Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam, używam xiaomi 13 pro z oprogramowaniem xiaomi eu. Weszła 2 dni temu łatka, dziś wykonałem płatność i za drugim razem znowu powrócił komunikat " urządzenie nie spełnia wymogów bezpieczeństwa " da się jakoś to obejść zanim zostanie to naprawione? Mam na myśli jakimś magiskiem czy czymś, bo do 19 listopada 2 płatności muszę wykonać zbliżeniowo telefonem.
Edit: Czy zablokowanie bootloadera do xiaomi 13 pro z oryginalnym romem global czy eu, przywróci mi płatności google pay?

Edited by hexi
Posted

zerknij do działu aktualności ... prawdopodobnie znowu coś google namieszało i ta poprawka z ostatniego rebuildu wersji stabilnych już nie pomaga ... świeży temat ...

Posted

ja bym nie radził bawić się blokowaniem bootloadera jeśli masz w telefonie inny system niż oryginalny dla danego modelu ... jest jakaś latka dla magiska też ale czy to aktualna dla tego nowego problemu to wątpię bo trzeba czasu żeby to ogarnąć ... a czy i kiedy będzie znowu rebuild dla Xiaomi eu to może wie to któryś z adminów ... w tej chwili zostaje tylko czekać na rozwój wypadków ... jak dasz radę to ogarnij te płatności inaczej ... 

Posted

@Master muszę zbliżeniowo telefonem. Nie musi to być google pay ale zbliżeniowo telefonem. Masz jakiś sposób, inną aplikację?

Posted
Teraz, hexi napisał(a):

@Master muszę zbliżeniowo telefonem. Nie musi to być google pay ale zbliżeniowo telefonem. Masz jakiś sposób, inną aplikację?

no a bankowej nie masz żadnej? ja np. sobie na blika przełączyłem ostatnio i nie było problemów ... a nie mam w ogóle tej latki ... bo na najnowsza dev beta nie ma rebuildu romu ... ale apka bankowa (PKO bp) działa bez problemu ...

Posted

@Master jestem w BNP i chyba jest blik. Tylko jak nim zapłacić, powiedzieć że nie kartą, tylko blikiem zapłacić i wpisać kod z telefonu na terminalu?

Posted

Możesz tak, możesz też zobaczyć czy w apce BNP w opcji Blika nie ma też Blika Zbliżeniowego. Po jego aktywowaniu płacisz telefonem tak, jakbyś płacił Google Pay, tylko musisz ustawic apkę banku jako domyślną do płatności.

Posted
10 minut temu, hexi napisał(a):

@Master jestem w BNP i chyba jest blik. Tylko jak nim zapłacić, powiedzieć że nie kartą, tylko blikiem zapłacić i wpisać kod z telefonu na terminalu?

dokladnie tak jak napisal pan Kacper - ja wlasnie takiego sobie ustawilem w apce PKO BP (IKO) i dziala luks - tzn tydzien temu przynajmniej dzialal ... sprawdze w niedziele rano dopiero czy nie ma problemu ... w ustwieniach platnosci zblizeniowych NFC ustaw sobie tylko apke bankowa a nie GP jako domyslna ... i powinno byc wszystko oki ...