Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam, mam xiaomi 13 pro z romem xiaomi eu społecznościowym, i nie jest mi on tak potrzebny, zaś potrzebne są mi płatności google pay na chwilę obecną i zastanawiam się, czy jak zainstaluję globala bądź wersję europejską to usługa google pay będzie bez błędu " niecertyfikowane urządzenie " działać? Czy raczej muszę z magiskiem coś kombinować i podobno wgrać jakieś moduły? Proszę o odpowiedź.

Posted

Na globalu nie możesz zablokować bootloadera, więc przez samo to będzie brak certyfikacji.
A.od tygodnia google ostro mąci z certyfikacją i jest przez to kupa problemów żeby ich obejść co do płatności na dzień dzisiejszy jest 2-1 dla google

Wysłane z mojego PocoX3 NFC przy użyciu Tapatalka

Chyba że aplikacja twojego banku ma opcję blika zbliżeniowego to tutaj google nie ma nic do gadania.

Wysłane z mojego PocoX3 NFC przy użyciu Tapatalka

Posted
14 minut temu, Netoper napisał(a):

Na globalu nie możesz zablokować bootloadera, więc przez samo to będzie brak certyfikacji.

Cytuję z głównej strony:

"Alternatywy to powrót do wersji Global/China i zablokowanie bootloadera (trzeba tu zwrócić uwagę na posiadany model telefonu!) bądź aktywacja Blika Zbliżeniowego, o ile obsługuje go Wasz bank.

Więc chyba wprowadzasz pytającego w błąd.

Posted

Nie, nie wprowadza.

Jeśli @hexi ma chińską wersję Xiaomi 13 Pro, to zablokować bootloader może TYLKO na ROM-ie China (stąd adnotacja o konieczności sprawdzenia modelu telefonu). Na Globalu bez PlayIntegrityFix płatności nie przejdą.

• Like 1