, a mi do pracy potrzebny dwusimowiec. Łudzę się jeszcze, że SONY wyda jakiegoś killerskiego compacta na IFA 2016 w Berlinie, ale to raczej mało realne. Więc pozostaje np. ten xiaomi. Czy problemy z softem zostały ogarnięte? pamiętam, że Acid wspominał kiedyś, że globala nigdy nie będzie, ale czy obecny soft nie muli, nie zabija baterii chińskimi apkami? Mogę korzystać z j. angielskiego w telefonie, żaden to problem. z któr…
- 2 replies
- 1.4k views
Jestem już zdecydowany na Mi4S niestety zakup musi być koniecznie przez allegro. Od kogo polecacie zamówić?
- 6 replies
- 1.5k views
Cześć. Przyszedł do mnie nowy Mi 4S z wgranym miui 7 w wersji xiaomi.eu . Chciałbym jednak zainstalować na nim wersję miui 8. W wątku ( https://miuipolska.pl/instalacja-miui-2016-2/ ) przeczytałem, że najpierw muszę wgrać deweloperski rom chiński, a następnie odblokować bootloader. Problem jest tylko taki, że aplikacja Updater crashuje się za każdym razem, gdy chcę zrobić aktualizację do romu developerskiego. Być może przez to też nie mogę odblokować bootloadera w Mi Flash Unlock, bo proces dochodzi do 50% i wyskakuje błąd programu. Jak sobie z tym poradzić?
- 3 replies
- 1.5k views
Proszę o informacje ile trzyma Wam bateria i przy jakim użytkowaniu. U mnie aplikacje (zasobożerne): facebook, messenger, system android, używam MiBand Puls (bluetooth ON), endomodno, przeglądarka www itp. Czas pracy ekranu 3 h. Bateria wytrzymuje mi 1 dzień.
Last reply by fancik, -
- 8 replies
- 1.3k views
Witam. posiłkowałem się tym http://en.miui.com/thread-251450-1-1.html i porażka- trzymam przycisk power i tylko w windowsie słychać że się włącza i wyłącza, jak wyciągam lub wkładam kabel z gniazda, podobnie słychać tylko w win. że coś się dzieje, a na ekranie tel nic.
Last reply by Radzik, -
- 14 replies
- 1.8k views
Siemanko, dotarł do mnie mi4s, odblokowany bootloader i wgrane miui 8 by xiaomi.eu 6.7.14 rozwojowa (Przez technos). Mam następujące problemy >nawigacja odnajduje moja lokalizację natomiast szuka gps w kółko (pracuje jako kierowca i jest mi niezbędna) - problem zniknął możliwe, że wina pogody sam nie wiem. >problem z aplikacją notatnik,zatrzymywana jest choć z niej nie korzystam >czasem smsy są dostarczane z opóźnieniem. Pytanie do Was, czy tylko ja mam ww. problemy czy to normalne w tej wersji miui, zdaje sobie sprawę, że to świerzy temat i tzw bugi są normalne. Czy warto instalować 7 czy po prostu czekać na aktualizację? Z góry dziękuję…
Last reply by JokEEE, -
- 2 replies
- 1.2k views
Istnieje możliwość zmiany czasu naświetlania w aplikacji aparatu? Widzę tam tylko przedział do 1 sekundy, a chciałbym dłużej. Próbowałem innymi aplikacjami, ale bezskutecznie.
Last reply by don_kamillo,