Jump to content

Recommended Posts

Posted

Czy mogę was prosić o wykonanie testu polegającego na wyłączeniu danych mobilnych i probie wysyłki mmsa do kogoś? Chodzi o mój problem opisany w wątku obok tj.

Proszę też o info na jakim konkretnym romie zostało to wykonane. Już trochę desperacko szukam rozwiązania tego problemu. Dziękuję bardzo.

Posted
Czy mogę was prosić o wykonanie testu polegającego na wyłączeniu danych mobilnych i probie wysyłki mmsa do kogoś? Chodzi o mój problem opisany w wątku obok tj.
Proszę też o info na jakim konkretnym romie zostało to wykonane. Już trochę desperacko szukam rozwiązania tego problemu. Dziękuję bardzo.
U mnie wyszły mmsy z wyłączonym wifi i danymi mobilnymi. Dane telefonu w screenie:56b113c2a0e3614d6985be556b4382cf.jpg

Wysłane z mojego Redmi K20 Pro przy użyciu Tapatalka

Posted
Czyli może niepotrzebnie przepłaciłem kupując telefon w Polsce z oficjalnej dystrybucji :-)
Dizisaj w GearBest Mi 9T Pro 6/64 GB za 1250 PLN :)
Posted

Korzystam obecnie ze stabilnej wersji 10.4.6 - jestem w play - voLTE nie działa ale za sprową romu ? Play wspiera chyba voLTE a przynajmniej się tym chwalą na stronie.  Przy 4g w ogóle nie nawiązuje połączenia, a w opcjach voLTE jest wyszarzone.

Posted (edited)
Dnia 24.10.2019 o 14:30, S3V3N napisał:

@Kamolot

próbowałeś ??

Spróbowałem - voLTE i voWIFi check disabled - volte dalej nie działa, chyba ze reboot czy cos potrzebny. Ogólnie dzwonienie w trybie 4G nie działa w ogóle, próba połączenia do mnie daje sygnał zajęty- wtf?

Edited by Kamolot
Posted

Żaden Xiaomi nie wspiera oficjalnie volte w żadnej z polskich sieci. Na dziś w miarę bezproblemowo dziala w Orange ale tylko flex.
Play działa ale trzeba się trochę namęczyć ;)
Jest temat tu na forum o Volte. Poczytaj sobie to Ci się rozjasni

Posted

dostałem dziś nową aktualizację. Mam nadzieję że MIUI 11 już niedługo (od dzisiaj niby aktualizacja dla Mi 9T Pro)

2019-11-04 08.05.29.png

Posted

Wybaczcie za głupie pytanie ale od kilku dni dopiero posiadam smartfona xiaomi i jestem totalnie zielony w tej marce. Czy jeśli zmienię region na Wielką Brytanię, zinstaluję Miui 11 a później wrócę na region Polski to będę nadal otrzymywał wszystkie aktualizacje OTA dla naszego kraju?

Posted
Wybaczcie za głupie pytanie ale od kilku dni dopiero posiadam smartfona xiaomi i jestem totalnie zielony w tej marce. Czy jeśli zmienię region na Wielką Brytanię, zinstaluję Miui 11 a później wrócę na region Polski to będę nadal otrzymywał wszystkie aktualizacje OTA dla naszego kraju?
Tak, dalej będziesz otrzymywał ota z Polski.

• Thanks 1
Posted (edited)
Dnia 8.11.2019 o 08:47, adamrezo napisał:

ja zmieniam na Wielką brytanie i nic. trzeba restart czy co.

Nie będziesz miał miui11, bo masz globala w becie i ota nie dostaniesz.

Edited by Orjon
Nie cytujemy z obrazkami!
Posted
1 minutę temu, lukkop91 napisał:

Nie będziesz miał miui11, bo masz globala w becie i ota nie dostaniesz.

czyli co muszę rom zmienić.

Posted (edited)

Tak.

Btw, nie cytujemy przedmówcy ;)

Można cytować przedmówcę. Zapoznaj się z Regulaminem. /Orjon

Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka

Edited by Orjon
Nie tyle pustych linii!!!
Posted

Skąd wziąłeś ten telefon? Oczywiście to twoja decyzja, ale ja bym zmieniał bo to wersja z maja.

Posted

jak z poradnika zaciągałem plik twrp (sam obraz) zmieniłem nazwę na twrp.img i przeniosłem do katalogu gdzie zainstalowany C:\Program Files (x86)\Minimal ADB and Fastboot

telefon w trybie fastboot , podłączony do pc

C:\Program Files (x86)\Minimal ADB and Fastboot>fastboot flash recovery twrp.img
error: cannot load 'twrp.img': No such file or directory

i tyle...

Posted

Telefon kupiony w Polsce w sklepie cyfra.eu - MIUI Global 10.3.1 | Stabilna 10.3.1.0 (PFKMIXM)

Dostałem na OTA dwie aktualizacje: 

1. MIUI Global 10.3.2 | Stabilna 10.3.2.0 (PFKMIXM)

2. MIUI Global 10.3.3 | Stabilna 10.3.3.0 (PFKMIXM)

Zmieniałem region na Wielka Brytania i nic.

Posted

To zaktualizuj ręcznie z pliku.

PS.

Przecież ty masz zwykły Global (nie EEA), dla którego jak się nie mylę nie ma jeszcze aktualizacji.

Posted
1 godzinę temu, adam_broda napisał:

Telefon kupiony w Polsce w sklepie cyfra.eu - MIUI Global 10.3.1 | Stabilna 10.3.1.0 (PFKMIXM)

Dostałem na OTA dwie aktualizacje: 

1. MIUI Global 10.3.2 | Stabilna 10.3.2.0 (PFKMIXM)

2. MIUI Global 10.3.3 | Stabilna 10.3.3.0 (PFKMIXM)

Zmieniałem region na Wielka Brytania i nic.

masz globala tak jak ja, jeszcze nie ma aktualizacji dla niego

• Like 1
  • Thanks 1
Posted

Orientuje się ktoś czy po zmianie regionu na Wielką Brytanię i zaktualizowaniu wszystko będzie działać, nie będzie żadnych problemów? Telefon kupiony w Polsce.

Screenshot_2019-11-12-10-56-25-959_com.android.settings.png

Posted

No i zrobiłem, ale się delikatnie zawiodłem, w dalszym ciągu nie ma powiadomień SMS oraz połączeń na wyświetlaczu zawsze włączonym , a na tym mi najbardziej zależało, podświetlanie krawędzi kiedy takie powiadomienie przychodzi jest tylko w czasie jego przyjścia a później nic. Jest jakiś sposób na to? I jeszcze jakieś dziwne rozmycie przy przewijaniu ekranów, tzn jak się wejdzie na ekran z skrótami i zaawansowanymi narzędziami to przewijając z powrotem przy dwóch kolejnych ekranach jest takie chwilowe rozmycie. Ogólnie kilka rzeczy poprawione i niektóre lepiej działają np odcisk palca, fajna sprawa z kalkulatorem gdzie można korzystać na innych aplikacjach w małym oknie, której też mi brakowało, bo w poprzednim telefonie to miałem, ale że nie ma tych powiadomień to jest porażka, ja nie wiem po co to w ogóle jest w ustawieniach skoro tego nie ma. Jakby miał ktoś rozwiązanie tego głównego problemu z powiadomieniami bez jakiś większych kombinacji to byłbym wdzięczny.