preston2009 Posted November 23, 2015 Share Posted November 23, 2015 (edited) 10 godzin temu, latet napisał: Dziwna, ale to nic nowego. Trochę podobny przykład: w Mi2S można było kręcić filmy Slow-Motion pod MIUI5, ale pod MIUI6 i 7 już nie można. I żadna zewn. aplikacja nie pomaga, Nie można, nie da się i już. Cieszcie się więc funkcjami, które macie, bo kto wie, czy nie znikną pewnego dnia Slow motion działa na Mi4c i to na aparacie MIUI. Jedynym minusem jest to, że nie ma do niego ustawień a w Mi2S są pod V5. Jak będzie nowy android na bazę to nie wiadomo co będzie. Wystarczy poczytać co się dzieje na Mi4 z nowszym andkiem. Będzie powtórka jak z V5 > V6. Ja osobiście wolę 4.4.4 i ewentualnie 4.1 jako baza. Wystarczy na przykład Nexus 2012 i porównać szybkość 4.4 z 5.1. Nie polecam nikomu tego doświadczenia bo i downgrade jest kłopotliwy. Korzyści znikome a i rozmieszczenie elementów nieprzemyślane prawidłowo. Edited November 23, 2015 by preston2009 Link to comment Share on other sites More sharing options...
killazbb Posted November 23, 2015 Share Posted November 23, 2015 Ale jaja faktycznie. Zainstalowałem google aparat i filmy kręci w UHD 4k 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
preston2009 Posted November 24, 2015 Share Posted November 24, 2015 Pytanie do Acida. Czy jako serwisant masz dostęp do szarych pleców? Czy jest możliwość kupienia/ kupienia z wymianą? Link to comment Share on other sites More sharing options...
makovic Posted November 24, 2015 Share Posted November 24, 2015 Ale jaja faktycznie. Zainstalowałem google aparat i filmy kręci w UHD 4k Dobre co? A jak z ostrością? W automacie dalej tak skacze? Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
serfer Posted November 25, 2015 Share Posted November 25, 2015 klatkuje strasznie na tym 4k filmy kręci ale przy robieniu zdjęć aplikacja aparat google się zamyka teraz testuje zaparat ma powalone menu źle przetłumaczone ale zdjęcia robi dużo lepsze niż apart z romu dużo lepiej sam łapie ostrość na stokowym dużo było rozmytych macie jakieś dobre aplikacje do aparatu ? mogli by to poprawić w romie bez kitu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted November 25, 2015 Share Posted November 25, 2015 Pytanie do Acida. Czy jako serwisant masz dostęp do szarych pleców? Czy jest możliwość kupienia/ kupienia z wymianą? Do Mi4c nie mam. Nie widziałem też by można było takie części kupić (poza Ali). Wysłano z MI Note Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlexAFC Posted November 25, 2015 Share Posted November 25, 2015 Zastanawiam się jakie szkło wybrać. Flexible Glass (o ile szkło do mi4i będzie pasować do mi4c, będzie?), Nillkina (Amazing H lub H+) czy Mocolo. Co polecicie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sotom Posted November 25, 2015 Share Posted November 25, 2015 Mam Nilkina. Drugi raz bym nie kupił. Na innym fonie mam 3MK Flexible. Polecam ale drogie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted November 25, 2015 Share Posted November 25, 2015 Nigdy w życiu nie wrócę do folii.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
makovic Posted November 25, 2015 Share Posted November 25, 2015 @up ciekawe Jeśli tak to godne pochwały Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted November 25, 2015 Share Posted November 25, 2015 W erze szkieł hartowanych powrót do folii to jakieś nieporozumienie. Tak - taka jest moja opinia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlexAFC Posted November 25, 2015 Share Posted November 25, 2015 Dzięki za opinie. Pewnie zdecyduję się na Flexible Glass od 3mk. Ale czy mi4i i mi4c mają identyczne wyświetlacze? Szkło z mi4i będzie pasować do mi4c? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gumka23 Posted November 25, 2015 Share Posted November 25, 2015 14 minut temu, AlexAFC napisał: Dzięki za opinie. Pewnie zdecyduję się na Flexible Glass od 3mk. Ale czy mi4i i mi4c mają identyczne wyświetlacze? Szkło z mi4i będzie pasować do mi4c? Będzie. 3 godziny temu, Sotom napisał: Mam Nilkina. Drugi raz bym nie kupił. Na innym fonie mam 3MK Flexible. Polecam ale drogie Z jakiego powodu? Odesłałem Mocolo, bo ma 1mm przerwy z każdej strony i zamówiłem Nillkina Amazing H+, co z kolei z tym jest nie tak? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sotom Posted November 25, 2015 Share Posted November 25, 2015 Raz, że ten 1mm przerwy też jest w Nilkinie. A dwa, że mi się odkleja na rogach. A prawidłowo nałożyłem. Może trafiłem taki egzemplarz ale śmiało mogę powiedzieć, że z 3MK FlexibleGlass nie miałem takich problemów w ogóle. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wolak Posted November 25, 2015 Share Posted November 25, 2015 (edited) Mam Mi4c od dwóch dni trochę się bawię i mam kilka zagwozdek: Gdzie znajdę nagrania rozmów,info o zużyciu transferu danych, oraz aplikacje Mi Fit i dostęp do aplikacji z autostartu. A no i jeszcze jedno - polecacie jakąś apke do pilota - bo to co na sklepie to kicha straszna a Mi Remote które znalazłem w necie ma większość napisów po chińsku. Edited November 25, 2015 by wolak Link to comment Share on other sites More sharing options...
pietros Posted November 25, 2015 Share Posted November 25, 2015 Czy możecie wstawić jakieś zdjęcia jak prezentuje się faktycznie czarna wersja tego telefonu? Bo gdzie nie spojrzę, to na zdjęciach inny odcień. Np. tutaj jest jakby granatowy i opisany jako metal gray http://www.gearbest.com/cell-phones/pp_241904.html Czy może to jeszcze jeden, inny kolor? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sotom Posted November 25, 2015 Share Posted November 25, 2015 Jest dokładnie taki jak opisany. On nie jest czarny ani trochę Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndropaX Posted November 25, 2015 Share Posted November 25, 2015 Zależy też nieco od światła. W słabszym jest taki jak na renderach, a w nieco jaśniejszym taki jak na tych zdjęciach. Xiaomi Mi 4c Prime & Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
pietros Posted November 25, 2015 Share Posted November 25, 2015 Czyli wpada trochę w granat, czy to tylko złudzenie i jest po prostu szary? Możesz wrzucić jakieś zdjęcie na którym widać ten faktyczny kolor? Waham się między wersją szarą, a białą. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sotom Posted November 25, 2015 Share Posted November 25, 2015 Teraz ciemno a żarówka przekłamuje, więc napiszę Ci jutro i postaram się zrobić fotę bo aktualnie nie mam czym po prostu Link to comment Share on other sites More sharing options...
prawyskarland Posted November 26, 2015 Share Posted November 26, 2015 Ale jaja faktycznie. Zainstalowałem google aparat i filmy kręci w UHD 4k Niby jest możliwość kręcenia w tej rozdzielczości. Przyjrzyj się jednak jakości jaka jest. Zdjęcia i filmy stockowa apka lepiej sobie daje rade. Póki co szukam dobrego portu kamery Xperia Wysłane z mojego Mi-4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
advcron Posted November 26, 2015 Share Posted November 26, 2015 9 godzin temu, wolak napisał: Gdzie znajdę nagrania rozmów,info o zużyciu transferu danych, oraz aplikacje Mi Fit i dostęp do aplikacji z autostartu. A no i jeszcze jedno - polecacie jakąś apke do pilota. 1.Nagrania są w : Pamięć wewnętrzna/MIUI/sound_recorder/call_rec 2. Dostęp do autostartu : Panel Sterowania->Uprawnienia 3. Info o transferze : Panel Sterowania->Monitor Danych 4. MiBand or Mi pilot masz w romie musisz go wypakować: (cust\app\customized) . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sotom Posted November 26, 2015 Share Posted November 26, 2015 17 godzin temu, pietros napisał: Czyli wpada trochę w granat, czy to tylko złudzenie i jest po prostu szary? Możesz wrzucić jakieś zdjęcie na którym widać ten faktyczny kolor? Waham się między wersją szarą, a białą. Tak wygląda przy świetle dziennym Jak widać czarny to nie jest na pewno :> Link to comment Share on other sites More sharing options...
zientas Posted November 26, 2015 Share Posted November 26, 2015 Wpada w granat czy nie, kogo to interesuje... Prawdziwy mężczyzna rozpoznaje trzy kolory Ładny Brzydki Ch....y Wysłane z mojego D2203 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wolak Posted November 26, 2015 Share Posted November 26, 2015 10 godzin temu, advcron napisał: 4. MiBand or Mi pilot masz w romie musisz go wypakować: (cust\app\customized) . Dzięki za odpowiedź. Ze wszystkim sobie poradziłem jedynie z tym mam zagwozdkę... W jaki sposób mam to zrobić ? pewnie w jakiś sposób mam wejść w coś w stylu TWRP i tam odpalić to? Link to comment Share on other sites More sharing options...
advcron Posted November 26, 2015 Share Posted November 26, 2015 Pobierz ROM dla Mi4c np ten: https://www.androidfilehost.com/?fid=24269982086995005 Rozpakuj np winrarem. Apki masz w podanym katalogu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wolak Posted November 26, 2015 Share Posted November 26, 2015 ok dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
xamil54 Posted November 26, 2015 Share Posted November 26, 2015 Witam. pzyczylem.od kogos adapter z wttczki chinskiej do PL (110v), podpialem i mam takie wyniki (wraz z porownaniem z inna ladowarka) Ladowarka isy 2,4A - do polowy 1h, do pelna 2h i 25 min, ladowanie max 1.4A ladowarka oryginalna - do polowy okolo 40 min, do pelna 2h i 5 min, max 1,77A Sprobowalem dzis rsz jeszcze i zauwazylem ze przrz kilka minut tel byl cieply + natezrnie spadlo do 1.1-1,2A jakby na ta chwile przelaczylo na 9v. Czas ladowania byl ten dam. Widocznie jakby szybkie ladowanie bylo wylaczone, jakies pomysly, bo sa takie posty ze Mi4c potrafi szybciej sie ladowac. Jakie wy macie wyniki? Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Loki Posted November 26, 2015 Share Posted November 26, 2015 9v i natężenie które podałeś to właśnie szybkie ładowanie Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
preston2009 Posted November 26, 2015 Share Posted November 26, 2015 To już większa bateria niż w Mi2S. Nawet z szybkim musi trochę zająć czasu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xamil54 Posted November 26, 2015 Share Posted November 26, 2015 Tylko czemu tylko przez chwile? Dosloenie kilka minut chyba od 9% do 14% bylo takie natezenie a potrm lecialo stabilnym 1.77A Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomasov Posted November 26, 2015 Share Posted November 26, 2015 Chcę zamówić MI4C.Na ibaygou przy zakupie jest takie coś Add Import Duty Insurance: $13.95 Czy jest to ubezpieczenie w razie VATu?Jak to w ogóle działa?Czy warto to wykupić?Gdzie obecnie najtaniej i pewnie kupię MI4C? Czy polecicie coś oprócz ibaygou? Na XFS nie ma obecnie MI4C.Z góry dzięki za odpowiedź!Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sotom Posted November 26, 2015 Share Posted November 26, 2015 Ale to nieco bezsensu przy obecnym kursie euro i dolara. Na XFS wyjdzie mu jakieś 1015zł W PL da się wyrwać w podobnej ( max 50zł więcej) cenie za wersję 16GB. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomasov Posted November 27, 2015 Share Posted November 27, 2015 Kurcze...zapomniałem dodać,że interesuje mnie wersja 32GB Czy jest to telefon dla kobiety? Chcę kupić go żonie a nie wiem czy połapie się we wszystkich jego funkcjach ? Przy okazji powtórzę raz jeszcze: Add Import Duty Insurance: $13.95 Czy jest to ubezpieczenie w razie VATu?Jak to w ogóle działa?Czy warto to wykupić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
makovic Posted November 27, 2015 Share Posted November 27, 2015 @up "może" to być telefon dla kobiety. Funkcje jak funkcje są ale bez przesady, przecież nie musi się przebijać przez różne opcję menu. Ustawione podstawy działania i telefon spersonalizowany pod osobę która go używa i po kłopocie. Duty free insurance to właśnie ubezpieczenie o którym wspominasz. Ja to wykupiłem i się udało Jak działa? Chyba inaczej oznaczają przesyłkę (moja wyglądała jak jakiś drobny prezent). Natomiast co się dzieje jak przesyłka zostanie zatrzymana przez celników - musisz pewnie zapłacić, następnie ze wszystkimi kwitami zgłaszasz się do sprzedawcy i oni to już z Tobą regulują. Nie wiem do końca bo tego nie doświadczyłem Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts