Dr_Weltschmerz Posted January 26, 2016 Share Posted January 26, 2016 Polecacie jakiegoś konkretnego allegrowicza sprzedającego RN2? Chcę kupić z dostawą z Polski, jakby co. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grothgar Posted January 26, 2016 Share Posted January 26, 2016 Polecacie jakiegoś konkretnego allegrowicza sprzedającego RN2? Chcę kupić z dostawą z Polski, jakby co. Xon24 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr_Weltschmerz Posted January 26, 2016 Share Posted January 26, 2016 10 minutes ago, JestemMortem said: Xon24 na ten moment nie mają nic z dostawą z PL Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grothgar Posted January 26, 2016 Share Posted January 26, 2016 Nie przeczytałem do końca, wybaczcie Link to comment Share on other sites More sharing options...
heniekpl Posted January 26, 2016 Share Posted January 26, 2016 2 godziny temu, Dr_Weltschmerz napisał: Polecacie jakiegoś konkretnego allegrowicza sprzedającego RN2? Chcę kupić z dostawą z Polski, jakby co. http://allegro.pl/show_user.php?uid=6719833 i drugie ich konto http://allegro.pl/show_user.php?uid=10074445 - tylko jak cos to popatrz bo maja aukcje z roznymi cenami :); ja tam kupowalem prime, kolega zwykle rn2, brat redmi 2 - problemow nie bylo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rob83 Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 Jd ma promocje na Honor 7. Jest w tej samej cenie prawie co wersja prime z pl. Warto się rozeznać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fancik Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 (edited) witam Sam coś szukam . Wydaje mi się ze u Technos-online.pl była właśnie dostawa trzeba tam popatrzeć bo sprzedawca chwalony..... Jakbyście mieli wybór między Redmi Note 2 prime a Huawei P8 to co byście wybrali ....... Ciekaw jestem waszych opinni..... Edited January 27, 2016 by fancik dodanie tekstu 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Asgalt Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 Czy można zmienić lokalizację plików nagranych rozmów z pamięci urządzenia do karty, a jeżeli tak, to jak to zrobić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corvax Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 Nie działa mi w panelu sterowania aplikacja "czyszczenie". Pojawia się komunikat "wystąpił błąd w module czyszczenia". We wcześniejszym redmi note 2 który rozbiłem wszystko działało normalnie. Telefon zamawiany był na ebay przez mojego kolegę w Anglii i doszedł do mnie z miui eu, wgrałem miui Polska przez update. Miał ktoś podobny problem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 witam Sam coś szukam . Wydaje mi się ze u Technos-online.pl była właśnie dostawa trzeba tam popatrzeć bo sprzedawca chwalony..... Jakbyście mieli wybór między Redmi Note 2 prime a Huawei P8 to co byście wybrali ....... Ciekaw jestem waszych opinni..... Jesli nie przeszkadza brak dual sim i mniejszy aparat to zdecydowanie p8. Jego bardziej bym porownywal do serii mi, niz redmi. W Chinach p8 jest drozszy niz mi4 Wysłane z mojego G7-L01 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Asgalt Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 55 minut temu, Redmi2 napisał: Przeciez masz w ustawieniach priorytet zapisu na karte sd. Wlacz to.a nastepnym razem troche sam poszukaj... Wysłan z mojego 2014811 przy użyciu Tapatalka Pytałem o zmianę lokalizacji PLIKÓW NAGRANYCH ROZMÓW, a nie zdjęć, to po pierwsze. Po drugie - jeśli aż tak denerwuje Cię, że o coś pytam, to spuść sobie trochę powietrza, zamiast bawić się w moralistę. Sądziłem, że to forum ma pomagać, a nie służyć podbudowytwaniu własnego, być może nieco nadwątlonego, ego. Weź także pod uwagę, że nie każdy urodził się z instrukcją smartfona w garści. Po trzecie - gdyby znalazł się ktoś mniej nadwrażliwy na pytania mnieji zaawansowanych użytkowników i wyjaśnił mi, co oznacza to R w kółku na górnym pasku, byłbym szczerze wdzięczny Link to comment Share on other sites More sharing options...
glass Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 R w kółku to roaming 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Asgalt Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 Dzięki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fancik Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 1 godzinę temu, tpawel napisał: Jesli nie przeszkadza brak dual sim i mniejszy aparat to zdecydowanie p8. Jego bardziej bym porownywal do serii mi, niz redmi. W Chinach p8 jest drozszy niz mi4 Wysłane z mojego G7-L01 przy użyciu Tapatalka Najbardziej obawiam się wbudowanej baterii ..... jest trochę słaba i nie wiadomo ile podziała... a co później, ciekawe ile w serwisie kosztuje wymiana takiej wbudowanej baterii... czy ktoś już to robił..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 Spokojnie mozna samemu wymienić baterie, przeciez telefony unibody nie są spawane. Gdzies sa zaslepki,srubki i zatrzaski. Poszukaj na yt Wysłane z mojego G7-L01 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
foopek Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 Pojawił Wam się kurz pod ekranem przedniego aparatu? Nie powinien bo są tam takie uszczelki, a jednak on tam jest. Parę osób też mi mówiło o tym kurzu już. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GarryMoveOut Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 Pojawił Wam się kurz pod ekranem przedniego aparatu? Nie powinien bo są tam takie uszczelki, a jednak on tam jest. Parę osób też mi mówiło o tym kurzu już. U mnie też się pojawił jakieś 3m po zakupie ale nie przeszkadza mi to więc nie reklamuje. I tak nigdy tego aparatu nie używam. A nawet jesli go urzyje to i tak będzie coś widaćmoże kiedyś jakoś go odkurzaczem wyciągnę Wysłane z mojego SM-T230 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
foopek Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 14 minut temu, GarryMoveOut napisał: U mnie też się pojawił jakieś 3m po zakupie ale nie przeszkadza mi to więc nie reklamuje. I tak nigdy tego aparatu nie używam. A nawet jesli go urzyje to i tak będzie coś widaćmoże kiedyś jakoś go odkurzaczem wyciągnę Wysłane z mojego SM-T230 przy użyciu Tapatalka no u mnie też się po takim czasie pojawił, w niczym nie przeszkadza, na zdjęciach nie widać, aby był, ale jest ;p Link to comment Share on other sites More sharing options...
Asgalt Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 8 godzin temu, Redmi2 napisał: A gdzie masz napisane ze to do zdjec jest? Widze ze nawet czytac nie umiesz. Masz zakladka URZADZENIE a nie zdjecia a tam masz jasno, priorytet zapisu na sd. Jak byk widac i dziala na 100% zarowno zdjecia jak i wideo zapisuja sie na karcie SD jak jest to zaznaczone. Tak to jest forum i tu sie pomaga ludzia jak i sie szuka pomocy. Nie mam z tym problemu zeby komus pomoc, ale jak ktos ewidentnie sam nawet nie poszukal rozwiazania lub odpowiedzi albo nie czyta uwaznie to juz inna sprawa.. To jest forum a nie podaj mi wszystko na tacy.... Nie trzeba byc ani programista, ani miec instrukcji obslugi zeby uwaznie i zrozumieniem czytac to co napisane w telefonie jak i na forum... A Ty nie poszukales, dalem Ci foty to nawet nie raczyles przeczytac tego uwaznie ale Wolales mnie ZAATAKOWAC! Wysłane z mojego 2014811 przy użyciu Tapatalka Skoro pomimo zaznaczenia tej opcji (dla tych, co to no abla - priorytet zapisu na SD) otrzymuję komunikat "Nagrane połączenia zostaną zapisane w MUI/sound_recoreder/call_rec na pamięci urządzenia", to chyba ta opcja nie dotyczy tego o co pytam? Czy to takie trudne, czy trzeba Ci dużymi literami napisać? Jak nie masz nic mądrego do powiedzenia, to się chociaż nie wcinaj ze swoimi guzik wartymi "mundrościami" fachofffcu. Jakbym nie szukał i nie mógł znaleźć, to bym nie tracił czasu na posty, szczególnie jak tu tacy "uczynni inaczej" siedzą i jak widzę tylko czekają na okazję, żeby udowodnić swoją "lepszość". No więc dobrze, jesteś w tym lepszy ode mnie. Cieszysz się? Po drugie, skoro do każdego mojego postu dobijasz głupkowate komentarze, to nie ośmieszaj się pisząc o atakowaniu. Może w Twoim środowisku modne jest mówienie, że deszcz pada, jak Ci w pysk plują ale ja jestem trochę na takie zagrywki za duży. Albo odpowiadaj merytorycznie albo jak Ci post nie pasuje, to po to masz szyję, żeby dziobek odwrócić. Dotarło, czy napisać w jeszcze prostszej formie? Jest tu ktoś normalny kto pomoże w razie problemów czy tylko ten "mundrala" pożarł wszystkie rozumy i ma monopol? Pytam, bo za nic nie mogę znaleźć, gdzie zmienia się same ikony bez zmiany motywów. Wczoraj mi się udało, a dziś nie mogę znaleźć. A od tego przemądrzałego, to pewnie się dowiem, że powinienem absorbować instrukcję przez sen Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cichq Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 16 minut temu, Asgalt napisał: Jest tu ktoś normalny kto pomoże w razie problemów czy tylko ten "mundrala" pożarł wszystkie rozumy i ma monopol? Pytam, bo za nic nie mogę znaleźć, gdzie zmienia się same ikony bez zmiany motywów. Wczoraj mi się udało, a dziś nie mogę znaleźć. A od tego przemądrzałego, to pewnie się dowiem, że powinienem absorbować instrukcję przez sen Ikony znajdziesz w Motywy > Ludzik w rogu ekranu > Własne. Co do tamtego użytkownika, "ten typ tak ma" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Asgalt Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 (edited) Normalnie, gościu, wzruszyłem się, jak nie wiem, co... Nie wiem, czy specjalnie kłamiesz (nie przypominam sobie, bym Ci to zarzucił), czy rzeczywistość miesza Ci się z Matrixem i w grunce rzeczy w rzyci to mam, jak mawiał pewien wiedźmin. To raz.... Dwa - poszczekać możesz sobie w domu, jak matka ścierą przez paszczę nie przejedzie. Trochę ogłady by Ci się przydało, bo widzę, że internetowa anonimowość zdążyła już odcisnąć swe piętno. Gdybyś miał kłopoty z definicją - bardzo proszę - https://pl.wiktionary.org/wiki/og%C5%82ada Zaś co do owych "innych", to oni juź wystawili Ci cenzurkę: 1 godzinę temu, Cichq napisał: Co do tamtego użytkownika, "ten typ tak ma" I trudno się z nimi nie zgodzić Wiesz, pewien mądry człowiek, literat i poeta, napisał: "Braki w talencie nadrabia brakiem charakteru". Nie znajdujesz analogii? Filmiki sobie podaruj, jeszcze Ci żyłka pęknie albo hemoroidy wyskoczą Cichq - dzięki za pomoc, a co do typa, co tak ma, to w pompce mam, co i jak on ma. W moich postach albo będzie grał według zasad kulturalnego zachowania, albo w picipolo Natomiast z tymi ikonami dalej mam problem - jak kliknę w ludzika, to mi wyłazi :"Moje konto", a tam albo "Ulubione", albo "Moje motywy", albo "Ustawienia". I w żadnym nie ma ikon. Nie wiem, jak wczoraj w to wlazłem ale dziś za Chiny Ludowe nie mogę odgrzebać Edited January 27, 2016 by Asgalt Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cichq Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 31 minut temu, Asgalt napisał: Natomiast z tymi ikonami dalej mam problem - jak kliknę w ludzika, to mi wyłazi :"Moje konto", a tam albo "Ulubione", albo "Moje motywy", albo "Ustawienia". I w żadnym nie ma ikon. Nie wiem, jak wczoraj w to wlazłem ale dziś za Chiny Ludowe nie mogę odgrzebać U mnie tak to wygląda. Nie wiem, czy wcześniej pisałeś, ale masz MIUIPolska? Jeśli nie, to to by też MOŻE wyjaśniało ten zapis na SD. Link to comment Share on other sites More sharing options...
404 Posted January 28, 2016 Share Posted January 28, 2016 Macie też dwie przeźroczyste ikonki Google i Polecane ? Do czego to służy ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
d3tr0 Posted January 28, 2016 Share Posted January 28, 2016 8 godzin temu, Asgalt napisał: Natomiast z tymi ikonami dalej mam problem - jak kliknę w ludzika, to mi wyłazi :"Moje konto", a tam albo "Ulubione", albo "Moje motywy", albo "Ustawienia". I w żadnym nie ma ikon. Nie wiem, jak wczoraj w to wlazłem ale dziś za Chiny Ludowe nie mogę odgrzebać Mam to samo bo siędzę na romie z xiaomi.eu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafullo Posted January 28, 2016 Share Posted January 28, 2016 (edited) 21 godzin temu, Asgalt napisał: Czy można zmienić lokalizację plików nagranych rozmów z pamięci urządzenia do karty, a jeżeli tak, to jak to zrobić? 19 godzin temu, Redmi2 napisał: A gdzie masz napisane ze to do zdjec jest? Widze ze nawet czytac nie umiesz. Masz zakladka URZADZENIE a nie zdjecia a tam masz jasno, priorytet zapisu na sd. Jak byk widac i dziala na 100% zarowno zdjecia jak i wideo zapisuja sie na karcie SD jak jest to zaznaczone. Panowie, a teraz takie pytanie: Czy nagrana rozmowa a wideo to jest to samo??? Bo pytanie chyba było o rozmowy... a kolega podsuwa ustawienia aparatu Edited January 28, 2016 by Rafullo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Asgalt Posted January 28, 2016 Share Posted January 28, 2016 9 godzin temu, Cichq napisał: U mnie tak to wygląda. Nie wiem, czy wcześniej pisałeś, ale masz MIUIPolska? Jeśli nie, to to by też MOŻE wyjaśniało ten zapis na SD. Potwierdzam - MIUI7 Polska wer. 7.00.66.00. Nie wiem, którą mam wersję ROM-u. Jak to sprawdzić? Szukałem w Informacjach o telefonie ale nie znalazłem. Albo nie wiem, że znalazłem Link to comment Share on other sites More sharing options...
artur_star Posted January 28, 2016 Share Posted January 28, 2016 To nie jest Miuipolska tylko chiński z wsadzonym polskim. Miui Polska ma oznaczenie np. 5.10.29. RN2P 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Asgalt Posted January 28, 2016 Share Posted January 28, 2016 Tego nie wiedziałem, nie czuję się w tym aż taki mocny Jak wejdę w "Informacje o telefonie" i kliknę "Aktualizacje systemowe", to mi wyśwetla ten kolorowy motyw MIUI i stoi tam naposane "MIUI Polska|, Aktualna wersja MIUI 7.00.66.00 | Wersja stabilna". I tyle... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Asgalt Posted January 28, 2016 Share Posted January 28, 2016 Co w takim razie tracę nie mając wersji polskiej i czy można z tym coś zrobić bez ryzyka utraty danych, kontaktów itp.? Link to comment Share on other sites More sharing options...
crott Posted January 28, 2016 Share Posted January 28, 2016 Panowie mam Note2 z wersją Android 5.0,2 i MIUI Polska 5.12.10. Jestem bardzo zadowolony z telefonu i pod ogromnym wrażeniem jakości do ceny. Mam tylko jeden problem - blokada ekranu za pomocą PIN - nie mogę wpisać więcej niż 4 cyfr. Dla mnie taka blokada jest niewystarczająca, chciałbym móc wpisać przynajmniej 8 cyfr, nigdzie nie mogę znaleźć takiego ustawienia. Zabezpieczenie hasłem oraz powtórzeniem wzorem mi nie odpowiadają. Czy w MIUIPolska jest opcja ustawienia blokady ekranu PIN dłuższego niż 4 znaki? Jakieś sugestie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Asgalt Posted January 28, 2016 Share Posted January 28, 2016 2 godziny temu, Redmi2 napisał: Przeczytaj w faq, poprostu miuipolska jest dostosowana pod Polske, no i nie masz syfu na nim chinskiego jak w tym co masz obecnie. Podejzewam tez ze ta wersja nie jest w kazdym miejscu przetlumaczona jak miuipolska. Da sie bez utraty danych jesli masz odblokowane recovery ale nie polecam, lepiej zrobic full wipe zeby zadne swintwa nie zostaly po chinskim romie. Wysłane z mojego 2014811 przy użyciu Tapatalka Hmm, sam to ja tej operacji nie przeprowadzę Szkoda, będę musiał się bujać z tym, co mam. Dzięki za info. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted January 28, 2016 Share Posted January 28, 2016 No bez jaj. Dasz rade. Nic trudnego Wysłane z mojego G7-L01 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
404 Posted January 28, 2016 Share Posted January 28, 2016 Co wy zrobiliście z tymi folderami Google i Polecane ? Ma to w ogóle jakieś zastosowanie ? Można to spokojnie usunąć ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
404 Posted January 28, 2016 Share Posted January 28, 2016 Jak usunę tą pustką ikonkę z Google to usunie się też wyszukiwarka Google ? Nie za bardzo wiem, po co Google daje taki pusty kafel, żadnego zastosowania Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted January 28, 2016 Share Posted January 28, 2016 (edited) Ktoś wie za co odpowiada wpis: ro.mtk_cam_mfb_support=0 ?? Edited January 28, 2016 by galakty Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts