stefan011 Posted August 15, 2022 Share Posted August 15, 2022 Dzień dobry. Mam problem z aktualizacją przez twrp. Przy próbie "zainstaluj z pliku zip" w aplikacji aktualizacja mam komunikat że dane są zaszyfrowane i po przejściu do twrp muszę podać hasło. Twrp nie pyta o hasło i nie są widoczne żadne dane z pamięci wew. Jest tam opcja odszyfruj ale nie działa. Podawałem pin do telefonu i hasło do konta xiaomi. Czy ktoś mógłby podpowiedzieć jak to ugryźć? A może jest gdzieś wersja aktualizacji fastboot? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted August 15, 2022 Share Posted August 15, 2022 Wyłącz pin i/lub odcisk palca.Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzej78 Posted August 16, 2022 Share Posted August 16, 2022 Ja bym raczej zaktualizował TWRP przez fastboot. Od jakichś dwóch miesięcy jest już dostępnej TWRP obsługujące szyfrowanie na Androidzie 12. TWRP można pobrać stąd, a tutaj znajdziesz instrukcję instalacji TWRP. A jeśli co nieco ogarniasz fastboot to i bez poradnika dasz radę: fastboot flash recovery nazwa_pliku.img fastboot reboot recovery Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts