lovehate Posted September 13, 2022 Share Posted September 13, 2022 Witam, stałem się dziś właścicielem tego telefonu i występuje problem w postaci poświat przy robieniu zdjęć. Każde światło na tylnej kamerze daje poświatę. Jak to naprawić? Nawet robienie zdjęcia tam gdzie okno bądź monitor daje takie poświaty. Przedni aparat 0 problemów 0 poświat. Telefon był jakiś czas nie użytkowany ale wcześniej nie było tego problemu. Zdjęcie niestety z wyświetlacza telefonu bo jeszcze nie wgrałem na niego nic. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted September 13, 2022 Share Posted September 13, 2022 Czyściłeś obiektywy?Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
lovehate Posted September 14, 2022 Author Share Posted September 14, 2022 Tak, obiektyw czyszczony, w nocy to już całkiem jest masakra, zdjęcia fajne robi ale te rozbłyski są nie do zniesienia, nawet w nieba jak się zdjęcie robi to łapie latarnie z dołu Link to comment Share on other sites More sharing options...
@GUTEK@ Posted September 14, 2022 Share Posted September 14, 2022 Masz coś naklejone na szybce aparatów? Folia, szkło? Spróbuj też zrobić zdjęcie ze zdjętym etui. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marciniozo Posted September 14, 2022 Share Posted September 14, 2022 Dokładnie tak jak napisał kolega wyżej. Jeżeli masz założone etui to je zdejmij. Miałem podobny problem w innym telefonie. Winne było etui. Nie mówię, że tak też jest w Twoim przypadku, ale spróbować nie zaszkodzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lovehate Posted September 29, 2022 Author Share Posted September 29, 2022 Udało się naprawić, naprawa - przeczyszczenie jeszcze raz aparatu. Wszystko działa jak należy. Dziwne, że po pierwszym czyszczeniu nie działało. Dziękuje za pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zeno55 Posted October 2, 2022 Share Posted October 2, 2022 Ja mam inne pytanie ale dotyczące też aparatu. Czy jest jakiś sposób żeby aparat zapamiętywał włączenie lampy błyskowej? Po każdym wejściu w aparat lampa jest wyłączona, przecież można hopla dostać robiąc zdjęcia wieczorem bo trzrba za każdym razem włączać. Też tak macie czy u mnie jest coś nie tak? Wersja androida nie ma znaczenia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted October 3, 2022 Share Posted October 3, 2022 Uruchomienie lampy błyskowej możesz ustawić na auto uruchamianie w samej aplikacji aparatu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zeno55 Posted October 3, 2022 Share Posted October 3, 2022 Ja rozumiem że jest opcja "auto" ale ona średnio się sprawdza, często trzeba doświetlić zdjęcie lampą podczas kiedy ona automatycznie się nie włączy. Po prostu wystarczyło by żeby przy ręczny ustawieniu lampy zapamiętywało ostatni stan i w takim była po ponownym wejściu w aparat Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts