Problemy techniczne
Przeglądaj pytania
Brak pytań do wyświetlenia
-
0 głosów8 odpowiedzi
-
0 głosów9 odpowiedzi
-
0 głosów0 odpowiedzi
-
0 głosów2 odpowiedzi
-
0 głosów8 odpowiedzi
93 pytań w tym forum
-
Nie mogę wgrać aktualizacji
Xiaomi 13 aktualizowałem do hyper os 3 przez twrp natomiast przy kolejnej aktualizacji jak wchodzę do twrp to nie woła hasła przez co nie można odszyfrować partycji i wgrać kolejnj aktualizacji. Czy to oznacza że dla hyper os 3 nie pasuje to twrp, które mam?
0 głosów8 odpowiedzi -
-
Nie mogę zablokować bootloadera - xiaomi 13 pro
Witam, wgrałem przez globalnego MiFlasha system globalny. Wszystko działa, więc pomyślałem że sobie zablokuję bootloader, bo niby płatności google pay nie działają, mniejsza. No i blokując bootloader w MiFlash z tym samym oficjalnym romem ( sprawdzałem na paru stronach ), po instalacji włącza mi się tryb recovery, tylko chyba na dole pisze " lock bootloader " a reszta jest taka sama. Więc muszę odblokowywać znowu bootloader przez MiFlashUnlock i działa, no ale nie o to mi chodzi. Proszę o pomoc, xiaomi 13 pro.
0 głosów18 odpowiedzi -
Brak Xiaomi Share w aplikacji Galeria (HyperOS 3)
Witajcie, Czy u Was też brakuje możliwości udostępniania zdjęć w aplikacji Galeria za pomocą Xiaomi Share? Jestem pewny, że to kiedyś działało, chyba na HyperOS 2 również. Rzadko tego używam, bo Google QuickShare jest bardziej uniwersalne (więcej urządzeń), ale odkryłem, że dzięki HyperOS 3 mogę wysyłać pliki bezpośrednio do iPada i z iPada to mojego Xiaomi 13. Problem w tym, że najpopularniejszy typ pliku, który chcę dzielić to zdjęcia, a jak zdjęcia to oczywiście z apki Galeria, bo najłatwiej i najwygodniej. W innych apkach mam do wyboru Xiaomi Share i wszystko działa, ale nie w Galerii... Mam ROM HyoerOS 3.0.2.0 czyli pierwszą wersję HyperOS3 dla X…
0 głosów9 odpowiedzi -
Instalacja TWRP na xiaomi 13 pro wersji rozwojowej xiaomi eu pytanie
Witam, widzę że wyszedł nowy TWRP do telefonu pod wersję nuwa. Czy mogę go zainstalować tak jak z poradnika do instalacji xiaomi eu na xiaomi 13 pro? Czy stary TWRP się usunie i zamieni z nowym? Oraz czy dane, system zostaną mi wymazane po wgraniu TWRP w nowej wersji, czy nie ma to związku z systemem xiaomi eu? Bo mam parę aplikacji, i jeśli się da to nie chciałbym robić formata a nie mam takiego rozeznania w tym.
0 głosów4 odpowiedzi -
Xiaomi 13 - problem z połączeniami
Cześć, Potrzebuje pomocy lub być może spojrzenia z innej perspektywy i nakierowania problemu na właściwe tory. Skończyły mi się już pomysły.. Na moim Xiaomi 13 wszystko było w porządku dopóki nie wykonałem factory reset z poziomu ustawień telefonu po uruchomieniu wystartował już w TWRP (3.7.1_12-Xiaomi13_V9.0_A15) zamiast finalnie uruchomić system MIUI Polska (OS2.0.108.0.VMCCNXM) który był zainstalowany już wcześniej. Zainstalowałem więc system przez fastboot, sugerując się tematami tutaj Wszystko wydawało się w porządku na pierwszy rzut oka telefon udało się skonfigurować (od zera, logując konta google i xiaomi dopiero po pierwszej konfiguracji i instal…
0 głosów0 odpowiedzi -
Redmi 13, nowy system win 11 nie wykrywa przez USB
Witam , przesiadłem się na Win 11 i system nie wykrywa urządzenia Redmi 13 przez USB, 1. Menadzer urządzeń - kontrolery magistrali uniwersalne - nieznane urządzenie USB (resetowanie portu nie powiodło sie) 2. Po zainstalowaniu ADB (przez dodaj starsze urządzenie) widoczny jest android ale nie aktywny - kod 10 3.Próbowałem zmienić sterownik do "nieiznanego urządzenia USB" ale win11 wykrzyczał że ma najlepsze sterowniki, próbowałem mu zapodać z dysku z katalogu ADP_driver to dał komunikat że sterowniki muszą być zgodne z prockiem x64. Steroniki ze strony xiaomi "USB_driver_R13" 4.Po podłączeniu starszej R…
0 głosów2 odpowiedzi -
Problem z przywróceniem do ustawień fabrycznych
Dzień dobry, zaczynając od początku, dzisiaj zrobiłem aktualizację do najnowszej wersji na moim Xiaomi 13, ponieważ od roku nie robiłem żadnej. Zrobiłem ją przez fastboota, ponieważ gdy zakupiłem telefon i chciałem wgrać TWRP stał się problem, który też opisywałem na forum. Lecz z nim sobie poradziłem tak, że wgrałem system poprzez fastboota i tyle, działało dobrze. Dziś zrobiłem update, wszystko git, postanowiłem zrobić przywrócenie do ustawień fabrycznych telefonu, żeby wyczyścic go i na nowo se wszystko poinstalować. Ale stała się dziwna rzecz wrzuciło mnie do TWRP nagle do recovery (jeśli dobrze rozumiem to to samo) no i nie wiedziałem co zrobić próbowałem wyłąc…
0 głosów8 odpowiedzi -
Redmi 13 Pro+ po zgubieniu sieci nie potrafi jej odzyskać ponownie.
Witam serdecznie Wszystkich, bardzo proszę o pomoc. Kupiłem przed dwoma tygodniami telefon Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ i ma on taki problem, że jeśli zgubi gdzieś sieć (brak zasięgu), to nie potrafi samodzielnie odzyskać jej ponownie. Jedynym sposobem jest zrestartowanie telefonu. Dzieje się tak niezależnie od sieci operatora, a same karty działają w innych telefonach normalnie. Przełączanie w tryb samolotowy również nie pomaga - musi być reset. Gdy telefon zgubi sieć, nieaktywny jest też wybór preferowanej sieci (5G, LTE itd.). Problem jest częstszy, gdy łączy się z 5G. Jeżdżenie samochodem po prowincji jest udręką. Ciągła konieczność restartu. System twier…
0 głosów4 odpowiedzi -
Xiaomi 13 HyperOs 2.0.2.0 problem z automatyczną jasnością ekranu.
Witam Przeszukałem internet i nic nie mogę znaleźć jak rozwiązać mój problem. Po aktualizacji do hyperos 2 z zupełnie innego powodu zrobiłem reset telefonu po tym resecie mam problem z auto jasnością telefon już ponad miesiąc używania i nadal się nie nauczył mojego dobierania jasności do otoczenia. Ciągle mi przyciemnia prawie na maksa w ciemnym pomieszczeniu. Znalazłem na forum jedno rozwiązanie tz wyczyszczenie danych aplikacji Device Health Services, ale ja tej aplikacji na hyperos 2 nie mam. Moja żona w innym telefonie z hyperos 1 ją ma ja nie mogę znaleźć. Mierzył się ktoś z tym problemem na hyperos 2.
0 głosów3 odpowiedzi -
Telefon utknął w trybie fastboot
Czesć, próbowałem dziś wgrać nowe TWRP do mojego mi 13 pro, pobrałem odpowiednią paczkę odpaliłem fastboot wpisałem odpowiednią komendę : fastboot flash recovery twrp.img następnie fastboot format userdata otrzymałem odpowiedz: format successfull ale nie moge wyjść z trybu fastboot, próbowałem kombinacji przycisków na tel. ale cały czas wraca do fastboot.
0 głosów3 odpowiedzi -
Błąd płatności nfc
Witam. Mam taki problem. Mam najnowsza łatkę do płatności a za każdym razem jak przykładam telefon do czytnika to jest błąd czemu?
0 głosów3 odpowiedzi -
'Syczenie' podczas ładowania tylko w samochodzie - Xiaomi 13
Cześć. Xiaomi 13. Bateria w telefonie trzyma bardzo dobrze. Ładując telefon (oryginalna ładowarka oraz inne droższe) jak ładują telefon jest wszystko ok. Powerbank też wszystko ok. Podpięcie pod komputer też wszystko ok. JEDNAK podczas ładowania w samochodzie pojawia się dziwne syczenie. Sprawdzałem pod 5 innymi kablami, tym oryginalnym od Xiaomi też. Na każdym to występuje. Syczenie od razu występuje po podłączeniu telefonu, czasem ustaje ale później znów to samo. Inne telefony jakie mam normalnie ładuje i nigdy nie miałem takiego problemu z tym. Nie jest to ładowarka pod zapalniczke tylko fabryczne wyjście w Daci Duster. Co z tym robić? Oddawać od razu na gwarancje…
0 głosów1 odpowiedź -
Nie można zainstalować apk
Nie mogę zainstalować apk bo wyskakuje taki komunikat? : aplikacja nie została zainstalowana bo jest niezgodna z twoim telefonem. 1.0.9.0 EEA
0 głosów1 odpowiedź -
MI 13 brak esim
Cześć, dziś po aktualziacji do HyperOs by Xiaomi .eu zniknęła mi opcja Esim. W global miałem ją aktywną. Miałem zamiar przejść na esim wcześniej ale na szczęście zwlekałem do aktalizacji. Tak ma być czy coś jeszcze muszę zrobić? Telefon w wersji 2211133G kupiony z Ali, wysyłka z Hiszpani. Z góry dzięki za odpowiedź
0 głosów18 odpowiedzi -
Nie mogę zainstalować roamu przez Fastbota
Witam. Mam problem z instalacją roamu i nie wiem dlaczego, robię wszystko tak jak zawsze ale tym razem nie działa, mianowicie komputer nie może wyszukać telefonu "waiting for device..." debugowalem usb, otwierałem jako administrator i nic to nie daje... Przez twrp też nie idzie bo pisze ze mam 0 MB w pamięci telefonu, paczki z aktualizacja też nie widzi... Jakies pomysły? 🤔
0 głosów7 odpowiedzi -
Nie działa gumka/wymazywanie ,,PRO'' w aplikacji galeria.
Od jakiegoś czasu nie działa opcja wymazywania/gumka ,,PRO'' (usuwanie obiektów) w zdjęciach w aplikacji galeria, ma ktoś coś podobnie i czy ma ktoś jakieś rozwiązanie ?
0 głosów4 odpowiedzi -
Redmi Note 13 bluetooth wycisza słuchawki podczas korzystania z GPS i Stravy
Hej, Mam problem podczas korzystania ze słuchawek przez bluetooth oraz Stravy z GPS. Mianowicie, jeżeli mam włączony program do odtwarzania muzyki (Spotify, lub systemowy odtwarzacz MP3) bez włączonego GPS i Stravy, wszystko funkcjonuje normalnie. W momencie włączenia GPS i Stravy słuchawki w losowych momentach się wyciszają, a piosenka leci dalej. Po kilku sekundach wszystko wraca do normy. I tak w kółko. Testowałem telefon na słuchawkach Redmi Buds oraz Huawei. Widziałem w sieci, że wiele osób ma problem z wyciszającymi się słuchawkami ale nie znalazłem rozwiązania... Czy ktoś miał może podobny problem? Mój telefon: OS 1.0.5.0.UNH…
0 głosów2 odpowiedzi -
Brak poprawnego działania telefonu do instalacji nowej wersji ROM
Witam Dziś zainstalowałem w Xiaomi 13 PRO najnowszy ROM HyperOS 1.0.24.7.28.DEV - ściągnięty ze stron i przeniesiony na telefon. Instalowane poprzez wybór instalacji z pliku. Niby wszystko poszło poprawnie. Ale w trakcie uruchamiania telefonu a przed zalogowaniem się do niego, zadzwonił telefon i odebrałem połączenie. Po zakończeniu połączenia zalogowałem się swoim wzorem do telefonu ale nie mogę uruchomić żadnych aplikacji systemowych. Np SMS, PeoPay, Portfel google, mojeIKP itp. Wypisuje mi komunikat "Poczekaj, dopóki urządzenie nie jest w pełni..." Resetowałem telefon - nic to nie dało. Przy próbie uruchomienia "Aktualizacji" również mam ten komunikat i nic z tym …
0 głosów14 odpowiedzi -
Zablokowany telefon u operatora
Witam szanowne grono i dziękuję za przyjęcie. W styczniu kupiłem telefon poprzez OLX(sprzedający nie mówił, że tel jest na raty) i w weekend przestała działać karta SIM. Wymiana na nową nic nie zmieniło i telefon poleciał na serwis a tam info, że telefon jest sprawny ale zablokowany w ORANGE 😕 Kontakt z salonem nic nie dał a infolinie kazała zgłosić sprawę na policję. Idzie jakoś odblokować telefon bez mieszania policji ? Proszę się nie śmiać, bo pierwszy raz kupiłem tel przez OLX i już się wkur.... Dziękuję za pomoc
0 głosów9 odpowiedzi -
Xiaomi 13 Ultra problem
Witam serdecznie. Posiadam Xiaomi 13 ultra oraz wgrałem nowe oprogramowanie HyperOS OS1.0.9.0.UMACNXM Stable. oczywiście przez program MiFlash i jestem w d....... ponieważ niema polskiego języka a dodatkowo w ustawieniach programistycznych pokazuje mi że "Mi unlock status: this devices is locked" ( krótko: został zablokowany......). Ktoś mi pomoże...
0 głosów27 odpowiedzi -
aplikacja wyłącza sie, restartuje gdy wyjde z niej na chwile
Aplikacja wyłącza sie, restartuje gdy wyjde z niej na chwile. Mam ustawioną kłódkę, a w uprawnieniach mam odznaczone wstrzymaj działanie aplikacji, jeśli nie jest używana, odznaczone również w uprawnieniach aplikacji - wstrzymuj aktywność aplikacji , jeśli jest nieużywana, Oszczędzanie energii bez ograniczeń, jak to naprawić aby się aplikacja nie resetowała?
0 głosów0 odpowiedzi -
Wibracje
Cześć. Mam Xiaomi redmi note 13 i nie wibruje przy połączeniach w trybie cichym. Powiadomienia na Messenger wibrują ale słabo. W ustawieniach zaznaczyłam wibracje w trybie cichym i przy połączeniach.Co mogę jeszcze sprawdzić?
0 głosów1 odpowiedź -
OS1.0.5.0.UMCEUXM - brak prywatnych plików w Menedżerze plików
Witam Zrobiłem sobie aktualizację środowiska systemowego do wersji jak w temacie. Po aktualizacji okazało się, iż z menadżera plików zginęła prywatna galeria plików ze zdjęciami czy jest możliwość jej odzyskania?
0 głosów2 odpowiedzi -
Telefon nie otrzymuje aktualizacji - Miui Global 14.0.6
Witam, na tej wersji mój telefon z tradingshenzhen z Chin kupiony zatrzymał się z aktualizacjami. Wersje global sam zainstalowałem już jakiś czas temu z wersji Chińskiej na Global zanim wyszedł HyperOS, i jak pamiętam otrzymywałem aktualizacje do tej widocznej w tytule. Mam pobrany oryginalny ROM, jakieś chińskie ograniczenia? Spróbowałbym ręcznie pobrać ROM i spróbować zainstalować, pomożecie mi jaki to będzie po wersji 14.0.6 GLOBAL? Bo jest ich kilka.
0 głosów15 odpowiedzi -
Apaeat
Witam, Mam redmi note 13 pro i poco m6 i teraz pytanie. Czy da się zrobić ostre zdjęcie no dzieci tym telefonem? Każdy jeden najmniejszy ruch powoduje, że zdjęcie jest rozmazane. Lepsze zdjęcia robiła stary Samsung s8
0 głosów10 odpowiedzi