Jump to content

Recommended Posts

Posted

Ja nie liczę na aktualizację do wyższej wersji androida :)

Z jednej strony szkoda, z drugiej to i tak bez znaczenia.

Już minął ponad rok odkąd mam Redmi 3 i bez wątpienia był to mój jeden z najlepszych zakupów. Szkoda tylko, że niesamowicie wcina baterię w połączeniu z Mi Bandem, przez co nie wyróżnia się na tle innych telefonów (bez Mi Banda)... Coś za coś - z opaski na pewno nie zrezygnuję, bo za bardzo się przyzwyczaiłem :)

Posted
Dnia 28.01.2017 o 08:30, AdBloczek napisał:

Ja nie liczę na aktualizację do wyższej wersji androida :)

Z jednej strony szkoda, z drugiej to i tak bez znaczenia.

Ja bym nie powiedział, że bez znaczenia. Android 6 wprowadził Fingerprint API. Po aktualizacji przynajmniej do 6tki moglibyśmy używać na Miui aplikacji dodających gesty do czytnika (np. otwieranie aplikacji, rozwijanie panelu powiadomień), a tak czytnik jest przez program niewykrywalny. Jest to niesamowicie wygodne rozwiązanie, od którego ciężko się odzwyczaić, no ale...

Posted
36 minut temu, paveu napisał:

Ja bym nie powiedział, że bez znaczenia. Android 6 wprowadził Fingerprint API. Po aktualizacji przynajmniej do 6tki moglibyśmy używać na Miui aplikacji dodających gesty do czytnika (np. otwieranie aplikacji, rozwijanie panelu powiadomień), a tak czytnik jest przez program niewykrywalny. Jest to niesamowicie wygodne rozwiązanie, od którego ciężko się odzwyczaić, no ale...

To, że w androidzie 6 coś jest, nie znaczy, że w MIUI to będzie... Idealny przykład to api2, wprowadozny od Androida 5 w górę, a żaden Xiaomi tego nie posiada i nawet na Andku 7 o tym można zapomnieć.

Posted

@paveu

Zgadza się, ale moje Redmi 3 nie ma czytnika, więc mnie ten problem nie dotyczy. Mi Band mi w pełni zastępuje czytnik ;p

Orientujecie się może, czy w innych smartfonach Xiaomi też występuje aż tak duży drenaż podczas korzystania z bluetooth? Na romach wyższych niż historyczny 7.1.3 bateria spada... 3 razy szybciej niż bez opaski. Jest to jedyny powód dla którego czasami zastanawiam się nad zmianą telefonu, ale z drugiej strony wydajność jest tutaj wystarczająca, a dopłacać kilka stówek dla tej jednej rzeczy trochę szkoda :)

Posted
23 godziny temu, galakty napisał:

To, że w androidzie 6 coś jest, nie znaczy, że w MIUI to będzie...

Uściślę. Android 6 do API23, które aplikacja wymaga do uruchomienia (nie zainstaluje się na niższym API) i dzięki któremu czytnik jest wykrywany jako element systemu. Chińczycy nie mają jak tego usunąć, musieliby stworzyć swojego Androida (nie nakładkę jaką jest MIUI).

Posted

Redmi 4 pro, albo Redmi note 4, ale najnowszy na snapie. Redmi pro jest na mtk, ale ja bym jeszcze nie zamieniał.

Posted

Jestem totalnym laikiem jesli chodzi o telefony, tymbardziej xiaomi. Dlatego mam pytanie.

Jeżeli mam SuperSU na telefonie oraz włączony superuser to czy mam ten telefon zrootowany?

2 rzecz nie działa mi snapchat- nie moge sie zalogowac, czytałem, ze dużo osób ma problem z tą aplikacją, można prosic o jakies rady?

Posted

Chciałem odblokować bootloader, niestety w miunlock pokazuje że wpisuje niepoprawne hasło, mimo że wpisuje poprawne. Miał ktoś tak?

Posted

Witam 

Czy jak będę wgrywał przy pomocy  Miflasha, oficjalny global dev, to karta sim musi być w telefonie i potem podczas konfiguracji? 

Wgrywałem już w ten sposób córce i żonie ale zawsze z kartą, jutro znajomy ma dać telefon bo ma w nim MIUI by ManHint(vietnamczyk) i  powodów oczywistych będzie bez karty sim. Wydaje mi się że chyba nie powinno to być przeszkodą (wgranie i pierwsza konfiguracja telefonu bez sima)

Podrawiam

Posted
36 minut temu, gore2kill4 napisał:

(wgranie i pierwsza konfiguracja telefonu bez sima)

Z wgraniem to nie będzie na pewno żadnego problemu. Co do konfiguracji też nie powinno być jak znajomy logował się do konta Mi adresem mailowym i znasz hasło. Ale chyba czasami potrafi chcieć zweryfikować logowanie wysłaniem sms-a, (może dopiero po włożeniu sima). Prawie na pewno capcha się pojawi.

• Like 1
Posted (edited)

Przy wgrywaniu ROMU China/Global od Xiaomi przez Miflash karta SIM jest niepotrzebna. Co do pierwszej konfiguracji, to karta SIM może być jedynie potrzebna do zalożenia konta Xiaomi, które nie jest niezbędne do korzystania z telefonu ale np aplikacja motywy może nie działać. Oczywiście, nie ma problemu aby znajomy założył konto później bądź się zalogował na tym telefonie.

Dnia 2.02.2017 o 20:18, wolf45 napisał:

Przez numer telefonu, a to ma jakieś znaczenie?

Ja się logowałem przez adres E-mail i odblokowanie przebiegło bez problemu.

Edited by Kosarz5
  • Like 1
Posted

@FromWP@Kosarz5
W tym telefonie nie było konta xiaomi nigdy, nie wiem jak z kontem Gmail, ale to może się po konfiguracji zalogować. W każdym razie dzięki za info .

Posted
2 godziny temu, TIJO3210 napisał:

A czy miał ktoś ten problem z zalogowaniem się na snapchata?

Wejdź w SuperSU --> Ustawienia --> Unroot

Bez roota powinieneś móc się zalogować :P Jak już się zalogujesz to możesz zrobić root z powrotem.

• Like 1
Posted

Witam. Kiedyś na forum panowała opinia (być może dalej tak jest) nawet mi kilka osób doradziło ( THX@FromWP ), jeśli chcę na zablokowany bl wgrać system to lepiej wgrać global developer zamiast global stable. Wgrałem je żonie , córce i dziś jeszcze znajomemu. Czy podtrzymujecie tą opinię? Wszystkie osoby są zadowolone z tej wersji oprogramowania, jak również z co tygodniowych aktualizacji. Nie chcą rootowac tel , nie chcą też odblokowywać bl. Szczerze to już nawet by mi się nie chciało bawić we wgrywanie global stable. Pozdrawiam

Posted
4 minuty temu, gore2kill4 napisał:

Czy podtrzymujecie tą opinię? Wszystkie osoby są zadowolone z tej wersji oprogramowania, jak również z co tygodniowych aktualizacji.

W sumie sam sobie odpowiedziałeś. Ja podtrzymuję. 

• Like 1
Posted

Przy wgrywaniu deep flashem wywala komunikat 'send configure command failed'. Pierwszy raz się z tym spotykam, że kablem nie idzie. O co kaman?

E: Ogarnięte. Zadziałała tylko wersja 2015.10.28.0.

Posted
18 minut temu, maxraf21 napisał:

Czy wgranie najnowszego globala zablokuje mi bootloader? Będę wygrywał z poziomu Twrp.

Raczej nie, ale jak nie zmodyfikujesz pliku romu to możesz mieć nieustanny zwis na logo Mi.

Posted (edited)

A jaki masz teraz ROM? xiaomi.eu? TWRP wgrane na stałe? Jeśli tak to prawdopodobnie będziesz miał bootlopa tak jak pisze kolega FromWP.

Edited by Ciacho23
Posted

Moje Redmi 3 pójdzie do serwisu, jednak w międzyczasie chciałbym zaopatrzyć się w ładowarkę europejską dla tego modelu. Polecicie jakąś? Najlepiej żeby była dostępna w polskich sklepach/Allegro.

Posted

Witam,

A ja mam pytanie dotyczące instalacji softu w MiCenter - promocja w lutym. Chciałbym z tej promocji skorzystać ale jeszcze nie mam odblokowanego telefonu. 2 tygodnie temu wysłałem prośbę o odblokowanie ale jeszcze nic mi nie przyszło. I jeśli nie uzyskam w lutym zgody na odblokowanie to czy też mogę skorzystać z promocyjnej instalacji softu? 

Mój telefon to Redmi 3pro

Android 5.1.1 LMY47V

MIUI 7.4 by ManIT 6.5.12 (rozwojowa)

Posted
Witam,
A ja mam pytanie dotyczące instalacji softu w MiCenter - promocja w lutym. Chciałbym z tej promocji skorzystać ale jeszcze nie mam odblokowanego telefonu. 2 tygodnie temu wysłałem prośbę o odblokowanie ale jeszcze nic mi nie przyszło. I jeśli nie uzyskam w lutym zgody na odblokowanie to czy też mogę skorzystać z promocyjnej instalacji softu? 
Mój telefon to Redmi 3pro
Android 5.1.1 LMY47V
MIUI 7.4 by ManIT 6.5.12 (rozwojowa)

Wejdź na en.miui.com i w prawym górnym rogu masz opcję UNLOCK. Wybierz ją zaloguj się na konto xiaomi i jak cię przekieruje do pobrania MiUnlock to zgodę masz już przyznaną

Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka

Posted
26 minut temu, grzegorz.lki napisał:

Wejdź na en.miui.com i w prawym górnym rogu masz opcję UNLOCK. Wybierz ją zaloguj się na konto xiaomi i jak cię przekieruje do pobrania MiUnlock to zgodę masz już przyznaną

Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka

Tak właśnie się stało. Czyli mogę już wypełniać formularz i wysyłać telefon. Nie odblokowywałem sam bo boję się żeby czegoś nie zepsuć, zostawię to fachowcom:)

Posted

Chciałbym przetestować Lineage OS na swoim Redmi 3, ale nie wiem które Gappsy wybrać. ARM czy ARM64? Sprawdzałem różnymi aplikacjami, ale każda pokazuje co innego. Byłbym wdzięczny za podpowiedź :)

Posted
40 minut temu, paveu napisał:

Osobiście polecam oficjalny Ressurection Remix na Nougacie, jest o niebo lepszy.

A jak ze stabilnością? Jakieś szczególe bugi są?