grzegorz.lki Posted November 27, 2016 Share Posted November 27, 2016 Możesz restart zrobić. Mnie też tak długo nieraz region łapał. Po restarcie pójdzie dalej konfiguracja ====Wysłane z Redmi 3 by TapaTalk 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
olafo Posted November 27, 2016 Share Posted November 27, 2016 Mam krótkie pytanie, siedzę obecnie na romie global dev, bootloader odblokowany. Czy jak wgram rom global stable przez apkę aktualizację to zablokuje mi bootloader? Link to comment Share on other sites More sharing options...
muszateq Posted November 27, 2016 Share Posted November 27, 2016 @up nie Link to comment Share on other sites More sharing options...
losiewsky Posted November 28, 2016 Share Posted November 28, 2016 Hej, chcę kupić Redmi 3 dla dziewczny. Brać 3 Pro czy 3 S Global? Dzięki za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted November 28, 2016 Share Posted November 28, 2016 Nikt za Ciebie decyzji nie podejmie przecieżWysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
gore2kill4 Posted November 30, 2016 Share Posted November 30, 2016 (edited) Czemu gdy ktoś kupuje telefon z tą wersją miui [screen] często na forum pada stwierdzenie, że to syf miui i tym podobne? Ten soft jest w jakiś sposób szkodliwy? Znam kilka osób, które posiadają telefony z tym romem i na nic nie narzekają. Wydaje mi się, że te osoby są ograniczone przez system, z tej przyczyny że nie działają im aktualizacje OTA. Strach i nie wiedza pewnie skłania je do bycia zadowolonym z tego co mają. Ja żonie i córce zmieniłem na najnowszy GlobalDev tak jakoś odruchowo :] Pozdrawiam Edited November 30, 2016 by gore2kill4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted November 30, 2016 Share Posted November 30, 2016 Myślę, że dlatego, że mamy dostęp do Globala i Xiaomi.eu, bo w czasach przed Globalem nawet był polecany dla wersji Prime (z czytnikiem). No i nigdy nie wiesz co jest w środku, a kontakt z autorem (zdaje się, że Wietnamczyk) też raczej utrudniony chyba.Inna sprawa (pomijając, że już nienajświeższa wersja), że całkiem stabilnie działa. Kupiłem razem z kolegą Redmi 3 Prime w tym samym czasie (początek lipca) i on został na tym. Nic złego do tej pory się nie dzieje i wszystko działa.Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
korbielow Posted December 5, 2016 Share Posted December 5, 2016 straciłem roota po aktualizacji do 6.12.1. Skad mam sciagnac program do rootowania po twrp ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cukru Posted December 5, 2016 Share Posted December 5, 2016 @korbielow W każdym wątku o kolejnej aktualizacji znajdziesz link do SuperSU do wgrania przez TWRP. Link to comment Share on other sites More sharing options...
[email protected] Posted December 8, 2016 Share Posted December 8, 2016 Czy ta wersja romu " Redmi 3S/Prime Latest Global Developer Version Fastboot File Download " będzie odpowiednia dla Redmi 3s PRO 3/32 ? Pytam bo w nazwie jest Prime, a Pro nie ma takiego romu. Pewnie jest to samo, ale wolę upewnić się. Z góry dzięki za info Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted December 8, 2016 Share Posted December 8, 2016 Tak to dokładnie to samo, do 3s jest tylko jeden rom, niezależnie od prime, pro czy international. Link to comment Share on other sites More sharing options...
[email protected] Posted December 8, 2016 Share Posted December 8, 2016 Cieszy mnie to, pozdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
[email protected] Posted December 8, 2016 Share Posted December 8, 2016 (edited) Zainstalowałem Rom i aktualizowałem, ale nadal nie działa czytnik linii papilarnych. Redmi 3s Pro, Rom 6.12.1 Beta. Pomoże ktoś co zrobić ? Już działa, nie wiem, jak to udało się, ale jest ok Edited December 8, 2016 by [email protected] Zmiana tekstu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pepso94 Posted December 8, 2016 Share Posted December 8, 2016 Mojego Redmi 3 dotknęła dziwna przypadłość. Nie mogę zastosować motywu po jego pobraniu z apki z motywami. Cały czas próbuje autoryzować motyw po czym wyskakuje błąd "Usługa niedostępna, error:bought|-2" lub "brak połączenia z siecią, download|network error". Próbowałem na WiFi, na danych mobilnych, czyściłem dane aplikacji, restartowałem telefon, a właściwie to sam stwierdził że się zrestartuje i się wyłączył. Motywy wcześniej pobrane wchodzą bez problemu. Miui xiaomi.eu 6.12.1. Ktoś miał podobny problem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted December 8, 2016 Share Posted December 8, 2016 38 minut temu, Pepso94 napisał: Mojego Redmi 3 dotknęła dziwna przypadłość. Nie mogę zastosować motywu po jego pobraniu Ta przypadłość nie dotyczy twojego Redmi 3 tylko chińskich serwerów. Wszyscy tak chwilowo mają. Wprowadzili autoryzację pobieranych motywów (wraz z Miui8) i to chwilowo przestało działać. To co pobrałeś wcześniej i już używałeś kiedyś taką autoryzację przeszło i możesz to ustawić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dcd84 Posted December 10, 2016 Share Posted December 10, 2016 Nie mogę zsynchronizować blokowanych numerów do chmury. Nie mogę też wysłać opinii. Dostaję komunikat na pasku powiadomień: "Nie udało się wysłać zgłoszenia." Link to comment Share on other sites More sharing options...
KovaL Posted December 11, 2016 Share Posted December 11, 2016 Testował ktoś oficjalny cm 14.1 na redmi 3? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ciacho23 Posted December 12, 2016 Share Posted December 12, 2016 Za co odpowiada uprawnienie "Rozpocznij w tle"? Link to comment Share on other sites More sharing options...
[email protected] Posted December 14, 2016 Share Posted December 14, 2016 Odblokowałem botloader i wrałem TWRP, po restarcie wisi na logo Mi i nic nie można zrobić. Przytrzymując dłużej zasilanie, na chwilę wyłącza się i zaraz włącza i to samo. Na dole ekranu nie pokazuje, że coś ładuje się. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MiD Posted December 14, 2016 Share Posted December 14, 2016 1 godzinę temu, [email protected] napisał: Odblokowałem botloader i wrałem TWRP, po restarcie wisi na logo Mi i nic nie można zrobić. Przytrzymując dłużej zasilanie, na chwilę wyłącza się i zaraz włącza i to samo. Na dole ekranu nie pokazuje, że coś ładuje się. Po co wgrałeś TWRP? Link to comment Share on other sites More sharing options...
[email protected] Posted December 14, 2016 Share Posted December 14, 2016 Przed chwilą, MiD napisał: Po co wgrałeś TWRP? Żeby Xiaomi.eu zainstalować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MiD Posted December 14, 2016 Share Posted December 14, 2016 1 minutę temu, [email protected] napisał: Żeby Xiaomi.eu zainstalować. To dlaczego nie wgrałeś od razu ROMu? Musisz spróbować wejść w fastfood albo el i wgrać od nowa system. Użyj kompendium albo poradnika z działu tutoriale gdzie wszystko jest zebrane do kupy, łącznie z linkami i obrazkami co, gdzie i w jakiej kolejności. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ciacho23 Posted December 18, 2016 Share Posted December 18, 2016 Co to jest? Co chwilę mi się to pojawia... Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted December 18, 2016 Share Posted December 18, 2016 22 minuty temu, Ciacho23 napisał: Co to jest? Co chwilę mi się to pojawia... To jest Chinka która chce się tobie udostępnić (znaczy sam głos na razie). Błąd którego trudno się pozbyć. Znajomemu któremu pomagam z telefonem coś takiego się pojawiło na global dev i nijak nie można było tego wyrugować. Kolejne aktualizacje nic nie pomagały. Pomógł Miflash i wgranie od podstaw ostatniego global dev Fastboot. Link to comment Share on other sites More sharing options...
[email protected] Posted December 18, 2016 Share Posted December 18, 2016 1 godzinę temu, Ciacho23 napisał: Co to jest? Co chwilę mi się to pojawia... Przerabiałem to samo po wgraniu Automapy. Dokładnie nie pamiętam jak, ale zrobiłem to bez wgrywania romu. Miałem rom 7.1.3 na zablokowanym bootloaderze. Popatrz może w aplikacji Zamiana tekstu na mowę, ja jeszcze popatrzę w wolnej chwili i napiszę dokładnie jak to zrobić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ciacho23 Posted December 19, 2016 Share Posted December 19, 2016 ^^ Dzięki kolego za nakierowanie. W opcjach zamiana tekstu na mowę\Zainstaluj dane głosowe miałem zaznaczone pobieranie chińskiego zestawu głosów. Anulowałem i już się nie pojawia. Jeszcze raz dzięki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
[email protected] Posted December 19, 2016 Share Posted December 19, 2016 Nie ma sprawy... A zapytam, jak to jest z xiaomi.eu bo myślałem, że aktualizacje będą cotygodniowe, a mam ostatnią z 8 grudnia i nawet wyszukując ręcznie nic nie ma. Jak to jest ? Z 15 grudnia powinna być chyba... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted December 19, 2016 Share Posted December 19, 2016 Jesthttps://miuipolska.pl/download/Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
[email protected] Posted December 19, 2016 Share Posted December 19, 2016 18 minut temu, tpawel napisał: Jesthttps://miuipolska.pl/download/ Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka Jest jest, ale z poziomu telefonu nie zainstaluję jej ? Trzeba po po przez komputer ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted December 19, 2016 Share Posted December 19, 2016 9 minut temu, [email protected] napisał: Jest jest, ale z poziomu telefonu nie zainstaluję jej ? Trzeba po po przez komputer ? Jak pobierzesz z linku w przeglądarce, to zinstalujesz, ale uruchamiając twrp i z poziomu twrp. Automatycznie przez aktualizacje raczej nie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted December 19, 2016 Share Posted December 19, 2016 Pójdzie z updatera normalnie, ale najpierw musisz pobrać i umieścić w katalogu głównym telefonu. Potem w updaterze klikasz trzy kropki w prawym górnym rogu-zainstaluj aktualizacje z pliku zip- wskazujesz to co umiesciles w katalogu głównym i jużWysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
[email protected] Posted December 19, 2016 Share Posted December 19, 2016 Dzięki, pobieram właśnie... P.s Teraz jadę na Redmi 3s pro i jest ok 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pepso94 Posted December 20, 2016 Share Posted December 20, 2016 Dzisiaj mój Redmi 3 wypadł mi z ręki na podłogę jak wyłączałem budzik i teraz telefon ma losowe restarty co jakiś czas. Rozumiem że został mi tylko serwis i nic innego nie pomoże? Link to comment Share on other sites More sharing options...
emsoja Posted December 20, 2016 Share Posted December 20, 2016 Kupiłem żonie R3PRO 3GB/32GB z wgranym MIUI 8.0.2.0 (STABLE) i androidem w wersji 5 coś tam. Z tego co czytam forum to ta wersja MIUI powinna się już zaktualizować przez OTA do nowszej wersji. Jeśli tak się nie dzieje nawet jak ręcznie próbuje wyszukać aktualizacji to znaczy że mam jakiś syfmui (czy jakoś tak to się nazywa) ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pepso94 Posted December 20, 2016 Share Posted December 20, 2016 1 godzinę temu, Redmi2 napisał: Zrob kolego miflash w edl, jesli dalej bedzie to co opisujes to uszkodzenie machaniczne, wtedy tylko serwis lub nowe urzadzenie Cie ratuje. Niestety przeczuwam, to najgorsze. Sent from my MI 4LTE using Tapatalk Dzięki za radę, spróbuję wgrać global dev jak tylko wrócę do domu i mam nadzieję że to pomoże Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts