cukru Posted June 12, 2016 Share Posted June 12, 2016 @hajkik To możesz spróbować XFS, chociaż ostatnio opinie mają dosyć mieszane. Przy dużej dozie szczęścia możesz zamówić z xiaomi.com.pl. Z kolei przy takich sklepach na allegro możesz być pewien, że konieczna będzie zmiana softu. Poczytaj sobie jeszcze te tematy https://miuipolska.pl/forum/forum/72-opinie-o-sprzedawcach-na-allegro/ i https://miuipolska.pl/forum/forum/56-opinie-o-sklepach/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
tombeast Posted June 12, 2016 Share Posted June 12, 2016 4 godziny temu, grzegorz.lki napisał: Ściągnij inną wersję mipilota bo prawdopodobnie pobierać tą która waży 34KB. Ja miałem tak samo dopiero jak pobrałem ta co waży 17MB zainstalowało bez problemu wysłane z Redmi 3 by TapaTalk A właśnie bo ściągam ta wersje i ona waży 38kb a może ktoś wrzucić linka do poprawnej wersji lub admini proszę o podmiany plików. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorz.lki Posted June 12, 2016 Share Posted June 12, 2016 A właśnie bo ściągam ta wersje i ona waży 38kb a może ktoś wrzucić linka do poprawnej wersji lub admini proszę o podmiany plików. Poszukaj w wątku o 6.5.26 tam jakoś na początku tematu ktoś podawał linka do poprawnej wersji wysłane z Redmi 3 by TapaTalk 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tombeast Posted June 12, 2016 Share Posted June 12, 2016 (edited) 1 godzinę temu, grzegorz.lki napisał: Poszukaj w wątku o 6.5.26 tam jakoś na początku tematu ktoś podawał linka do poprawnej wersji wysłane z Redmi 3 by TapaTalk Dzięki rzeczywiście znalazłem gdzie pisałeś wklejam link do mi pilot 5.2.2 jakby ktoś potrzebował https://www.dropbox.com/s/7fdeuko8cpen7b6/XMRemoteController.apk?dl=0 Edited June 12, 2016 by tombeast 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kacper7114 Posted June 12, 2016 Share Posted June 12, 2016 Ja osobiście nie miałem problemu z xiaomi com pl. Szybka dostawa i żadnych problemów i można odblokować bootloader bez straty gwarancji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szaman15 Posted June 12, 2016 Share Posted June 12, 2016 Dnia 11.06.2016 o 14:00, Guziiik napisał: @szaman15, nikt Ci przecież nie każe rezygnować z MiBanda. W dzisiejszych czasach ponad 2 doby na baterii to przecież w dalszym ciągu bardzo dobry wynik. No chyba, że regularnie nie masz dostępu do prądu przez 3-4 dni... Bateria w R3 rozleniwia, fakt, ale szczerze mówiąc wolę ładować częściej lepiej śmigający telefon, niż mieć komfort braku potrzeby podpięcia go do ładowarki przez 3 noce pod rząd podczas gdy zamula. Update, 7.1.3.0 -> 6.5.26, wipe dalvik/art. Bez jakiegokolwiek uszczerbku na pamięci i działaniu aplikacji. Dzięki @Guziiik update do 6.5.26 to najlepsze co przytrafiło się mojemu R3. Bateria faktycznie jest jeszcze lepsza niż na 7.1.3.0. Od jutra testuje MiBand i zobaczę jak to będzie wyglądało. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cointreau Posted June 14, 2016 Share Posted June 14, 2016 Zastanawia mnie sprawa systemowego kalkulatora w MIUI 7...Standardowo w większości telefonów po obróceniu ekranu przechodzi się do rozszerzonych funkcji kalkulatora, natomiast w Redmi 3 Pro występują tylko funkcje podstawowe...Dziwne Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarekm95 Posted June 14, 2016 Share Posted June 14, 2016 W prawym górnym rogu masz przycisk do rozszerzenia funkcji. Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
cointreau Posted June 14, 2016 Share Posted June 14, 2016 Pisząc "rozszerzone funkcje" liczyłem na to, że znajdę w kalkulatorze %. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BnQ Posted June 14, 2016 Share Posted June 14, 2016 Ile w sumie czekania miałeś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aconcagua Posted June 14, 2016 Share Posted June 14, 2016 23 minuty temu, cincin27 napisał: Telefon zepsuł się 19 kwietnia, 25 kwietnia wysłałem go PP, otrzymałem dzisiaj tj. 14 czerwca, więc około 2 miesięcy.. Płaciłeś raz czy dwa razy za wysyłkę? W sensie tylko Polska-Chiny czy jeszcze Chiny-Polska? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kacper7114 Posted June 14, 2016 Share Posted June 14, 2016 W miui 8 jest chyba bardzie zaawansowany kalkulator tak przynajmniej na zdjeciach wyglada Link to comment Share on other sites More sharing options...
[email protected] Posted June 14, 2016 Share Posted June 14, 2016 Dnia 12.06.2016 o 21:55, szaman15 napisał: Dzięki @Guziiik update do 6.5.26 to najlepsze co przytrafiło się mojemu R3. Bateria faktycznie jest jeszcze lepsza niż na 7.1.3.0. Od jutra testuje MiBand i zobaczę jak to będzie wyglądało. Ten 6.5.26 to można wgrać na zablokowany bootloader ? W tej chwili mam 7.1.3.0 na zablokowanym bootloaderze... Jeżeli na zablokowanym chodzi to warto zmieniać na niego ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cukru Posted June 14, 2016 Share Posted June 14, 2016 @[email protected] Wersja 6.5.26 jest wyłącznie na odblokowany, ale ostatnio pojawiła się zmodyfikowana wersja 6.5.12, którą można wgrać przez MiFlash, link do tematu http://en.miui.com/forum.php?mod=viewthread&tid=284309&highlight=redmi%2B3%2Bpro i link do pobrania https://drive.google.com/file/d/0Bwd0QCeOc-r0c3o3SExfVElsbHM/view?usp=sharing Link to comment Share on other sites More sharing options...
[email protected] Posted June 14, 2016 Share Posted June 14, 2016 Pobrałem go, jak na razie nie instaluję, poczekam aż ktoś się wypowie, czy warto. Na tamtym forum przejrzałem kilka stron i nikt konkretnie nie napisał, jak wygląda w użytkowaniu. Szczerze mówiąc to ten 7.1.3.0 chodzi ładnie i za bardzo nie wiem, czy jest sens bawić się... Link to comment Share on other sites More sharing options...
enesas Posted June 14, 2016 Share Posted June 14, 2016 Jak można z kalibrowac akcelerometr? W menu serwisowym/ konfiguracyjnym nie widzę Kalibracji... Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
cukru Posted June 14, 2016 Share Posted June 14, 2016 @enesas Przy uruchamianiu telefonu wciśnij power i vol+, wciskasz przycisk na prawo od download i sensor test. Potem masz accelerometer sensor. A masz jakieś problemy z akcelerometrem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted June 14, 2016 Share Posted June 14, 2016 Pobrałem go, jak na razie nie instaluję, poczekam aż ktoś się wypowie, czy warto. Na tamtym forum przejrzałem kilka stron i nikt konkretnie nie napisał, jak wygląda w użytkowaniu. Szczerze mówiąc to ten 7.1.3.0 chodzi ładnie i za bardzo nie wiem, czy jest sens bawić się... Działa to nie kombinuj Link to comment Share on other sites More sharing options...
enesas Posted June 14, 2016 Share Posted June 14, 2016 Tak. Jak włączę grę to mimo że telefon trzymam prosto (obok Nexusa 7 trzymam tak samo i jest dobrze) to samochód skręca w lewą stronę (sprawdzałem na kilku grach). Jak możesz, to napisz jak wygląda ta kalibracja? Nie chce tego rozkalibrowac całkowicie . Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
cukru Posted June 14, 2016 Share Posted June 14, 2016 @enesas Chyba wystarczy położyć telefon na płaskiej powierzchni i nacisnąć calibrate, bo te wszystkie pozycje są raczej do diagnostyki. U mnie na 6.5.26 jest w porządku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
[email protected] Posted June 14, 2016 Share Posted June 14, 2016 1 godzinę temu, tpawel napisał: Działa to nie kombinuj Chyba posłucham kolegi Link to comment Share on other sites More sharing options...
cointreau Posted June 15, 2016 Share Posted June 15, 2016 (edited) 14 godzin temu, [email protected] napisał: Na tamtym forum przejrzałem kilka stron i nikt konkretnie nie napisał, jak wygląda w użytkowaniu. Szczerze mówiąc to ten 7.1.3.0 chodzi ładnie i za bardzo nie wiem, czy jest sens bawić się.. Kilka osób (w tym ja) pisało już o tym, że zmodyfikowany 6.5.12 przez Wietnamczyka chodzi stabilnie...Poczytaj sobie wątek "kompedium...", tam też jest link do tego romu. Czy jest sens zmieniać? Gdybyś miał wersje PRO, to tak, bo na 7.1.3.0 nie chodzi czytnik i są też problemy z dual sim, natomiast widzę, że Ty masz Redmi zwykły, więc nie popadaj w schemat "aktualizacja dla samej aktualizacji". Innymi słowy rom Wietnamczyka jest dla tych osób, którzy nie mają na chwilę obecną alternatywy, a chcą w pełni używać Redmi PRO. Edited June 15, 2016 by cointreau Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aconcagua Posted June 15, 2016 Share Posted June 15, 2016 23 godziny temu, cincin27 napisał: W dwie strony. Przesyłka z Polski do Chin kosztowała mnie 20zł a z Chin do Polski 12$ czyli około 48zł. To u Goldwaya jest żenujące... Jak tak to mają wysyłki za darmo China Air Postem. A tu taki kwiatek. Zauważyłem, że teraz jest jakiś Xiaomi Authorized Store na aliexpress i tam płaci się za wysyłkę w jedną stronę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted June 15, 2016 Share Posted June 15, 2016 Nic za darmo nie mają. Płacisz to w cenie telefonu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ciacho23 Posted June 15, 2016 Share Posted June 15, 2016 Ma ktoś z Was tak jak ja problem z synchronizacją zdjęć z galerii przez sieć komórkową? Mam odznaczoną opcję "Tylko przez wifi" a i tak mam ciągle komunikat "Błąd sieci. Połącz z wifi". Link to comment Share on other sites More sharing options...
hajkik Posted June 15, 2016 Share Posted June 15, 2016 (edited) Takie pytanko czy mogę na swojego r3 wgrać https://www.androidfilehost.com/?fid=24533103863138006 przez aplikacje updater? Mam zablokowanego bl. Edited June 15, 2016 by hajkik Link to comment Share on other sites More sharing options...
cukru Posted June 15, 2016 Share Posted June 15, 2016 @hajkik Nie możesz, ten rom jest wyłącznie na odblokowany bootloader. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted June 15, 2016 Share Posted June 15, 2016 Nie nie możesz. Ten rom tylko po odblokowaniu i przez TWRP którego nie wgrasz na zablokowany BL (może być z poziomu updatera). Link to comment Share on other sites More sharing options...
hajkik Posted June 15, 2016 Share Posted June 15, 2016 Podlinkuje ktoś jakiś na zablokowany bl? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cukru Posted June 15, 2016 Share Posted June 15, 2016 @hajkik Masz linki do romów w kompendium https://miuipolska.pl/forum/topic/10752-kompedium-wiedzy-redmi-3-rom-root-recovery-bootloader-faq/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
korbielow Posted June 15, 2016 Share Posted June 15, 2016 gdzie znajde aktualny soft na zablokowany bootloader ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cointreau Posted June 15, 2016 Share Posted June 15, 2016 Korbielow - Ja też uważam się za początkującego, zadaje czasami banalne pytania, ale człowieku...Pytasz o coś, na co odpowiedź masz 1 post wyżej...To już przesada ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Katto Posted June 15, 2016 Share Posted June 15, 2016 Czytam sobie ostatnie kilka postów i blednę. To jest u Was normalna praktyka że wgrywacie na telefon pierwszy lepszy soft z Google Drive "od jakiegoś Wietnamczyka"? Nic dziwnego że hakerka kwitnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarekm95 Posted June 16, 2016 Share Posted June 16, 2016 Jak mają do wyboru chiński rom bez pl języka lub z pl językiem od wietnamczyka to wybierają ten drugi. Nikt tu nie namawia do jego instalacji w innym wypadku. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukash Posted June 16, 2016 Share Posted June 16, 2016 Jak to jest z tym podłączeniem OTG? Kolega ma Meizu z FlameOs, podpinam u niego kabelek do dysku zewnętrznego WD i po chwili przeglądam pliki. A w moim Redmi, kicha. Nie rozpoznaje dysku, jedynie mniejsze pendrive. Dysk ma swoje zasilanie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts