Jump to content

Recommended Posts

Posted
Witam i od razu przepraszam bo nie przeczytałem wszystkiego i lecę na łatwiznę do tego przepraszam jeżeli zły dział . Chcę zakupić telefon Mi 9T PRO i zastanawiam się czym on się różni od Redmi K20 Pro ? Jeżeli niczym to dla czego Redmi K20 Pro jest średnio tańszy od Mi 9T Pro o jakieś 200 zł ? 
K20 Pro nie ma modułu B20, za to jest dużo tańsze niż piszesz. W cenie Mi9t pro dostaniesz już k20 pro w wersji ee, czyli snapdragona 855+ 12GB ramu i 512GB pamięci wewnętrznej. Plus wrzucisz xiaomi.eu i telefon bajka który wystarczy spokojnie na 4-5 lat.

Wysłane z mojego Redmi K20 Pro przy użyciu Tapatalka

Posted

Xiaomi wypuściło dzisiaj EEA Stable ROM dla swojego nowego flagowca Mi 9T Pro / Redmi K20 Pro

MIUI V10.3.4.0.PFKEUXM

Linki do pobrania oprogramowania:

Recovery (2,2 GB) https://bigota.d.miui.com/V10.3.4.0.PFKEUXM/miui_RAPHAELEEAGlobal_V10.3.4.0.PFKEUXM_964826982c_9.0.zip

OTA (489 MB) - https://bigota.d.miui.com/V10.3.4.0.PFKEUXM/miui-blockota-raphael_eea_global-V10.3.3.0.PFKEUXM-V10.3.4.0.PFKEUXM-c87abf904b-9.0.zip

Changelog:

• Optimized system performance
  • Improved system security and stability
Posted

Czy da radę nagrać dźwięk wewnętrzny z gier przez aplikacje screen recorder? Bo planuje zakup a nie ma informacji o tym na forum?

Posted
Czy da radę nagrać dźwięk wewnętrzny z gier przez aplikacje screen recorder? Bo planuje zakup a nie ma informacji o tym na forum?

Jest pełno aplikacji nagrywajacych ekran, jaka różnica której użyjesz? Ta stockowa nie nagrywa dźwięku.

Posted (edited)
37 minut temu, lukkop91 napisał:

Jest pełno aplikacji nagrywajacych ekran, jaka różnica której użyjesz? Ta stockowa nie nagrywa dźwięku.

Tak aplikacji jest multum, tylko są ,,jaja'' z tym nagrywaniem ,,internal sound'', bo wydaje mi się ze to od rom telefonu zależy, dlatego pytam czy mógłby ktoś sprawdzić czy na wersji global mi9 t pro aplikacje takie jak miui recorder i screen recorder jest ta opcja, bo np. w moim telefonie obecnym, czyli nubia m2 w tych programach nagrywających ekran są tylko opcję ,,mic'' czyli można w nich nagrywać tylko jakby z mikrofonu. W internecie wiele sprzecznych danych jest. Ktoś coś pisał na zagranicznych forach, że te fukncję są blokowane w Androidzie. Z tego co wiem to w Iphonach nie blokują tej funkcji, ale cenowo to mnie nie stać :P.

Edited by Xenka
Posted
Screenshot_2019-10-11-10-21-10-503_com_miui.screenrecorder.thumb.png.6c37842c4f9cd18052ea85f6966bc17d.pngU mnie nagrywa dźwięk normalnie. Aplikacja od miu na globalu. 

Gier czy otoczenia dźwięk nagrywa?

Posted (edited)

@corfu85 ale to kolega te screeny daje z mi9 t pro czy MI6? Bo mi konkretnie o model mi9t pro GLOBAL chodzi, żeby go zakupić :) Mi chodzi dokładnie, żeby to sprawdzić w Android 9.0 Pie i MIUI 10. Dlatego, że różnie ludzie pisali na zagranicznych forach, że to od wersji androida i miui zależy, inni że od wersji rom telefonu.

Edited by Xenka
Posted (edited)
4 minuty temu, corfu85 napisał:

MI9T Pro, sorki zapomniałem zmienić w profilu :)

Super to dziękuje serdecznie za informację. To raczej go zakupię :):), choć trochę się waham międzi nim a poco f1, czy jest sens dopłacać z snap 845 na 855 czy jest nieznaczna różnica w płynności gier :)

Edited by Xenka
Posted (edited)

Tego nie wiem ja przesiadłem się z mi6, ale doplacasz jeszcze za nfc, amoled, lepszy aparat i brak notcha. Więc raczej się opłaca. 

Edited by corfu85
  • Thanks 1
Posted (edited)
7 minut temu, corfu85 napisał:

Tego nie wiem ja przesiadłem się z mi6, ale doplacasz jeszcze za nfc, amoled, lepszy aparat i brak notcha. Więc raczej się opłaca. 

W sumie jak tak patrze to dużej różnicy w cenie między f1 a mi9tpro nie ma. A zakupiłeś w Polsce czy na aliexpress? Może ktoś polecić jakiegoś uczciwego Chińczyka z Mi 9t pro z wysyłką lub przepakowaniem w EU typu Holandia itp w celu uniknięcia dodatkowcyh opłat? :P:P 

Edited by Xenka
Posted (edited)

Jeszcze mam takie pytanie jaki ten telefon posiada wyświetlacz, bo na polskich stronach pisze że Amoled, natomiast na zagranicznych Horizon amoled/super amoled.

Edited by Xenka
Posted
Jeszcze mam takie pytanie jaki ten telefon posiada wyświetlacz, bo na polskich stronach pisze że Amoled, natomiast na zagranicznych Horizon amoled/super amoled.
Super amoled

• Thanks 1
Posted

Witam kolegów posiadam obydwa telefony mi 9Tpro i pocophone f1  odnośnie różnic na dzień dzisiejszy w grach się nie odczuwa. I ten i ten radzi sobie we wszystkich tytułach bez problemu Różnica jest w wyświetlaczu i jakości aparatu oraz Mi 9T PRO posiada NFC  

Posted
Witam, czy na Mi 9T występuję ROM, który ma dialer Xiaomi i możliwość nagrywania rozmów?
Po pierwsze jeśli pytasz o mi9t to źle trafiłeś. Po drugie i tak Ci odpowiem, tylko na Romach opartych o chińskie wersje (miui Polska by xiaomi.eu) i tam jest dialer od xiaomi. Na globalach prawdopodobnie już nie będzie.

Posted
3 godziny temu, lukkop91 napisał:

Po pierwsze jeśli pytasz o mi9t to źle trafiłeś. Po drugie i tak Ci odpowiem, tylko na Romach opartych o chińskie wersje (miui Polska by xiaomi.eu) i tam jest dialer od xiaomi. Na globalach prawdopodobnie już nie będzie.

Dzięki. Faktycznie, chodziło m o Mi 9T Pro, ewentualnie Mi 9 jakbyś wiedział.

Posted

Wczytałem się trochę w sprawie instalacji ROM-u. Proszę tylko o potwierdzenie czy w ROM-ie miui Polska na pewno jest dialer xiaomi i możliwość nagrywania rozmów.

Dzięki.

Posted
Wczytałem się trochę w sprawie instalacji ROM-u. Proszę tylko o potwierdzenie czy w ROM-ie miui Polska na pewno jest dialer xiaomi i możliwość nagrywania rozmów.
Dzięki.
Tak jak napisałem 2 posty wyżej "tak".

Posted
Dziękuję. Zaraz zainstaluję.
Do globala zawsze można wrócić.

Posted

No tak, tylko to jest kwestia tego, czy zakupić sobie taki telefon, czy też nie, bo nie ma możliwości nagrywania rozmowy, a jest to kluczowe w mojej pracy. Teraz eksperymentuję na Mi9T Pro dziewczyny. Skąd pobiorę ewentualnie wersję global i czy da się zablokować bootlooadera, bo jeśli kojarzę w innych markach odblokowanie wiążę się z utratą gwarancji'?

Posted
No tak, tylko to jest kwestia tego, czy zakupić sobie taki telefon, czy też nie, bo nie ma możliwości nagrywania rozmowy, a jest to kluczowe w mojej pracy. Teraz eksperymentuję na Mi9T Pro dziewczyny. Skąd pobiorę ewentualnie wersję global i czy da się zablokować bootlooadera, bo jeśli kojarzę w innych markach odblokowanie wiążę się z utratą gwarancji'?
Nie, bo na odblokowanie bootloadera musi zgodzić się producent, a xiaomi wyraża na to zgodę.

Posted
No i super. Dzięki.
Jeśli będziesz chciał zablokować bootloader to musisz uważać bo bardzo często uwala się cały telefon co wymusza wizytę w serwisie.

Posted
Ok, myślę, że jednak nie będę tego robił.
Ja osobiście kupiłem k20 pro sobie i swojej żonie (żona przeszła z iPhone 7) już z odblokowanym bootloaderem. Wgrałem na oba miui Polska w wersji beta i oboje jesteśmy w pełni zadowoleni. Telefon bardzo szybki, bardzo długo trzyma bateria bo ok. 30h (oglądanie filmow, granie w gry, Facebook itd., mniej więcej tak samo używam telefonu codziennie). Polecam ten rom.

I nagrywać można do woli:21992ed4b89a2ed87f0cc72ff8dc68a7.jpg

Posted

K20 Pro nie ma ograniczeń w postaci braku pasma B20, braku możliwości płatności NFC i brak google play? Wyczytałem, że takie są różnice dlatego dziewczynie kupiłem Mi9T Pro.

Posted
K20 Pro nie ma ograniczeń w postaci braku pasma B20, braku możliwości płatności NFC i brak google play? Wyczytałem, że takie są różnice dlatego dziewczynie kupiłem Mi9T Pro.
Bzdury, nie ma tylko modułu b20. Przy użytkowaniu od czerwca nie odczułem żadnej różnicy przy braku b20, a wręcz przeciwnie. Telefon łapie sieć i Internet lepiej od iphone 7 z którym go porównywałem (morze, wioski, góry i trasy z włączonym yt). Oczywiście tam gdzie niema zasięgu w ogóle to też nie miałem. Telefon w sieci T-Mobile, żona w Play.

Co do sklepu Play to kwestia romu chińskiego. Jeśli kupisz wersję globalną z chin to będziesz miał wszystko to co w mi9t pro, a jeśli wgrasz miui Polska to będziesz miał to co ma mi9t pro z wersji globalnej + dialera telefonu i wiadomości + na bieżąco usuwane błędy przez twórców romu. Globalny i miui polska ma Google Play.

Posted
Czyli może niepotrzebnie przepłaciłem kupując telefon w Polsce z oficjalnej dystrybucji :-)
Może tak, może nie. Ja jestem bardzo zadowolony ze swojego wyboru.