FromWP Posted October 27, 2016 Share Posted October 27, 2016 5 minut temu, Zymtek napisał: Gdzie można ustawić żeby strony z aplikacjami zmieniac poprzez obrót? W efektach, czyli lewy dolny klawisz funkcyjny (chyba że sam sobie te klawisze zdefiniowałeś inaczej) i efekty przejścia jak o to ci chodziło. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zymtek Posted October 27, 2016 Share Posted October 27, 2016 Już mam.Dzieki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ahr Posted October 27, 2016 Share Posted October 27, 2016 2 godziny temu, wolf45 napisał: Razem zżera mi ok. 40 % to chyba za dużo nie? Podłącz opaskę, zobaczysz co to dużo... Link to comment Share on other sites More sharing options...
[email protected] Posted October 28, 2016 Share Posted October 28, 2016 (edited) Podrzuci ktoś gdzie jest opcja automatycznego czyszczenia pamięci podręcznej ? Nie mogę znaleźć, a pilnie potrzebuję. Już mam Temat nie aktualny. Edited October 28, 2016 by [email protected] Dopisanie tekstu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pepso94 Posted October 28, 2016 Share Posted October 28, 2016 (edited) Mam mały problem z MiFlashem. Dzisiaj przyszedł mi telefon, miał syfiasty ROM więc ściągnąłem dev Global i próbuje wgrać go MiFlashem, ale pasek postępu stanął w miejscu, czas pokazuje już 1960 sekund, w statusie lecą jakieś pliki (Write file position), ale to już raczej zbyt długo. Już kiedyś wgrywałem system MiFlashem i trwało to jakieś 400 sekund więc nie wiem co mogło pójść nie tak. Jakieś pomysły? Edit: Aktualnie MiFlash stanął w miejscu, Status się nie zmienia, czas leci dalej, już jest ponad 4000 sekund... Można go odłączyć? Nic mu się nie stanie? Edited October 28, 2016 by Pepso94 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jareks Posted October 28, 2016 Share Posted October 28, 2016 Czy podczas aktualizacji softu utracę jakieś dane? Obecnie mam wgrane Miui xiaomi.eu 7.1 (7.1.3.0 (LHPCNCK) i zamierzam z poziomu telefonu wgrać Miui 8. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cukru Posted October 28, 2016 Share Posted October 28, 2016 @jareks Na tym sofcie nic z poziomu telefonu nie wgrasz, tylko MiFlash, czyli stracisz dane. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jareks Posted October 30, 2016 Share Posted October 30, 2016 Dnia 28.10.2016 o 22:15, cukru napisał: @jareks Na tym sofcie nic z poziomu telefonu nie wgrasz, tylko MiFlash, czyli stracisz dane. ok, mam już MiFlash, przeczytałem instrukcje z forum jak to zrobić. Pozostaje tylko kwestia skąd pobrać obraz systemu global miui 8 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jareks Posted October 30, 2016 Share Posted October 30, 2016 Pobrałem już z tej strony: http://en.miui.com/a-234.html Czy global nadal ustępuje w polskim tłumaczeniu xiaomi.eu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cukru Posted October 30, 2016 Share Posted October 30, 2016 @jareks Tak, ale nie jest to coś, co jakoś bardzo przeszkadza w użytkowaniu. Niektóre funkcje są przetłumaczone zbyt dosłownie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mondeoklub Posted October 30, 2016 Share Posted October 30, 2016 1 godzinę temu, cukru napisał: @jareks Tak, ale nie jest to coś, co jakoś bardzo przeszkadza w użytkowaniu. Niektóre funkcje są przetłumaczone zbyt dosłownie. Przykład? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cukru Posted October 30, 2016 Share Posted October 30, 2016 @mondeoklub Druga przestrzeń, tryb jednoręczny, asystent dotyku też chyba był całkiem zabawnie przetłumaczony. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted October 30, 2016 Share Posted October 30, 2016 1 minutę temu, cukru napisał: @mondeoklub Druga przestrzeń, tryb jednoręczny, asystent dotyku też chyba był całkiem zabawnie przetłumaczony. Asystent dotyku jest już Asystentem dotyku, poprawiają niektóre rzeczy, tłumaczenia nie jest już jakimś problemem na globalu. Gdzieś głęboko w ustawieniach, czy np. pogodzie można znaleźć jakieś angielskie słowo, ale trzeba się starać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cukru Posted October 30, 2016 Share Posted October 30, 2016 @FromWP Dlatego napisałem, że to za bardzo w użytkowaniu nie przeszkadza, co nie zmienia faktu, że Xiaomi.eu ma lepsze tłumaczenie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mondeoklub Posted October 30, 2016 Share Posted October 30, 2016 Bo wlasnie procz real feel w pogodzie-co jest nazwą zastrzeżoną u producenta, a nie błedem w tłumaczeniu nic nie napotkałem. Ale też nie szukałem specjalnie w każdej opcji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dajos Posted October 30, 2016 Share Posted October 30, 2016 Witam. Jeżeli zakupie xiaomi redmi 3 pro, na allegro, z Polski, to będę musial bawic się w jakies inastlowania, odblokowywania, czy wprowadze do telefony karte sim i będzie normalnie gotowy do użytkowania? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cukru Posted October 30, 2016 Share Posted October 30, 2016 @dajos Zależy od sklepu, ale w większości raczej nie będzie gotowy do użytku po wyjęciu z pudełka. Szukaj u sprzedawców polecanych na forum, ewentualnie kup Redmi 3S z oficjalnej dystrybucji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dajos Posted October 30, 2016 Share Posted October 30, 2016 @cukru Moglbys poratować linkiem do tych polecanych sprzedawcow? A jakie instalacje trzeba zrobić po zakupie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cukru Posted October 30, 2016 Share Posted October 30, 2016 @dajos Masz na forum dział z opiniami o sprzedawcach https://miuipolska.pl/forum/forum/72-opinie-o-sprzedawcach-na-allegro/ Jeśli dostaniesz telefon od sprzedawcy z przerabianym softem to trzeba go zmienić na chociażby Globala. Instrukcja jest w temacie Kompendium wiedzy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dajos Posted October 30, 2016 Share Posted October 30, 2016 @cukru lipa, ze nawet nie wiem co to soft xd Link to comment Share on other sites More sharing options...
cukru Posted October 30, 2016 Share Posted October 30, 2016 @dajos Software, inaczej system, oprogramowanie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dajos Posted October 30, 2016 Share Posted October 30, 2016 @cukru a moglbys polecić od siebie ajkis sklep, gdy po zakupie telefonu nie będę musial się bawic z tym instalowaniem , odblokowywaniem i zmienianiem Link to comment Share on other sites More sharing options...
cukru Posted October 30, 2016 Share Posted October 30, 2016 @dajos Patrząc po tematach to Technos albo fosttech. W Technosie możesz wykupić odblokowanie bootloadera i wgranie Xiaomi.eu. Bez tej usługi telefon powinien mieć Globala, który też jest w porządku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dajos Posted October 31, 2016 Share Posted October 31, 2016 (edited) Panowie, który z tych czterech telefonów byłby najlepszym wyborem w przedziale cenowym do 800zł? http://allegro.pl/xiaomi-redmi-3-pro-3-32-gb-snapdragon-616-z-polski-i6272517817.html?fromVariant=6272516165 http://allegro.pl/oryg-redmi-3s-32gb-international-lte800mhz-black-i6577225303.html?fromVariant=6441321051 http://allegro.pl/xiaomi-redmi-3s-z-polski-3-32gb-gwar-wwa-fv23-i6441321051.html?fromVariant=6428511576 http://allegro.pl/xiaomi-redmi-3s-pro-3-32gb-zloty-z-pl-gwr-fv23-i6495755070.html?fromVariant=6441321051 Pytania z innej beczki. Może polecicie mi coś innego od siebie? Czy kolor telefonu, ma wpływ na niego cene, tzn czy białe wersje są droższe od czarnych? PS. Zależy mi aby w telefonie była wgrana polska wersja systemu, by po zakupie był od razu gotowy do użytkowania, bz bawienia się w jakieś instalowania, odblokowywania itp. Pozdrawiam Edited October 31, 2016 by dajos Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorz.lki Posted October 31, 2016 Share Posted October 31, 2016 Panowie, który z tych czterech telefonów byłby najlepszym wyborem w przedziale cenowym do 800zł?http://allegro.pl/xiaomi-redmi-3-pro-3-32-gb-snapdragon-616-z-polski-i6272517817.html?fromVariant=6272516165http://allegro.pl/oryg-redmi-3s-32gb-international-lte800mhz-black-i6577225303.html?fromVariant=6441321051http://allegro.pl/xiaomi-redmi-3s-z-polski-3-32gb-gwar-wwa-fv23-i6441321051.html?fromVariant=6428511576http://allegro.pl/xiaomi-redmi-3s-pro-3-32gb-zloty-z-pl-gwr-fv23-i6495755070.html?fromVariant=6441321051 Pytania z innej beczki. Może polecicie mi coś innego od siebie? Czy kolor telefonu, ma wpływ na niego cene, tzn czy białe wersje są droższe od czarnych? PS. Zależy mi aby w telefonie była wgrana polska wersja systemu, by po zakupie był od razu gotowy do użytkowania, bz bawienia się w jakieś instalowania, odblokowywania itp. Pozdrawiam Jak chcesz być pewny, że telefon po kupnie jest gotowy do użytkowania to tylko oficjalna polska dystrybucja.====Wysłane z Redmi 3 by TapaTalkPrzez kolor telefon lepiej lub gorzej nie działa ====Wysłane z Redmi 3 by TapaTalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
dajos Posted October 31, 2016 Share Posted October 31, 2016 @grzegorz.lki jaki to jest oficjalny polski dystrybutor> Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted October 31, 2016 Share Posted October 31, 2016 3 minuty temu, dajos napisał: @grzegorz.lki jaki to jest oficjalny polski dystrybutor> ABC Data, a detalicznie sprzedaje x-kom, na razie tylko wersję 2/16 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dajos Posted October 31, 2016 Share Posted October 31, 2016 @FromWP Czyli przy kupnie z tych linkow co podalem wyżej, nie mam pewności, ze będą one gotowe do uzycia? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted October 31, 2016 Share Posted October 31, 2016 10 minut temu, dajos napisał: @FromWP Czyli przy kupnie z tych linkow co podalem wyżej, nie mam pewności, ze będą one gotowe do uzycia? Nie, ale będziesz miał pewność że nie są z oficjalnej dystrybucji, oficjalnie na razie tylko wersja 2/16, mają dopiero wprowadzić 3/32. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dyszlu Posted October 31, 2016 Share Posted October 31, 2016 20 godzin temu, dajos napisał: @cukru a moglbys polecić od siebie ajkis sklep, gdy po zakupie telefonu nie będę musial się bawic z tym instalowaniem , odblokowywaniem i zmienianiem Polecam Ci sklep ibuygou.com. Też w końcu zdecydowałem się na ten telefon i też byłem zupełnie zielony w tym temacie. Trochę poczytałem tutaj na forum i padło na ten sklep. Paczka z Chin szła dosłownie 4 dni od dnia wysłania. Gwarancja we wrocławiu gdyby coś się działo więc ok. Strona po angielsku ale wszystko ładnie poszło nie masz się czego obawiać Chińczykowi tylko piszesz przy zakupie żeby Ci wgrał Globala i wszystko bedzie ok Spokojnie się z nim dogadasz mailowo tłumacząc w tłumaczu na googlach Polecam 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dajos Posted October 31, 2016 Share Posted October 31, 2016 @dyszlu jaki telefon dokładnie kupiles? ile zaplaciles? telefon przyszedł w wersji chińskiej i musiales się bawic w to instalowanie, odblkoywawanie itp.? Link to comment Share on other sites More sharing options...
paveu Posted October 31, 2016 Share Posted October 31, 2016 26 minut temu, dajos napisał: telefon przyszedł w wersji chińskiej i musiales się bawic w to instalowanie, odblkoywawanie itp.? No przecież napisał: 29 minut temu, dyszlu napisał: Chińczykowi tylko piszesz przy zakupie żeby Ci wgrał Globala i wszystko bedzie ok Czyli w telefonie jest rom Global z językiem polskim i Usługami Google. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dajos Posted October 31, 2016 Share Posted October 31, 2016 @paveu nie wiem czym oplaca mi się bawic w te chińskie zakupy, mysle nad ta aukcja http://allegro.pl/oryg-redmi-3s-32gb-international-lte800mhz-black-i6577225303.html?fromVariant=6441321051 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dyszlu Posted November 1, 2016 Share Posted November 1, 2016 20 godzin temu, dajos napisał: @paveu nie wiem czym oplaca mi się bawic w te chińskie zakupy, mysle nad ta aukcja http://allegro.pl/oryg-redmi-3s-32gb-international-lte800mhz-black-i6577225303.html?fromVariant=6441321051 Jak chcesz. Radzę poczytać opinie na temat sprzedaży tych telefonów w Polsce i realizacji gwarancji w razie wypadku. Też na początku tak myślałem jak Ty, ale naprawdę nie boli trochę poczytać i dojść do słusznych wniosków. Tutaj na forum w 99% głównie polecani sprzedawcy do ibuygou.com oraz aliexpress u Goldwaya. Zakupy nie są trudne nawet na forum jest instrukcja jak tam kupować i idzie to bez problemu. Ja użytkuję telefon 2 ponad dwa miesiące i wszystko narazie jest ok. Rom global z językiem polskim i usługami google wszystko tak jak należy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ciacho23 Posted November 1, 2016 Share Posted November 1, 2016 Witam. Jak dotrzeć do ustawień domyślnej aplikacji dla jakiejś czynności? Przykładowo chciałem otworzyć jakiś plik, wyskoczylo mi okno z wyborem programu i kliknąłem "zawsze". I teraz chce to zmienić.. Pytanie gdzie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts