Jump to content

Recommended Posts

Posted

Czy u Was na Xiaomi 13 też nie ma niektórych funkcji opisanych w tym artykule? https://miuipolska.pl/hyperos-2-0-po-polsku-co-sie-zmienilo/

Jak dotąd po 2 dniach używania zauważyłem takie różnice/braki:

1. Brak opcji tapety SI. Nie wiem czy to bug, ze nie mam takiej opcji czy dla Xiaomi 13 tej funkcji po prostu nie ma
  2. Skaner dokumentów w aparacie wygląda jak w hyperOS 1.0 Brak opcji tworzenia PDF bezpośrednio z aparatu
  3. Ustawienia Głosności i jasności w Centrum Funkcji wywołane po przytrzymaniu nadal mają rozmazane tło tak jak w hyperOS 1.0 a miało być przezroczyste jak w czystym androidzie
Posted
  1. Ustawienia > Personalizacja > Tapeta > nie masz tu opcji Dynamiczne tapety SI?
  2. Skanowanie dokumentów, jeśli się zmieniło, to w samym Skanerze, a nie w Aparacie.
  3. W takim razie nie do końca mnie zrozumiałeś ;) W centrum funkcji tak będzie. Chodzi o głośność wywoływaną z przycisków głośności.
Posted

1. Nie, nie mam takiej opcji. Załączam screen 

2. ok, faktycznie w Skanerze wygląda to jak na screenie. Jak dotąd nawet nie wiedziałem o tej aplikacji 🙂 Korzystam z aparatu, przestawiam na funkcję Dokumenty, a potem wybieram obrazy z galerii i tworzę PDF. Ale osobna apka faktycznie to trochę przyspieszy i uprości. Dzięki 

3. no to chyba dalej nie rozumiem..U mnie nigdy głośność wywoływana z przycisków głośności nie zamazywała całego ekranu

Screenshot_2025-01-02-11-08-25-617_com.android.thememanager.jpg

Posted
18 minut temu, grzeg8102 napisał(a):

3. no to chyba dalej nie rozumiem..U mnie nigdy głośność wywoływana z przycisków głośności nie zamazywała całego ekranu

Jak wywołasz głośność, to na dole masz przycisk rozwinięcia tej głośności i możesz oddzielnie dostosowywać dzwonek, powiadomienia itd. W HyperOS 1 było to pełnoekranowe, teraz nie jest.

19 minut temu, grzeg8102 napisał(a):

1. Nie, nie mam takiej opcji. Załączam screen 

Jaką masz wersję aplikacji Motywy?

Posted (edited)

jeśli chodzi ci o te trzy kropki na górze paska który pokazuje się Po wciśnięciu przycisku głośności to już teraz rozumiem🙂

IMG_20250102_113715.jpg

Wersja apki Motywy to u mnie 7.1.1.2

Edited by grzeg8102
Posted
1 minutę temu, grzeg8102 napisał(a):

jeśli chodzi ci o te trzy kropki na górze paska który pokazuje się Po wciśnięciu przycisku głośności to już teraz rozumiem🙂

Tak, tak, przyzwyczajenie. ;)

A korzystasz z Motywów? Bo nie wiem, czy nie trzeba najpierw w nie wejść, zaakceptować tych ich warunków i potem spróbować. @Acid u siebie na 13 ma tę opcję.

Posted (edited)

ok i już się wyjaśniło. Nie korzystałem z apki Motywy bezpośrednio. Wchodziłem tam przez ustawienia tak jak pisałeś. Wszedłem w Motywy i poszperałem w ustawieniach i okazało sie, że tam jest konto Xiaomi do ktorego możma się zalogowac. Zalogowałem sie i teraz pojawiła się sekcja Dynamiczne tapety SI. Wpierw trezba było zaakceptowac po zalogowaniu warunki użytkowania funkcji Beta i pojawiło sie. Dzięki za naprowadzenie🙂. Pobawie się tym.

Screenshot_2025-01-02-11-42-20-189_com.android.thememanager.jpg

brakuje tam chyba trochę tłumaczenia

Screenshot_2025-01-02-11-47-24-218_com.android.thememanager.jpg

Są chyba jakieś ograniczenia tych generacji. Pierwsze zdjęcie jakie dałem do generacji zostało przetworzone, ale drugie i trzecie zniknęły po uprzedniej informacji, że są w kolejce. Wygląda na to, że można tylko 1 zdjęcie sobie tak przerobić, albo to jakiś bug w tej usłudze. 

Edited by grzeg8102
  • Like 1
Posted
30 minut temu, grzeg8102 napisał(a):

brakuje tam chyba trochę tłumaczenia

To pierwsze przetłumaczyłem parę dni temu, drugie ogarnę zaraz.

Co do ilości zdjęć - raczej to bug, u mnie ogarnęło parę bez problemu.

• Like 1
Posted

Na recenzjach xiaomi 15 widziałem, że np. przy edycji ekranu blokady te wszystkie tapety ze stylami są też dynamiczne. Xiaomi 13 tego nie będzie mieć?

Posted

Xiaomi zablokowało tę opcję dla Globala (albo w sumie może i nie zablokowało, ale jest sprawdzane, czy motyw wspiera tę opcję i to może być niekompatybilne do końca z chińskimi Motywami), więc z tego powodu nie ma jej (na razie) jeszcze i u nas. Zwróciłem uwagę, może będzie w kolejnej wersji.

edit: dodane.