Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
13 minut temu, enesas napisał:

@up

Z ciekawości, to czemu ten ROM jest niby taki zły?

Wysłane z mojego Nexus 7 przy użyciu Tapatalka

Bo to nie jest oficjalny rom tylko modyfikowany nie wiadomo co w nim siedzi

Opublikowano

Czy to jest najnowszy stable dla Redmi3??? I mogę go wgrać mimo że mam nowszy rozwojowy?

xiaomi.eu_multi_ido_V7.2.4.0.LHPCNDB_v7-5.1.zip

A dodatki miuipolska to jak się instaluje przez twrp???

Tak samo jak Rom? bo jakoś mi to nie pasuje ze tak samo...

Opublikowano
22 godziny temu, jarekm95 napisał:

22 godziny temu, jarekm95 napisał:

Mam jakiś błąd w formularzu odpowiedzi...

Redmi2 nic się nie dzieje ale chcę wiedzieć na przyszłość jak szukać i czy można przejść na " niższy ROM" 

Co do paczki to zielony jestem i nie wiem jak to się robi :) a bardzo ciekawa jest ta paczka od @acida

Opublikowano
42 minuty temu, Weronikazduzadupa napisał:

Jak zrobić screenshot? Standardowy power + volume - nie działa

Prawidłowy skrót to przycisk od multitaskingu (menu) i volume -.

Opublikowano

Dobra, bez chińskich aplikacji jak wszystkie xiaomi.eu, ale jest nowsza na zablokowany bootloader Xiaomi.eu_Redmi3_V7.1.3.0.LHPCNCK_5.1_MiFlash czyli taka którą można wgrać przez Miflasha.

Opublikowano

Witam, otrzymałem dziś swojego Redmi3. Gdy stukam palcem w okolicach aparatu słychać tak jakby coś luźno latało. Czy to normalne? Czytałem że czasem soczewki czy tos takiego slychac, nie wiem, nie znam się, proszę o opinie.

Pozdrawiam :D

Opublikowano
52 minuty temu, michalek8 napisał:

Witam, otrzymałem dziś swojego Redmi3. Gdy stukam palcem w okolicach aparatu słychać tak jakby coś luźno latało. Czy to normalne? Czytałem że czasem soczewki czy tos takiego slychac, nie wiem, nie znam się, proszę o opinie.

Pozdrawiam :D

Mam to samo. Nieziemsko mnie to wkurza.

Opublikowano
49 minut temu, cincin27 napisał:

Xiaomi.EU stable v7.2.4.0 :)

Trzeba tylko przytrzymać 2-3 sekundy te dwa przyciski jednocześnie.

Racja, więc doszliśmy do tego że obie kombinacje działają :D

Opublikowano

Mam pytanie do użytkowników którzy używają już tego telefonu ok. 2 tyg albo więcej. Czy telefon łapie sciny, lagi itp podczas normalnego użytkowania (messenger od fb, fb, chrome i czasem jakas prosta gierka)?

Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Na wielu zrzutach ekranu widzę, że wyświetla się wam też dzień tygodniu. U mnie jest tylko godzina i data (xiaomi.eu).

Co zrobić, żeby był też dzień tygodnia?

widget.jpg

Opublikowano
28 minut temu, Robinson napisał:

Na wielu zrzutach ekranu widzę, że wyświetla się wam też dzień tygodniu. U mnie jest tylko godzina i data (xiaomi.eu).

Co zrobić, żeby był też dzień tygodnia?

widget.jpg

Gest uszczypnięcia - przy zegarku pojawi się przycisk edycji - później już się połapiesz.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
14 godzin temu, Redmi2 napisał:

A czemu Ci nie pasuje?

A co ma za znaczenie w jaki sposob? Albo przez aktualizacje i wskazujesz paczke tak samo jak rom. Mozna tez to samo zrobic bezposrednio w twrp jak instalujesz rom z pliku zip...

A jakbys chcial instalowac to? Wlasnie super ze@acid pomyslal nad taka paczka ze skryptami.

Wysłane z mojego 2014811 przy użyciu Tapatalka

Teraz już wiem tak samo jak aktualizacje twrp tylko pominąć etap Wipa...

Edytowane przez Apap
Błąd
Opublikowano
Dnia 03/29/2016 o 19:43, Ciacho23 napisał:

Ja w sprawie aparatu. W ogóle nie rozumiem sposobu w jaki działa lampa błyskowa (o ile to tak można nazwać). Ustawiając ją w tryb AUTO ona mi się praktycznie w ogóle nie odpala, a aparat robi mi zdjęcie przy czasie  1/10 s. To siłą rzeczy zdjęcie musi być poruszone. Jak w ogóle lampa przy takim czasie może się nie odpalić? W ogóle pomiar światła jest jakiś totalnie ułomny. Czy u was też zmiana sposobu pomiaru światła nic nie zmienia?

Czy ktoś się jeszcze może do tego odnieść?

Opublikowano (edytowane)

6.3.25 nie działa midrive jedyna wada

U mnie na auto wszystko normalnie robi aparat łącznie z lampą ROM 6.3.25

Edytowane przez Apap
Literówka
Opublikowano (edytowane)

Panowie czy żeby otrzymywać na bieżąco wiadomości z takich aplikacji jak gmail, messenger, wykop Whatsapp to na wszystkie muszę mieć ustawione kłódki?

Edytowane przez kredzion
Opublikowano
Panowie czy żeby otrzymywać na bieżąco wiadomości z takich aplikacji jak gmail, messenger, wykop Whatsapp to na wszystkie muszę mieć ustawione kłódki?

Mnie wystarczyło dodać te aplikacje do autostartu i nie mam włączonego czyszczenia pamięci

Tap Tap z Redmi 3

Opublikowano (edytowane)

Miałem porysowaną obudowę z tyłu i to mocno i patrzę dzisiaj na mojego Redmi3 a ona się sama zregenerowała! :-o szok! A do tego dodatki miuipolska od @acida włączyły ukrytą optyczną stabilizację obrazu! (stąd te dziwne dźwięki z okolic aparatu!)

Edytowane przez Apap
Uszczegolnienie
Opublikowano
Bzdura. Rozbieralem sony xperia j i na bank byla to optyka

Wysłane z mojego 2014811 przy użyciu Tapatalka

I jak się ma ta xperia do redmi 3?

Rozbierałem redmi note 2 kolegi i było właśnie to. Taka była konstrukcja tego silniczka że brzęczal. W huawei g7 to samo

Opublikowano
3 godziny temu, michaelwaut napisał:

Jest gdzieś spis romów do tego telefonu? ROM 77.1.1.0 (LHPCNCK)  to co? 

ROM wgrany przez chińskiego sprzedawcę nazywany śmieciowym.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, fake4r napisał:

Jak  tam dzisiejszy rom? Wszystko działa? Recovery poprawione czy tez błąd z przed tygodnia został?

Na razie działa, nie wiem czy wszystko (jedyna większa zmiana to działające dzienne ekrany blokady), ale recovery musiałem wgrywać ponownie bo się nie chciał rom zainstalować! Z tym Recovery nie mogę dojść do ładu. Po każdej instalacji nowego rozwojowego romu eu wraca to niedziałające spolszczone i muszę ręcznie wgrywać ponownie działające żeby zainstalować rom. Ponownie działa MiPilot i odnoszę wrażenie że GPS jakby jeszcze szybszy i dokładniejszy (w ciągu kilku sekund znalazł 18 satelitów i zlokalizował z dokładnością do 4 metrów wewnątrz budynku z jednym stropem!)

1 godzinę temu, Pepso94 napisał:

@michaelwaut Tutaj masz spis oryginalnych ROMów

A tu masz link do forum z nieoficjalnymi EU (prawie to samo co miui.pl z wyrzuconymi chińskimi śmieciami) stabilnych i tygodniowych! Romy Redmi 3 to "ido". 

http://xiaomi.eu/community/

Edytowane przez FromWP
  • Like 1