fredek Posted October 28, 2015 Posted October 28, 2015 (edited) Działy, które aktualnie mają formę "pytań" (po prawej stronie jest liczba odpowiedzi) zostaną zmienione na standardowe. Najpewniej jeszcze dziś.Po zalogowaniu kliknięcie w tytuł wątku przekierowuje do pierwszego nieprzeczytanego postu - jeśli nigdy nie zaglądaliśmy w dany temat, trafimy na początek pierwszej strony. Jeśli już go przeglądaliśmy, trafimy do najnowszej odpowiedzi.Tak to działa z założenia - tylko zalogowanych możemy śledzić na podstawie "nieprzeczytanych" postów.Racja Avki pomniejszone.Używam firefox-a zarówno na PC jak i na telefonie. Albo ja czegoś nie umiem ustawić albo przekierowanie do pierwszego nieprzeczytanego posta nie działa. Działa to w ogóle komuś?Dodatkowo w kilku działach nie widać postów po prawej stronie:A kliknięcie np. na dział MI-3 powoduje komunikat błędu:W dziale Mi-3 poszczególne poddziały mogę przeglądać. Edited October 28, 2015 by fredek 1
Nezumi Posted October 28, 2015 Posted October 28, 2015 Używam firefox-a zarówno na PC jak i na telefonie. Albo ja czegoś nie umiem ustawić albo przekierowanie do pierwszego nieprzeczytanego posta nie działa. Działa to w ogóle komuś?Dodatkowo w kilku działach nie widać postów po prawej stronie:A kliknięcie np. na dział MI-3 powoduje komunikat błędu:W dziale Mi-3 poszczególne poddziały mogę przeglądać.Na Chrome tego błędu nie wywala (przynajmniej mi), widzę kto pisze po prawej stronie działu i działa mi przekierowanie.
fredek Posted October 28, 2015 Posted October 28, 2015 No to ciekawostka bo przed momentem odpaliłem aktualne chrome na pc (Wersja 46.0.2490.80 m), zalogowałem się i działa tak samo jak firefox jeśli nie liczyć reklam, czyli nie ma przekierowania i w niektórych działach nie widać postów po prawej stronie.
redminote2 Posted October 29, 2015 Posted October 29, 2015 W tapatalk wszystkie dziala i poddzialy sa niby oznaczone jako przeczytane (brak tych niebieskich kreseczek obok nazw dzialów). Natomiast tematy sa dobrze oznaczone czyli te co sa nie przeczytane sa oznaczaone ta nie niebieska kreseczka.
GrzeSek Posted October 31, 2015 Posted October 31, 2015 Dział MI4c nie podświetla się na stronie przy nowych postach. Jedynie poddziały (akcesoria itd.) są pogrubione.
ZduneX25 Posted October 31, 2015 Posted October 31, 2015 No, bo działy tego nie mają, tylko w widoku forum ikonki telefonów są 'mocniejsze'.
GrzeSek Posted October 31, 2015 Posted October 31, 2015 (edited) To dlaczego MI4 jest podświetlone, a MI4c szare?? Tapatalknięte z MI4c edit: Już jest ok Edited October 31, 2015 by GrzeSek
Uri0550 Posted November 1, 2015 Posted November 1, 2015 W wersji przeglądarkowej forum nie pokazuje mi tematów w których uczestniczyłem. Mimo ustawienia własnego streama. Na tapatalku wszystko działa.
fred Posted November 1, 2015 Posted November 1, 2015 Tłumaczenie. Pojawiło się sporo napisów po angielsku.
PurpleHaze Posted November 1, 2015 Posted November 1, 2015 Czy to u mnie w ustawieniach cos ryplo, czy na forum sie zmienilo? Na telefonie i na kompie na stronie glownej byl taki fajny link/gwiazdka "pokaz nowa zawartosc" - pokazywalo toto nowe posty ze wszystkich dzialow. Teraz mam tylko przycisk nieprzeczytana tresc, ktory w dziwny sposob sortuje posty i nie bardzo idzie sie do nich dobrac. To juz tak na stale, czy cosik sie pochrzanilo?
Grzesiuso Posted November 1, 2015 Posted November 1, 2015 Moim zdaniem lepiej to było. Jak dla mnie forum mocno zmieniome w lewą stronę.
Uri0550 Posted November 1, 2015 Posted November 1, 2015 Również mi się to nie podoba. I nie jest to kwestia przyzwyczajenia - aktualnie jest po prostu masakrycznie nie ergonomicznie.
preston2009 Posted November 1, 2015 Posted November 1, 2015 Dla mnie zmiany na +. Wersja mobilna o wiele bardziej szybka/używalna. Jedynie nie widać w jakim temacie jest nowa zawartość. Kolejne zmiany są wprowadzane powoli.
nerwowy Posted November 2, 2015 Posted November 2, 2015 A ja nie mogę uruchomić forum MIUI Polska na Tapatalk. Cały czas jest "łączenie z serwererem". Wylogowany i zalogowany do Tapatalka, wyczyszczone dane aplikacji, dezinstalacja i ponowna instalacja Tapatalk nic nie dało. Inne fora uruchamiają się bez problemu. Jakieś porady?
nerwowy Posted November 2, 2015 Posted November 2, 2015 Już ogarnąłem. Miałem wersję 4.6.2, teraz wgrałem najnowszą z Google Play i dziala Mi3
vater Posted November 2, 2015 Posted November 2, 2015 A ja mam wersję 2.4.13 I komu to przeszkadzało ?
skubi07 Posted November 2, 2015 Posted November 2, 2015 Ja mam takie dwa problemy... raz że żeby przejśc do następnej strony w wątku musze kliknąć następna i odswierzyć strone bo po prostu sie nie wczytuje, a dwa że mimo reloga i restartu tapatalka cały czas mam znaczniki html.
fred Posted November 2, 2015 Posted November 2, 2015 Czy forum zdycha? Zawsze po wybraniu nieprzeczytanych było mnóstwo wątków. Teraz zaledwie kilka. Może trzeba coś ustawić, bo szukanie ręczne to porażka.
janusz_zed Posted November 2, 2015 Posted November 2, 2015 Teraz jest skopane jak bęben Roling Stonsów wczytuje się w nieskończoność
nodi32 Posted November 3, 2015 Posted November 3, 2015 Można przywrócić sobie jakoś stary sposób pokazywania nowych postów? Bo ten jest nie do ogarnięcia. Nie mogę się w nim odnaleźć. 2
steev Posted November 3, 2015 Posted November 3, 2015 Przede wszystkim, pomysł z timeline jest słaby, to nie facebook. Dodatkowo nie widzę opcji wyboru (sub)for, które chcę czytać (albo jest tak dobrze ukryta, że nie znajduję...)
mrosi Posted November 3, 2015 Posted November 3, 2015 Mikołaj Rej pisał: "A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swój język mają" Skoro tak, to można by ten element też spolszczyć...
Addamas Posted November 3, 2015 Posted November 3, 2015 Dołączam się do "pochwał" nowego forum. Na Mi2s czy innych na szaro wyskakuje: Kod błędu: 1F176/3 Tak samo na Operze i Firefoxie Wcześniejsza wersja była dużo bardziej ergonomiczna. A edytowanie postów trwa długo, zaś na Tapatalk to porażka - wszędzie <p> </p>
Gravis Posted November 4, 2015 Posted November 4, 2015 16 godzin temu, nodi32 napisał: Można przywrócić sobie jakoś stary sposób pokazywania nowych postów? Bo ten jest nie do ogarnięcia. Nie mogę się w nim odnaleźć. Podpisuje się. Kiedyś korzystałem z tej opcji, a teraz mnie tylko denerwuje i muszę ręcznie przewalać się po działach przez co niektóre tematy mi uciekają... Po co mi lista jeden pod drugim kto kiedy odpisał? Wtedy miałem nieprzeczytany wątek - klikałem w niego i od razu szedłem do ostatnio nieprzeczytanego postu w temacie! To taki standard, który się utarł na forach i jakoś facebookowe rozwiazanie mi sie tu nie podoba... źle się z tego korzysta. 3
ddr Posted November 4, 2015 Posted November 4, 2015 Podpinam się, obecny sposób wyświetlania jest spartaczomy. 1
DukeN Posted November 4, 2015 Posted November 4, 2015 Również podpinam się, dołączam, głosuję za itd itp. Poprzedni sposób wyświetlania był przede wszystkim logiczny a faceci przede wszystkim kierują się logiką (lub jej brakiem). No chyba że forum jest odwiedzane w większości przez płeć przeciwną lub inną i kierowane jest teraz w jej stronę. 1
fred Posted November 4, 2015 Posted November 4, 2015 Nieprzeczytane to [url=http://miuipolska.pl/forum/discover/9/]Nieprzeczytane - Forum - MIUI Polska albo Nieprzeczytana treść - Forum - MIUI Polska niestety jedno puste, drugie też nie podaje wszystkich wątków. Forum totalnie rozwalone. Nie można wyświetlić nieprzeczytanych. Mnóstwo nieprzetłumaczonych treści. Jeżeli będzie tak dalej, to uczestnictwo straci sens. Przeglądanie losowych wątków nie sprawdza się.
nodi32 Posted November 5, 2015 Posted November 5, 2015 Ja już nie przeglądania bo nie wiem co jest nowego. Sprawdzam tylko czy wyszła nowa wersja MIUI :D
Uri0550 Posted November 5, 2015 Posted November 5, 2015 @ZduneX25 Super! A teraz pytanie za 100pkt: będzie możliwość usunięcia timeline? Po co ma mi pokazywać 50 razy ten sam temat gdy dopisane w nim zostało 50 postów skoro wystarczy 1 raz pokazać temat z informacją czy jest przeczytany czy nie i odnośnikiem do pierwszej nieprzeczytanej? 1
fredek Posted November 5, 2015 Posted November 5, 2015 No to ja się jeszcze przypomnę z błędnym pokazywaniem danych po prawej stronie. Jak jestem zalogowany na forum, to części informacji w niektórych działach nie widać, załączam screen-a" Dodatkowo, po kliknięciu w dział np. MI-3, mam Kod błędu: 1F176/3 Żeby było śmieszniej, jak się wyloguję, to wszystko jest ok, screen: Jakieś sugestie ?
IrNeT Posted November 5, 2015 Posted November 5, 2015 Dnia 28.10.2015, 19:41:01, fredek napisał: Używam firefox-a zarówno na PC jak i na telefonie. Albo ja czegoś nie umiem ustawić albo przekierowanie do pierwszego nieprzeczytanego posta nie działa. Działa to w ogóle komuś? Używam FF, Chrome, IE i opcja przekierowanie do pierwszego nieprzeczytanego posta u mnie również nie działa. Ponowie pytanie kolegi fredek ... Działą to w ogóle komuś ? Jeśli nie to czy jest szansa aby ta opcja działała ? Jest naprawdę bardzo przydatna przy dużej aktywności danego tematu
Recommended Posts