cointreau Posted May 5, 2016 Share Posted May 5, 2016 4 godziny temu, cukru napisał: Jeśli chcesz, żeby telefon działał dobrze to tak. Ewentualnie pewnie znajdzie się jakiś syfiasty rom ale tego zdecydowanie nie polecam. Już lepiej z angielskim przeboleć. No, a ja myślałem, że alternatywą jest wgranie na zablokowany telefon Redmi 3 Pro oprogramowania xiaomi.eu 7.1 poprzez miflash. Nie będzie tylko działał czytnik linii papilarnych, a poza tym będzie stabilnie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cukru Posted May 5, 2016 Share Posted May 5, 2016 @cointreau Dlatego pisałem o dobrym działaniu, niektórym telefon nie widzi kart SIM. Link to comment Share on other sites More sharing options...
niziu Posted May 5, 2016 Share Posted May 5, 2016 52 minuty temu, cointreau napisał: No, a ja myślałem, że alternatywą jest wgranie na zablokowany telefon Redmi 3 Pro oprogramowania xiaomi.eu 7.1 poprzez miflash. Nie będzie tylko działał czytnik linii papilarnych, a poza tym będzie stabilnie? Jest jakiś sposób żeby zrobić backup tego systemu co mam teraz żeby jakby nie działało SIM to wgrać go spowrotem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
hUBI Posted May 6, 2016 Share Posted May 6, 2016 Jest nowy ROM do Redmi 3: https://www.androidfilehost.com/?fid=24533103863137184 Powinien obsługiwać czytnik linii w wersji Pro Fix - Issues with adding fingerprint (05-05) Fix - Fingerprint unlock didn't respond in some cases (05-05) Link to comment Share on other sites More sharing options...
cointreau Posted May 6, 2016 Share Posted May 6, 2016 (edited) 3 godziny temu, hUBI napisał: Jest nowy ROM do Redmi 3 1. Domyślam się, że aby go wgrać, trzeba mieć odblokowany bootloader? 2. Jeśli tak, to mimo wszystko domyślam się, że jego pojawienie zwiększa prawdopodobieństwo, że niedługo pojawi się soft na zablokowany telefon? 3. Czy Goldway, który od wczoraj podpisuje swoje aukcje przy Redmi 3 Pro "Official Global Firmware,Multi Language" będzie instalował właśnie ten soft do którego link podałeś, czyli: xiaomi.eu_multi_ido_6.5.5_v7-5.1 ? Innymi słowy, czy te softy to jest to samo? Edited May 6, 2016 by cointreau Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted May 6, 2016 Share Posted May 6, 2016 Tak, tylko dla pierwszego punktu. 2,3 NIE. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hUBI Posted May 6, 2016 Share Posted May 6, 2016 2 godziny temu, cointreau napisał: 2. Jeśli tak, to mimo wszystko domyślam się, że jego pojawienie zwiększa prawdopodobieństwo, że niedługo pojawi się soft na zablokowany telefon? Na zablokowany bootloader nie pojawi się już nowy soft nigdy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdBloczek Posted May 6, 2016 Share Posted May 6, 2016 Nie wiadomo czy nigdy. Na razie po prostu nie ma w planach Link to comment Share on other sites More sharing options...
hUBI Posted May 6, 2016 Share Posted May 6, 2016 (edited) 2 godziny temu, AdBloczek napisał: Nie wiadomo czy nigdy. Na razie po prostu nie ma w planach W sumie to trzeba by sie @Acid zapytać Edited May 6, 2016 by hUBI Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ciacho23 Posted May 6, 2016 Share Posted May 6, 2016 (edited) Czy jak instalujecie nowszą wersję xiaomi.eu to robicie full wipe czy nie jest to konieczne? Wolałbym tego uniknąć bo nie chce mi się od nowa wszystkiego instalować:) Jeśli nie full to tylko cache i dalvik? Edited May 6, 2016 by Ciacho23 Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted May 6, 2016 Share Posted May 6, 2016 23 minuty temu, Ciacho23 napisał: Czy jak instalujecie nowszą wersję xiaomi.eu to robicie full wipe czy nie jest to konieczne? Wolałbym tego uniknąć bo nie chce mi się od nowa wszystkiego instalować:) Jeśli nie full to tylko cache i dalvik? Nic nie musisz wipe-ować dalvik/cache też nie jest potrzebny (nie zaszkodzi ale to niepotrzebna operacja i szkoda czasu). Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregsoir Posted May 6, 2016 Share Posted May 6, 2016 jakieś pierwsze odczucia o baterii na 6.5.5? bo mam wrażenie, że jakoś szybko leci Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted May 6, 2016 Share Posted May 6, 2016 7 minut temu, gregsoir napisał: jakieś pierwsze odczucia o baterii na 6.5.5? bo mam wrażenie, że jakoś szybko leci To za wcześnie żeby cokolwiek stwierdzić, ja wracam na 7.2.7eu stab ale nie ze względu na baterię. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cointreau Posted May 6, 2016 Share Posted May 6, 2016 9 godzin temu, FromWP napisał: Tak, tylko dla pierwszego punktu. 2,3 NIE. Zatem uświadom mnie jaki konkretnie soft wgrywa Goldway? To jest multi language, pewnie modyfikowany, ale baza jest jaka? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cukru Posted May 6, 2016 Share Posted May 6, 2016 Dnia 26.04.2016 o 15:50, mesjasz22 napisał: @cointreau Ludzie od goldwaya dostają wersję taką jak wyżej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ticom Posted May 6, 2016 Share Posted May 6, 2016 Da się ustawić na redmi 3 (7.1.3 eu na lbl) skróty lub/i wigety na ekranie blokady? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ciacho23 Posted May 6, 2016 Share Posted May 6, 2016 1 godzinę temu, FromWP napisał: To za wcześnie żeby cokolwiek stwierdzić, ja wracam na 7.2.7eu stab ale nie ze względu na baterię. Mi też się wydaje, że szybciej bateria spada. Zobaczymy jak się zachowa przez noc. A Ty czemu wracasz do 7.2.7? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted May 7, 2016 Share Posted May 7, 2016 8 godzin temu, cointreau napisał: Zatem uświadom mnie jaki konkretnie soft wgrywa Goldway? To jest multi language, pewnie modyfikowany, ale baza jest jaka? Nie mam zielonego pojęcia jaki wgrywa może coś ktoś im wymodził. "Official Global Firmware,Multi Language" nie istnieje i na razie nawet nie wiadomo czy official global kiedykolwiek będzie, bo na razie nie planują sprzedaży tego modelu na rynku globalnym. Zapytaj Goldwaya. 7 godzin temu, Ciacho23 napisał: A Ty czemu wracasz do 7.2.7? Nie z powodu baterii, W tym po raz pierwszy wbudowana aplikacja zawiesiła się i nie chciała zamknąć. To jednak wersja testowa, wiele rzeczy do przodu, ale błędy też są. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ciacho23 Posted May 7, 2016 Share Posted May 7, 2016 Dzisiaj na 6.5.5. przez noc (10 h) bateria spadła 2%. Ten rom u mnie pod tym względem jest na razie najlepszy. Na razie żadnych problemów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
damek255 Posted May 7, 2016 Share Posted May 7, 2016 19 minut temu, Ciacho23 napisał: Dzisiaj na 6.5.5. przez noc (10 h) bateria spadła 2%. Ten rom u mnie pod tym względem jest na razie najlepszy. Na razie żadnych problemów. Z włączonym wifi / transmisja? Lub innymi apkami? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cukru Posted May 7, 2016 Share Posted May 7, 2016 U mnie na każdym devie Xiaomi.EU przez noc spada 2%, na 6.5.5 również. Wifi całą noc włączone, pół godziny słucham sobie radia internetowego jak zasypiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pepso94 Posted May 7, 2016 Share Posted May 7, 2016 U mnie, niezależnie od wersji jest to zawsze jakieś 5-6% bez WiFi ani transmisji, żadnej synchronizacji, apki mają ograniczony dostęp do działania w tle. Mam zamiar wrócić na 7.1.3.0 bo tylko tam ta bateria dobrze trzymała, przez noc zaledwie 1-2%. Link to comment Share on other sites More sharing options...
damek255 Posted May 7, 2016 Share Posted May 7, 2016 (edited) No ja wczoraj jak ladowalem wieczorem to od 23:30 do 8 rano miałem 99%, bez wifi czy transmisji, mam wersję 6.4.21. A pamiętam jak 6.4.14 bateria mi leciała... Teraz jest lepiej, chociaż na starszych wersjach było najlepiej xD Edited May 7, 2016 by damek255 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guziiik Posted May 7, 2016 Share Posted May 7, 2016 @FromWP, jak tam z bateryjką na 7.2.7.0? Coś mi ostatnio przymula 7.1.3.0 i myślę, czy by mu jakiejś witaminki aktualizacyjnej nie podać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted May 7, 2016 Share Posted May 7, 2016 Dopiero wieczorem wgrałem, chyba trochę gorzej niż na 7.1.3 ale wszystko mi działa (jakieś drobne braki w tłumaczeniu na polski). Na 6.5.5 lokalna kopia zapasowa kasuje niektóre dane jak w poprzednim i dodatkowo się wiesza w trakcie działania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guziiik Posted May 7, 2016 Share Posted May 7, 2016 A to w takim razie popatrzę sobie jeszcze przez tydzień-dwa jak będzie się zachowywał, bo w sumie instalacja czegoś nowego co chwile uniemożliwia wysnucie jakichkolwiek miarodajnych wniosków. Z resztą, z tego co widzę, ten system 'tak ma' - czasami jest kosa i natychmiastowa reakcja, czasami coś mu się w tle uruchomi i dokąd pamięć się nie zorganizuje, to mało co jest jej w stanie trwale pomóc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdBloczek Posted May 7, 2016 Share Posted May 7, 2016 Też mnie korci aby wgrać nowszy ROM, ale chyba jeszcze nie poprawili drenażu baterii na bluetooth... Link to comment Share on other sites More sharing options...
enesas Posted May 7, 2016 Share Posted May 7, 2016 Czy po wybraniu opcji Reset hasła na xiaomi.eu trzeba coś potwierdzać SMSem z nr tel który podałem na początku? Pytam, bo mój kochany złodziejski pomarańczowy operator przyblokował przy zmianie taryfy SMSy, a zapomniałem hasło (ba, zapomniałem... nie wchodzi mi mimo, że jest poprawne). Link to comment Share on other sites More sharing options...
damek255 Posted May 7, 2016 Share Posted May 7, 2016 Działa wam dobrze endomondo? Pokazuje że GPS ok, ale nie liczy mi w ogóle km :-/. Miał ktoś może taki problem i wie jak go rozwiązać? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregsoir Posted May 7, 2016 Share Posted May 7, 2016 też wam zaczęła trzeszczeć obudowa po jakimś czasie? te plastikowe paski, zwłaszcza dolny Link to comment Share on other sites More sharing options...
enesas Posted May 7, 2016 Share Posted May 7, 2016 Mi nic nie skrzyni . Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregsoir Posted May 7, 2016 Share Posted May 7, 2016 a ściśnij trochę mocniej lewy dolny róg albo okolice portu usb? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cukru Posted May 7, 2016 Share Posted May 7, 2016 Mi nic nie skrzypialo dopóki ktoś nie napisał, że skrzypi i zacząłem to sam sprawdzać :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sifo Dyas Posted May 7, 2016 Share Posted May 7, 2016 Mnie też lewy dolny róg skrzypi. Przy naciśnięciu czuć jak dwa elementy się ze sobą stykają i przy lekkim rozluźnieniu odstają od siebie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted May 7, 2016 Share Posted May 7, 2016 Skrzypi znaczy żyje, ja się takimi bzdetami nie przejmuję. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts