Problemy techniczne
85 topics in this forum
-
- 1 follower
- 1 reply
- 159 views
Nie mogę zainstalować apk bo wyskakuje taki komunikat? : aplikacja nie została zainstalowana bo jest niezgodna z twoim telefonem. 1.0.9.0 EEA
Last reply by Marrik, -
-
- 2 followers
- 18 replies
- 5.8k views
Cześć, dziś po aktualziacji do HyperOs by Xiaomi .eu zniknęła mi opcja Esim. W global miałem ją aktywną. Miałem zamiar przejść na esim wcześniej ale na szczęście zwlekałem do aktalizacji. Tak ma być czy coś jeszcze muszę zrobić? Telefon w wersji 2211133G kupiony z Ali, wysyłka z Hiszpani. Z góry dzięki za odpowiedź
Last reply by Dominik Kopeć, -
- 1 follower
- 0 replies
- 119 views
Witam serdecznie Wszystkich, bardzo proszę o pomoc. Kupiłem przed dwoma tygodniami telefon Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ i ma on taki problem, że jeśli zgubi gdzieś sieć (brak zasięgu), to nie potrafi samodzielnie odzyskać jej ponownie. Jedynym sposobem jest zrestartowanie telefonu. Dzieje się tak niezależnie od sieci operatora, a same karty działają w innych telefonach normalnie. Przełączanie w tryb samolotowy również nie pomaga - musi być reset. Gdy telefon zgubi sieć, nieaktywny jest też wybór preferowanej sieci (5G, LTE itd.). Problem jest częstszy, gdy łączy się z 5G. Jeżdżenie samochodem po prowincji jest udręką. Ciągła konieczność restartu. System twier…
Last reply by Krzysztofrybnik, -
- 0 replies
- 241 views
Cześć. Xiaomi 13. Bateria w telefonie trzyma bardzo dobrze. Ładując telefon (oryginalna ładowarka oraz inne droższe) jak ładują telefon jest wszystko ok. Powerbank też wszystko ok. Podpięcie pod komputer też wszystko ok. JEDNAK podczas ładowania w samochodzie pojawia się dziwne syczenie. Sprawdzałem pod 5 innymi kablami, tym oryginalnym od Xiaomi też. Na każdym to występuje. Syczenie od razu występuje po podłączeniu telefonu, czasem ustaje ale później znów to samo. Inne telefony jakie mam normalnie ładuje i nigdy nie miałem takiego problemu z tym. Nie jest to ładowarka pod zapalniczke tylko fabryczne wyjście w Daci Duster. Co z tym robić? Oddawać od razu na gwarancje…
Last reply by michalbmw, -
- 7 replies
- 186 views
Witam. Mam problem z instalacją roamu i nie wiem dlaczego, robię wszystko tak jak zawsze ale tym razem nie działa, mianowicie komputer nie może wyszukać telefonu "waiting for device..." debugowalem usb, otwierałem jako administrator i nic to nie daje... Przez twrp też nie idzie bo pisze ze mam 0 MB w pamięci telefonu, paczki z aktualizacja też nie widzi... Jakies pomysły? 🤔
Last reply by Kierzol994, -
- 1 follower
- 4 replies
- 246 views
Od jakiegoś czasu nie działa opcja wymazywania/gumka ,,PRO'' (usuwanie obiektów) w zdjęciach w aplikacji galeria, ma ktoś coś podobnie i czy ma ktoś jakieś rozwiązanie ?
Last reply by ratek0, -
- 1 follower
- 2 replies
- 261 views
Hej, Mam problem podczas korzystania ze słuchawek przez bluetooth oraz Stravy z GPS. Mianowicie, jeżeli mam włączony program do odtwarzania muzyki (Spotify, lub systemowy odtwarzacz MP3) bez włączonego GPS i Stravy, wszystko funkcjonuje normalnie. W momencie włączenia GPS i Stravy słuchawki w losowych momentach się wyciszają, a piosenka leci dalej. Po kilku sekundach wszystko wraca do normy. I tak w kółko. Testowałem telefon na słuchawkach Redmi Buds oraz Huawei. Widziałem w sieci, że wiele osób ma problem z wyciszającymi się słuchawkami ale nie znalazłem rozwiązania... Czy ktoś miał może podobny problem? Mój telefon: OS 1.0.5.0.UNH…
Last reply by kuszelax, -
- 17 replies
- 1.9k views
Witam, wgrałem przez globalnego MiFlasha system globalny. Wszystko działa, więc pomyślałem że sobie zablokuję bootloader, bo niby płatności google pay nie działają, mniejsza. No i blokując bootloader w MiFlash z tym samym oficjalnym romem ( sprawdzałem na paru stronach ), po instalacji włącza mi się tryb recovery, tylko chyba na dole pisze " lock bootloader " a reszta jest taka sama. Więc muszę odblokowywać znowu bootloader przez MiFlashUnlock i działa, no ale nie o to mi chodzi. Proszę o pomoc, xiaomi 13 pro.
Last reply by Netoper, -
- 14 replies
- 348 views
Witam Dziś zainstalowałem w Xiaomi 13 PRO najnowszy ROM HyperOS 1.0.24.7.28.DEV - ściągnięty ze stron i przeniesiony na telefon. Instalowane poprzez wybór instalacji z pliku. Niby wszystko poszło poprawnie. Ale w trakcie uruchamiania telefonu a przed zalogowaniem się do niego, zadzwonił telefon i odebrałem połączenie. Po zakończeniu połączenia zalogowałem się swoim wzorem do telefonu ale nie mogę uruchomić żadnych aplikacji systemowych. Np SMS, PeoPay, Portfel google, mojeIKP itp. Wypisuje mi komunikat "Poczekaj, dopóki urządzenie nie jest w pełni..." Resetowałem telefon - nic to nie dało. Przy próbie uruchomienia "Aktualizacji" również mam ten komunikat i nic z tym …
Last reply by Master, -
- 2 followers
- 9 replies
- 1k views
Witam szanowne grono i dziękuję za przyjęcie. W styczniu kupiłem telefon poprzez OLX(sprzedający nie mówił, że tel jest na raty) i w weekend przestała działać karta SIM. Wymiana na nową nic nie zmieniło i telefon poleciał na serwis a tam info, że telefon jest sprawny ale zablokowany w ORANGE 😕 Kontakt z salonem nic nie dał a infolinie kazała zgłosić sprawę na policję. Idzie jakoś odblokować telefon bez mieszania policji ? Proszę się nie śmiać, bo pierwszy raz kupiłem tel przez OLX i już się wkur.... Dziękuję za pomoc
Last reply by simcold, -
- 1 follower
- 27 replies
- 1.2k views
Witam serdecznie. Posiadam Xiaomi 13 ultra oraz wgrałem nowe oprogramowanie HyperOS OS1.0.9.0.UMACNXM Stable. oczywiście przez program MiFlash i jestem w d....... ponieważ niema polskiego języka a dodatkowo w ustawieniach programistycznych pokazuje mi że "Mi unlock status: this devices is locked" ( krótko: został zablokowany......). Ktoś mi pomoże...
Last reply by erem, -
- 0 replies
- 133 views
Aplikacja wyłącza sie, restartuje gdy wyjde z niej na chwile. Mam ustawioną kłódkę, a w uprawnieniach mam odznaczone wstrzymaj działanie aplikacji, jeśli nie jest używana, odznaczone również w uprawnieniach aplikacji - wstrzymuj aktywność aplikacji , jeśli jest nieużywana, Oszczędzanie energii bez ograniczeń, jak to naprawić aby się aplikacja nie resetowała?
Last reply by demoxik, -
- 1 follower
- 1 reply
- 119 views
Cześć. Mam Xiaomi redmi note 13 i nie wibruje przy połączeniach w trybie cichym. Powiadomienia na Messenger wibrują ale słabo. W ustawieniach zaznaczyłam wibracje w trybie cichym i przy połączeniach.Co mogę jeszcze sprawdzić?
Last reply by Master, -
- 1 follower
- 2 replies
- 177 views
Witam Zrobiłem sobie aktualizację środowiska systemowego do wersji jak w temacie. Po aktualizacji okazało się, iż z menadżera plików zginęła prywatna galeria plików ze zdjęciami czy jest możliwość jej odzyskania?
Last reply by krzepa, -
- 3 followers
- 15 replies
- 1.9k views
Witam, na tej wersji mój telefon z tradingshenzhen z Chin kupiony zatrzymał się z aktualizacjami. Wersje global sam zainstalowałem już jakiś czas temu z wersji Chińskiej na Global zanim wyszedł HyperOS, i jak pamiętam otrzymywałem aktualizacje do tej widocznej w tytule. Mam pobrany oryginalny ROM, jakieś chińskie ograniczenia? Spróbowałbym ręcznie pobrać ROM i spróbować zainstalować, pomożecie mi jaki to będzie po wersji 14.0.6 GLOBAL? Bo jest ich kilka.
Last reply by pikobelo234, -
- 2 followers
- 10 replies
- 349 views
Witam, Mam redmi note 13 pro i poco m6 i teraz pytanie. Czy da się zrobić ostre zdjęcie no dzieci tym telefonem? Każdy jeden najmniejszy ruch powoduje, że zdjęcie jest rozmazane. Lepsze zdjęcia robiła stary Samsung s8
Last reply by Yaxiz, -
- 2 replies
- 184 views
Hej. Od wczoraj świeci mi w telefonie jakaś lampka/dioda z lewej strony nad ekranem. Jak wyłączę telefon i tylko kliknę przycisk włączania to ona się zaczyna świecić. Kliknę drugi raz to się wyłącza. Jak telefon jest włączony to świeci cały czas. Pomocy, jak to wyłączyć bo po oczach trochę daje 😆🙈
Last reply by Master, -
- 2 followers
- 9 replies
- 2.4k views
Cześć, po aktualizacji do HyperOS jak ktoś napisze do mnie wiadomość na messengerze to jak klikam pływający dymek to nie pokazuje treści tylko biały ekran jak na screenie. Proszę o pomoc w naprawie tego uciążliwego błędu. Proszę z góry nie mówić, że to wina aplikacji messenger z FB. Przed aktualizacją do HyperOS było wszystko ok. Messenger najnowszy i zaktualizowany. Z góry dziękuję za pomoc co z tym można zrobić.
Last reply by Kacper Osiak, -
- 1 follower
- 7 replies
- 1.8k views
Witam, pojawił mi się taki problem ze na moich słuchawkach BT jak chce coś posłuchać na YT to dźwięk jest ledwo słyszalny i to pod warunkiem że panuje dookoła zupełna cisza. Jednakże dźwięk podczas rozmowy jest normalny. Na laptopie słuchawki nie mają problemu. W czym jest problem i jak go rozwiązać?
Last reply by Grzegorz Gajos, -
- 4 followers
- 6 replies
- 884 views
Witam, z jakiegoś powodu moje słuchawki BT działają o wiele ciszej niż na moim poprzednim Xiaomi 9t. Zmiana regionu na USA, Szwajcarię czy Indie nie pomogła. Mój ROM to global. Ma ktoś jakieś rozwiązanie?
Last reply by kagaw, -
- 1 follower
- 11 replies
- 808 views
Witam Zauważyłem problem z aktualizacją Mi Video System 1.0.6.0 UMCCNXM To wina firmware, czy coś sknociłem. Wysłane z mojego 2211133G przy użyciu Tapatalka
Last reply by Maverick1970, -
- 11 followers
- 129 replies
- 17.9k views
Witam, zrobiłem wczoraj swoją pierwszą transakcję, która nie przeszła z komunikatem " spróbuj ponownie " i musiałem odblokować czytnik palcem. Ponownie gdy przyłożyłem telefon do terminala to już transakcja przeszła. Natomiast dzisiaj jak wchodzę w aplikację google pay, to właśnie dostaję dymek taki jaki jest w tytule z dalszą częścią że może ono mieć roota lub korzystać z niecertyfikowanego oprogramowania. Mam telefon z Chin, więc od początku używam roma xiaomi eu z tej strony którego sam zainstalowałem, i czy to oznacza że nie mogę robić płatności google pay, czy jest to zwykły błąd systemowy? Proszę o pomoc, a zależy mi bardzo żeby płatności zbliżeniowe telefonem dział…
Last reply by Kacper Skrzypek, -
- 5 replies
- 1.1k views
Witam, W moim Xiaomi 13 przestało działać poprawnie szybkie ładowanie. Testowane na kilku oryginalnych ładowarkach i kablach, gdzie na innym telefonie działa poprawnie a u mnie już nie. Wygląda to w ten sposób, że zaczyna ładować 67W i przerywa po 1 sekundzie. Po obrócenie kabla o 180 stopni w ogóle nie ładuje. Tak samo jest w trybie recovery, więc podejrzewam, że uszkodzenie sprzętowe. Będę oddawał na gwarancję. Pytania 1. Czy jak mam zrootowany telefon to może być to powód do odrzucenia gwarancji? 2. Druga sprawa to czy przez twrp zaznaczając wszystkie pozycje mogę zrobić pełną kopie swojego telefonu? W przypadku gdy serwis przywróci mój telef…
Last reply by Netoper, -
- 2 followers
- 1 reply
- 694 views
Witam. Mam problem związany z zmiana tapety. Po ustawieniu zdjęcia z galerii jako tapety na dole pojawia się czarny pasek, a przy tapecie systemowej go nie ma. To samo na ekranie blokady. Da się coś z tym zrobić? Pozdrawiam
Last reply by grzegorz.lki, -
- 9 replies
- 2.5k views
Witam zauważyłem że telefon sam usuwa mi nagrane rozmowy, pozostawia ostatnie dwa tygodnie, dlaczego tak sie dzieje?
Last reply by FromWP,