Jump to content

Recommended Posts

Posted

Jestem nabywcą nowego Xiaomi 13. Próbuję ustawić dotychczas wykorzystywane konta pocztowe. W starym Redmi  w "Narzędziach" była do wybory opcja "poczta" i tam konfigurowałem konto na WP i drugie na innym serwerze.

Tutaj w narzędziach nie ma takiej opcji. I niestety szukając sposobu dopisałem konto WP do google'owego Gmaila. Niestety to trochę skomplikowało mi korzystanie z konta on-line przez stronę internetową w komputerze.

Moje pytanie: czy jest dostępna gdzieś opcja "Poczta"?

Czy jest sposób aby odczepić lub usunąć założone konto z WP?

(w ustawieniach aplikacji Gmaila jest opcja "dodaj konto", ale nie ma usuń konto)

Posted
4 godziny temu, Kacper Skrzypek napisał:

Aplikacji Poczta od MIUI domyślnie nie ma na Xiaomi 13. Musiałbyś ją zaintalować z apkmirror, jeśli jej używałeś do tej pory: https://www.apkmirror.com/apk/xiaomi-inc/miui-mail/miui-mail-v13_20230426_b3-release/

Usunąć konto możesz, wchodząc w Ustawienia > Konta > prawdopodobnie Osobiste (IMAP) > wybierasz konto > Więcej > Usuń konto.

Dzięki. Trochę się obawiam tej instalacji. Na wskazanej stronie są dwa komentarze użytkowników sprzed dwóch tygodni, którym po ściągnięciu aplikacja nie działa.

Przyznam, że trochę mnie rozczarowuje brak elementarnej aplikacji na tak rozbudowanym technicznie urządzeniu.

Dzięki za podpowiedź o możliwości usunięcia.

• 2 months later...
Posted

Umowa z Google - na globalu aplikacje Google, w tym Gmail jako apki domyślne zamiast własnych. Niestety Miui się z aplikacjami Google nie lubi.