WeAnn_0 Posted September 12, 2020 Share Posted September 12, 2020 Czy robot można używać w mieszkaniu gdzie nie ma WiFi? Czy będzie sprzątał bez dostępu do internetu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
iborkim Posted September 12, 2020 Share Posted September 12, 2020 Tak, tylko nie skorzystasz z zaawansowanych funkcji.Wysłane z mojego SM-T800 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
ricky90 Posted September 13, 2020 Share Posted September 13, 2020 możesz stawiać kazdoraowo hotspot i wtedy obslugiwac normalnie ze smartfona. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lindinho Posted November 21, 2020 Share Posted November 21, 2020 Dnia 13.09.2020 o 22:00, ricky90 napisał: możesz stawiać kazdoraowo hotspot i wtedy obslugiwac normalnie ze smartfona. Czekaj, ale wtedy dwa smartfony, tak? Link to comment Share on other sites More sharing options...
iborkim Posted November 21, 2020 Share Posted November 21, 2020 Do konfiguracji będą potrzebne dwa, potem wystarczy jeden. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lindinho Posted November 21, 2020 Share Posted November 21, 2020 Dzięki za odpowiedź. Gdybyś mógł w skrócie opisać jak to wygląda. Nigdy nie robiłem, a rodzicom chcę ustawić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted November 21, 2020 Share Posted November 21, 2020 A czemu potrzebne mają być dwa fony ? Nie można jednym telefonem skonfigurować i z tego telefonu udostępnić neta?Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
lindinho Posted November 21, 2020 Share Posted November 21, 2020 3 godziny temu, Netoper napisał: A czemu potrzebne mają być dwa fony ? Nie można jednym telefonem skonfigurować i z tego telefonu udostępnić neta? Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Kurczę jak? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted November 21, 2020 Share Posted November 21, 2020 Według mnie, to trza zainstalować aplikację do obsługi sprzętu, sparować sprzęt z fonem, no i odpalić hotspota.Chyba że jest coś zwalone w sofcie (?) i trza użyć dwa fony, tylko właśnie się zastanawiam po co mają być użyte dwa fony, i dlatego zadałem pytanie coby być świadomym o co chodzi.Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
iborkim Posted November 22, 2020 Share Posted November 22, 2020 Dodając urządzenie, telefon musi być połączony z wifi z którym chcesz je skonfigurować. Na jednym stawiasz hotspot drugim się z nim łączysz i konfigurujesz, potem wystarczy jeden. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lindinho Posted November 22, 2020 Share Posted November 22, 2020 Dzięki za odpowiedzi. Sprawdzone, do obsługi odkurzacza via apka, musi być on podłączony do sieci. Inaczej jest info, że offline i zostaje tylko ograniczone sterowanie z guzika na nim samym. Czyli jeden smartfon do obsługi to za mało. Link to comment Share on other sites More sharing options...
iborkim Posted November 22, 2020 Share Posted November 22, 2020 Tak musi być podłączony do sieci, ale jak jest już skonfigurowany to można hotspota postawić na telefonie którym chcesz sterować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lindinho Posted November 23, 2020 Share Posted November 23, 2020 8 godzin temu, iborkim napisał: Tak musi być podłączony do sieci, ale jak jest już skonfigurowany to można hotspota postawić na telefonie którym chcesz sterować. Gubię się. Skonfigurowałem na Mi Home, podłączając uprzednio do wifi (korzystając z sieci innego smartfona). A teraz odpalam hotspota na smartfonie z zainstalowanym Mi Home i co to da? Link to comment Share on other sites More sharing options...
iborkim Posted November 23, 2020 Share Posted November 23, 2020 (edited) I będzie działać, hotspot postawiony z taką samą nazwą sieci i hasłem jaką był skonfigurowany odkurzacz.( oczywiście odkurzacz musi być w zasięgu hotspota) Edited November 23, 2020 by iborkim Link to comment Share on other sites More sharing options...
lindinho Posted November 23, 2020 Share Posted November 23, 2020 12 godzin temu, iborkim napisał: I będzie działać, hotspot postawiony z taką samą nazwą sieci i hasłem jaką był skonfigurowany odkurzacz.( oczywiście odkurzacz musi być w zasięgu hotspota) Czekaj, ale nie połączę się jednocześnie hotspotem i wifi jednocześnie na jednym telefonie heh. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ricky90 Posted November 23, 2020 Share Posted November 23, 2020 nie słuchaj tu kolegów którzy tego nie robili tylko sobie wyobrażają:) stawiasz na telefonie z ktorego chcesz obsługiwać hotspota. Potem z drugiego instalujesz aplikacje (tylko żeby połączyć odkurzacz) i łączysz odkurzacz z tym hotspotem. Potem instalujesz apke na tym pierwszy gdzie masz hotspota i działa, odkurzacz łączy się z netem i jest obsługiwany z jednego urządzenia. Koniec prcedury, proszę sie rozejść ps. może da się to jakośc inaczej przykombinować, ale po co? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lindinho Posted November 23, 2020 Share Posted November 23, 2020 (edited) 2 godziny temu, ricky90 napisał: nie słuchaj tu kolegów którzy tego nie robili tylko sobie wyobrażają:) stawiasz na telefonie z ktorego chcesz obsługiwać hotspota. Potem z drugiego instalujesz aplikacje (tylko żeby połączyć odkurzacz) i łączysz odkurzacz z tym hotspotem. Potem instalujesz apke na tym pierwszy gdzie masz hotspota i działa, odkurzacz łączy się z netem i jest obsługiwany z jednego urządzenia. Koniec prcedury, proszę sie rozejść ps. może da się to jakośc inaczej przykombinować, ale po co? Dziękuję bardzo. Tak zrobię, gdy tylko będę miał techniczną możliwość. Pozdrawiam kolegę Edited November 23, 2020 by lindinho Link to comment Share on other sites More sharing options...
iborkim Posted November 23, 2020 Share Posted November 23, 2020 2 godziny temu, ricky90 napisał: nie słuchaj tu kolegów którzy tego nie robili tylko sobie wyobrażają:) stawiasz na telefonie z ktorego chcesz obsługiwać hotspota. Potem z drugiego instalujesz aplikacje (tylko żeby połączyć odkurzacz) i łączysz odkurzacz z tym hotspotem. Potem instalujesz apke na tym pierwszy gdzie masz hotspota i działa, odkurzacz łączy się z netem i jest obsługiwany z jednego urządzenia. Koniec prcedury, proszę sie rozejść ps. może da się to jakośc inaczej przykombinować, ale po co? Przeczytaj ze zrozumieniem to co napisałem. Czym się rózni -postawić hotspota na telefonie z aplikacją, a - na telefonie z hotspotem zainstalować aplikację? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lindinho Posted November 28, 2020 Share Posted November 28, 2020 Panowie, bardzo Wam dziękuję za pomoc. Sam bym w życiu tego nie wymyślił. Jeszcze raz - wielkie dzięki! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts