Skocz do zawartości

Problemy z płatnościami Google Pay na ROM-ach Xiaomi.eu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzisiaj rano Xiaomi 13 PRO rom xiaomi.eu stable 14.0.27.0

- komunikat że urządzenie nie spełnia wymogów w Portfelu Google był, ale płatność zbliżeniowo mimo wszystko przeszła.

Opublikowano

mi tam w sumie obojętne czy korzystam z apki bankowej czy portfela Googla ... na razie ustawiłem sobie zbliżeniowe przez blika w apce bankowej ... tak nawet z ciekawości zobaczyć jak to działa ... oczywiście integrity check daje taki wynik jak pokazany w artykule - czyli tylko jedno zielone ... magiska nie mam i specjalnie nie widzę też potrzeby żeby w to się pobawić - ale kto wie co tam jeszcze wymyśla ... 🙃 no ale mieszają dobrze ... i google i Xiaomi ... oby się nie zakiwali tylko jedni z drugimi bo potem nikt nie dojdzie już o co chodzi 🙃

Opublikowano
Godzinę temu, Master napisał(a):

mi tam w sumie obojętne czy korzystam z apki bankowej czy portfela Googla ... na razie ustawiłem sobie zbliżeniowe przez blika w apce bankowej ... tak nawet z ciekawości zobaczyć jak to działa ... oczywiście integrity check daje taki wynik jak pokazany w artykule - czyli tylko jedno zielone ... magiska nie mam i specjalnie nie widzę też potrzeby żeby w to się pobawić - ale kto wie co tam jeszcze wymyśla ... 🙃 no ale mieszają dobrze ... i google i Xiaomi ... oby się nie zakiwali tylko jedni z drugimi bo potem nikt nie dojdzie już o co chodzi 🙃

Mi też się wysypały płatności i również odpaliłem zbliżeniowe blikiem, trochę zamula w porównaniu do Google Play ale zawsze jest to alternatywa.

Opublikowano (edytowane)

ja przy pierwszej okazji potestuje jak to w praktyce wygląda ... na razie nie miałem jak ... 🙃 ja nigdy z tych blikow zbliżeniowych nie korzystałem ... nie było potrzeby ... a teraz jest okazja sprawdzić 🙃 ja tam osobiscie trzymam kciuki żeby przestali już z tym kombinować i się od nas odczepili ... 

Edytowane przez Master
Opublikowano

Chyba weszła jakaś poprawka po stronie Google - zaczęło działać, nie wyrzuca komunikatu o bezpieczeństwie w G Wallet, płatność przeszła.

Wprawdzie w ciągu dnia instalowałem Play Integrity Fix (Magisk 25.2), ale bezpośrednio po tym nie zadziałało. No chyba, że dopiero po kilku godzinach "samo się naprawiło" tylko u mnie. Jak coś to sprawdźcie czy Wam też wróciło ;) 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Doki napisał(a):

Chyba weszła jakaś poprawka po stronie Google - zaczęło działać, nie wyrzuca komunikatu o bezpieczeństwie w G Wallet, płatność przeszła.

Wprawdzie w ciągu dnia instalowałem Play Integrity Fix (Magisk 25.2), ale bezpośrednio po tym nie zadziałało. No chyba, że dopiero po kilku godzinach "samo się naprawiło" tylko u mnie. Jak coś to sprawdźcie czy Wam też wróciło ;)

u mnie właśnie dopiero teraz wyrzuciło w GW że nie spełnia wymogów ... jeszcze niedawno było wszystko oki 🙃 co ciekawe też nie chce odpalić integrity check ... a wcześniej poszło bez problemu - tzn. sama procedura testowa bo i tak tylko jedno było na zielono ... jest jakiś dziwny komunikat - coś z tokenem ... odpaliłem też test safetynet - tam wszystko pozytywnie 🙃

Edytowane przez Master
Opublikowano

O jesuuu, branzylionowy wpis o tym samym co się dzieje od kilku dni i było wielokrotnie wyjaśniane, google zmieniło sposób certyfikacji. I do póki nie znajdzie się uniwersalny sposób aby obejść google to będą problemy na różnych customach.
No ale po co poświęcić chwilę na użycie szukajki, wygodniej jest wrzucać pierdylioniwy wpis o tym samym problemie i wyrażać oburzenie że dotknęła mnie klęska.
Mam nieodparte wrażenie że tego typu posty/problemy zamieszcza maturbaza która żeby zaliczyć maturę musiała zdobyć "aż" 30% punktów aby dostać papierek.

Wysłane z mojego PocoX3 NFC przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

elegancko ... ale szkoda że dla mi 11 nie do najnowszej dev beta bo stabilna jest stara jak cholera 🙃 żeby ją wrzucić trzeba by już zrobić czysta instalke z wipem ... ogólnie z tego co czytałem to mi 11 ma też dostać hyperos ale tu kwestia czy w ogóle da się to wrzucić 🙃 no narobili bałaganu z tym wszystkim 🙃 i jeszcze google swoje dokłada przy okazji to jeszcze większy bardak się z tego robi ...

Opublikowano
6 godzin temu, Netoper napisał(a):

O jesuuu, branzylionowy wpis o tym samym co się dzieje od kilku dni i było wielokrotnie wyjaśniane, google zmieniło sposób certyfikacji. I do póki nie znajdzie się uniwersalny sposób aby obejść google to będą problemy na różnych customach.
No ale po co poświęcić chwilę na użycie szukajki, wygodniej jest wrzucać pierdylioniwy wpis o tym samym problemie i wyrażać oburzenie że dotknęła mnie klęska.
Mam nieodparte wrażenie że tego typu posty/problemy zamieszcza maturbaza która żeby zaliczyć maturę musiała zdobyć "aż" 30% punktów aby dostać papierek.

Hm? Ten wątek powstaje z automatu jak artykuł trafia na stronę...

• Like 1
Opublikowano

Nie chodzi o sam wątek tylko o kolejne paniczne posty o padaczce płatności.
Mnie też to dotknęło ale wystarczyło przeczytać to co już zostało napisane i nie panikować , nie powielać.

• Haha 1
Opublikowano
15 godzin temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

Będą reuploady wersji stable.

Tzn. jakieś poprawki to bieżących stable czy  nowe ROMy? Dla wszystkich wspieranych urządzeń? I +/- kiedy? :D

Opublikowano
21 minut temu, Olek619 napisał(a):

Tzn. jakieś poprawki to bieżących stable czy  nowe ROMy? Dla wszystkich wspieranych urządzeń? I +/- kiedy? :D

Poprawki do bieżących stable. Dla tych urządzeń, które są obecnie wspierane w ramach MIUI 14 Stable. Część ROM-ów już poszła, reszta do jutra chyba też się pojawi.

• Like 1
Opublikowano

Tu to nie ból w stabilności tylko w tym że google jest w niesmak, że ktoś się ośmielił zmodyfikować oprogramowanie tak że jest zdecydowanie funkcjonalniejsze niż wykastrowany przez nich global.
No i kombinują jak uprzykrzyć użytkowanie.

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, piotrek2555 napisał(a):

mi też na note 12 nie działa. Wracam na global, ten wasz soft jest niestabilny.

To wracaj. Nikt Cię tu nie trzyma na siłę.

Edytowane przez Kacper Skrzypek
  • Like 4
Opublikowano
35 minut temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

Poprawki do bieżących stable. Dla tych urządzeń, które są obecnie wspierane w ramach MIUI 14 Stable. Część ROM-ów już poszła, reszta do jutra chyba też się pojawi.

Witam, czyli kolejny rebulid będzie dla MIUI 14.0.8.0 dla Redmi Note 10 Pro?

Opublikowano

Hmm, jakaś dziwna sprawa - pobieram na telefon aby zainstalować przez twrp, ściąga 100 proc. analizuje pobranie, md5, wyskakuje wystąpił błąd pobierania, proponuje ponowienie. Dwa razy tak zrobiłem, za każdym razem sytuacja się powtarza. Też tak macie, czy ja mam coś skaszanione? ( Aktualizator odswiezalem, twrp 3.7.0.12)
P.S. Weszło przez fastboot, wychodzi na to że jest ok, przechodzi wszystkie weryfikację pozytywnie.
Serdeczne podziękowania za szybką reakcję i uporanie się z problemem

Opublikowano

Posiadam Mi13Pro z softem Beta v14.0.23.9.18 oczywiście płatności nie działają. Jaki soft musze wgrać aby zadziałały płatności ? Oczywiście aktualizator pisze że mam najnowszą wersję i nie ma nowej.

Opublikowano (edytowane)

Stable ma datę z sierpnia.

• MIUI: V14.0.28.0.TMBCNXM, DATA: 11/8/2023

Czy tą wgrać ?

Edytowane przez aismen
Opublikowano

Wgrałem zreuploadowaną wersję stable na ostatnią wersję dev z 18.09, bez czyszczenia czegokolwiek, przeszło bez problemu. Wyczyściłem dane aplikacji portfel bez usuwania kart, dodałem kolejną kartę. Zniknął komunikat Googla i mam dwie opcje na zielono. Nie miałem gdzie sprawdzić czy płatność przejdzie.c174ee17ec01a3057dd286ec1fba6325.jpg

Mi11Pro

• Like 1
Opublikowano

Czy konieczne jest wgrywanie rebuildu? Jeżeli platnosci mi działają po dodaniu modułu magsik? Safety net przechodzi pass. A integryty tylko jedno zielone.
Czy następne aktualizacje to już będą hypeos?
POCO X5 Pro 5G
5f93fca4d1c90214a9fc1ab2338e2020.jpg5e1f7f68a5c71feb435eaa44f00a91e6.jpg

Wysłane z mojego telefoniku przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
W dniu 9.11.2023 o 09:44, pl_shibby napisał(a):

przed momentem próbowałem zapłacić i d*pa... urządzenie nie spełnia wymogów i płatność nie przeszła. Aplikacja Portfel aktualizowana 2 dni temu...

wgrałem wczoraj rebuild i płatności znów działają. W teście integrity api checker są dwa zielone - wcześniej był jeden.

@tomiq75 u mnie magisk z dodatkiem powodował że losowo w teście miałem albo zero, albo jedno albo dwa na zielono. Wywaliłem więc magiska i wgrałem rebuilda. Wolałem nie ryzykować w sklepie że akurat mi płatności nie przyjmie - nie zwykłem chodzić z portfelem na zakupy.

7 godzin temu, aismen napisał(a):

Stable ma datę z sierpnia.

• MIUI: V14.0.28.0.TMBCNXM, DATA: 11/8/2023

Czy tą wgrać ?

stąd pobierz

https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/MIUI-STABLE-RELEASES/MIUIv14/

tu są rebuildy dostępne. Albo przez aktualizację z telefonu - powinien wykryć ci dostępną nową wersję.

• Like 1
Opublikowano

Wiem, że nie na temat i przepraszam, ale chce swojej lubej naprawić płatności w Mi9. Po instalacji magiska 26.4, aktywowałem zygisk i po resecie czarny ekran - launcher nie ładuje się. Musiałem przywrócić system (dobrze, że kopie kiedyś zrobiłem). Z tego co rozumiem stare wersje nie mają tego zygisk a jest on wymagany do działania playintegrityfix. Jest jakiś sposób na fix dla mi9? Czy coś źle robię bo tyle lat Xiaomi i nigdy nie instalowałem magiska. 

Opublikowano

Czyli jeśli mam tą najnowszą wersję  V14.0.12.0.TKOCNXM to ściągam ją jeszcze raz (z przycisku "serwer główny") i wgrywam ponownie?
image.thumb.png.5cb2de75ac1c6deabf8fc086fcc5fcbb.png