grzeg8102 Posted January 2 Posted January 2 Czy u Was na Xiaomi 13 też nie ma niektórych funkcji opisanych w tym artykule? https://miuipolska.pl/hyperos-2-0-po-polsku-co-sie-zmienilo/ Jak dotąd po 2 dniach używania zauważyłem takie różnice/braki: Brak opcji tapety SI. Nie wiem czy to bug, ze nie mam takiej opcji czy dla Xiaomi 13 tej funkcji po prostu nie ma Skaner dokumentów w aparacie wygląda jak w hyperOS 1.0 Brak opcji tworzenia PDF bezpośrednio z aparatu Ustawienia Głosności i jasności w Centrum Funkcji wywołane po przytrzymaniu nadal mają rozmazane tło tak jak w hyperOS 1.0 a miało być przezroczyste jak w czystym androidzie
Kacper Skrzypek Posted January 2 Posted January 2 Ustawienia > Personalizacja > Tapeta > nie masz tu opcji Dynamiczne tapety SI? Skanowanie dokumentów, jeśli się zmieniło, to w samym Skanerze, a nie w Aparacie. W takim razie nie do końca mnie zrozumiałeś W centrum funkcji tak będzie. Chodzi o głośność wywoływaną z przycisków głośności.
grzeg8102 Posted January 2 Author Posted January 2 1. Nie, nie mam takiej opcji. Załączam screen 2. ok, faktycznie w Skanerze wygląda to jak na screenie. Jak dotąd nawet nie wiedziałem o tej aplikacji 🙂 Korzystam z aparatu, przestawiam na funkcję Dokumenty, a potem wybieram obrazy z galerii i tworzę PDF. Ale osobna apka faktycznie to trochę przyspieszy i uprości. Dzięki 3. no to chyba dalej nie rozumiem..U mnie nigdy głośność wywoływana z przycisków głośności nie zamazywała całego ekranu
Kacper Skrzypek Posted January 2 Posted January 2 18 minut temu, grzeg8102 napisał(a): 3. no to chyba dalej nie rozumiem..U mnie nigdy głośność wywoływana z przycisków głośności nie zamazywała całego ekranu Jak wywołasz głośność, to na dole masz przycisk rozwinięcia tej głośności i możesz oddzielnie dostosowywać dzwonek, powiadomienia itd. W HyperOS 1 było to pełnoekranowe, teraz nie jest. 19 minut temu, grzeg8102 napisał(a): 1. Nie, nie mam takiej opcji. Załączam screen Jaką masz wersję aplikacji Motywy?
grzeg8102 Posted January 2 Author Posted January 2 (edited) jeśli chodzi ci o te trzy kropki na górze paska który pokazuje się Po wciśnięciu przycisku głośności to już teraz rozumiem🙂 Wersja apki Motywy to u mnie 7.1.1.2 Edited January 2 by grzeg8102
Kacper Skrzypek Posted January 2 Posted January 2 1 minutę temu, grzeg8102 napisał(a): jeśli chodzi ci o te trzy kropki na górze paska który pokazuje się Po wciśnięciu przycisku głośności to już teraz rozumiem🙂 Tak, tak, przyzwyczajenie. A korzystasz z Motywów? Bo nie wiem, czy nie trzeba najpierw w nie wejść, zaakceptować tych ich warunków i potem spróbować. @Acid u siebie na 13 ma tę opcję.
grzeg8102 Posted January 2 Author Posted January 2 (edited) ok i już się wyjaśniło. Nie korzystałem z apki Motywy bezpośrednio. Wchodziłem tam przez ustawienia tak jak pisałeś. Wszedłem w Motywy i poszperałem w ustawieniach i okazało sie, że tam jest konto Xiaomi do ktorego możma się zalogowac. Zalogowałem sie i teraz pojawiła się sekcja Dynamiczne tapety SI. Wpierw trezba było zaakceptowac po zalogowaniu warunki użytkowania funkcji Beta i pojawiło sie. Dzięki za naprowadzenie🙂. Pobawie się tym. brakuje tam chyba trochę tłumaczenia Są chyba jakieś ograniczenia tych generacji. Pierwsze zdjęcie jakie dałem do generacji zostało przetworzone, ale drugie i trzecie zniknęły po uprzedniej informacji, że są w kolejce. Wygląda na to, że można tylko 1 zdjęcie sobie tak przerobić, albo to jakiś bug w tej usłudze. Edited January 2 by grzeg8102 1
Kacper Skrzypek Posted January 2 Posted January 2 30 minut temu, grzeg8102 napisał(a): brakuje tam chyba trochę tłumaczenia To pierwsze przetłumaczyłem parę dni temu, drugie ogarnę zaraz. Co do ilości zdjęć - raczej to bug, u mnie ogarnęło parę bez problemu. 1
kozuro Posted January 6 Posted January 6 Na recenzjach xiaomi 15 widziałem, że np. przy edycji ekranu blokady te wszystkie tapety ze stylami są też dynamiczne. Xiaomi 13 tego nie będzie mieć?
Kacper Skrzypek Posted January 6 Posted January 6 Xiaomi zablokowało tę opcję dla Globala (albo w sumie może i nie zablokowało, ale jest sprawdzane, czy motyw wspiera tę opcję i to może być niekompatybilne do końca z chińskimi Motywami), więc z tego powodu nie ma jej (na razie) jeszcze i u nas. Zwróciłem uwagę, może będzie w kolejnej wersji. edit: dodane.
kozuro Posted January 6 Posted January 6 Dzięki za szybką odpowiedź. Jest już jakaś wstępna data kolejnej aktualizacji?
Recommended Posts