Xiaomi 13 / 13 Pro / 13 Lite / 13 Ultra
Subforums
-
- 626
- 346
- 626
- 17
Aplikacje (15,322 visits to this link)
16 topics in this forum
-
- 1 follower
- 11 replies
- 371 views
Czy u Was na Xiaomi 13 też nie ma niektórych funkcji opisanych w tym artykule? https://miuipolska.pl/hyperos-2-0-po-polsku-co-sie-zmienilo/ Jak dotąd po 2 dniach używania zauważyłem takie różnice/braki: Brak opcji tapety SI. Nie wiem czy to bug, ze nie mam takiej opcji czy dla Xiaomi 13 tej funkcji po prostu nie ma Skaner dokumentów w aparacie wygląda jak w hyperOS 1.0 Brak opcji tworzenia PDF bezpośrednio z aparatu Ustawienia Głosności i jasności w Centrum Funkcji wywołane po przytrzymaniu nadal mają rozmazane tło tak jak w hyperOS 1.0 a miało być przezroczyste jak w czystym androidzie
Last reply by Kacper Skrzypek, -
-
- 2 replies
- 1.4k views
Jak robię zdjęcia, czy z SI czy bez to zanim wykonam zdjęcie jest w miarę OK może pomijając lampy uliczne skierowane pod obiektyw na jasnej ulicy ( duża plama się robi od lampy ) Natomiast jak zrobię zdjęcie w nocy i zrobię zdjęcie gdzie niebo widziane oczami jest czarne, to aparat po przetworzeniu zdjęcia robi jaśniejsze niebo jakby dopiero się robiło ciemno i pokazuje mi chmury na niebie. Da się to jakoś ustawić? Czy tylko komputerowo? Chyba poza miastem nie jest to tak widoczne i wygląda to naturalniej.
Last reply by pawelt, -
- 2 replies
- 498 views
Jak mogę wyłączyć "Zielona kropkę" kiedy korzystam z mikrofonu albo aparatu?
Last reply by brawo, -
- 2 followers
- 4 replies
- 333 views
Witam pytanie do Kacpra mam wgrany OS 1.0.24.6.3 DEV chce wgrać stable OS 1.0.9.0.UMCCNXM Czy będę mógł to wgrać jako aktualizacja czy będzie potrzeba wyczyszczenia wszystkiego. Z góry dziękuje za pomoc.
Last reply by Master, -
- 1 follower
- 0 replies
- 697 views
Mam problem z TWRP. Chciałem zaktualizować hyperos, ale niestety po odpaleniu TWRP nie działa dotyk. Macie jakieś rozwiązanie tego problemu?
Last reply by Jakub Nogała, -
- 4 replies
- 2k views
Witam, moja mama używa telefonu zakupionego z Chin w wersji Global i nie dostaje żadnej nowej aktualizacji chyba od dwóch miesięcy. Szukałem ostatniej aktualizacji recovery w formie zip, ale gdy próbuję ją wybrać to w trakcie weryfikacji wyskakuje mi że nieoficjalny rom chyba. Wyszła aktualizacja na HyperOS w xiaomi 13 pro? Bo nie mam pojęcia teraz. Jak ktoś ma, to proszę o podesłanie. Obecnie ma wersje MIUI 14.0.6.0.UMBMIXM
Last reply by hexi, -
- 11 replies
- 2k views
Witam. Mam zamiar kupić mi 13. Zależy mi przede wszystkim na bezproblemowym nagrywaniu rozmów i bezproblemowym działaniu GooglePay. Myślę nad chińską wersją bo jednak ceny sporo niższe. Czy prócz języka Pl tam będzie wszystko działało? I Czy jeśli chciałbym wgrać coś innego to na taką wersję chińską też coś mogę wgrać np miui.eu?
Last reply by Master, -
- 3 replies
- 655 views
Użytkuję telefon od kilku miesięcy i jak widzę zoom 3,2x służy za bezstratne przybliżenie tak? A czy ma wpływ na główną matrycę? W sensie czy bez zbliżenia tego 3,2x jak zrobię zdjęcie to ono jakoś się wyostrzy dzięki temu dodatkowemu obiektywowi, czy raczej są to osobne obiektywy? Bo nie jestem pewien co to znaczy, a fora zagraniczne tłumaczą to w 13 ultra gdzie jest zoom 5,2x chyba, że jest to bezstratny zoom z przybliżeniem 10krotnym stosowanym oprogramowaniem. Natomiast mnie interesuje właśnie zoom 3,2x czy on za ostrość głównej matrycy odpowiada, czy jednak są to odseparowane od siebie obiektywy?
Last reply by erem, -
- 3 followers
- 8 replies
- 3.6k views
Witam wszystkich, jestem tu nowy i od razu zaznaczę, że trochę zielony w temacie. Jakiś czas temu kupiłem 13pro z Chin, miał zainstalowany soft Miui.eu . Telefon działał bez zarzutu ale gdy przeczytałem o HyperOs podkusiło mnie, żeby go zainstalować. Pierwsza instalacja poszła dobrze ale przy próbie aktualizacji do obecnej wersji system się nie uruchomił. Po dłuższym czasie naciskania przycisków udało mi się wejść w fastboot i zainstalowałem ostatnią stabilną wersję MIUI: V14.0.28.0.TMBCNXM . Wszystko niby zadziałało ale okazał się, że aplikacja aparat się nie uruchamia. Przywróciłem do ustawień fabrycznych i to samo, potem według poradnika zaistalowałem przez TWRP wers…
Last reply by Waldek Jurek, -
- 1 follower
- 0 replies
- 732 views
Xiaomi 13 Global Stable OS1.0.1.0.UMCMIXM (Mi Pilot Only) OTA Apply for V14.0.6.0 https://airtel.bigota.d.miui.com/OS1.0.1.0.UMCMIXM/miui-blockota-fuxi_global-V14.0.6.0.UMCMIXM-OS1.0.1.0.UMCMIXM-afa1eb7d3b-14.0.zip Recovery ROM https://airtel.bigota.d.miui.com/OS1.0.1.0.UMCMIXM/miui_FUXIGlobal_OS1.0.1.0.UMCMIXM_ab366ba8f8_14.0.zip Xiaomi 13 EEA Stable OS1.0.1.0.UMCEUXM (Mi Pilot Only) Recovery ROM https://airtel.bigota.d.miui.com/OS1.0.1.0.UMCEUXM/miui_FUXIEEAGlobal_OS1.0.1.0.UMCEUXM_0332150a82_14.0.zip Źródło: telegram Wysłane z mojego 2210132G przy użyciu Tapatalka
Last reply by czarek1212, -
- 1 follower
- 3 replies
- 367 views
Witam ma ktoś ostatnią dobrą wersję miui 14 dev wszystkie linki usunięte nie ma skąd pobrać z góry dziękuję Wysłane z mojego 2210132G przy użyciu Tapatalka
Last reply by czarek1212, -
- 1 follower
- 8 replies
- 1.2k views
Witam wszystkich, Nie ukrywam od początku, że idealnie byłoby, gdyby @Kacper Skrzypek lub Acid wypowiedział się na te tematy, bo najgłębiej w tym siedzą i mają szeroką, wieloletnią wiedzę. Bardzo poważnie rozważam powrót do stock ROM China z powodu problemów z Google Pay/Wallet. Root to dla mnie o jeden krok za daleko. Wersja dev jest dla mnie niezdatna do codziennego użytku. Chcę ten potencjalny powrót do stock wykonać świadomie (jeśli w ogóle) i uniknąć potem zaskoczeń - stąd pytania: 1. Czy mając wgrane TWRP i MIUI Polska 14 stable powrót z zablokowaniem bootloadera odbywa się za pomocą narzędzia Xiaomi Mi Flash Tool? 2. Czy Mi Flash Tool usunie TWR…
Last reply by grzeg8102, -
- 1 follower
- 1 reply
- 346 views
Witam, używam xiaomi eu. Czy jest prosto przegrać na miui rozwojowe ze stabilnego? Pobieram plik xiaomi nuwa w wersji co weekend ze strony xiaomi eu, i czytając ktoś się zapytał na stronie i że wystarczy po prostu rozumiem zainstalować ten plik tak jakbym ręcznie aktualizował nowe wydanie romu stabilnego przez TWRP? Czytam też, że dane nie zostaną wymazane ale nie mam pewności, więc proszę o pomoc. Edit: Wejść mam w zakładkę wipe, format data i poczekać aż się wyczyści. A potem zwyczajnie do install i wybrać folder zip z romem? Edit2: Źle przeczytałem, wystarczy zainstalować bez robienia formatu?
Last reply by grzegorz.lki, -
Witam, mam xiaomi 13 pro z romem xiaomi eu społecznościowym, i nie jest mi on tak potrzebny, zaś potrzebne są mi płatności google pay na chwilę obecną i zastanawiam się, czy jak zainstaluję globala bądź wersję europejską to usługa google pay będzie bez błędu " niecertyfikowane urządzenie " działać? Czy raczej muszę z magiskiem coś kombinować i podobno wgrać jakieś moduły? Proszę o odpowiedź.
Last reply by hexi, -
- 9 replies
- 1.3k views
Witam, używam xiaomi 13 pro z oprogramowaniem xiaomi eu. Weszła 2 dni temu łatka, dziś wykonałem płatność i za drugim razem znowu powrócił komunikat " urządzenie nie spełnia wymogów bezpieczeństwa " da się jakoś to obejść zanim zostanie to naprawione? Mam na myśli jakimś magiskiem czy czymś, bo do 19 listopada 2 płatności muszę wykonać zbliżeniowo telefonem. Edit: Czy zablokowanie bootloadera do xiaomi 13 pro z oryginalnym romem global czy eu, przywróci mi płatności google pay?
Last reply by hexi, -
Jestem nabywcą nowego Xiaomi 13. Próbuję ustawić dotychczas wykorzystywane konta pocztowe. W starym Redmi w "Narzędziach" była do wybory opcja "poczta" i tam konfigurowałem konto na WP i drugie na innym serwerze. Tutaj w narzędziach nie ma takiej opcji. I niestety szukając sposobu dopisałem konto WP do google'owego Gmaila. Niestety to trochę skomplikowało mi korzystanie z konta on-line przez stronę internetową w komputerze. Moje pytanie: czy jest dostępna gdzieś opcja "Poczta"? Czy jest sposób aby odczepić lub usunąć założone konto z WP? (w ustawieniach aplikacji Gmaila jest opcja "dodaj konto", ale nie ma usuń konto)
Last reply by anemusek,