AdBloczek Posted January 28, 2017 Posted January 28, 2017 Ja nie liczę na aktualizację do wyższej wersji androida Z jednej strony szkoda, z drugiej to i tak bez znaczenia. Już minął ponad rok odkąd mam Redmi 3 i bez wątpienia był to mój jeden z najlepszych zakupów. Szkoda tylko, że niesamowicie wcina baterię w połączeniu z Mi Bandem, przez co nie wyróżnia się na tle innych telefonów (bez Mi Banda)... Coś za coś - z opaski na pewno nie zrezygnuję, bo za bardzo się przyzwyczaiłem
Kosarz5 Posted January 28, 2017 Posted January 28, 2017 (edited) Post do usunięcia. Edited February 5, 2018 by Kosarz5
paveu Posted January 29, 2017 Posted January 29, 2017 Dnia 28.01.2017 o 08:30, AdBloczek napisał: Ja nie liczę na aktualizację do wyższej wersji androida Z jednej strony szkoda, z drugiej to i tak bez znaczenia. Ja bym nie powiedział, że bez znaczenia. Android 6 wprowadził Fingerprint API. Po aktualizacji przynajmniej do 6tki moglibyśmy używać na Miui aplikacji dodających gesty do czytnika (np. otwieranie aplikacji, rozwijanie panelu powiadomień), a tak czytnik jest przez program niewykrywalny. Jest to niesamowicie wygodne rozwiązanie, od którego ciężko się odzwyczaić, no ale...
galakty Posted January 29, 2017 Posted January 29, 2017 36 minut temu, paveu napisał: Ja bym nie powiedział, że bez znaczenia. Android 6 wprowadził Fingerprint API. Po aktualizacji przynajmniej do 6tki moglibyśmy używać na Miui aplikacji dodających gesty do czytnika (np. otwieranie aplikacji, rozwijanie panelu powiadomień), a tak czytnik jest przez program niewykrywalny. Jest to niesamowicie wygodne rozwiązanie, od którego ciężko się odzwyczaić, no ale... To, że w androidzie 6 coś jest, nie znaczy, że w MIUI to będzie... Idealny przykład to api2, wprowadozny od Androida 5 w górę, a żaden Xiaomi tego nie posiada i nawet na Andku 7 o tym można zapomnieć.
AdBloczek Posted January 29, 2017 Posted January 29, 2017 @paveu Zgadza się, ale moje Redmi 3 nie ma czytnika, więc mnie ten problem nie dotyczy. Mi Band mi w pełni zastępuje czytnik ;p Orientujecie się może, czy w innych smartfonach Xiaomi też występuje aż tak duży drenaż podczas korzystania z bluetooth? Na romach wyższych niż historyczny 7.1.3 bateria spada... 3 razy szybciej niż bez opaski. Jest to jedyny powód dla którego czasami zastanawiam się nad zmianą telefonu, ale z drugiej strony wydajność jest tutaj wystarczająca, a dopłacać kilka stówek dla tej jednej rzeczy trochę szkoda
paveu Posted January 30, 2017 Posted January 30, 2017 23 godziny temu, galakty napisał: To, że w androidzie 6 coś jest, nie znaczy, że w MIUI to będzie... Uściślę. Android 6 do API23, które aplikacja wymaga do uruchomienia (nie zainstaluje się na niższym API) i dzięki któremu czytnik jest wykrywany jako element systemu. Chińczycy nie mają jak tego usunąć, musieliby stworzyć swojego Androida (nie nakładkę jaką jest MIUI).
FromWP Posted January 30, 2017 Posted January 30, 2017 Redmi 4 pro, albo Redmi note 4, ale najnowszy na snapie. Redmi pro jest na mtk, ale ja bym jeszcze nie zamieniał.
TIJO3210 Posted January 30, 2017 Posted January 30, 2017 Jestem totalnym laikiem jesli chodzi o telefony, tymbardziej xiaomi. Dlatego mam pytanie. Jeżeli mam SuperSU na telefonie oraz włączony superuser to czy mam ten telefon zrootowany? 2 rzecz nie działa mi snapchat- nie moge sie zalogowac, czytałem, ze dużo osób ma problem z tą aplikacją, można prosic o jakies rady?
paveu Posted January 30, 2017 Posted January 30, 2017 Zainstaluj ze sklepu jakiegoś Rootcheckera i będziesz wiedział, czy masz roota czy nie
wolf45 Posted February 2, 2017 Posted February 2, 2017 Chciałem odblokować bootloader, niestety w miunlock pokazuje że wpisuje niepoprawne hasło, mimo że wpisuje poprawne. Miał ktoś tak?
tpawel Posted February 2, 2017 Posted February 2, 2017 A logujesz się w unlockerze przez ID czy nazwę konta?Redmi PRO by TT
wolf45 Posted February 2, 2017 Posted February 2, 2017 Przez numer telefonu, a to ma jakieś znaczenie?
gore2kill4 Posted February 2, 2017 Posted February 2, 2017 Witam Czy jak będę wgrywał przy pomocy Miflasha, oficjalny global dev, to karta sim musi być w telefonie i potem podczas konfiguracji? Wgrywałem już w ten sposób córce i żonie ale zawsze z kartą, jutro znajomy ma dać telefon bo ma w nim MIUI by ManHint(vietnamczyk) i powodów oczywistych będzie bez karty sim. Wydaje mi się że chyba nie powinno to być przeszkodą (wgranie i pierwsza konfiguracja telefonu bez sima) Podrawiam
FromWP Posted February 2, 2017 Posted February 2, 2017 36 minut temu, gore2kill4 napisał: (wgranie i pierwsza konfiguracja telefonu bez sima) Z wgraniem to nie będzie na pewno żadnego problemu. Co do konfiguracji też nie powinno być jak znajomy logował się do konta Mi adresem mailowym i znasz hasło. Ale chyba czasami potrafi chcieć zweryfikować logowanie wysłaniem sms-a, (może dopiero po włożeniu sima). Prawie na pewno capcha się pojawi. 1
Kosarz5 Posted February 2, 2017 Posted February 2, 2017 (edited) Przy wgrywaniu ROMU China/Global od Xiaomi przez Miflash karta SIM jest niepotrzebna. Co do pierwszej konfiguracji, to karta SIM może być jedynie potrzebna do zalożenia konta Xiaomi, które nie jest niezbędne do korzystania z telefonu ale np aplikacja motywy może nie działać. Oczywiście, nie ma problemu aby znajomy założył konto później bądź się zalogował na tym telefonie. Dnia 2.02.2017 o 20:18, wolf45 napisał: Przez numer telefonu, a to ma jakieś znaczenie? Ja się logowałem przez adres E-mail i odblokowanie przebiegło bez problemu. Edited February 5, 2018 by Kosarz5 1
gore2kill4 Posted February 2, 2017 Posted February 2, 2017 @FromWP@Kosarz5W tym telefonie nie było konta xiaomi nigdy, nie wiem jak z kontem Gmail, ale to może się po konfiguracji zalogować. W każdym razie dzięki za info .
TIJO3210 Posted February 3, 2017 Posted February 3, 2017 A czy miał ktoś ten problem z zalogowaniem się na snapchata?
Yuzan Posted February 3, 2017 Posted February 3, 2017 2 godziny temu, TIJO3210 napisał: A czy miał ktoś ten problem z zalogowaniem się na snapchata? Wejdź w SuperSU --> Ustawienia --> Unroot Bez roota powinieneś móc się zalogować Jak już się zalogujesz to możesz zrobić root z powrotem. 1
gore2kill4 Posted February 3, 2017 Posted February 3, 2017 Witam. Kiedyś na forum panowała opinia (być może dalej tak jest) nawet mi kilka osób doradziło ( THX@FromWP ), jeśli chcę na zablokowany bl wgrać system to lepiej wgrać global developer zamiast global stable. Wgrałem je żonie , córce i dziś jeszcze znajomemu. Czy podtrzymujecie tą opinię? Wszystkie osoby są zadowolone z tej wersji oprogramowania, jak również z co tygodniowych aktualizacji. Nie chcą rootowac tel , nie chcą też odblokowywać bl. Szczerze to już nawet by mi się nie chciało bawić we wgrywanie global stable. Pozdrawiam
FromWP Posted February 3, 2017 Posted February 3, 2017 4 minuty temu, gore2kill4 napisał: Czy podtrzymujecie tą opinię? Wszystkie osoby są zadowolone z tej wersji oprogramowania, jak również z co tygodniowych aktualizacji. W sumie sam sobie odpowiedziałeś. Ja podtrzymuję. 1
art12 Posted February 4, 2017 Posted February 4, 2017 Przy wgrywaniu deep flashem wywala komunikat 'send configure command failed'. Pierwszy raz się z tym spotykam, że kablem nie idzie. O co kaman?E: Ogarnięte. Zadziałała tylko wersja 2015.10.28.0.
maxraf21 Posted February 6, 2017 Posted February 6, 2017 Czy wgranie najnowszego globala zablokuje mi bootloader? Będę wygrywał z poziomu Twrp.
FromWP Posted February 6, 2017 Posted February 6, 2017 18 minut temu, maxraf21 napisał: Czy wgranie najnowszego globala zablokuje mi bootloader? Będę wygrywał z poziomu Twrp. Raczej nie, ale jak nie zmodyfikujesz pliku romu to możesz mieć nieustanny zwis na logo Mi.
maxraf21 Posted February 6, 2017 Posted February 6, 2017 Co trzeba zmodyfikować w romie? No i będę na czysto wgrywać.
Ciacho23 Posted February 6, 2017 Posted February 6, 2017 (edited) A jaki masz teraz ROM? xiaomi.eu? TWRP wgrane na stałe? Jeśli tak to prawdopodobnie będziesz miał bootlopa tak jak pisze kolega FromWP. Edited February 6, 2017 by Ciacho23
FromWP Posted February 6, 2017 Posted February 6, 2017 1 godzinę temu, maxraf21 napisał: Co trzeba zmodyfikować w romie? No i będę na czysto wgrywać. Tu masz: http://en.miui.com/thread-477499-1-1.html Tylko nie rozumiem dlaczego chcesz koniecznie przez twrp. 1
maxraf21 Posted February 6, 2017 Posted February 6, 2017 Myślałem że tak jak w Mi Note można sabie wrzucić przez Twrp i lata.
Kosarz5 Posted February 7, 2017 Posted February 7, 2017 Moje Redmi 3 pójdzie do serwisu, jednak w międzyczasie chciałbym zaopatrzyć się w ładowarkę europejską dla tego modelu. Polecicie jakąś? Najlepiej żeby była dostępna w polskich sklepach/Allegro.
Bumar Posted February 7, 2017 Posted February 7, 2017 Witam, A ja mam pytanie dotyczące instalacji softu w MiCenter - promocja w lutym. Chciałbym z tej promocji skorzystać ale jeszcze nie mam odblokowanego telefonu. 2 tygodnie temu wysłałem prośbę o odblokowanie ale jeszcze nic mi nie przyszło. I jeśli nie uzyskam w lutym zgody na odblokowanie to czy też mogę skorzystać z promocyjnej instalacji softu? Mój telefon to Redmi 3pro Android 5.1.1 LMY47V MIUI 7.4 by ManIT 6.5.12 (rozwojowa)
grzegorz.lki Posted February 7, 2017 Posted February 7, 2017 Witam, A ja mam pytanie dotyczące instalacji softu w MiCenter - promocja w lutym. Chciałbym z tej promocji skorzystać ale jeszcze nie mam odblokowanego telefonu. 2 tygodnie temu wysłałem prośbę o odblokowanie ale jeszcze nic mi nie przyszło. I jeśli nie uzyskam w lutym zgody na odblokowanie to czy też mogę skorzystać z promocyjnej instalacji softu? Mój telefon to Redmi 3pro Android 5.1.1 LMY47V MIUI 7.4 by ManIT 6.5.12 (rozwojowa)Wejdź na en.miui.com i w prawym górnym rogu masz opcję UNLOCK. Wybierz ją zaloguj się na konto xiaomi i jak cię przekieruje do pobrania MiUnlock to zgodę masz już przyznaną Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka
Bumar Posted February 7, 2017 Posted February 7, 2017 26 minut temu, grzegorz.lki napisał: Wejdź na en.miui.com i w prawym górnym rogu masz opcję UNLOCK. Wybierz ją zaloguj się na konto xiaomi i jak cię przekieruje do pobrania MiUnlock to zgodę masz już przyznaną Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Tak właśnie się stało. Czyli mogę już wypełniać formularz i wysyłać telefon. Nie odblokowywałem sam bo boję się żeby czegoś nie zepsuć, zostawię to fachowcom
grzegorz.lki Posted February 7, 2017 Posted February 7, 2017 Chyba tak====Wysłane z Redmi 3 (ido) by TapaTalk
Pepso94 Posted February 10, 2017 Posted February 10, 2017 Chciałbym przetestować Lineage OS na swoim Redmi 3, ale nie wiem które Gappsy wybrać. ARM czy ARM64? Sprawdzałem różnymi aplikacjami, ale każda pokazuje co innego. Byłbym wdzięczny za podpowiedź
paveu Posted February 10, 2017 Posted February 10, 2017 ARM64, bo procesor jest 64 bitowy. Osobiście polecam oficjalny Ressurection Remix na Nougacie, jest o niebo lepszy.
Pepso94 Posted February 10, 2017 Posted February 10, 2017 40 minut temu, paveu napisał: Osobiście polecam oficjalny Ressurection Remix na Nougacie, jest o niebo lepszy. A jak ze stabilnością? Jakieś szczególe bugi są?
Recommended Posts