Jump to content

Redmi 3 - pytania ogólne - wątek zbiorczy

lukaschels

Recommended Posts

@hajkik To możesz spróbować XFS, chociaż ostatnio opinie mają dosyć mieszane. Przy dużej dozie szczęścia możesz zamówić z xiaomi.com.pl. Z kolei przy takich sklepach na allegro możesz być pewien, że konieczna będzie zmiana softu. Poczytaj sobie jeszcze te tematy https://miuipolska.pl/forum/forum/72-opinie-o-sprzedawcach-na-allegro/ i https://miuipolska.pl/forum/forum/56-opinie-o-sklepach/

4 godziny temu, grzegorz.lki napisał:

Ściągnij inną wersję mipilota bo prawdopodobnie pobierać tą która waży 34KB. Ja miałem tak samo dopiero jak pobrałem ta co waży 17MB zainstalowało bez problemu

wysłane z Redmi 3 by TapaTalk

A właśnie bo ściągam ta wersje i ona waży 38kb a może ktoś wrzucić linka do poprawnej wersji lub admini proszę o podmiany plików. 

A właśnie bo ściągam ta wersje i ona waży 38kb a może ktoś wrzucić linka do poprawnej wersji lub admini proszę o podmiany plików. 

Poszukaj w wątku o 6.5.26 tam jakoś na początku tematu ktoś podawał linka do poprawnej wersji

• Like 1

1 godzinę temu, grzegorz.lki napisał:

Poszukaj w wątku o 6.5.26 tam jakoś na początku tematu ktoś podawał linka do poprawnej wersji

Dzięki rzeczywiście znalazłem gdzie pisałeś wklejam link do

mi pilot 5.2.2

jakby ktoś potrzebował https://www.dropbox.com/s/7fdeuko8cpen7b6/XMRemoteController.apk?dl=0

Edited by tombeast
  • Like 1

Dnia 11.06.2016 o 14:00, Guziiik napisał:

@szaman15, nikt Ci przecież nie każe rezygnować z MiBanda. ;) W dzisiejszych czasach ponad 2 doby na baterii to przecież w dalszym ciągu bardzo dobry wynik. No chyba, że  regularnie nie masz dostępu do prądu przez 3-4 dni... Bateria w R3 rozleniwia, fakt, ale szczerze mówiąc wolę ładować częściej lepiej śmigający telefon, niż mieć komfort braku potrzeby podpięcia go do ładowarki przez 3 noce pod rząd podczas gdy zamula. :P

Update, 7.1.3.0 -> 6.5.26, wipe dalvik/art. Bez jakiegokolwiek uszczerbku na pamięci i działaniu aplikacji.

Dzięki @Guziiik update do 6.5.26 to najlepsze co przytrafiło się mojemu R3. Bateria faktycznie jest jeszcze lepsza niż na 7.1.3.0. Od jutra testuje MiBand i zobaczę jak to będzie wyglądało.

Zastanawia mnie sprawa systemowego kalkulatora w MIUI 7...Standardowo w większości telefonów po obróceniu ekranu przechodzi się do rozszerzonych funkcji kalkulatora, natomiast w Redmi 3 Pro występują tylko funkcje podstawowe...Dziwne

23 minuty temu, cincin27 napisał:

Telefon zepsuł się 19 kwietnia, 25 kwietnia wysłałem go PP, otrzymałem dzisiaj tj. 14 czerwca, więc około 2 miesięcy..

Płaciłeś raz czy dwa razy za wysyłkę? W sensie tylko Polska-Chiny czy jeszcze Chiny-Polska?

Dnia 12.06.2016 o 21:55, szaman15 napisał:

Dzięki @Guziiik update do 6.5.26 to najlepsze co przytrafiło się mojemu R3. Bateria faktycznie jest jeszcze lepsza niż na 7.1.3.0. Od jutra testuje MiBand i zobaczę jak to będzie wyglądało.

Ten 6.5.26 to można wgrać na zablokowany bootloader ? W tej chwili mam 7.1.3.0 na zablokowanym bootloaderze...

Jeżeli na zablokowanym chodzi to warto zmieniać na niego ?

Pobrałem go, jak na razie nie instaluję, poczekam aż ktoś się wypowie, czy warto. Na tamtym forum przejrzałem kilka stron i nikt konkretnie nie napisał, jak wygląda w użytkowaniu. Szczerze mówiąc to ten 7.1.3.0 chodzi ładnie i za bardzo nie wiem, czy jest sens bawić się...

Pobrałem go, jak na razie nie instaluję, poczekam aż ktoś się wypowie, czy warto. Na tamtym forum przejrzałem kilka stron i nikt konkretnie nie napisał, jak wygląda w użytkowaniu. Szczerze mówiąc to ten 7.1.3.0 chodzi ładnie i za bardzo nie wiem, czy jest sens bawić się...

Działa to nie kombinuj ;)

Tak. Jak włączę grę to mimo że telefon trzymam prosto (obok Nexusa 7 trzymam tak samo i jest dobrze) to samochód skręca w lewą stronę (sprawdzałem na kilku grach).

Jak możesz, to napisz jak wygląda ta kalibracja? Nie chce tego rozkalibrowac całkowicie :P.

Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka

14 godzin temu, [email protected] napisał:

Na tamtym forum przejrzałem kilka stron i nikt konkretnie nie napisał, jak wygląda w użytkowaniu. Szczerze mówiąc to ten 7.1.3.0 chodzi ładnie i za bardzo nie wiem, czy jest sens bawić się..

Kilka osób (w tym ja) pisało już o tym, że zmodyfikowany 6.5.12 przez Wietnamczyka chodzi stabilnie...Poczytaj sobie wątek "kompedium...", tam też jest link do tego romu. Czy jest sens zmieniać? Gdybyś miał wersje PRO, to tak, bo na 7.1.3.0 nie chodzi czytnik i są też problemy z dual sim, natomiast widzę, że Ty masz Redmi zwykły, więc nie popadaj w schemat "aktualizacja dla samej aktualizacji". Innymi słowy rom Wietnamczyka jest dla tych osób, którzy nie mają na chwilę obecną alternatywy, a chcą w pełni używać Redmi PRO.

Edited by cointreau

23 godziny temu, cincin27 napisał:

W dwie strony. Przesyłka z Polski do Chin kosztowała mnie 20zł a z Chin do Polski 12$ czyli około 48zł.

To u Goldwaya jest żenujące... Jak tak to mają wysyłki za darmo China Air Postem. A tu taki kwiatek.
Zauważyłem, że teraz jest jakiś Xiaomi Authorized Store na aliexpress i tam płaci się za wysyłkę w jedną stronę.

Czytam sobie ostatnie kilka postów i blednę. To jest u Was normalna praktyka że wgrywacie na telefon pierwszy lepszy soft z Google Drive "od jakiegoś Wietnamczyka"? Nic dziwnego że hakerka kwitnie.

Jak to jest z tym podłączeniem OTG? Kolega ma Meizu z FlameOs, podpinam u niego kabelek do dysku zewnętrznego WD i po chwili przeglądam pliki. A w moim Redmi, kicha. Nie rozpoznaje dysku, jedynie mniejsze pendrive. Dysk ma swoje zasilanie.