Mi Robot Vacuum Mop Pro / STYJ02YM
Mi Robot Vacuum Mop Pro z 2019 wersja Global i chińska
77 tematów w tym forum
-
- 0 odpowiedzi
- 747 wyświetleń
Cześć, Jestem szczęśliwym posiadaczem robota jak w tytule ale mam kilka pytań na które szukam odpowiedzi na forum i nic nie mogę odnaleźć. Robot zakupiony w rtv euro agd, mówi po polsku, nie wiem jaka dokladnie wersja, nie wiem jak sprawdzić. 1. Czy są już dostępne multi mapy? Mam piętrowy domek. 2. Czy robot ma być caly czas w stacji ładowania czy go odsuwać? Co jest lepsze dla baterii? Po odsunięciu mimo uśpienia przez cały dzień stracił 60% baterii, to normalne? 3. Jak dodać do mapy powierzchnie które nie zostały przez robota zeskanowane bo np cos stalo? Czy może sam sobie to aktualizować? 4. Jak omijać dywany podczas mopow…
Ostatnia odpowiedź: mateush02, 29 Grudnia 2020 -
-
- 0 odpowiedzi
- 959 wyświetleń
Po aktualizacji aplikacji robot był w stanie offline. Nie można odnaleźć urządzenia w nowej wersji aplikacji. Próbowałem usunąć konto Xiaomi, dodać go na nowym. Ustawienia fabryczne i reset połączeń. Brak rezultatu. Serwis i telefony poradziły próbować resetować do skutku. Region Chiny lub Polska też nic nie zmienia. Odkurzacz sprząta wg mapy zapamiętanej w "pierwszym sprzątani Pytanie jak zresetować go do stanu początkowego, tak żeby był widoczny w aplikacji? (przyciski nic nie zmieniają)
Ostatnia odpowiedź: xrednet, 28 Grudnia 2020 -
- 4 odpowiedzi
- 1,8 tys. wyświetleń
Hej, Mam problem z parowaniem mi robot vacuum mop, urządzenie jest widoczne w dostępnych sieciach ale gdy próbuje dodać go przez aplikacje xiaomi home aplikacja ciagle pokazuje "Scanning for devices nearby" i nigdy nic nie znajduje jest to wersja CN odkurzacza. Próbowałem połączyć go z urządzeniem na androidzie(samsung galaxy s8) jak i po przez ios (ipad air) w obu wypadkach jest ten sam problem. Zostały ustawione wszystkie pozwolenia dla apki ale to tez nic nie pomogło. Aplikacja była usuwana i pamięć czyszczona z ustawień i konto stawiane od nowa ale też nie pomogło. Odkurzacz był resetowany jaki i wifi w nim ale bez zmian. Więcej pomysłów nie mam więc będę wdzięcz…
Ostatnia odpowiedź: Gawronnek, 20 Grudnia 2020 -
- 3 odpowiedzi
- 48,1 tys. wyświetleń
Cześć, Czy można używać płynu do podłogi? Bo na jednej stronie jest napisane, że można używać na innej, że tylko jakieś specjalne dedykowane do robotów a na jeszcze innej, że w ogóle nie można używać płynu jedynie myje się czystą wodą... Pozdrawiam TaKeN
Ostatnia odpowiedź: matek93110, 15 Grudnia 2020 -
- 0 odpowiedzi
- 690 wyświetleń
Cześć, Posiadam robota z aktualizacją 3.5.3.0017 Na początku wszystko było dobrze z robotem ustawiłem mu harmonogram pracy ze codziennie ma odkurzać 3 pomieszczenia i tak było jednak ostatnio zamiast 3 pomieszczeń robi odkurzanie całościowe w harmonogramie nic nie zmieniałem są zaznacze tylko te pomieszczenia, trochę to zaczyna irytować mial ktos może podobny problem jakieś rozwiązanie na to? Przy okazji też ostatnio miał problem z dojechaniem do zaznaczonego obszaru który miał tylko wyodkurzac i zaciął się w odkurzaniu pokoju i odkurzał ciągle to samo, i to zaczęło się dziać niedawno, wcześniej był wszystko dobrze
Ostatnia odpowiedź: Kiperek, 14 Grudnia 2020 -
- 0 odpowiedzi
- 1,6 tys. wyświetleń
Hei, odkurzacz pracuje okolo 2 min i usypia, nie kontynuuje sprzątania. Po objechaniu jednego pomieszczenia zatrzymuje się obok (nie laczac się) stacji ładującej. Baterie ma naładowaną. Po wydaniu polecenia, nie wraca do stacji ładowania. Edit. Hard reset pomógł
Ostatnia odpowiedź: Titam, 10 Grudnia 2020 -
- 0 odpowiedzi
- 1,2 tys. wyświetleń
Cześć, czy ktoś z was miał może taki problem, mianowicie po zrobieniu mapy i podzieleniu na poszczególne pomieszczenia przy próbie dodania na mapie obszaru zabronionego/ ściany wirtualnej nie można więcej przybliżyć mapy bądź zmniejszyć obszaru zabronionego w aplikacji, na załączonym zdjęciu jest maksymalne przybliżenie oraz minimalna wielkość obszaru jaką można ustawić (pomieszczenie 4 ma ok 19m2) Oprogramowanie sprzętowe 3.5.3_0017 Telefon Huawei p30 pro z góry dziękuję za odpowiedź
Ostatnia odpowiedź: Majkel85, 3 Grudnia 2020 -
Mopowanie - błąd
przez Ciupa88- 1 obserwujący
- 16 odpowiedzi
- 21,8 tys. wyświetleń
Hej, mam problem z moim styj02ym. Nie mogę włączyć samego trybu mopowania bez odkurzania. Pojawia się info, że nie wykryto zbiornika na wodę. Ale po włączeniu funkcji odkurzacz + mop już działa. Chciałbym odpalić robota na samo mopowanie, ma ktoś jakieś sugestie? :) dzięki!
Ostatnia odpowiedź: dominicue, 29 Listopada 2020 -
- 2 odpowiedzi
- 10 tys. wyświetleń
Mam go od lipca. Przez ten czas sprzątnął mi już kilka tysięcy metrów kwadratowych. Robot "mechanicznie" jest super tzn. jeśli działa to świetnie sprząta i odświeża mopem podłogę. Niestety, od początku mam problemy z połączeniem go. Na początku codziennie gubił sieć wifi. Jest podłączony do repeatera Xiaomi. Codziennie musiałem przechodzić procedurę ponownego podłączenia. Często było tak, że procedura połączenia kończyła się, a robot i tak figurował w Mi app jako offline. Dopiero po jakimś czasie był widoczny. Później coś się naprawiło i przestał się tak często rozłączać. Ostatnio problem powrócił i to w gorszej wersji. Zaczęło się od tego, że coś dziwnego …
Ostatnia odpowiedź: Adam Błażejewski, 29 Listopada 2020 -
- 18 odpowiedzi
- 29,9 tys. wyświetleń
Czy robot można używać w mieszkaniu gdzie nie ma WiFi? Czy będzie sprzątał bez dostępu do internetu?
Ostatnia odpowiedź: lindinho, 28 Listopada 2020 -
- 1 obserwujący
- 11 odpowiedzi
- 5,2 tys. wyświetleń
Hej, Mam problem. Kupiłem kilka dni temu STYJa wersja global v8 i wkurzająca rzecz się dzieje. Odkurzacz rozpoczyna czyszczenie, i po około 30 min. zatrzymuje się, przestaje odkurzać, a następnie ogłasza, że rozpoczyna czyszczenie całościowe i zaczyna od nowa. Na mapce widać gdzie się zatrzymał i ile jeszcze zostało do odkurzenia. Ktoś może wie jak ogarnąć problem? Wysłane z mojego ELE-L29 przy użyciu Tapatalka
Ostatnia odpowiedź: billboard, 17 Listopada 2020 -
Błąd czujnika upadku
przez arturrro- 3 odpowiedzi
- 9,6 tys. wyświetleń
Heja mam problem. Komunikat: błąd czujnika upadku , przetrzyj czujnik , przenieś robota w inne miejsce aby rozpocząć. Objaw robot załącza odkurzanie, ale nie jedzie. Szarpnie trzy razy do tyłu ,i wywala błąd. Czujniki czyste. Pozdrawiam
Ostatnia odpowiedź: Ewz, 10 Listopada 2020 -
- 7 odpowiedzi
- 28 tys. wyświetleń
Mam wersję europejską (z Mi-Home.pl) z wersją softu 3.5.3_0017. Przy pierwszym odkurzaniu z mopowaniem zrobił sobie dokładną mapę mieszkania. Podzieliłem je na strefy: Pełna mapa i pełne czyszczenie Co około drugie sprzątanie jest z nim problem. Raz przejedzie całe mieszkanie bez problemu, innym razem zgubi się. Najczęściej dzieje się to w pokoju oznaczonym Zosia. Pokój za każdym razem ma identyczny układ, kompletnie nic się w nim nie zmienia: Gubienie się w pokoju "Zosia" i zakończenie sprzątania z błędem niemożliwości powrotu do stacji. Kiedy po zatrzymaniu odkurzacza próbuję wystartować czyszczenie od początku zaczynają się coraz więk…
Ostatnia odpowiedź: mrosi, 2 Listopada 2020 -
- 1 obserwujący
- 2 odpowiedzi
- 2,7 tys. wyświetleń
Hej, Mam robota od miesiąca. Xiaomi Mop Pro, polska dystrybucja ze sklepu Proline. Na początku wszystko Ok. Miałem zapisana mapę i jeździł elegancko. Od jakiegoś czasu odkurzacz po uruchomieniu robił nową mapę pod kątem. W końcu pozwoliłem mu nadpisać stara mapę. W efekcie wszystko działa i czyści dobrze, ale mapa jest po ukosie i odkurzacz nie jeździ prosto tylko po ukosie. O co może chodzic? Mam wersję global, z polskiego sklepu, z językiem polskim. Wersja oprogramowania to 3.5.3_0017 - wg aplikacji najnowsza.
Ostatnia odpowiedź: Maver, 1 Listopada 2020 -
- 2 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
Witam, bardzo proszę o pomoc. Dziś wyskoczyła mi aktualizacja. Ale przy ok 80% stanęła. Aplikacja nie odpowiadała. Po wyłączeniu i ponownym włączeniu wyświetla że robot jest offline i żeby zresetować połączenie. Niestety robot nie reaguje, nie wydaje żadnych komunikatów głosowych. Tylko migają oba guziki wolno na biało. Reset urządzenia nie działa. Jedynie mogę go wyłączyc i nic nie miga. Jeśli na wyłączonym wcisnę guzik domku dłużej (tak jak przy reset) to zapalają się oba guziki ciągłym światłem ale jakby kolorem bardziej pomaranczowym/czerwonamwym. Aplikacja pokazuje że nie ma nowych aktualizacji. Odinstalowanie i zainstalowanie apki nic nie zmienia. Bardzo p…
Ostatnia odpowiedź: Magnus44, 29 Października 2020 -
- 1 odpowiedź
- 833 wyświetleń
witam po 3 dniach uzytkowania odkurzacza zepsula sie ladowarka (dostalem jakis tani zamiennik bez oryginalu poniewaz odkurzacz w wersji chinskiej) stacja dokujaca jest ok nie moge nigdzie znalezc oryginalnej ladowarki (zamienniki tak szybko padaja chyba ze mialem pecha ) moze ktos poleci gdzie dostane oryginal lub jakis zamiennik narazie podlaczylem od laptopa ladowarke 19v 3.42A nie wiem czy czegos nie uszkodze chwilowo laduje docelowo chce kupic ladowarke 20v 1.2A ale nie moge nigdzie znalezc
Ostatnia odpowiedź: ricky90, 2 Października 2020 -
- 1 odpowiedź
- 3,1 tys. wyświetleń
Hej, mam problem z moim STYTJ02YM. Tryb odkurzania z mopem i tryb mopowania są niedostępne. Pojawia się błąd 'Upewnij się, ze wklad mopa jest zamontowany', a w aplikacji wyświetla się 'Wyjątek wyposażenia'. Mop jest zamontowany prawidłowo, zbiornik na kurz 2 w 1 też. Przywrócenie ustawień fabrycznych nic nie dało. Może tylko odkużać. I to na 3 tydzień po zakupie, pierwsze 2 tygodnie mopował i nie było żadnych problem.
Ostatnia odpowiedź: e1bek, 30 Września 2020 -
- 9 odpowiedzi
- 2,7 tys. wyświetleń
Witam Wszystkich, Dziś rozpocząłem przygodę z Mi Robot Vacuum STYTJ02M, mam pewien problem, otóż pierwsze sprzątanie rozpocząłem z nie w pełni naładowaną baterią i ku mojemu zdziwieniu przy 42% procentach baterii, odkurzacz wrócił do stacji z komunikatem, że zakończył pracę. Więc po naładowaniu do 100%, uruchomiłem ponownie sprzątanie, niestety ponownie przy 42% baterii, przerwał sprzątanie i wrócił do ładowarki. Czy gdzieś ustawia się, przy jakim stanie baterii ma powrócić do ładowarki ? Artur
Ostatnia odpowiedź: fatis, 14 Września 2020 -
- 1 odpowiedź
- 4 tys. wyświetleń
Witam Mam problem....odkurzacz wywala błąd zawieszonych kółek.... Postepowalem wg instrukcji tzn przeniosłem w inne miejsce i próbowałem skasować i to nic nie dało... Rozebralem dziada i szukam jakiegoś czujnika zblokowania kółek czy coś... ale niestety tu nic takiego nie ma ;( idzie mu zrobić jakiś Hard Reset?
Ostatnia odpowiedź: Kamil7878, 24 Sierpnia 2020 -
- 0 odpowiedzi
- 661 wyświetleń
Cześć, czy ktoś z was ma roota i może mi powiedzieć ile zajmują u niego pliki z nagraniami audo ? katalog "/usr/share/audio/english" i "/usr/share/audio/mandarin" osobno
Ostatnia odpowiedź: cyniu88, 24 Sierpnia 2020 -
- 0 odpowiedzi
- 1,7 tys. wyświetleń
Hej, Będę wdzięczny za pomoc. Jakiś czas temu odkurzacz oznajmił mi, że przechodzi w stan offline. Chciałem go podłączyć znowu więc wykonałem powyższe kroki, ale nic nie działa, aplikacja wciąż przy skanowaniu nie widzi odkurzacza, odkurzacz zaś wciąż nie łapie wifi. Dodam, że nic w ustawieniach sieci się nie zmieniło. Tak, nadaje w paśmie 2,4. To co robiłem: 1) Włączyłem tryb home+power szukania wifi. Oba guziki migają i nic z tego. NIe łapie. 2) Router restartowany wielokrotnie. 3) Wywaliłem urządzenie z mi home. 4) Próbowałem dodać znowu, ale zwyczajnie nie wyszukuje mi urządzenia, a odkurzacz ciągle miga mówiąc że szuka sieci. 5) Przeinstalowałe…
Ostatnia odpowiedź: Zaworov, 22 Sierpnia 2020 -
- 4 odpowiedzi
- 6,3 tys. wyświetleń
Cześć! Być może będziecie w stanie mi pomóc, mam dziwny problem z odkurzaczem - pod koniec czerwca zamówiłem nowy z Aliexpress, obsługa w j. angielskim. Skonfigurowałem go w Xiaomi Home zgodnie z instrukcją i działał przez dłuższy czas bez problemu, wykorzystywany okazyjnie. Jakiś czas temu odkurzacz "zgubił" sieć, nie byłem w stanie się do niego połączyć z poziomu aplikacji. Co prawda mogłem włączyć czyszczenie wciskając przycisk na obudowie, ale jest to średnio ergonomiczne Usunąłem więc urządzenie z aplikacji i próbowałem dodać je ponownie, niestety tym razem, i każdym kolejnym, poległem na kroku połączenia z WiFi odkurzacza. Wyglądało tak, jakby odkurzacz p…
Ostatnia odpowiedź: Kejko, 17 Sierpnia 2020 -
- 0 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
Cześć - jestem tu nowy, także proszę nie zjadać nooba :) Mam pytanie dot. Xiaomi Viomi V2 Pro - wyczytałem na tym forum, że jest to de facto klon styj02ym w innej obudowie. I tutaj pytanie - czy jest mi w stanie ktoś potwierdzić, czy udałoby się wgrać własną paczkę dźwięków korzystając z tutoriala pod tym linkiem: http://www.pokoleniesmart.pl/xiaomi-vacuum-cleaner-i-roborock-potrafia-mowic-po-polsku/ ? Instalacja voicepacków wydaje się banalnie prosta, jednak jest to ingerencja w firmware (który niedawno miał wszak update) i boję się "uceglić" odkurzacz tylko dlatego, że chcę by mówił innym głosem. A może jest inny sposób? Ma ktoś jakieś doświadczenie w te…
Ostatnia odpowiedź: Skrzyppi, 5 Sierpnia 2020 -
- 1 odpowiedź
- 2,7 tys. wyświetleń
Witam. Mam problem z czujnikiem uderzeniowym który znajduje się w zderzaku. Z jednej strony jak uderzy od razu się cofa, natomiast z drugiego boku cały czas chce jechać do przodu. Zostaje tylko naprawa czy można jakoś je wyczyścić?
Ostatnia odpowiedź: srbastek, 7 Lipca 2020 -
- 10 odpowiedzi
- 3,9 tys. wyświetleń
Hejka, robił już ktoś aktualizację robota do wersji oprogramowania 3.5.8_0021 Zmiany, poprawki błędów, co zepsuli a co poprawili ? Czy warto ? Pozdrawiam
Ostatnia odpowiedź: Exodus, 3 Lipca 2020