hexi Posted November 18, 2023 Posted November 18, 2023 (edited) Witam, używam xiaomi eu. Czy jest prosto przegrać na miui rozwojowe ze stabilnego? Pobieram plik xiaomi nuwa w wersji co weekend ze strony xiaomi eu, i czytając ktoś się zapytał na stronie i że wystarczy po prostu rozumiem zainstalować ten plik tak jakbym ręcznie aktualizował nowe wydanie romu stabilnego przez TWRP? Czytam też, że dane nie zostaną wymazane ale nie mam pewności, więc proszę o pomoc. Edit: Wejść mam w zakładkę wipe, format data i poczekać aż się wyczyści. A potem zwyczajnie do install i wybrać folder zip z romem? Edit2: Źle przeczytałem, wystarczy zainstalować bez robienia formatu? Edited November 18, 2023 by hexi
grzegorz.lki Posted November 18, 2023 Posted November 18, 2023 @hexi jak chcesz tylko zaktualizować do najnowszej bety ze stabilnego to proponuję zastosować się do poradnika punkt 2.3 aktualizacja przez fastboot, jak zalecają do najnowszej wydanej bety z HyperOS https://miuipolska.pl/jak-zainstalowac-xiaomi-eu-na-xiaomi-13-i-13-pro/ Dodatkowo czytaj też wszystkie odnośniki aby uniknąć błędów ze sterownikami itd. W razie co można jeszcze zajrzeć i poczytać bardzo obszerny wątek
Recommended Posts